07.01.16, 21:36
mam takie pytanie, jak jest u Was z bólami? Czy np dalibyście radę wsiąść teraz na rower i przejechać z 15 km? Czy borelioza tak dała się Wam we znaki, że nie da rady wykonać taką czynność? U mnie to jest tak, że bóle są mniej więcej na jednym poziomie (moje bóle to parestezje - kłucie mięśni i kości + bóle krzyża - odcinek lędźwiowy). Za to po większym wysiłku bóle piekielnie się wyostrzają. Częstotliwość parestezji jest większa, kręgosłup obolały. Czuje się cały obolały. U mnie nie najlepiej, przez dolegliwości straciłem pracę. Jak u Was jest przy boreliozie ? Bóle macie stałe, większe? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • miroslaw111 Re: Bóle 08.01.16, 01:48
      oj dała w dupę ,tak że o mało do więzienia nie trafiłem , buudząc się rano w amoku jak w jakimś koszmarze , brak siły w mięsniach to drobiazg
    • miroslaw111 Re: Bóle 08.01.16, 01:58
      po wysiłku mogą dziać się różne rzeczy , ale ruch jest nieodłączną częścią terapii ,też stratę pracy już zaliczyłem
    • igm_20_4_pmr Re: Bóle 08.01.16, 16:19
      kintaro88 --> mam identycznie tylko ja głupi siadłem na całe dnie w wygodnym fotelu pracując sobie na kompie i teraz nie jestem w stanie ustać na własnych nogach dłużej niż 5 min.
      na szczęście pozbierałem się i zaczynam intensywnie się rehabilitować i mam nadzieję że szybko wrócę do sprawności
    • kintaro88 Re: Bóle 08.01.16, 17:15
      ja wczoraj kupiłem bieliznę termoaktywną i kominiarkę, przejechałem 15 km na rowerze, a dziś....lepiej nie gadać, takie zakwasy, tak mnie krzyż boli, prawą nogę to ciągnę za sobą...kiedyś po 100 km dziennie robiłem, a wieczorem potrafiłem iść na libację alkoholową i być na chodzie praktycznie 24h, dziś przejadę 15 km i jestem żywym trupem...
      • jan440 Re: Bóle 08.01.16, 20:11
        Mnie się wydaje, że ból czy depresja jest nieodłączną częścią boreliozy.
        Na początku gdy ludzie szukają przyczyn bólu, potem w terapii często herxując.

Jak sobie przypomnę jakie miałem bóle głowy to makabra.
        Jednak jak infekcję zwalczasz to wszystko przechodzi.
        Ból, herx to dla mnie ważny wskaźnik zainfekowania.

Ja to miałem szczeście bo u mnie ból załatwiał 1 Ibuprofen na dzień.
        Z ziołowych rzeczy polecam 7palecznik, naprawdę działa i to stosowany tylko zewnętrznie.
        Jest przy tym super bezpieczny, całkowicie bez skutków ubocznych.

