Dodaj do ulubionych

Ile osób leczy się ILADS?

09.09.13, 22:05
Zmęczył mnie temat olejków dr Nemo. Jak wiadomo niewiele osób stosuje i to jest przynajmniej jasne a każdy leczy się gdzie chce i jak chce - to też jest jasne. Mnie teraz ciekawi ile osób stosuje ILADS. Ciekawe czy da się to policzyć czy w jakimś przybliżeniu oszacować. Spróbowałem, nie wiem czy metodologia jest prawidłowa, czy szacunki są prawidłowe, liczę na poprawienie, pomoc Stowarzyszenia.

Dr. B z Katowic przyjmowała kiedyś 3 x tygodniowo po 10 pacjentów dziennie. Licząc, że miesiąc ma 4 tygodnie to daje 120 osób na miesiąc. Jest jeszcze druga dr.B w Krakowie, dr.W w Bytomiu, dr.K w Warszawie. To najbardziej znani lekarze ILADS, niech każdy z nich przyjmuje po 100 osób. Dochodzą inni, mniej znani – niech łącznie mają też 100 pacjentów. Wychodzi razem ok. 500 osób – to już całkiem sporo.
Obserwuj wątek
    • anonimicus Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 14:48
      Po co ci te szacunki?
      • alimbale Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 15:37
        Leczenie metodą ILADS kompletnie nie ma sensu i mam nadzieję że każdy to zrozumie nim będzie za późno. Sama przeszłam takie leczenie - intensywne, agresywne i rezultatów nie było. Za to pieniądze uciekały jak nigdy i zdrowie podupadało od antybiotyjów: fizyczne i psychiczne.
        Zaznaczę że przed odkryciem borelki nie miałam żadnych objawów, lecząc się pojawiły się wszystkie i Candida jako prezent. Teraz jestem rok po ilads i na szczęście wróciłam do poprzedniego stanu. Nie ma objawów. Jednak na tescie borelka jest niewzruszona.
        Ilads wykańcza organizm masakrycznie ale nie daje gwarancji wyleczenia. Praktycznie z borelka jest to niemożliwe. Sami wiecie że krętki potrafią się dostosować do każdych warunków.
        • bodex4 Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 15:48
          Jeżeli co trzecia osoba w Polsce chodzi systematycznie do dentysty i rocznie leczy 2 ubytkt to wychodzi razem ok. 12 mln osób x 2 – to już całkiem sporo.
        • joannaess Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 17:48
          ja sobie zadaje pytane- skoro ludzie, którzy mieli kiedyś kontakt z gruźlicą, mają nawet zwapnienia w płucach, są przeleczeni i nie chorują ( a gwarancji nie ma, że gruźlica się nie obudzi przy osłabieniu organizmu ), a ludzie zakażeni hiv nie mają aids ( niektórzy nawet nie biorą leków, dopóki wiremia nie wzrośnie ), to czemu z boreliozy robi się tak śmiercionośną broń dopiero teraz? skoro od wieków ludzie mieszkają przy lasach, gryzą ich owady, również kleszcze, a borelioza istniała i istnieje...
          • samento Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 19:04
            Zadaj sobie pytanie kiedy ludzie zaczynają się leczyć.
            Nie wiem ile osób ale spora część ludzi zdiagnozowalo u siebie borelioze szukajac przyczyn różnych dolegliwości i zaczęła się leczyc bo życie stało się trudne z tymi objawami.
            Jak nie możesz zrozumieć czemu robi się z tego tak ciężką chorobę to wyobraź sobie ludzi z chronicznym bólem głowy, sm, niedowładem, problemami kardiologicznymi
            i innymi.

Do tego do niedawa medycyna nie chciała nic mówić o tym zagrożeniu. Podobno boreliozie to ta sam rodzina bakterii co kiła.
            • alimbale Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 21:48
              Wiedza na temat sposobu leczenia borelki jest prawie zadna. Jesteśmy jak kroliki doswiadczalne. Kazdy ma inne organy zajete i rozne koinfekcje. Lekarze u ktorych sie leczylam, a bylo ich kilku przepisywali mi te same antybiotyki. Zadnych badan koinfekcji. Z tym ze pierwszy przepisywal mi minimalne dawki po czym stwierdzil bez testu ze jestem wyleczona a drugi skrytykowal pierwszego i przepisal mi podwojne dawki tych samych lekow, oczywiscie straszac mnie ze jak teraz tego nie wylecze to nigdy! Chcialam miec dzieci wiec robilam kilka miesiecy co kazala placac 200-300 zl za wizyte co dwa tygodnie. To bledne kolo przerwała m w końcu sama. Przestalam sie leczyć cierpiąc coraz bardziej na candida. Przeszlam na zioła potem w ogole dalam spokój.
              Wydaje mi się ze moje leczenie było bez sensu. Takie leczenie bez blizszego poznania pacjenta ma kazdy chory.

• zielarz22 Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 22:05

Alimbale
                To nie jest wątek o krytykowaniu ILADS. Jeśli chcesz dokładnego diagnozowania to zgłoś się do dr Nemo. On tych pytań ma chyba aż za dużo.

Bodex
                Chyba jesteś pomylony. Jesteśmy na forum Borelioza. Forum dentystyczne czy psychiatryczne jest gdzie indziej. Znowu będziemy musieli czytać twoje „mądre” uwagi. Zlituj się.

Anonimicus
                To dobrze, że czuwasz, wiem, że wietrzysz jakiś spisek. A nasz forumowy kapuś pewnie będzie chciał doktorów podliczyć i donieść do US. Bo nie dość, że zarabiają za dużo to jeszcze pewnie na lewo.

Ja chcę wiedzieć po pierwsze z małej słabości – ciekawości (ilu było takich jak ja) ale głównie z innej przyczyny. Zastanawiam się czy jest jakaś szansa abyśmy napisali i podpisali jakąś petycję do NFZ czy Min.Zdrowia.
                W jakiej sprawie? Podawania Biotraksonu. Otrzymujemy w końcu zlecenie od lekarzy, jesteśmy ubezpieczeni, nie chcemy hospitalizacji co radykalnie obniża koszty, można za częściową odpłatnością. Dlaczego nie możemy otrzymać wlewów np. w dowolnym szpitalu, pod czujnym okiem lekarzy. Biotrakson w leczeniu ambulatoryjnym zlecają tylko lekarze ILADS. Jeśli chorych jest odpowiednia ilość to może jest sens aby ich przekonać żeby w ich poczekalniach były wyłożone odpowiednie listy do podpisu.
              • samento Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 22:12
                Dlatego ja zrobiłem panel na koinfekcje + inne atypowki.
                Do tego wiem ze postep leczenia zalezy ode mnie. To ja trzymam dietę, oczyszczam organizm. Trudno jest liczyć aby lekarz który widzi mnie raz na 1,5 miesiaca bral odpowiedzialnosc za moje jelita.

Nikt nikogo nie zmusza do leczenia.
                Wiadomo jakie jest ryzyko leczenia i nieleczenia.
                Nie chcesz to się nie lecz.
                • joannaess Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 22:32
                  ależ ja się leczyłam ILADS, miałam objawy- całkiem sporo; a długo byłam zakażona- pewnie ciągle jestem. jeśli ktoś myśli, że wybije bakterie antybiotykami, nie "zabijając" przy okazji siebie, jest w sporym błędzie.
                  alimbale, mogę prosić o kontakt do Ciebie?smile
                • joannaess Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 22:37
                  spora liczba osób zdiagnozowała sobie boreliozę wchodząc na to forum, ciesząc się całkiem dobrym zdrowiem. gdyby tak przefiltrować informacje, które się tu pojawiają i zamiast osobie o pozytywnym teście i braku objawów, polecać antybiotyki- napisać jak wzmocnić swój organizm, tak by paskudztwo nigdy nie zaszkodziło.
                  jest takie magiczne słówko- homeostaza.
                  nie wiem, czy wiesz samento- nosisz w sobie drożdzaki, które Ci do pewnego momentu zaszkodzić nie mogą- póki panujesz nad równowagą w swoim ciele.

a ilads- tak jak wszystko- dobry biznes.
                • joannaess Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 22:48
                  dlaczego np. w zaleceniach Burrascano jest napisane- do ustąpienia objawów + zakładka ileś tygodni; a Polscy lekarze ładują antybiotyki przez magiczne 2 lata ludziom, którym się nie poprawia i nie zanosi się na poprawę- jeśli się nie poprawia, to może to nie borelioza?
                  • zielarz22 Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 22:54
                    Ja bardzo dziękuję wszystkim za wpisy w moim wątku ale nie zaśmiecajcie go, piszcie na temat.
        • anonimicus Re: Ile osób leczy się ILADS? 10.09.13, 23:12
          Widzisz alimbale. Tym się różnimy.

Ty nie miałaś żadnych objawów przed odkryciem "borelki".

Ja natomiast nie pisałbym z teraz tutaj gdyby nie leczenie ILADS. Dostałbym wylewu, udaru - było blisko. Byłem w raczej "końcowym" stadium tej choroby.

Leczenie ILADS, a raczej leczenie antybiotykami ponad te 3 tygodnie ( w sumie około 2,5 roku) - uratowało mi życie, a wiedz, że nie byłem starszym człowiekiem, lecz mężczyzną w sile wieku - miałem wtedy 21 lat.

Także proszę, nie udzielaj się w ten sposób, bo mieszasz ludziom w głowach, a tak naprawdę nie masz najmniejszego pojęcia o czym piszesz.

Twoje zdanie znaczy tutaj tyle co 0, słownie zero.

• alimbale Re: Ile osób leczy się ILADS? 11.09.13, 10:02
            Współczuję ci Anonimicus i rozumiem twoją frustrację. Pewnie gdybym cierpiała jak ty, a antybiotyki by mnie postawiły na nogi, sama bym tak uważała. Nie chcę też zbaczać z tematu " Ile osób leczy się ILADS" ponieważ odpowiedź jest prosta- każdy którego na to stać.
            Celem mojej wypowiedzi jest uświadomienie że ILADS nie koniecznie jest dobre w każdym przypadku. Dlaczego osoba bez objawów była faszerowana antybiotykami pół roku? Odpowiedź jest dość prosta, ponieważ takie osoby są straszone, że jak nie zaczną sie leczyć teraz to w końcu objawy się pojawią, a jak zacznę to leczyć minimum pół roku- to wyleczę. Zastanawiałam się dlaczego lekarze w zakaźnym tak lekkomyślnie podchodzą do tej choroby - ich polityka to zaleczyć objawy jak najmniejszą dawką antybiotyku, ponieważ wiedzą że u osób które maja objawy podkreślam lekkie: bóle stawów, bóle głowy, bezsenność, bóle karku, mięśni, zapominanie słów i zdarzeń, można jedynie podleczyć chorobę, a następnie zalecić poprawę stanu życia. Duże dawki antybiotyków na dłuższy czas tylko zrobią fałszywą nadzieję i zniszczą tez to co dobre. Wiem bo sama to przeszłam.
            Lekarz ILADS powinien wiedzieć czy jest sens leczyć pacjenta z lekką borelką antybiotykami czy może zalecić mu poprawę kondycji życia. Oni jednak wprowadzają panikę strasząc powikłaniami i przepisują sporo "cukierków". Sami siebie pewnie by leczyli inaczej.
            Podkreślam - nie tyczy się to osób z ostatnim stadium choroby.
            Poza tym borelioza jest chorobą, o której mało kto coś wie. Jak ktoś odkryje że choruje to sięga do neta, a tu go czeka pranie mózgu. Szkoda że na mojej drodze nie spotkałam osoby która powiedziałaby mi, ze antybiotyki w moim przypadku nie pomogą, nie leczyłabym się rok czasu. Niektórzy maja borelkę i muszą jedynie poprawić kondycje życia, bo wyleczyć tego świństwa nie wyleczą, a jedynie rozjuszą antybiotykami.
            Miało być krótko smile sorki za męczenie. Mój mail to mariaweronika80@interia.pl, dla tych co chcieli. Już nie będę się wtrącać. Powrotu do zdrowia dla was wszystkich. Jestem na prawdę z wami.
            • sashka28 Re: Ile osób leczy się ILADS? 11.09.13, 10:10
              Gdyby ktoś kilka lat temu lub nawet rok temu dał mi te antybiotyki, to pewnie dzisiaj nie miałabym zaniku mięśni.
              Teraz jestem w "ostatnim stadium choroby" i nawet nie myślę o wyleczeniu. Chciałabym tylko to zatrzymać, nie wiem na ile. Może uda się na miesiąc, może na dłużej. Zobaczymy jak będzie, ale wierzę że gdybym miała leczenie wcześniej to nie byłoby tak jak jest.
              I nikt kto ma bóle głowy czy stawów nie zrozumie sytuacji osoby, która jest już w czarnej dupie, bo na tym etapie myślę, że prawie każdy mógłby jeść nawet gówno, jeśli istnieje szansa przedłużenia życia dzięki temu.
            • anonimicus Re: Ile osób leczy się ILADS? 11.09.13, 11:22
              Przecież lekarze ILADS, zawsze i jasno twierdzą (ci zagraniczni) - NIE MA OBJAWÓW - NIE LECZYMY!

Nie wiem na kogo trafiłaś, ale źle trafiłaś.

Co do grzybicy... To już tylko kwestia trzymania rygorystycznej diety i wspomaganie się PROBIOTYKAMI.

<peace>

Idę pić jogurt.
              • zielarz22 Re: Ile osób leczy się ILADS? 11.09.13, 11:34
                Słuchajcie, naprawdę bardzo proszę. Wątek jest o czymś innym. Chcecie dyskutować czy ILADS może wyleczyć? - ok, założę taki wątek. Przenieście się tam. Ale tutaj piszmy na temat.
                Ja jestem ciekaw jaki stosunek do tego pomysłu ma Stowarzyszenie.
                • bodex4 Re: Ile osób leczy się ILADS? 11.09.13, 15:45
                  523
          • maleoobeauty Re: Ile osób leczy się ILADS? 13.09.13, 13:43
            Nie chciałbym się wtrącać za bardzo gdyż zazwyczaj nie udzielam się na te tematy ale dorzucę swoje 3 grosiki.
            Rozmawiałem z wieloma lek. leczącymi wg. ILADS; i tutaj odnośnie leczenia bezobjawowej borelki; każdy z tych lekarzy nie zalecał stosowania antybiotyków przy boreliozie bezobjawowej gdyż to tylko może uaktywnić infekcję (jeśli rzeczywiście istnieje w organizmie).

Do tematu. Ja leczyłem się "tylko" 8 miesięcy wg. ILADS

Pzdr

---
            Kod na Iherb, zniżka 5$ - LJB121

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka