01.12.13, 16:00
Czy naprawdę nikt nie próbował hiperbarycznej terapii tlenowej? Rozmawiałam z dr W na ten temat i mówił, że ma pacjentow, którzy sobie chwalą zabiegi (w przeciwieństwie do ozonu, ktory przynosi marne skutki). Ja jutro wybieram sie na pierwszy, jesli dobrze będę znosić, to zostane cały tydzień. Szukam kogoś kto chodził na komorę, ale jak do tej pory znalazłam jedną osobę. Jeśli ktoś jeszcze sie ujawni to będę bardzo wdzieczna za opisanie wrażeń. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • anonimicus Re: HBO 01.12.13, 19:00
      Nikt tutaj nie śpi na pieniądzach.
      • relli-p Re: HBO 02.12.13, 13:41
        anonimicus napisał:

> Nikt tutaj nie śpi na pieniądzach.

Napisz to ludziom co zaczynają lecieć z abaxami -mądralo
        • anonimicus Re: HBO 02.12.13, 16:16
          Haha, w 400 zł zamknie się miesięczny koszt leczenia abaxami (plus protbiotyki itp). A koszt komory hiperbarycznej?

Chętnie bym spróbował, ale nie stać mnie na wyłożenie kilku/kilkunastu tysięcy za 30 dniową terapię.
          • relli-p Re: HBO 02.12.13, 16:21
            anonimicus napisał:

> Haha, w 400 zł zamknie się miesięczny koszt leczenia abaxami (plus protbiotyki
            > itp). A koszt komory hiperbarycznej?
            >
            > Chętnie bym spróbował, ale nie stać mnie na wyłożenie kilku/kilkunastu tysięcy
            > za 30 dniową terapię.

400 zł dobry jesteś to chyba na waciki do czyszczenia jezyka z grzyba
            • anonimicus Re: HBO 02.12.13, 16:28
              To policz. Jakie antybiotyki ile kosztują ile ich potrzeba na miesiąc w jakiej dawce.
          • wroteknowynick Re: HBO 03.12.13, 11:39
            Już chyba by było taniej kupić z tworzywa miękkiego komorę hiperbaryczną do użytku domowego np taką www.oxyhealth.com/portable-hyperbaric-chamber.html
            ale czytalem ze cisnienie w niej jest niższe niż w takiej z tworzywa twardego
          • atamed Re: HBO 18.12.13, 11:04
            Witam wszystkich serdecznie
            Zapraszam do skorzystania z naszej komory hiperbarycznej ATAMED znajduje się w centrum Warszawy ul. Sienna 72a
            HBOT w komorze miękkiej po wyeliminowaniu ostrych przeciwwskazań jest zabiegiem w pełni bezpiecznym
            nasz strona: atamed.com.pl
            Pozdrawiam
    • zazule Re: HBO 02.12.13, 12:04
      Hej

Ja mysle ze to fajny pomysł, kiedys chyba Wrtotek umiescił fim o dzienikarce z USA , której b pomogła komora.

Relatywnie nie jest b drogo 250 zl w komorze tej gorszej to w porówaniu z leczeniem baeszjozy nie sa zawrotne sumy a biorac pod uwage koszty leczenia babeszjozy to moze byc duzo b opłacalny pomysl.

Tylko pytanie jest ile takich zabiegów potrzeba.

Obecnie jem malarone, jest mi po nim b srednio , grzyb dostał szału, jelita bola zyci sie nie chce a gdyby taka komora miała pomóc to 100x b wole komore. malarone to jest majatek, na dłuzsza mete.

W zimie jak jezdze na nartach w górach i b sie dotleniam to jest lepiej.

pozdr
      z
      • leszekse1 Re: HBO 02.12.13, 12:42
        zazule napisała:

w porówaniu z l
        > eczeniem baeszjozy nie sa zawrotne sumy a biorac pod uwage koszty leczenia babe
        > szjozy to moze byc duzo b opłacalny pomysl.

Zazule, próbowałaś MMS? Odkrywca pisze, że leczył malarię. Powinno działać na babeszje, to też pierwotniak.