Kiedyś na jakieś konferencji słuchałem wykładu co się dzieje z naszymi jelitami czy wątrobą po NLPZ - to makabra.
        • miroslaw111 Re: Bóle 09.01.16, 01:39
          z pewnością olejki jeszcze poprawę mogą dawać właśnie na te obolałe, i "zakwasy " chociaż to raczej zakwasy nie są , kintaro dobrze że wcześnie trafiłeś na to forum , ja pierwszy rok z boreliozą "dynamiczną " zmagałem sięę sam i to był koszmar zresztą kosztmar trwał jeszcze parę miesięcy gdy zmuszałem się do chodzenia potem nawet truchtu
          • jan440 Re: Bóle 09.01.16, 12:03
            Mirosławie.
            Mimo setek prób nie stwierdziłem aby olejki dawały jakieś wyraźne efekty p.bólowe.
            O takich efektach piszą jedynie autorzy - teoretycy różnych książek czy publikacji.
            Nie ma to jednak nic wspólnego z rzeczywistością.
    • slonisko1976 Re: Bóle 18.01.16, 13:01
      Z moich doświadczeń wynika że te bóle są dobre - po serii takich bóli ( u mnie w ramieniu) wróciło mi czucie w ręce - tzn. przy podnoszeniu szklanki z herbatą wypadała mi ta szklanka z ręki, potem miałam silne bóle w ramieniu i po serii takich bóli wróciła mi sprawność w dłoni.
      • miroslaw111 Re: Bóle 18.01.16, 18:54
        czyli coś wymiotło
        • slonisko1976 Re: Bóle 20.01.16, 15:38
          cały czas mam wrażenie, że mi się coś czyści w barku, momentami słyszę nawet dziwne dźwięki, coś jakby świst pompki do roweru, myślę że to krew pod dużym ciśnieniem przeciska się przez zwężone tętnice i tak świszczy
    • miroslaw111 Re: Bóle 18.01.16, 19:00
      u mnie po wysiiłku bóle siię nie wyostrzają ,prędzej rozchodzą chociaż ... kilka się powiększa i potrafi "pulsować " i palić, też mam na jednym poziomie nie mam bóli krzyza kregoslupa ledzwi , za to wszelkie inne tak , bóle pleców pieczenia powodujące garbienie,kłucia , sszpileczki całego ciała, drętwenia, mieśnie, stawy najmniej ( ale trzeszczą ) z ruchem przy borelli mus i być idealna równowaga, wyczyn odpada całkowicie
      • kintaro88 Re: Bóle 23.02.16, 09:10
        a powiedźcie - macie czasami tak, że np jeden dzień praktycznie nic was nie boli i czujecie się jak przed chorobą ?
        • kintaro88 Re: Bóle 23.02.16, 13:22
          czy zawsze, codziennie odczuwacie bóle w boreliozie? czy czasami są dni bez bóli?
          • slonisko1976 Re: Bóle 23.02.16, 14:57
            kintaro, a jak u Ciebie z ziołami, kilka miesięcy temu pisałeś że wchodzisz na zioła, czy masz jakieś pozytywne odczucia, czy nic się nie wydarzyło?
            • kintaro88 Re: Bóle 23.02.16, 15:06
              brałem przez dwa miesiące, codziennie, w jeden dzień jeden zestaw, w drugi dzień drugi zestaw, nic kompletnie nie pomogło, zero
              • jan440 Re: Bóle 23.02.16, 20:03
                Ziół, zielarzy jest wiele.
                Nie wyszła Ci jedna metoda, próbujesz drugiej, przecież to proste.
                Na ziołach musi się coś dziać, to nie antybiotyki.
                Aż się wierzyć nie chce w to co piszesz.

Ja myślę, że być może powoli wychodzę, pulsuję, w każdym razie jak jestem na ziołach to mnie nic nie boli, zresztą poza pulsem też tak jest najczęściej.
                • miroslaw111 Re: Bóle 24.02.16, 02:27
                  kintaro obawiam się że nie masz jednak Borelli jak nic się nie dzieje to raczej wątpliwości nie ma , ttmbardziej że czujesz się czasem jak przed chorobą, w Borelli nie ma dni że jendengo ranka budzisz się jeszcze sprzed koszmaru jak już się zaczanie to na dobre
                  • kintaro88 Re: Bóle 24.02.16, 08:20
                    nie, że nic się nie dzieję. Czasami po prostu bóle są dużo mniejsze niż zawsze. Boli po prostu mniej. Ale nie ma tak, żeby dolegliwości nie dawały wógóle znać. Nie ma ani jednego dnia żeby było jak kiedyś, może źle mnie Mirek zrozumiałeś....
    • driszti Re: Bóle 24.02.16, 12:30
      To raczej normalne, w tego typu schorzeniach występuje cykliczność objawów, czyli ich nasilenie i ustępowanie.
    • slonisko1976 Re: Bóle 25.02.16, 13:45
      to że boli, to może pochodzić albo z dobrego powodu, albo złego, tzn. albo zioła czyszczą patogeny i to boli, albo choroba postępuje i zjada tkanki i powoduje stan zapalny. Jak to stwierdzić czy to jest " dobry " ból to jest trudne, możesz spróbować zioła w pulsach i wtedy wiesz, czy się po ziołach pogarsza,czy polepsza, czy jest w ogóle jakaś zmiana,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka