piwis78 05.05.13, 19:41 Witam może starzy" forowicze mnie pamiętają a nowi są życzliwi.Pilnie potrzebuję Stephania Root w proszku lub koncentracie. Piwis78 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dx771 Re: Potrzebna Stephania Root 05.05.13, 20:18 Tutaj masz tylko Plum Flower strasznie droga: www.1stchineseherbs.com/lyme_disease.html Odpowiedz Link
happy_and_well Re: Potrzebna Stephania Root 06.05.13, 11:25 Mam Stephanię z nuherbs, organiczną, w proszku i w korzeniu. Opakowanie jest napoczęte, ponieważ próbowałam zażywać zioło. Niestety nie tolerowałam go wcale, wiec właściwie została mi całość. Nie wiem, czy w takim wypadku jest Pan zainteresowany, ale mogę odstąpić po naprawdę symbolicznej cenie. Jeśli zależy na czasie to można też w magicznym ogrodzie, przecież mają Stephanię. W razie czego mój kontakt: happy_and_well@op.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
k.mahal Re: Potrzebna Stephania Root 06.05.13, 14:06 W magicznym ogrodzie jest stephania tetranda. Przyznam,że nie wiem czy stephania root jest tym samym czy inną odmianą. Jeżeli znajdziesz u nich to,czego szukasz, to możesz liczyć na szybką dostawę. Ja zamówiłam zioła w niedzielę wieczorem, w poniedziałek rano dostałam wiadomość,że zostały wysłane, a we wtorek był już u mnie listonosz z paczką. Odpowiedz Link
citizen68 Re: Potrzebna Stephania Root 06.05.13, 19:17 Kiedyś pisała mi właścicielka 1stchinesecherb że jest problem z jakością stephani - nie pamiętam już o co chodziło, ale pisała mi że firma Plum Flower ma/jest poddana systemem kontroli jakości i gdy zabrakło stephanii z Plum Flower to Nurherbs też miał być objęty takimi procedurami. Chyba trudno o jakość tego zioła więc raczej kupiłbym najlepiej Plum Flower lub Nurherbs, a nie z nieznanych źródeł w magicznym ogrodzie. Odpowiedz Link
happy_and_well Re: Potrzebna Stephania Root 06.05.13, 19:52 Z jakością ziół na pewno nalezy uważać (piszą o tym i Różański, i Buhner), dlatego ja staram się zawsze kupować z polecanych źródeł. A ostatnio to sama się wzięłam za uprawę odpowiednich, no ale wiadomo - nie wszystkie się da, zresztą potrzeba trochę czasu, by wyrosły A niektóre skuteczne można samemu nazbierać (np. piołun). Niemniej jednak uważam, że magiczny ogród ma niezły surowiec, i na pewno dobrą obslugę. Odpowiedz Link
citizen68 Re: Potrzebna Stephania Root 06.05.13, 21:22 Tak, ale w przypadku Stephanii jak pamiętam sprawa jakości była bardzo skomplikowana i ja bym polecił Plum Flower. Nie pamiętam, ale w przypadku Stephanii robiono specjalne badania surowca. trochę nie na temat, ale na preparaty niewiadomego pochodzenia trzeba uważać: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,56350258,61886994,Re_Wszystkie_ziola_w_1_sklepie_Mozliwe.html Dostawcami magicznego ogrodu nie sa tylko renomowani dostawcy ale też zwykli zbieracze (wiem). Odpowiedz Link