Co do HBO, to moja dr rodzinna chwaliła i mówiła, że sama się chce wybrać.

• bbeap Re: HBO 02.12.13, 12:56
          Wlasnie czytalam ostatnio sporo o mms.
          Wczoraj nawet zamowilam, przekonujac sie do tego preparatu po przeczytaniu kilku publikacji dr Klinghardta.
          Pisze on tez o artemisin ale nie takim zwyklym, tylko liposomalnym bo taki dziala podobno duzo lepiej wg niego i ma wieksze szanse przekraczac bariere krew mozg.
          Artemisin i kurkuma podobno dzialaja na pierwotniaki i wchodza w sklad koktajlu klinghardta a ten tez sie pije liposomalny wg niego.
          Horowitz w swojej ksiazce (nowej) tez oisze o produktach liposomalnych.
          Mi babs wyszla niby negatywna, ale mam toxo a to tez pierwotniaki, dlatego czytalam o tym troche.
          Wg buhnera rowniez chinese skullcap i isatis dziala w jakims stopniu na pierwotniaki.

Zazule,
          Ty sie leczysz juz sporo prawda? Jak dlugo bralas/bierzesz malarone?,
    • relli-p Re: HBO 02.12.13, 13:44
      happy_and_well napisał(a):

> Czy naprawdę nikt nie próbował hiperbarycznej terapii tlenowej? Rozmawiałam z d
      > r W na ten temat i mówił, że ma pacjentow, którzy sobie chwalą zabiegi (w przec
      > iwieństwie do ozonu, ktory przynosi marne skutki). Ja jutro wybieram sie na pie
      > rwszy, jesli dobrze będę znosić, to zostane cały tydzień. Szukam kogoś kto chod
      > ził na komorę, ale jak do tej pory znalazłam jedną osobę. Jeśli ktoś jeszcze si
      > e ujawni to będę bardzo wdzieczna za opisanie wrażeń. Z góry dziękuję.

Masz możliwość to się nie zastanawiaj nikt tu ci nic nie napiszę tylko cię będą odwodzić -psy ogrodnika
      Spróbuj to nie są duże pieniądze a może postawić na nogi
      • zazule Re: HBO 02.12.13, 16:07
        Ja sie leczyłam ponad 5 lat abxami i tu odrazu pisze dla wszelkich przeciwników ze to była najlepsza decyzja mojego zycia.

Teraz walcze z grzybem, podejrzewam tez u siebie jakiegos pierwotniaka byc moze babeszjoze. Ma kilak powodów zeby tak myslec, miedzy innymi b duza poprawa po doxy z heparyna. Dostałm na tym niezwykłych herxów i niezykłej poprawy.

Dzis sie dowiedziałm od Tamtam ze ten zestawusuwa formy babszjozy ( merozoity) które jeszcze nie wniknely do czerwonych krwinki

Nie mam natomiast klasycznych objawow babeszjozy.

Jelita mam zjechane ( naczescie kolonskopia ok) i musze uwazac, biore malarone 3 dzien i jelita histryzuja.

MMS boje sie brac bo moje jelita nei luba takich atrakcji, do tego tam jest chyba chlor
        a ja mam duza wrazliwosc na chlor.

Napewno poszkusze sie nakomore , chodzi to za mna od roku i dzieki za temat , nie wiedzialm ze w Polsce sa dostepne komory dla normanych ludzismile

