Dodaj do ulubionych

pierwsze kroki

13.10.13, 19:14
Witam mam ja wy problem z tym gównem i nie wiem co myśleć.Miałem dziwaczne objawy od pazdziernika 2012 roku i zacząłem chodzić po lekarzach.Kardiolodzy dawali leki na serce a psychiatra na głowę a lekarz rodzinny mówił mi że jestem stary ( 39 lat) i może i strzelać w stawach.Z uwagi na fakt iż wykluczyłem sobie schorzenia serca a nerwnice każdy ma postanowiłem pod namowa bliskich zrobić sobie testy na bolerioze.Dodam iz moja siostra sie na to leczyła i teraz leczy koniekcje i nie wierzyłem że oboje z rodzeństwa może mieć to gówno.Zrobiłem badania i wyszło IGM 5pk ujemny i IGG 8 pkt.dodatni test WB.Poszedłem do przychodni i przyjąłem Unidox tydzień i Duomox dwa tygodnie ale widząc po wpisach i rozmowie z ludzmi postanowiłem sie udać do lekarza leczącego metodą ILADS z Krakowa o naz.na G.dał mi Duomox na miesiąc i TINI na 15 dni u mnie widać już poprawę nawet po pierwszym leczeniu jednakże czuje się psychicznie podjechany szukaniem diagnozy i siedzeniem w domu .Jak wy to widzicie .
Obserwuj wątek
    • fredekzkredek81 Re: pierwsze kroki 13.10.13, 19:26
      Cześć smile To widze że mamy podobny staż bo ja też zaczynałem diagnozowac sie pazdzierniku 2012 smile Puki co mogę Ci doradzić abyś zrobił sobie to badanie na koinfekcje bo jeśli masz coś jeszcze to warto leczyć razem bb. Ja lecze sie o maja ale na początku nie podejmowałem trafnych decyzji .Dopiero trzeci lekarz zlecił mi badania na koinfekcje i wyszła mi Bartonella . Musisz trafić na dobrego specjaliste ILADS który będzie miał wizje twojego leczenia . Jakie dokładnie masz objawy ? Jak się czuje siostra ? Nie masz co sie łamać , zaczałeś sie leczyć i będzie dobrze i już wiesz co Ci jest smile
      • alutka1977 pierwsze kroki 13.10.13, 21:05
        Dzięki że tak szybko Ktoś się odezwał .Obecnie trzaska mi tylko w stawach ale nic nie boli.Miałem na początku grypowe objawy ale najbardziej dokuczało mi skaczące tętno i strach o serce ,bolały mnie stawy ale teraz tylko mi w nich strzela i miesza mi się w czapce nie wiem czy d tych glist czy od myślenia o nich. Siostra moja załapała na wstępnie chlamedie i od razu była na nią leczona .Ja objawów nie miałem takich jak ona bo miała ich masę.... krzyżówka u doktora z Krakowa miała pełna a ja skromnie .Po pierwszym leczeniu od razu poszedłem biegać i przeleciałem kilometr z tej złości...może nie będe miał innych robali i zakończę leczenie na tym miesiącu bo organizm mam mocny poza zmęczona szukaniem diagnozy czapka .Pisze ze skrzynki mojej żony bo ze swojej nie mogło mi zaskoczyć ....podpowiedzi ludzi z rodziny kleszczowej mille widziane ....dzieli
        • alutka1977 Re: pierwsze kroki 17.10.13, 18:30
          Witam możecie doradzić czy zestaw duomox i tini jest trafiony w bolerioze rozsianej mam rażenie że powinienem mieć do tego jeszcze jeden antybiotyk .Lekarz mi powiedział że jak idę na ten lek i jest poprawa chociaż drobna to warto go dawać z tini jeszcze miesiąc a potem zobaczymy po objawach .Badań na konifekcje nie da sie robić chyba podczas leczenia tylko trzeba je przerwać i odczekać te dwa miesiące.Dzieki
      • alutka1977 Re: pierwsze kroki 22.10.13, 19:27
        a badania na koinfekcje da się da się robić w trakcie leczenia czy trzeba odczekać minimum 8 tygodni.
    • pies_z_laki_2 Re: pierwsze kroki 15.10.13, 06:48
      Stawowe sprawy możesz poprawić łykając krzem oceaniczny, skrzyp, glukozaminę, olej z wiesiołka / olej lniany, a do tego masuj stawy żelem z czarcim pazurem. No i pewnie masz niedobory wit. D3...
