wickedselecta
21.02.14, 08:04
Witam, pewnie zabrzmię jak hipohondryk ale zdrowie jest najważniejsze więc wole zaczerpnąć opini. 2 Tyg temu złapało mnie przeziębienie już 3 w ostatnim czasie, cała rodzina kichała ale zacząłęm odczuwać ból w szyi i w nocy obudziłem się bo "rwała" mnie prawa ręką, jak to się mówi czasem na "zmianę pogody" miewałem czasem takie bóle nóg szczególnie za dziecka, nie przejąłem się tym ale ten ból jakby pozostał i zaczęły mnie pobolewać obie ręce nie mocno ale wyczuwalnie, teraz już mniej ale od przeszło tygodnia zaczęły mnie boleć nogi praktycznie codziennie i najgorsze jest to dziwne pieczenie skóry,najpierw na nogach teraz miejscami na rękach, brzmi to dziwnie nigdy czegoś takiego nie miałem, dużo czytałem i przyznam że szybko biorę sobie rzeczy do głowy bo prawdopodobnie to moja nerwica, przynajmniej takie odnoszę wrażenie.Mam 29 lat i 9 lat temu zacząłem cierpieć na szumy uszne nie powiem było to piekło tyle że nauczyłem się z tym żyć, jaki był ich powód do dziś nie wiem, rezonans ok neurolog nic nie stwierdził wiadomo jak to u nas w kraju ... i kiedy tak czytam faq oraz inne artykuły łącze te kilka lat stąd moje pytanie.
1.Czy jest możliwe by ta choroba 9 lat temu dała taki objaw jak szum i teraz dopiero znów się odezwała z tymi "nerwobólami" i pieczeniem nóg.
2. Nie wiadomo mi o ugryzieniu przez kleszcza, rumienia nie miałem.
3. Jak i gdzie w Kujawsko- Pomorskim mogę zrobić badania żeby upewnić się czy nie jestem zarażony tą bakterią, nawet na własną rękę bo na skierowania nie liczę.