pozdr
        zaz
        • werrtor Zjechane jelita? 02.12.13, 17:07
          Może skoro nie wychodzi Ci na kolonoskopii nic, to może nie masz zjechanym jelit, a np. grzyba, clostridia lub pasożyty?
          Ja leczyłem się prawie trzy lata, jelita bez zarzutu to przetrwały, po czym po kolejnych trzech latach miałem nawrót dolegliwości i tu ostre problemy jelitowe zaczęły się po nie całym miesiącu leków. Na pewno miałem clostridium, a chyba też coś więcej jeszcze w jelitach mam i się diagnozuję.
    • zazule Re: HBO 02.12.13, 16:15
      Zobaczcie to
      www.youtube.com/watch?v=rGZL6NKoPTU
      warto poczytac komentarze, jeden jest ze pzy babeszjozie lepiej nie uzywac HBOT uncertain
      • anonimicus Re: HBO 02.12.13, 16:27
        www.mdjunction.com/forums/lyme-disease-support-forums/general-support/153348-oxygen-lovers-vs-haters
        • wroteknowynick Re: HBO 03.12.13, 12:43
          co do bakterii tlenowych, tlen moze nie utrudnia im egzystencji bezposrednio, ale jest uzywany przez organizm do tworzenia wolnych rodników takich jak ozon i h202 ktore tworza w bakteriach dziury i je niszcza.
      • bbeap Re: HBO 02.12.13, 16:52
        Zazule,
        Dr Klinghardt gdzies pisal, ze chorzy z babs zle reaguja na HBOT.
        Ci z Lyme podobno ok, ale Ci z babs z jakiegos powodu juz nie lub nie wszyscy.

To jest chloryn sodu czy jakos tak, ja jeszcze nie probowalam, ale antybiotyki biore dopiero trzy miesiace, wiec zobacze jak bede to znosila, w sumie jak Klinghardt poleca to mu wierze.

Poczytaj o liposomalnym artemisin.
        Klinghardt pisze tez, ze niektore leki na odrobaczanie dziakaja na pierwotniaki, pisze o alinii.
        • happy_and_well Re: HBO 02.12.13, 17:04
          Ja niestety moje zabiegi musiałam odłożyć na tydzień. 5 dni temu weszłam na Rifampicynę, od wczoraj mam puls tini, dziś w nocy myślałam, ze umrę. Nie pamiętam kiedy przeżywalam takie bóle, jeśli kiedyś w ogóle. W każdym razie ledwo zwlokłam sie z łózka o 12, niestety nie było mowy o wstaniu o 6 rano i pokonaniu 300 km. Zadzwoniłam i przełozyłam wizytę na przyszły tydzień.

W Warszawie jest nowa komora i kosztuje 150 zł za zabieg. Jest to ta sama komora co w Ciechocinku, może przy większej ilości zabiegów można by wynegocjować jakąś zniżkę (tak jest w Ciechocinku). Ja dzwoniłam do producenta, bo myślałam, że taki statek to koszt rzędu kilkunastu, góra kilkudziesięciu tysiecy. Niestety, to sporo więcej. W każdym razie nawet producent mówił, że z rezutaltami różnie bywa, zna przypadki bb, którym HBO pomaga. Jednak nie ukrywał, ze najlepiej sprawdzić na sobie - generalnie 4-5 zabiegów i jest jasne, czy pomaga. Jeśli nie to raczej nie ma co sie w to bawić.

• bbeap Re: HBO 02.12.13, 17:23
            O rany, a myslalam ze juz tam jestes.

Tak ostatnio rozmawialysmy o cystach i formach kretkowych, wyslalam Ci link z uwagami Evy Sapi, tini dziala na cysty i na kretki,co ciekawe dr K pisze, ze dziala na tzw protomyxoza... przeczytaj uwagi i co mowi dr Steve Fry... czyzby to bylo nowe cholerstwo...
            • zazule Re: HBO 02.12.13, 18:59
              Własnie dlatego zrobie 10 dni prowokacje na babeszjoze - potem zbadam przeciwciła jak bede ujemne to wezme sie za komore.

Jelita ma zjechane przez grzyba co sie nie chce za bardzo wyprowadzic- tak jak trzyma diete i go lecze jest wmiare ale jak tylko cos dodam nowego z leków to grzyb ma nerwice.

Artemisinin go bardzo pobudza wiec sie nie pale.

W komentarzach jedna osoba pisze ze poniewaz bab siedzi w erytrocytach to jak sie dostarczy im tlen to ona sie ma lepiej.

• bbeap Re: HBO 02.12.13, 19:22

Moze na tego grzyba by sprobowac czosnek suszony przez zamrazanie, ten podobno dobrze czysci rozne rzeczy z jelit, a zwlaszcza candide, taki w kapsulkach moze by tak bardzo nie podraznial.
                Horowitz pisze tez o wyciagu z pestek grejpfruta.
                I glutaminie na jelita.
                Wg Klinghardta tez grzyby lecznicze - mowi ze dzialaja na takiej zasadzie - te dobre wypieraja te zle.

Jak Ty wogole odroznialas objawy grzyba od tych chorobowych?
                • leszekse1 Re: HBO 02.12.13, 21:36
                  bbeap napisał(a):

> Horowitz pisze tez o wyciagu z pestek grejpfruta.

Stosowany też w ogrodnictwie na choroby grzybowe. Citrosept też rozpuszcza cysty.
                  Ja brałem citrosept przed badaniem DNA borelki.

• werrtor Re: HBO 02.12.13, 21:46
                    Wyciąg z pestek grejpfruta może być bardzo niebezpieczny. Może bardzo nasilić działanie leków, w tym nasercowych i antybiotyków.
                    • anonimicus Re: HBO 02.12.13, 21:56
                      Werrtor napisz więcej o p450.
                      • werrtor Re: HBO 03.12.13, 18:50
                        Nic nowego, niż to co jest w starych wątkach na forum na ten temat nie wiem. W jednym pisał o tym dr K. z Warszawy.
                    • leszekse1 Re: HBO 02.12.13, 22:31
                      werrtor napisał:

> Wyciąg z pestek grejpfruta może być bardzo niebezpieczny. Może bardzo nasilić d
                      > ziałanie leków, w tym nasercowych i antybiotyków.

Nie wolno jeść grejpfrutów podczas antybiotykoterapii. Co do citroseptu, to nie wiadomo. Swego czasu pisałem do producenta specyfiku. Już dokładnie nie kojarzę jak to było, ale chyba nie dostałem odpowiedzi. Na wszelki wypadek jednak nie można łączyć citroseptu z abx.
                      • bbeap Re: HBO 02.12.13, 22:49
                        A mi lekarka pozwolila jesc grejpfruty.
                        Powiedziala, ze jedyne owoce jakie moge jesc teraz przy antybiotykach to kiwi, grejpfruty i cytryny hmm i od czasu do czasu kwasne jablka... zielone, tylko nie zadne owoce czerwone chodzi o cukry. Czyli zle mi oowiedziala?

Niektorzy biora citrogrept zamias tinidazolu...
                        • leszekse1 Re: HBO 02.12.13, 23:18
                          bbeap napisał(a):

> A mi lekarka pozwolila jesc grejpfruty.
                          > Powiedziala, ze jedyne owoce jakie moge jesc teraz przy antybiotykach to kiwi,
                          > grejpfruty i cytryny hmm

zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/411822,nie-popijaj-lekow-sokiem-grejpfrutowym-bo-to-grozna-dla-zdrowia.html
                          i od czasu do czasu kwasne jablka... zielone, tylko ni
                          > e zadne owoce czerwone chodzi o cukry. Czyli zle mi oowiedziala?

Pewnie chodziło jej o niedojrzałe. Jabłka np. odm. Mutsu są zielonkawo-żółte, a są bardzo słodkie.

>
                          > Niektorzy biora citrogrept zamias tinidazolu...
                          >
              • bbeap Re: HBO 02.12.13, 19:22
                Moze na tego grzyba by sprobowac czosnek suszony przez zamrazanie, ten podobno dobrze czysci rozne rzeczy z jelit, a zwlaszcza candide, taki w kapsulkach moze by tak bardzo nie podraznial.
                Horowitz pisze tez o wyciagu z pestek grejpfruta.
                I glutaminie na jelita.
                Wg Klinghardta tez grzyby lecznicze - mowi ze dzialaja na takiej zasadzie - te dobre wypieraja te zle.

Jak Ty wogole odroznialas objawy grzyba od tych chorobowych?
          • leszekse1 Re: HBO 02.12.13, 21:32
            happy_and_well napisał(a):
            niestety nie było mowy o wstaniu o 6 rano i pokonaniu 300
            > km. Zadzwoniłam i przełozyłam wizytę na przyszły tydzień.

Do Gdyni masz 180 km

www.ucmmit.gdynia.pl/hiperbaria.php
            >
            • happy_and_well Re: HBO 03.12.13, 19:00
              Oczywiście wolałabym do Gdyni, tam mają duże komory, wyższe ciśnienie (tzw. twarde). Kontaktowałam sie z dwoma lekarzami, jeden był nawet skory do współpracy, ale był to lekarz wojskowy. Drugi natomiast z góry powiedział, ze nikt mi nie da skierowania na HBO z powodu boreliozy, czy to na NFZ, czy prywatnie. W Ciechocinku tymczasem nie ma większych problemów, leczenie bb tą metodą wcale ich nie dziwi.
              Ja będę próbować i w Gdyni, ale najpierw spróbuję w Ciechocinku i zobaczę jak (czy) to w ogóle na meni działa.

Oglądałam te amerykańskie komory przenośne, no ale na ile to jest profesjonalny sprzęt? Troche sie boję, ze nie osiągnie sie takich parametrów jak w "normalnej" komorze.
    • happy_and_well Re: HBO 26.01.14, 13:57
      Wklejam tu post, który zamieściłam na forum stowarzyszenia Bartek - jest o HBO, a ja nie mam czasu pisać po raz kolejny tego samego.

Ponieważ obiecałam, że zdam relacje z kuracji HBO, to czuje sie zobowiązana napisać o wrażneniach.

Od piątku 17 stycznia chodzę na podwójne (90 minut) zabiegi na komorę miękką. Kilka razy (chyba z pięć) poza sesją poranną 90 minut miałam jeszcze jedną popołudniową 60 minut. W sumie wzięłam chyba z 25 zabiegów (jutro ostatni). Czuję się wspaniale. Już po trzecim chyba zabiegu minął mi ostatni już objaw. Poza sferą fizyczną, zdaje się, że tlen ma zbawienny wpływ na moją psychikę - po każdym zabiegu wpadam w jakiś błogostan wręcz. Nie wiem, czy nawet przed chorobą (atakiem bb), czułam się tak dobrze - pewnie nie, bo zawsze miałam problemy natury egzystencjalnej. Także teraz, bogatsza o nowe doświadczenia, chyba mogę powiedzieć (mam wrażenie, że pierwszy raz w życiu), ze jestem naprawdę szczęśliwa.

W komorze naczytałam się nowej ksiażki Buhnera o mądrości rośli i poważnie myśle, zeby jak najszybciej odstawić abx i poprzestać na ziołach. Oczywiście nie od razu, zobaczymy, czy zbawienne działanie tlenu utrzyma sie na tyle długo, by organizm nie dopuścił do nawrotu choroby. Tak czy siak, za około miesiac planuję kolejna, pewnie trochę mniej intensywną serię, i jeśli wszystko bedzie dobrze, to po niej chciałabym odstawić leki.

A tak przy okazji, dla osób, które szukają na forum ludzi wyleczonych - oczywiście nikt, kto się dobrze czuje, nie spędza swojego czasu na podobnych forach! Mnie się nawet nie chciało pisać o efektach HBO, ale ponieważ obiecałam, to zamieściłam relację. W każdym razie odkąd czuję sie lepiej, to juz w ogóle tu nie zaglądam (no tylko dla pewnej osóbki, z którą prowadzą prywatną korespondencję wink ). Gdy człowiek jest zdrowy to świat ma tyle do zaoferowania, że czasu nie starcza na całe to bogactwo, a co dopiero na przesiadywanie przed komputerem i czytanie o chorobie.

Pozdrawiam big_grin
      • happy_and_well Re: HBO 26.01.14, 15:05
        Aha, z bardziej namacalnych dowodów, ze tlen działa - po 3 dniach zrobłam morofologię i pierwszy raz od kilku lat moje WBC przekroczyły 5 tys. - dokładnie 5,1. Od ostatniej morfo skok o cały tysiąc. Jutro robię kolejną i zobaczę, czy jeszcze coś drgnęło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka