Dodaj do ulubionych

Jednak Borelka

04.05.12, 15:05
Dziewczyny juz kilka lt temu tu była kilka osób mnie moze pamieta ale do rzeczy...

Zaczne od tego ze od trzeciego roku rzycia nosze okulary i zawsze miałam problemy z oczami i mam 3 wady wzroku. Jakieś 16 lat temu zaczełam mieć nawracające stany zapalne gałek ocznych, zapalenie nadtwrdówki, zapalenie blaszki nadtwardówkowej, zapalenie spojówek, powiek i leczono mnie cały czas na alergie przerózne i u wielu wielu lekarzy okulistów.
Od tych 16 tat w stecz cały czas byłam raczej chorowitkiem to mnie stawy bolały (bolą) to kręgosłup te oczy jak miałam ten stan zapalny to trawło to od 2 miesiecy do 5-6 miesiecy taki stan zapalny i tak co roku nie było roku rzebym nie miała sad
kilka lat temu stwierdzono u mnie dyskopatie kręgosłupa (nie wiadomo skąd bo kregosłup szyjny mam jak po wypadku), złuszczanie i duze zbliznowaacenie rogówki ale stwierdzili ze to rzez alergie i czeste stany zapalne.
Cztery lata temu nagle w pracy straciłam przytomność zabrali mnie do szpitala stwierdziliz e z przemeczenia ale sytuazja sie powturzyła 3 razy jeszcze i wtedy wykryli ze mam czestoskurcz a kilka miesiecy potem sie okazało he mam hipoglikemie...
Nastepnie pewnego wieczoru dostałam niedowładu lewej dłoni (oczywiscie twarda mamuska sie nie przyznała nikomu i poszłam spać) nastepnego dnia obudziłam sie ale reki nie czułam dalej i trafilam do neurooga okazało sie ze puscilo mi jakies naczynie głowie i mały wylew sie zrobił uciskajac na nerw wiec lekami rozpuscili porobili badania na SM na szczecie przynajmniej one wyszły ujemne.
W zeszłym roku w lutym jak juz miałam takis tan zapalny ze ledwo patrzyłam na oczy trafiłam w koncu na świetna lekarke okulistke która po pierwszej wizycie (była przerazona stanem moich oczu) wziela mnie do szpitala (za godzine od wizyty mialam uuz byc na oddziale) trzymała mnie 2 tygodnie porobili mi wszytskie badania łącznie z rezonansem i tomografem oczu i nic nie wyszło wiec konsultowała mnie z neurologiem, reumatologiem, psychologiem, i stwierdzili ze moje oczy to wina sprawa reumatologiczna (moja okulistka od poczatku sie upierla ze to reumatologiczne zapalenie stawów) nie musiałam czekac na łózko pół rokua le od razu mnie wzieli na oddzial nizej na reumatologii leżałam 3 tygodnie i porobili wszelkie badania i konsultacje i... wyszło ze mam borelioze zaawansowana stara borelioze przeleczyli mnie anybiotykiem przez 40 dni potem miałam za 6 miesiecy kontrole ale nie miałam badan robionych niby wszystko ustąpiło poza tym ze dalej sie pociłam (topiłam i topie sie we własnym pocie) kołatania serca miałam (i mam nadal) jakieś mam dziwne stany lekowe ale lekarz do którego chodzilam juz nie przyjmuje na nfz ma gabinet prywatny a ,nie nie stac (jestem na bezrobociu) na wizyty i badania wydawac a ta cała erszta twierdziz e jak juz przeleczona jestem to jestem zdrowa a teraz znow mam stan zapalny oczu od 2 tygodni mojej lekarki nie ma bo jest na wakacjach rodzinna mi przypisała te krople ktore bralam tamtym razem pojechałam na pogotowie okulityczne w czoraj i okazało sie ze mam nawrot borelki ta łuszczyca co mam sie okazałoz e to rumień wedrujacy a mam tego muuuultum (łuszczyce tez mam ale na plecach mam jeszcze dodatkoweo rumien wedrujacy a myslełam ze to nowa plama łuszczycowa) i znow mam anybiotyk ale sie zastanawiam bo dostałam DUOMOX 1G to jego też na borelke sie daje czy lekarka nie bardzo wiedziala? bo to okulistka przypisała mi na pogotowiu.
Poradzcie mi wogole to powinnam robic musze to diabalstwo wyleczyc cały zcas jestem słaba mogla bym caly zcas spac serce mi wali jak młot głowa mnie boli kregosłup mnie boli, nie wspomne o oczaach..najgorsze te oczy i poty bo tylko na czarno moge sie ubierac bo od razu jestem mokra nie ważne czy zimno czy ciepło normanie mi kapie....
Mizł ktoś tak?
Obserwuj wątek
    • magdag28 Re: Jednak Borelka 04.05.12, 15:12
      aa i zapomniałam dodac ze od jakiegos roku mam problem z nerkami nie mam kamieni ale mam problem z sikaniem (siusiam 1-2 razy w ciągu dnia) bez moczopednych lekow nie mam owy na sikanie i etraz dopiero to wszystko powiazałam razem z ta okulistką
    • margolcia_63 Re: Jednak Borelka 04.05.12, 16:07
      Witaj magdag!
      Spojrzałam, leczyłaś mamę? Może u Ciebie to wrodzona bb?
      Myślę, że jeśli nie masz 80 lat to powinnaś się leczyć, przynajmniej ja, bym się leczyła.
      Dalsze czekanie, to tylko kolejne spustoszenia w organizmie.
      A objawy jakie opisujesz to standart, ale nade wszystko zawsze trzeba ratować mózg, póki jeszcze jest co. Aczkolwiek z czasem może różnych objawów przybywać. No i oczywiście ratować serce!!!
      Problem tylko, czy starczy Ci kasiory - to warunek podstawowy, determinacji - warunek zasadniczy, bo efekt jak zapewne wiesz nie jest gwarantowany, a leczenie czasem b. przykre. uncertain
      No to teraz myśl! Podejmij dobrą decyzję!
      smile
      • margolcia_63 Re: Jednak Borelka 04.05.12, 16:10
        No właśnie, jak u Mamy? Widzisz efekty? Leczy się dalej?
        • magdag28 Re: Jednak Borelka 04.05.12, 16:47
          tak leczyła sie moja mama i przeleczyla sie biotraksonem prze miesiac ale od tamtej pory nie leczy tego świństwa bo nie mamy kasy nie mamy kasy a w dodatku lekarze caly czas mowia ze przesadzamy i jaks ie przeleczyla i to tym antybiotykiem do żylnie to juz nie ma co cudowac...
          i te moje zaniki pmieci mylenie liter nawet krzyzowki nie rozwiaze bo przestawiam litey i mnie trafia...albo gumie litery aż mnie sama to złosci a poeem nawet tego nie moge odczutac
          CZY rodzina borelka? hehe ... no mieszkamy w bieszczadach tu mnustwo lasów a moja mama i mój dziadek byli leśnikami wiec w lesie spedzilam polowe zycia
    • mjogo Re: Jednak Borelka 04.05.12, 18:00
      ja też mam problem z oddawaniem moczu cały dzień mogę nie być w toalecie dopiero jak wezmę antybiotyk to popuszcza mam też potwornie wzdęty brzuch
      • aaggaa77 Re: Jednak Borelka 04.05.12, 18:14
        Magda a może zgłos sie do jakiejs fundacji albo FUNDACJI BARTEK fundacja-bartek.pl/kontakt/
        coś Ci podpowiedzą co dalej robić, jak zalozyc subkonto i zbierac pieniążki na porządne leczenie. Co o tym myślisz? Z załozonymi rękoma stac nie możesz bo ci mózg zalatwi cos o tym wiem, jak masz neuro to nawet dojść do kibelka ciężko a co dopiero mówić o siusianiu.
        Zdrówka Ci życzę i działaj, działaj póki masz jako takie siły.
        Agata
        • magdag28 Re: Jednak Borelka 05.05.12, 12:09
          aaggaa77 napisała:

> Magda a może zgłos sie do jakiejs fundacji albo FUNDACJI BARTEK fundacja-bartek.pl/kontakt/
          > coś Ci podpowiedzą co dalej robić, jak zalozyc subkonto i zbierac pieniążki
          > na porządne leczenie. Co o tym myślisz? Z załozonymi rękoma stac nie możesz bo
          > ci mózg zalatwi cos o tym wiem, jak masz neuro to nawet dojść do kibelka ciężko
          > a co dopiero mówić o siusianiu.
          > Zdrówka Ci życzę i działaj, działaj póki masz jako takie siły.
          > Agata

Aga wiesz co nawet nie wiem jak sie do tego zabrac sad teraz mnie nie bedzie do konca czerwca a po powrocie zaczynam działanie na całego tylko nie wiem od czego zaczac sad.... Najbardziej mnie przytłacza to ze caly zcas jestem zmeczona kłade sie zmeczona a wstaje wykończona... i padam na twarz
      • m_a_l_g_o_s_i_a Re: Jednak Borelka 05.05.12, 10:40
        Świetnym a niedocenianym sposobem na problemy z układem moczowym jest korzeń pietruszki. Możemy robić z niej kompot , pić czysty wyciśnięty sok lub jeść korzeń na surowo. Każdy sposób podania pietruszki przynosi ulgę już po 15-30 minutach. Pietruszka działa bakteriostatycznie, silnie moczopędnie i odwadniająco. Pamiętac trzeba że jest to srodek bardzo silnie działający, nie powinno się przekraczać dawki 40 mililitrów czystego soku dziennie na dorosłego człowieka. Następnym bardzo silnie działającym ziółkiem jest owoc jałowca. Przy silnych bólach i skąpomoczu stosowałam jeden owoc na 10 kg masy ciała. Owoc jałowca bardzo szybko się utlenia, najlepiej przyjmowac w postaci ziarek pogryżć i popic wodą. Jest to zioło silnie bakteriobójcze i przeciwzapalne , usuwa opuchlizny i obrzęki. Inny sposób na bóle nerek, pęcherza moczowego i skąpomocz to ogrzewanie . Termoforem ogrzewamy kręgosłup lędzwiowy i dół brzucha. Sposoby te są tanie proste i bardzo skuteczne.
        • aaggaa77 Re: Jednak Borelka 05.05.12, 11:01
          m_a_l_g_o_s_i_a napisała:

> Świetnym a niedocenianym sposobem na problemy z układem moczowym jest korzeń pi
          > etruszki. Pietruszka działa bakteriostatycznie, silnie moczopędnie i odwadniająco.
          > Pamiętac trzeba że jest to srodek bardzo silnie działający, nie powinno się pr
          > zekraczać dawki 40 mililitrów czystego soku dziennie na dorosłego człowieka. N
          > astępnym bardzo silnie działającym ziółkiem jest owoc jałowca.

Malgosia świetnie Ci doradziła tylko stosując pietruche pamietaj o pomidorach,zeby dostarczać potasu który środki moczopędne wypłukują. Wcinaj pomidory z ta pietrucha żeby ci pompa sodowo- potasowa działała . To wazne zyby nie było pózniej problemów z serduchem i ciśnieniem.
          • magdag28 Re: Jednak Borelka 05.05.12, 12:06

> m_a_l_g_o_s_i_a napisała:
            >
            > > Świetnym a niedocenianym sposobem na problemy z układem moczowym jest kor
            > zeń pi
            > > etruszki. Pietruszka działa bakteriostatycznie, silnie moczopędnie i odw
            > adniająco.
            > > Pamiętac trzeba że jest to srodek bardzo silnie działający, nie powinno
            > się pr
            > > zekraczać dawki 40 mililitrów czystego soku dziennie na dorosłego człowie
            > ka. N
            > > astępnym bardzo silnie działającym ziółkiem jest owoc jałowca.
            >

Małgosia dzieki za rady zaczne pietruszkowy sok pić i to za chwile sobie zrobie

aaggaa77 napisała:
            > Malgosia świetnie Ci doradziła tylko stosując pietruche pamietaj o pomidorach,
            > zeby dostarczać potasu który środki moczopędne wypłukują. Wcinaj pomidory z ta
            > pietrucha żeby ci pompa sodowo- potasowa działała . To wazne zyby nie było pózn
            > iej problemów z serduchem i ciśnieniem.

aga czyli do wycisnietego soku z pietruszki moge wrzucic pomidorka od razu i w blederze zmiksowac i pic razem?
            • m_a_l_g_o_s_i_a Re: Jednak Borelka 05.05.12, 12:19
              Tak możesz mieszać , dorzuć do tego jeszcze selera i pora też działają moczopędnie i oczyszczają organizm.
              • aaggaa77 Re: Jednak Borelka 05.05.12, 12:38
                Magda napisała:
                "aga czyli do wycisnietego soku z pietruszki moge wrzucic pomidorka od razu i w blederze zmiksowac i pic razem? "
                Pewnie,ze możesz razem, tak jak napisała Malgosia ale chyba smeczniejszy będzie wariant rozdzielony. Wypić sok i zjeśc pomidorki. Ja bym wolała pomidorki na kanapkę w soku ale co kto lubi. wink)
                Buziaki Aga
                • margolcia_63 Re: Jednak Borelka 05.05.12, 17:13
                  Magdag, oczywiście warzywa teoretycznie są zdrowe, tylko Ty musisz sie leczyć!
                  Chyba w tych Bieszczadach oprócz wilków i niedźwiedzi, to są też jacyś lekarze.
                  Może na początek udało by się Ci załatwić leczenie szpitalne i wlewy z Biotraksonu. Musisz jak najszybciej zebrać się w sobie, bo na przyjęcie na oddział zakaźny czeka się ponoć długo. Potem się okaże, czy bedziesz się leczyć, czy podleczać. To nie muszą być wielkie pieniądze.
                  Wywarem z pietruszki to z boreliozy się nie wyleczysz! A szkoda! smile Ja bardzo lubię pietruszkę, żeby nie było. Tylko, dla ciekawości obecna pietruszka to hybryda genetyczna, która czesto wywołuje cieżkie uczulenia.
                  • aaggaa77 Re: Jednak Borelka 05.05.12, 20:05
                    Margolciu znowu czepiasz sie warzywwink)

Przeciez nikt Magdzie nie zleca leczenia bb pietruszką, chciałysmy tylko pokazac prosty,tańszy i naturalny sposób na problemy z siusianiem ale widzę,ze ty tylko w leki wierzysz.
                    Pietruszka (korzeń) rewelacyjnie działa. Zjedz 2 to sama sie przekonasz ile razy będziesz biegała do toalety. Buziaki. cmok cmok aga

• aaggaa77 Re: Jednak Borelka 05.05.12, 20:16
                      Margolciu starac sie o przyjęcie na zakażny??, tylko magdzie podali już antybiotyk doustny a znając wytyczne i zakażników wątpie żeby podali jej biotrakson. Pewnie uzalezniliby to od punkcji. ? Ale masz racje próbowac powinna.
                    • margolcia_63 Re: Jednak Borelka 05.05.12, 20:46
                      Nie mam nic do warzyw, albo inaczej... jem, bo coś trzeba.
                      Nie uważam jednak, że to zawsze samo zdrowie.
                      Podobnie jak mięso....
                      W przypadku magdag jednak potrzebne jest pilne leczenie!! To może być sprawa porażeń nerwowych, spowodowanych bb, albo dodatkowych np. zakażenia ch. trachomatis...... i pietruszka, nawet z selerem, to jednak może być za mało.
                      Zwłaszcza jak się przeczyta o wszystkich objawach magdag.
                      I nie ma co cudować, i się łudzić, tylko biegusiem do lekarza magdag!!
                      • aaggaa77 Re: Jednak Borelka 06.05.12, 14:49
                        Margolciu pisalam i doradzałam tez tak" Z załozonymi rękoma stac nie możesz (......) i działaj, działaj póki masz jako takie siły.
                        Także znowu nieporozumienie. ;-((
    • magdag28 Re: Jednak Borelka 06.05.12, 17:28
      Dziewczyny ja wszytskoz rozumiałam jak należy smile pije sok z korzenia pietruszki dodaje do tego zblendowanego pomidora i nate pietruszki i odrobine sole i pieprzu ziołowgo dodaje (w takiej postaci da sie wypic bo nie przepadam za pietruszką) dzieki temu dzis byłam 3 razy w ubikacji dla mnie to jak narazie rekord smile

Dzisiaj znów byłam w Krosnie na SOR i okulistka mnie badała 1,5 godziny oczy mam jak wampir czerwone całe i tak tragicznie pieką jak nigdy sad zrobiła USG i na innych urządzonkach i cinienie i oprócz tego zapalenia spojówek i zapalenia nadtwardówek wykryła cos o wiele gorszego "obrzęk plamki" podobno grozi to ślepotą sad przestaszyłam sie nie na żarty sad jutro mam iść do swojej pani okulistki moze jej sie uda załatwic mi miejsce na zakaźnym bo w piatek okazało sie ze zginęła moja karta od zakaźnika i tak jak bym sie nigdy nie leczyla na borelke mam tylko wypis z reumatologii z zeszlego roku z wynikami ze mam borelioze w poradni nie ma mojej karty jutro bede znow prosila o odszukanie i zobaczymy
      • margolcia_63 Re: Jednak Borelka 06.05.12, 18:13
        magdag! Ja tak miałam u ginekologa. Zginęła moja karta pomimo 10 lat leczenia, ale w moim przypadku błąd lekarza był oczywisty. Pierwsza wizyta u innego lekarza to ujawniła, tylko P. dr wszystkie badanie robiła z tzw. prywatnej praktyki a nie ubezpieczenia zdrowotnego.
        Ja swoją przygodę z kartą miałam dawno - nie było NFZ-ów, poza tym byłam zbyt chora i za głupia by robić szum.

Na twoim miejscu radziłabym, żadna proszalno - pokorna postawa. Najpierw zadzwoń do NFZ i dowiedz się co w takiej sytuacji możesz i powinnaś zrobić.
        Przecież za tą/te usługi NFZ płacił i to można odtworzyć, więc chyba gubienie kart problematycznych pacjentów jest bez sensu.
      • m_a_l_g_o_s_i_a Re: Jednak Borelka 06.05.12, 20:19
        Bardzo się cieszę że zadziałało , ale jeśli nie lubisz pietruszki możesz spokojnie zastąpic ją pasternakiem , w smaku przypomina marchewkę, a przede wszystkim dostarcza potasu. O jego właściwosciach poczytaj tutaj;http: //porady-praktyczne.blogspot.com/2008/01/pasternak.html Nawet w szpitalu możesz go sobie jeść na surowo. Co do twoich oczek , to powiem Ci tak ; medycyna klasyczna, ludowa, chińska , i wszelkie alternatywne problemy z oczami wiążą z niedomaganiem wątroby. Nie zawsze tak jest , ale warto sprawdzić. A na problemy z wątrobą i obrzękami rewelacyjny jest owoc jałowca . rozanski.li/?p=482
        • m_a_l_g_o_s_i_a Re: Jednak Borelka 06.05.12, 20:21
          Przepraszam żle wkleiłam pierwszy link , teraz powinno być dobrze. porady-praktyczne.blogspot.com/2008/01/pasternak.html
        • will_i_ever_learn Re: Jednak Borelka 06.05.12, 20:54
          m_a_l_g_o_s_i_a napisała:

Co do twoich oczek , to powiem Ci tak ; medycyna klasyczna, ludowa, chińska , i wszelkie alternatywne problemy z oczami wiążą z niedomaganiem wątroby. Nie zawsze tak jest , ale warto sprawdzić. A na problemy z wątrobą i obrzękami rewelacyjny jest owoc jałowca . rozanski.li/?p=482

Prawdasmile Jeśli to wątroba, możesz się pokusić też o oczyszczanie solą gorzką, i oliwą z sokiem z grejfruta. Zabieg szybki, trochę niesmaczny (sól gorzka), ale jeśli Twoje dolegliwości mają cokolwiek wspólnego z wątrobą, ulga będzie szybka! Poprawią się też wyniki bilirubiny, lipidogram, etc.

WIEL
          • will_i_ever_learn Re: Jednak Borelka 06.05.12, 20:55
            will_i_ever_learn napisał:

> Prawdasmile Jeśli to wątroba, możesz się pokusić też o oczyszczanie solą gorzką, i
            > oliwą z sokiem z grejfruta. Zabieg szybki, trochę niesmaczny (sól gorzka), ale
            > jeśli Twoje dolegliwości mają cokolwiek wspólnego z wątrobą, ulga będzie szybk
            > a! Poprawią się też wyniki bilirubiny, lipidogram, etc.
            >
            Jeśli będzie jakaś poprawa, zabieg ten można stosować wielokrotnie z przerwami około 2-3 tygodnie!

WIEL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka