Dodaj do ulubionych

"Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną"

04.01.14, 16:41
Witajcie

Jestem tu nowa na forum, dwa dni temu rozpoczęłam leczenie boreliozy metodą wg. Ilads. Antybiotyki za zgodą lekarza zaczynam brać stopniowo: w piątek wzięłam Doxy 2*100mg a wczorajszego dnia 2*150mg (docelowo mam brać 2*200mg). I właśnie po wzięciu wieczornej większej dawki dostałam okropnych, białych plam na oczach. Dosłownie nie mogłam ani jednego słowa przeczytać, wszystko było zamazane, przymglone, gdy patrzyłam innym na twarz to widziałam jedynie oczy, reszta twarzy była rozmazana. Do tego doszło podwójne widzenie, bardzo się przestraszyłam. Przeszło po ok. 2 godzinach, teraz jest już trochę lepiej ale i tak ciężko mi się czyta, słowa się rozmazują. Nie wiem czy to efekt uboczny leku czy reakcja boreliozy na antybiotyk. Dwa miesiące temu przez 28 dni brałam doxy w dawce 2*100mg i nic takiego w ogóle się nie działo. Teraz gdy zwiększyłam dawkę "rzuciło" się na oczy. Może ktoś mógłby pomóc od czego tak mogło sie stać?
Obserwuj wątek
    • wroteknowynick Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 04.01.14, 19:58
      Antybiotyki same w sobie chyba takich reakcji raczej nie powoduja. Natomiast reakcja herxheimera wiele ciekawych rzeczy potrafi zrobic. Jedna dziewczyna jak sie leczyla sauna ozonowa miala lniedowlad ciala przez chwile lewej strony.
      • antyfonka Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 04.01.14, 20:28
        polekowe uszkodzenia wzroku
        • ciasteczko66 Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 04.01.14, 22:55
          Przejrzałam ulotkę i w skutkach ubocznych jest informacja że takie objawy o jakich wspominałam mogą być wynikiem zwiększonego ciśnienia śródczaszkowego, podobno przejdzie po odstawieniu, zobaczymy. Napisałam do mojego lekarza ciekawe co on na to.
          • ciasteczko66 Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 29.01.14, 13:21
            Czy ktoś może polecić coś na wspomaganie wątroby? Lekarz kazał brać Essentiale ale ja mam tzw refluks żółciowy i zarówno po essentiale jak i innych specyfikach z apteki np. Hepatil mam silne nudności i wymioty żółcią. Zna ktoś alternatywę?
            • zielarz22 Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 29.01.14, 13:44
              Spróbuj kupić sobie nasiona ostropestu. Później zmielić, można też czasem dostać mielony ale nie wiadomo czy jest dość świeżo zmielony.
              • chemdog Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 29.01.14, 14:08
                Bardzo wysoka dawka ostropestu Dobry suplement działa odtruwa mocno.www.zielonysklep.com.pl/milk-thistle-silymarin-1000-mg-180-tabletek-50-taniej.html jeszcze ten jest dobry testosterone.pl/Liver-X-60-kaps polecam oby dwa ja stosuje je razem ...........jest ok można także jak zielarz napisał mielić ostropest
              • ciasteczko66 Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 29.01.14, 14:53
                zielarz22 napisał:

> Spróbuj kupić sobie nasiona ostropestu. Później zmielić, można też czasem dosta
                > ć mielony ale nie wiadomo czy jest dość świeżo zmielony.

a gdzie je dostane? w zielarskim czy w aptece też mają?
                • zielarz22 Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 29.01.14, 15:39
                  Wszędzie dostaniesz, poszukaj na allegro,tam może być najtaniej.
        • fionka21 Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 29.01.14, 17:01
          W ulotkach często objawy reakcji Herxheimera opisywane są jako skutki uboczne antybiotyku he he he
    • fionka21 Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 29.01.14, 17:04
      Twoje objawy są prawdopodobnie herxem.

Skoro występują tak szybko po zażyciu leku - wydaje się, że to raczej herx chlamydiowy (albo jeszcze inny), bo przy boreliozie herx pojawia sie później...
      • ciasteczko66 Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 29.01.14, 20:50
        Właśnie zdziwił mnie tak szybki Herx, praktycznie już pierwszego dnia, słyszałam że powinien pojawić się w granicach tygodnia. Na bank mam bartonelle ale czy to ona daje te objawy nie wiem...
        • fionka21 Re: "Kleszcz jest jak kroplówka z trucizną" 29.01.14, 23:52
          Bartonella nie jest wrażliwa na doxy. Chlamydia i mykolazmy - tak
          • ciasteczko66 chlamydia 30.01.14, 16:37
            Jak patrze na obawy chlamydii to rzeczywiście pasują do moich. A chlamydia atakuje wzrok?
            Jeśli wtedy już po pierwszej dawce miałam herxa to cz teraz mogę mieć drugiego? Tzn. od tygodnia mój stan się pogarsza. Nie gwałtownie ale z dnia na dzień nasilają się wszystkie moje objawy, jest coraz gorzej. Czytałam że tak też może objawiać się herx...

Chcę sobie zrobić badanie na chlamydię, w diagnostyce oferują takie badanie ale...

Chlamydia pneumoniae antygen met. IIF
            Chlamydia pneumoniae IgA
            Chlamydia pneumoniae IgA IIF
            Chlamydia pneumoniae IgG
            Chlamydia pneumoniae IgG IIF
            Chlamydia pneumoniae IgM
            Chlamydia pneumoniae IgM IIF
            Chlamydia pneumoniae met. PCR, jakościowo

Które badanie wybrać?
            • zielarz22 Re: chlamydia 30.01.14, 19:53
              Szkoda kasy, nawet jak wyjdzie to i tak masz abx
              • ciasteczko66 Re: chlamydia 30.01.14, 20:47
                zielarz22 napisał:

> Szkoda kasy, nawet jak wyjdzie to i tak masz abx

Być może ale ja chciałabym mieć pewność bo być może wcale nie sama borelioza jest moim problemem
            • ciasteczko66 Re: chlamydia 04.07.14, 21:37
              Zrobiłam nareszcie koinfekcje. Wg. mojego lekarza mam typowe objawy dla bartonelli, jersinii i chlamydii. Z wyników wyszło, że:
              Bartonella ujemna
              babeszjoza ujemna
              anaplazma ujemna
              jersina ujemna
              tylko chlamydia dodatnia-32 (wynik dodatni od 16, ostra faza choroby od 512)
              mykoplazma IGM ujemna
              mykoplazma IGG dodatnia

Skoro chlamydia jest dodatnia ale wynik nie jest zbyt wysoki a mykoplazma dodatnia w klasie IGG, która podobno świadczy o przebytym zakażeniu to zaczyna się poważnie zastanawiać, czy moim problemem aby na pewno jest borelioza...Test Elis, WB, PCER na boreliozę ujemne, tylko KKI dodatnie...Mam całkowity mętlik w głowie....Może powinnam ponownie zacząć diagnozować się na SM....a może to zupełnie inna choroba...

Jaki antybiotyk najlepiej działa na chlamydię?
              • chemdog Re: chlamydia 05.07.14, 00:13
                Na marginesie do SM doprowadza mycoplasma właśniesmileIGG to nie jest że przebyte czy wyleczone to jest infekcja nadal i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka