Dodaj do ulubionych

resveratrol od buhnera

15.01.14, 23:03
witam,

prosze o mala pomoc od pewnego czasu poza abx biore rowniez resveratrol, koci pazur i pije szczec (swoja droga szczec swietne na stawy, duzo mniej bolą)

jakis czas temu kupiłem sporo resveratrolu ktory polecał buhner ale juz mi sie skonczyl. nie chce go kupowac po raz kolejny bo powodował u mni bole zoladka. ktory resveratrol zatem kupic zeby miał taka sama dawke?

taki miałem
www.vitacost.com/source-naturals-resveratrol-with-red-wine-extract#
tu na forum wyczytałem ze obecnie buhner zaleca ten
www.iherb.com/Paradise-Herbs-Resveratrol-180-Veggie-Caps/12741?at=0
ale przeciez sa zupelnie inne dawki. prosze zatem o potwierdzenie czy ten jest ok a jesli nie o wskazanie ktory kupic

z gory thx
Obserwuj wątek
    • rdk69 Re: resveratrol od buhnera 15.01.14, 23:07
      >prosze zatem o potwierdzenie czy ten jest ok a jesli nie o wskazanie ktory kupic
      A co to znaczy, że jest OK? na czym to OK ma polegać?
      • chemdog Re: resveratrol od buhnera 15.01.14, 23:34
        Ja zrobiłem sobie ze swojej szczeci zbieranej dobrą nalewkę zacznę razem z mms,glutationem i nac.Ja brałem resveratrol z purtians pride,z source naturals,teraz z biose ale szczerze napar z rdestowca wykopanego w dobrym miejscu najmocniej działa 1 litr dziennie i do tego wróciłem od paru dni. Zarzucałem i jadłem dużo tych kapsułek i nic się nie działo z żołądkiem ten z biose nie jest zły pachnie jak by się wykopało korzeń i sproszkowało i dało do kapsułki.Dodam czystek 4 razy dziennie coś trzeba pozmieniać bo nie można jechać tak samo ciągle te same zioła i suple bo krętki się uodparniają w szybkim tempie teraz będzie taki mały szok coś innego.Szczeć brałem już w tamte lato i było lepiej.Teraz mam na pełną kurację 1 litr zobaczymy nie chce zapeszać.Z tego biose pozamawiałem parę rzeczy znam się trochę na ziołach porównałem i są to dobre surowce w kapsułkach nie oszukane bo tego się bałem.Z Now też jest wyciąg z rdestowca dobry można zobaczyć tylko dość drogi.Najtaniej napar wychodzi z wykopanego i chyba jest najskuteczniejszy
        • happy_and_well Re: resveratrol od buhnera 15.01.14, 23:40
          Chemdog, w jakich dawkach chcesz brać ten MMS? (przepraszam za ten offtopic)
    • happy_and_well Re: resveratrol od buhnera 15.01.14, 23:30
      Oczywiście nie da się powiedzieć, który jest ok, zależy, co Cię interesuje (ja zawsze sprawdzam ilość dodatków i materiał kapsulki). Może lepiej byłoby kupić sobie korzeń i robić wywary?
      Ja kiedyś nie tolerowałam andrographisu z nature's way, potem przerzuciłam sie na zioła Paradise i bardzo mi odpowiadają. Kapsułki są male, wege, i nie mają żadnych wypełniaczy. Zobacz ile wypełniaczy miały te, po których bolał Cię żołądek:

"Other Ingredients: Dibasic calcium phosphate, stearic acid, modified cellulose gum, colloidal silicon dioxide, and magnesium stearate."

Może to po tych wypełniaczach wysiadał?
      Przy łykaniu dużej ilości kapsułek należy zwracać uwagę, co sie łyka, Klinghardt mówi, że pożeranie nadmiernej ilości tabletek z różnymi wypełniaczami może prowadzić do chorób autoimmunologicznych.
      Najlepiej sprawdź, czy tę firmę tolerujesz, ale tak jak pisałam wcześniej - ja mam o niej bardzo dobre zdanie.
      Pozdrawiam.

• happy_and_well Re: resveratrol od buhnera 15.01.14, 23:33
      A jeśli chodzi o dawkowanie to ma być takie samo mimo różnic:

"*Recommended by Stephen Buhner. He says he likes this and the Source Naturals brand equally. Although they are two different mgs, he says “the two formulations are very difficult to compare, so I would stay with a max of 4 tablets 4x daily of each brand.”
      buhnerhealinglyme.com/resources/herb-source-list/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka