Dodaj do ulubionych

Problem z diagnozą.

23.02.16, 16:26
Witam nie wiem co robić ,może ktoś z tu obecnych ma podobne objawy i mnie jakoś nakieruje co dalej robić co mi jest.Byłam osoba zdrową nic mi nie dolegało,pod koniec września wyjełam sobie kleszcza ,po 3 tygodniach dostałam derealizacji, po kolejnym tygodniu ból i sztywność karku,po paru dniach jeszcze szum w uchu nieustający ,coś podobnego do szumu telewizora gdy śnieży i tak mam to już 4 miesiąc.W tamtym tygodniu doszło mi jak znalazłam w internecie męty na lewym oku ,pół przeźroczyste niteczki,takie włókienka które mam cały czas w polu widzenia.Testy niestety nie udowodniły boreliozy.Zrobiłam Elisse wyszła granicznie ,Wbloot już ujemny.Rezonans głowy bez zmian ,rezonans karku wyszło zniesienie lordozy.Bardzo prosze o odpisanie czy ma ktoś lub miał coś podobnego jestem załamana.Jeszcze ta straszna derealizacja ,problemy z pamiecia,koncentracja,otępienie czuje sie jak pijana lub naćpana i zaburzona percepcja czasu.
Obserwuj wątek
    • kintaro88 Re: Problem z diagnozą. 23.02.16, 17:01
      ja mam bardzo podobne do ciebie - sztywność karku, tez czuje się jak pijany i naćpany, do tego boli mnie krzyż, mięśnie i kości. ja robiłem badania elisą, wynik wątpliwy, do tego wb i nic, kki i nic. byłem umówiony na wizytę do lekarza ilads, ale mam przełożoną wizytę na 24 marca, czyli miesiąc jeszcze czekam. ps. miałem jeszcze wiele innych badań, które nic nie wniosły
      • gosc090 Re: Problem z diagnozą. 24.02.16, 14:23
        To odpisz prosze jak będziesz po wizycie co usłyszałeś od lekarza i czy zaczynasz leczenie.Ja też myśle nad tym lekarzem bo naprawde nie wiem co robić.Martwi mnie tylko to ,że nie mam pozytywnych testów i czy lekarz bez tego przepisze mi jakieś leki i bedzie chciał mnie leczyć.No i czy to wstrętne uczucie naćpania minie ....
    • jan440 Re: Problem z diagnozą. 23.02.16, 19:34
      Historia jakich tu było dziesiątki.
      Normalne klasyczne objawy a testy negatywne.
      A czasy i większość lekarzy tak wykształcona, że musi być potwierdzenie testem.
      O diagnozowaniu klinicznym to można poczytać w książkach medycznych a nie zetknąć się z tym w praktyce.

Możecie przeczytać sobie ten rozdział olejkowyzielarz.pl/index.php/borelioza-diagnozowanie
      • rzene Re: Problem z diagnozą. 23.02.16, 21:35
        Jeśli standardowe testy zawiodły to może jeśli nie zaczęto leczenia (podawania antybiotyków) to warto zrobić badanie CD-57 przy boreliozie (nie koinfekcjach) wychodzi obniżony poziom limfocytów specyficznych CD-57. Test nie jest drogi ok 140 zł z tym że trzeba poszukać szpitala/placówki która go robi.
    • kranik25 Re: Problem z diagnozą. 23.02.16, 22:04
      Typowe, czujeszz sie jak wór, a lekarze twierdzą , że nic ci nie jest. Skoro jesteś na tym forum , to chyba wiesz co ci jest? Nie oszukuj sie , że to przejdzie. Wszyscy tuta mają kłopoty podobne do twoich. Ale jest dobra wiadomość to mozna leczyć, tylko porzuć NFZ i jego lekarzy- szkoda czasu i wysiadywania w kolejkach, bo ci wmówią, że wszystko z ciałem ok tylko do psychiatry trzeba iść bo coś z głową ....
      Ja wierzylam , że Zakaźnik mi pomoże i tylko nerwy straciłam. Po długiej drodze trafiłam do Dr Mossakowskiej , obecnie jest coraz lepiej. Da się zobaczysz
      • gosc090 Re: Problem z diagnozą. 24.02.16, 14:35
        Ja już do rodzinnej nie mam co iść skierowanie do neurologa i laryngologa dostałam .Przy czym powiedziała ,że do psychiatry też mam iść ale skierowania już ona nie może wypisać.Od psychiatry usłyszałam ,ze ten stan derealizacji tego odurzenia minie i dostałam lek który biore na noc.Pomógł mi spać ,bo już tak się porobiło ,że w nocy co godzine lub dwie się budziłam ,a że piszczy mi dość głośno w uchu to ciężko było po obudzeniu zasnąć.Laryngolog przepisałam tez mi jakieś leki i kropelki lecz pomimo leczenia dalej mi piszczy więc dostałam skierowanie na tomografie ucha.25 marca mam także czekam,a co rusz coś nowego mi dochodzi od ponad tygodnia te włókienka na oku męty i strzelanie w karku przy przekręcaniu głowy na boki.Szok co jeszcze...
      • gosc090 Re: Problem z diagnozą. 24.02.16, 15:24
        A czy na 100 procent wiem co mi jest to byłam pewna dopóki nie odebrałam testu WBloot ujemny w dwóch klasach i zgłupiałam.Załamałam się.Tylko w klasie IGG jakieś OspC mam obecne i Flagellin p 41. nie wiem co to znaczy ale te antygeny mam obecne to wiem i dopóki nie miałam kleszcza byłam w 100 procentach zdrową osobą po kleszczu 3 czy 4 tygodnie i się zaczeło po kolei.
    • miroslaw111 Re: Problem z diagnozą. 24.02.16, 02:39
      gość to szybko dostałeś szum w uscach u mnie też po 4tygodniach było już dużo objawów po 2miesiącach około 85%, ja więc nie sądzę że borelioza przewlekła to gdzieś 12miesiąc czy dużo póżniej , tak jak faza rozsiana i możliwość pełnego wyleczenia boreliozy niektórzy datują na 8 tydzień sądzę że czeęsto już po 4tyg będzie to niemożłiwe
    • driszti Re: Problem z diagnozą. 24.02.16, 12:25
      Warto dalej diagnozować się w kierunku boreliozy. Dokładniejsze badania to LTT oraz Krążące Kompleksy Immunologiczne robione metodą Western Blott. Oba można zrobić wysyłkowo.
      • miroslaw111 Re: Problem z diagnozą. 24.02.16, 12:56
        driszti dr W KKI wykonuje za niecałe 200zł w obu klasach ale metodą ELISA, z tego co wiem to ludzie są zadowoleni, co ty o tym sądzisz ?
        • gosc090 Re: Problem z diagnozą. 24.02.16, 14:39
          Tak to KKI może jeszcze spróbuje w Gdańsku mam najbliżej.
        • adam070 Re: Problem z diagnozą. 24.02.16, 14:54
          Moim zdaniem lepiej dopłacić i zrobić u dr. W testy KKI ale WB. Test Elisa jest mało wiarygodny. KKI rozbija kompleksy i dopiero po rozbiciu wykrywa przeciwciała co lepiej zrobić metodą WB.
          • miroslaw111 Re: Problem z diagnozą. 24.02.16, 19:03
            nie wiedzę już elisy , immunoblot za 210zł w jednej klasie , no nie tanio
          • driszti Re: Problem z diagnozą. 25.02.16, 14:00
            Zgadzam się z Adamem070, jeżeli KKI to tylko WB, dużo dokładniejszy, na ELISE szkoda kasy.
            • miroslaw111 Re: Problem z diagnozą. 25.02.16, 17:20
              dzięki za info , zatem zbierając testy do kupy mamy dostępne podstawowe testy WB , na które trzeba robić prowokację, najtańszym testem obecnie staje się C6 i wg opini skuteczniejszy od WB

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka