Witam,
dopiero dołączyłam do tego forum pomimo, że z leczeniem borelki zmagam się od roku

. Przeszłam standardowe leczenie stosowane w Polsce i szybciutko poszłam za ciosem i przeszłam na ILADS. Bardzo mi pomogło, odzyskałam władzę w ręku, czucie skóry i takie tam jednak czuję że nie jest tak jak powinno bo boreliozowe ataki są nadal tylko znacznie rzadziej i słabiej. Plus niekończący się szum w głowie

. W każdym bądź razie leczenie antybiotykami sama zakończyłam bo czułam że mój organizm nie chce już współpracować z tym leczeniem. Poddawał się za bardzo.
I tu się zaczynają właśnie kluczowe pytania jakie pragnęła bym Państwu zadać ;P
Rozpoczynam właśnie leczenie protokołem BUHNERA rozszerzonym (a raczej planuję na dniach) skierowanym typowo w neuroboreliozę i blo. W związku z tym pytanie pierwsze:
1. Czy gdy przyjmuje się zioła w formie nalewek trzeba robić przerwy? W sensie 3 tygodnie biorę nalewki tydzień przerwy później 3 tyg. nalewki i przerwa. W książce jakoś nie mogę tego doczytać.
2. Czy przyjmował ktoś z Państwa nalewki z magicznego ogrodu i jakie jest ich rzeczywiste dawkowanie (bo domyślam się, że nie 2 razy dziennie). Od jakich dawek zaczynać, jak to zwiększać czy nie wiem dać się ponieść, pójść na żywioł wsłuchać się w głosy przodków i niech podpowiadają?
3. Obawiam się też tego, że dość niska waga (45kg) może spowodować, że te dawki wytyczone gdzieś oględnie przez Buhnera nie będą do mnie dostosowane. Czy masa ciała ma znaczący wpływ przy dawkowaniu?
BARDZO bym prosiła o pomoc od której strony to ugryźć. Nie mam z kim porozmawiać o sprawach zielarskich a ta niepewność która towarzyszy mi przed rozpoczęciem tego leczenia spędza mi sen z powiek

. Zrozumcie, to urodzie szkodzi

.
Nie ukrywam, że nalewki z Magicznego Ogrodu najbardziej mi odpowiadają. Mam dość łykania sterty tabletek, kapsułek. Jestem osobą u której ciężko o systematyczność więc samo już pilnowanie godzin to dla mnie tragedia a co dopiero gdybym miała przygotowywać wszystko. Dlatego też ogromny szacunek dla ludzi, którzy są w stanie ogarnąć te preparaty sami dla siebie.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za rozjaśnienie tematu!