      • alutka1977 Re: pierwsze kroki 16.10.13, 16:13
        Witam,niedobory to pewnie mam różne i tak myśle ile trzeba tego jeszcze łyknąć aby było jak dawniej piwko balety ,siła tytana itd.Będę próbował wszystkiego i dam rade i to w szybkim tempie chociaż wszyscy zalecają CIERPLIWOSC !!!!!!!! ...... dalsze rady mile widziane.Dzięki i pozdrawiam
        • bbeap Re: pierwsze kroki 19.10.13, 23:26
          Ja smaruje bolace stawy jadem pszczelim w kremie i troche pomaga (smaruje dopiero od kilku dni).
          • alutka1977 Re: pierwsze kroki 20.10.13, 18:20
            a coś na newicę bo mi się nasiliła albo objawiła....dzięki
            • bbeap Re: pierwsze kroki 20.10.13, 19:11
              To chyba czasem kazdego w tej chorobue dopada ale kepiej nie brac chemikaliow na nerwice, moze sprobuj pic melise, albo jakies ziolka, te poprawe zaczna przynosic z czasem ale chyba lepiej tak niz tabletki jakies na uspokojenie, czytalam ze coral root pomaga, ale ja te ksiazki mam po angielsku i czasem nie mam pojecia jakie to sa po naszemu. Mysle ze moze sprobuj w jakims sklepie zielarskim zapytac o ziola na zrelaksowanie i uspokojenie smile
              • alutka1977 Re: pierwsze kroki 20.10.13, 20:30
                Dzięki ale zioła testowane były wcześniej jak chodziłem po lekarzach szukając przyczyn mojej choroby, nie zdały rezultatu teraz biore najsłabszą trauxene (troche pomaga) ale myślę o mocniejszym kopycie
                ps.nie myślałem że jak zacznę brać antybiotyki to takie cuda się dzieją pod czapka to chyba herxy ale nie jestem pewien gdyż przed samym ustaleniem choroby myślałem że oszalałem .Po przeczytaniu o tej chorobie tylko się upewniłem że to boleria i czekam na lepsze czasy których wszystkim życzę .Dodam że drugi miesiąc jem antybiotyki i dołożyłem do tego tini i po nim jestem podkurzony jak nie wiem co więc uspokajacz musi być.Lekarz mi powiedział że tini ruszy ukryta bolerioze (może custy) i mogę być wkurzony.
                • bbeap Re: pierwsze kroki 20.10.13, 20:59
                  To moze sprobuj cos na herxy np kolcorosl (smilax).
                  Mi pomagaja gorace kapiele. Trzeba duzo pic i wspomagac usuwanie toksyn.
                  I pamietac o diecie, zielone warzywa pomagaja w usuwaniu toksyn. Rdest, selen, cynk i miedz tez pomagaja.
                  Nie martw sie, wiem co to znaczy, lecze sie dwa miesiace i czasem mam ochote doslownie chodzic po scianach, czesto mnie wszystko drazni itp
                  • alutka1977 Re: pierwsze kroki 21.10.13, 17:59
                    Cześć no to mamy coś wspólnego bo po kąpielach też mi lepiej ale z tym tini to był taki czad że zadzwoniłem do lekarza i kazał mi zmienić na citro .Popróbujemy i zobaczymy.Powiedział że powiedział że to może nie być oddziaływanie toksyn przy herxie tylko tini może podrażniać układu nerwowego.A jak wiadomo układ mamy podrażniony przez pluskwy oraz debilnych lekarzy do których wcześniej chodziliśmy+ ciężki rok.Wody pije tez dużo ale potem mniej chce się jeść i się chudnie, w 2 miesiące schudłem ok.9kg .Skończę te kuracje jeszcze 17 dni tej dawki i zobaczymy .Pomalutku dochodzę do siebie z dnia na dzień ale jeszcze rewelacji nie ma .Dzisiaj w ogrodzie przerobiłem 7 godzin i to na dziś jest ważne.Pozdrawiam.
                    • bbeap Re: pierwsze kroki 21.10.13, 23:44
                      Duzo osob ciezko przechodzi pulsy tinidazolu, wlacznie ze mna smile
                      Masz racje co do niezbyt ogarnietych co niektorych lekarzy dodatkowo fundujacych nam niepotrzebne stresy, ma sie ich i tak wystarczajaco od tego co sie z nami dzieje.
                      Bedzie dobrze smile Pozdrawiam.
