Dodaj do ulubionych

BURAKI - leczenie burakami

04.02.14, 20:58
Polecam picie soku z kiszonych buraków - leczy nawet z nowotworów, poza tym oczyszcza krew, nerki i naprawia jelita. (nie suplementowac sie wapniem podczas terapi burakami, bo buraki wiaza wapn w kamienie i robia sie kamienie w nerkach).

Sposób przygotowania:
wrzucamy tyle burakow do sloja ile sie zmiesci (cienko pokrojonych na plastry)
2 zabki czosnku na 1 litr
min. 50 ml zurku na 1 litr
sól morską (1-2 łyżeczki na 1 litr)
liście laurowe wg uznania dla smaku
i zalewamy wodą prawie do pełna.
ZAkręcamy i odstawiamy w suche miejsce na 5-7 dni.

Pije sie po 3 razy dziennie po 200 ml przez 1-2 tyg.
Obserwuj wątek
    • wroteknowynick Re: BURAKI - leczenie burakami 08.02.14, 21:31
      a jakie zaklęcie na końcu trzeba wymówić ? smile
      • emarlen5 Re: BURAKI - leczenie burakami 08.02.14, 21:47
        Buraki rzeczywiście są cudowne na wiele chorób. Są bardzo tanie porównując z innymi terapiami i dlatego chyba lekceważone lub mało kto jest świadomy ich właściwości.
        Działają bez zaklęćsmile
        • wroteknowynick Re: BURAKI - leczenie burakami 08.02.14, 22:24
          no dobra dobra, ale jaki jest ich mechanizm dzialania...
    • mariolazet Re: BURAKI - leczenie burakami 09.02.14, 01:08
      Ja też leczę się burakami, ale surowymi, które są we Flavonie. Oprócz nich są jeszcze inne owoce, też surowe jak: acerola, granat, żeń- szeń, winogrono, rokitnik pospolity, czarna jagoda, czarna porzeczka i czarny bez. i od czasu do czasu jem jeszcze Flavon Green- z surowych warzyw.
      • wroteknowynick Re: BURAKI - leczenie burakami 09.02.14, 13:47
        To że buraki sa czerwone nie znaczy że dobrze robia na czerwona krew smile
    • czarnana Re: BURAKI - leczenie burakami 09.02.14, 13:31
      chm na karteczce którą dostałam od mego dr pisze jak byk że na dietę antygrzybiczą nie wolno mi jeść czerwonych warzyw...No a buraczki to jednak czerwone są jakby nie patrzeć...zdrowe na pewno-tylko co z tą ich czerwonościa począć? Czyżby ktoś zle ułożył dietę antygrzybiczą?
      • mariolazet Re: BURAKI - leczenie burakami 09.02.14, 13:53
        Nie wiem, jaki dr taką dietę Tobie zapisał. Poczytaj sobie na temat Flavonu- opinie osób, którym pomógł Flavon/. Jest to suplement, który ma tez działanie przeciwgrzybicze i z niczego nie trzeba rezygnować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka