iza-pal 18.07.13, 21:26 Udostępniam link do petycji zbierajacej glosy w spr. zmian leczenia boreliozy. Nie slyszalam wczesniej o tej organizacji, ale im nas wiecej, tym lepiej... petycje.iozn.pl/borelioza/?kod=PZ04ADIO02 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presleyova Re: Petycja IOZN w spr. boreliozy 18.07.13, 22:11 iza-pal napisała: > > Nie slyszalam wczesniej o tej organizacji, ale im nas wiecej, tym lepiej... > Lepiej jednak wiedzieć, co się podpisuje i komu, bo można sobie strzelić w kolano. Oni zbierają podpisy pod tym, aby znaleźć poparcie dla leczenia naturalnego boreliozy (homeopatia, żywienie. terapia relaksem, ziołami itp.), co tylko powoduje chichot zakaźników i zacieranie rąk z radości, że robimy z siebie oszołomów. Nie słyszałam, aby jakaś poważna choroba mogła być wyleczona sposobem naturalnym. Piszą: 2. Wspieranie badań nad niestandardowymi metodami diagnostyki i leczenia boreliozy, uznanymi w innych krajach Unii Europejskiej, a w szczególności w Niemczech. Cudu oczekują? Znają choćby jeden kraj, gdzie publiczne pieniądze idą na badania niestandardowych sposobów diagnostyki i leczenia? No bez jaj. 3. Przeznaczenie funduszy na prowadzenie skutecznego nadzoru epidemiologicznego dotyczącego boreliozy. Żadne dodatkowe fundusze nie są potrzebne, wystarczy egzekwować to, co dzisiaj obowiązuje. 4. Umożliwienie diagnostyki boreliozy przez lekarzy rodzinnych poprzez przekazanie do nich funduszy na testy przesiewowe, aby pacjenci nie czekali miesiącami w kolejkach do poradni chorób zakaźnych. W tym czasie ich stan zdrowia znacząco się pogarsza, a szanse na wyleczenie maleją (po upływie 4 tygodni od zakażenia są już dużo niższe). Po pierwsze to lekarze rodzinni mają fundusze na podstawowe badanie przesiewowe, a po drugie- przed upływem 4 tygodni ich się nie wykonuje. Kłania się gruntowna znajomość problemu. 5. Refundację przez NFZ najskuteczniejszych metod diagnostycznych w przypadku każdego pacjenta podejrzewanego o boreliozę, Czyli jakich? Aparatem Mora czy tam Volla? 1. Prowadzenie na szeroką skalę edukacji lekarzy odnośnie boreliozy i jej możliwych objawów. 6. Promowanie działań zapobiegawczych. Zero konkretów. "Ponadto, pacjenci wybierający zdrowe odżywianie i zdrowy tryb życia, obejmujący regularną aktywność fizyczną, mają być może szansę żyć z tą chorobą przez wiele lat, bez odczuwania skutków ubocznych lekarstw" No i tu mamy sedno- po co brać leki, skoro wystarczy zdrowe odżywianie, zdrowy tryb życia z aktywnością fizyczną. Poza tym- Instytut Ochrony Zdrowia Naturalnego- to ja się pytam, czy jest jakieś inne zdrowie, niż naturalne? Może chodzi o zdrowie in vitro czy sztuczne? Ja tam tego gniota nie podpiszę i nie mam zamiaru go rozpowszechniac, narażając tym samym chorych ma kolejne powody do okreslania nas mianem hipochondryków i zdrowo walnietych. Borelioza to nie katar, że wystarczy coś naturalnego wziąć albo poczekac i sama przejdzie. Odpowiedz Link
iza-pal Re: Petycja IOZN w spr. boreliozy 19.07.13, 10:45 Mysle,ze nie ma potrzeby szukania sensacji tam, gdzie jej nie ma. Instytut wyraznie pisze o ILADS, rozszerzeniu diagnostyki refundowanej, krwiodastwie itp. Wystarczy poczytac na ich stronie. Ja petycje odbieram jako chec zmiany podejscia do boreliozy generalnie. iozn.pl/podpisz-petycje-w-sprawie-boreliozy/ Odpowiedz Link
deathrone Re: Petycja IOZN w spr. boreliozy 20.07.13, 15:11 nie bądźcie ciemniakami. Nie ma zapisysanych dowodów wyleczenia roźnych chorób spososabami naturalnymi bo wtedy konowały uznają, że nie było tej choroby a badania były błędne. Był przypadek, że człowiek wyleczył się nowotoworu złośliwego jedząc ogromne ilości witamin. Po wyleczeniu lekarze stwierdzili, że badania były błędne bo w takim stadium choroba jest nieuleczalna takimi sposobami... a jednak. Ja sie nie podpisuje bo nie bede wspierać niemców ,hitlerowców. Odpowiedz Link
bodex4 Re: Petycja IOZN w spr. boreliozy 20.07.13, 17:50 deathrone napisał(a): > nie bądźcie ciemniakami. > Ja sie nie podpisuje bo nie bede wspierać ,hitlerowców. Nie wiem o czym piszesz, ale rzeczywiście hitlerowców nie powinno się wspierać - zresztą jest to w polskim prawodawstwie przestępstwo (propagowanie faszyzmu). Brawo deathrone. Odpowiedz Link
deathrone Re: Petycja IOZN w spr. boreliozy 21.07.13, 02:01 "Wspieranie badań (...) w szczególności w niemczech. " nie popieram hitlerowców i nie będę wspierał następców mengelego. Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Petycja IOZN w spr. boreliozy 21.07.13, 03:56 Hmm mysle ze gorzej z leczeniem juz nie moze byc, wiec... Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: Petycja IOZN w spr. boreliozy 24.07.13, 02:01 Death, ale do pracy do nich pojedziesz? jak zapłacą, to już będa ok? Odpowiedz Link