                      • alutka1977 Re: pierwsze kroki 22.10.13, 19:22
                        Witaj .......z tymi pulsami masz rację moja siostra też nie dała rady ale cwaniara nie przyznała się od razu lekarzowi dopiero potem zmienił jej na metro i miała lepiej .Ja dostałem citro.... na razie ale powiedział lekarz że tez metra spróbujemy .Miałem takie halumy że strach o nich pisać i dlatego zdecydowałem się że to odstawie do kolejnej wizyty u lekarza .Ale z każdym dniem wydaje mi się ze jest poprawa tylko mam problemy ze skupieniem uwagi i boli mnie jeszcze czapka ale zalecają wszyscy abym był cierpliwy.No to czekam tylko trochę mnie szlak trafia ... ale cóż choroba ta uczy podobno pokory i cierpliwości i coś w tym jest.Pozdrawiam życzę zdrówka.
                        • fredekzkredek81 Re: pierwsze kroki 22.10.13, 19:52
                          Tak uczy i to bardzo . Jest jak na huśtawce big_grin
                          Koinfekcje możesz robić w trakcie antybiotykoterapii .
                          Jak długo leczy się Twoja siostra i jak się czuje ?
                          • bbeap Re: pierwsze kroki 22.10.13, 20:25
                            A czasem jak na karuzeli, wiecznie kreci sie w glowie wink
                            • fredekzkredek81 Re: pierwsze kroki 22.10.13, 21:03
                              Nie wiem czy się cieszyć czy smucić ale mnie borelioza nie męczy neurologicznie ale za to stawy i mięsnie dają mi mocno popalić . Mam nadzieje że mi odpuszczą jak najszybciej smile
                              • bbeap Re: pierwsze kroki 22.10.13, 21:15
                                Ja juz gdzies pisalam, ze stawy smaruje jadem pszczelim w kremie, podobno leczy, w kazdym razie nie bola tak jak wczesniej, na noc zelem z zywokostem, epsom salt do kapieli tez pomaga na stawy, mysle tez o borowinie smile
                                Mnie to raczej bartonelloza meczy neurologicznie.
                          • alutka1977 Re: pierwsze kroki 23.10.13, 19:17
                            Dzięki za informacje moja siostra leczy się od lutego 2012 roku ma po boleriozie już ale została jej jeszcze chlamydia spora i teraz ja będzie atakować.Na pewno koinfekcje można badać podczas brania antybiotyków nie ma jakiś zaburzeń w wynikach.

• bbeap Re: pierwsze kroki 22.10.13, 20:33
                          Jak teraz czuje sie Twoja siostra?
                          Wspomagasz sie jakimis ziolami?
                          Huperzine A czyli Widlak jest na problemy z pamiecia, skupieniem itp przy boreliozie, ja pije barwinek pospolity - jeszcze rosnie i mozna sobie nazbierac.
                          Na neurotoksyny niektorym pomaga chlorella, czasem sama biore, jest tez taki specyfik lithium orotate, zamierzam sprobowac i do kapieli epsom salt - zamawiam na iherb.
                          Na te tzw herxy kolcorosl (smilax).
                          Ja tez jestem w goracej wodzie kapana, ale tutaj niestety nie mamy innego wyjscia jak tylko byc cierpliwym.
                          Tobie rowniez duzo zdrowka i siostrze tez smile
                          • alutka1977 Re: pierwsze kroki 23.10.13, 19:37
                            Siostra czuje się niezle ale złapała jeszcze helikobakterie i teraz ja doleczyła .Na chlamydie teraz się szykuje jak już będzie już na 100 procent .Wiadomo że od tych robali mamy podniszczone kiszki i złapać możemy wszystko.Ja stosuje tylko jak się da diete zalecaną pije z ziół tylko siemie, wodę i dużo ruchu .Te robale podobno go nie lubią i chyba pozostałości po nich wydalamy pocąc się i sikając może się mylę.Nie chce dokładać za dużo bo te wszystkie inne rzeczy moga zaburzyć wchłanianie antybiotyku i tini do organizmu.Ja z tymi herxami to nie wiem jak jest i czy to jest moje gorsze samopoczucie czy turbo nerwowość nie mam pojęcia.Postępy jakieś są więcej siły mam a stawy najgorzej rano a potem leci jeszcze to nie to co chciałbym ale idzie do przodu 40 dni temu było dużo gorzej. Końskiego Zdrowia życze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka