Dodaj do ulubionych

prośba o interpretację WB

22.05.16, 14:25
Cześć,
proszę rzućcie okiem na moje wyniki i doradźcie, co powinnam zrobić, jakie kroki wykonać i badania zrobić, aby mądrze do tego podejść.
Moje wyniki WB:
IgG
- dodatnie p83 intensywność 23
- graniczne p31 intensywność 12
- dodatnie p25 intensywność 38.
IgM negatywne.
Kleszcze liczone w setkach z racji uprawiania przez wiele lat biegu na orientację sad.
Mam gigantyczne problemy z kręgosłupem, który sam w sobie jest do niczego i ma prawo boleć z racji wielu przepuklin, ale zupełnie niestandardowo reaguje na terapię, właściwie mimo bardzo zaufanych i sprawdzonych specjalistów, nie reaguje wcale. Inne objawy trudno stwierdzić, bo przy tak bolących plecach i zażywaniu ton leków na t,o mogę innych rzeczy zupełnie nie odczuwać. Przy ciągłym bólu też trudno mówić o odczuwaniu przewlekłego zmęczenia, bo jak może być inaczej sad ... Mam jakieś objawy typu światłowstręt i pewnie klika innych, ale, jak sami wiecie, trudno to jednoznacznie zinterpretować, bo każdy coś ma. Standardowo czuję się jak świr, którego ciągle coś boli i ciągle narzeka ... sad.

Jutro jestem umówiona do dr Kajfasza w Warszawie i chętnie przeczytam wcześniej, jak wy to widzicie, żeby jak najlepiej sobie to w głowie ułożyć.

Dzięki z góry za pomoc
Obserwuj wątek
    • rzene Re: prośba o interpretację WB 22.05.16, 22:53
      Witam
      trudno powiedzieć przy boreliozie ma się kompleks objawów raczej nie koncentrują się w jednym organie i miejscu są zmienne, ale przy tej chorobie to wszystko się może zadziać, trudno potwierdzić ale wykluczyć też. Diagnostyka boreliozy i koinfekcji opiera się przede wszystkim na objawach, wyniki są traktowane pomocniczo jeśli coś wyjdzie. Co do pasków WB się nie wypowiem bo nie wiem.
      U Ciebie problem się komplikuje bo jednak masz stwierdzoną chorobę kręgosłupa, nie koniecznie wywołuje ją borelioza czy też inna koinfekcja.
    • adam070 Re: prośba o interpretację WB 02.06.16, 12:29
      Witam,
      i co powiedział dr. Kajfasz?
      • klarciak Re: prośba o interpretację WB 02.06.16, 12:35
        Nie byłam w końcu u dr Kajfasza, ale od razu na badaniach w szpitalu zakaźnym. Tam ani z elisy ani z wb nie wyszła borelioza.
        • rzene Re: prośba o interpretację WB 02.06.16, 15:12
          w takim razie zrób CD-57
          • miroslaw111 Re: prośba o interpretację WB 03.06.16, 00:32
            dokładnie , dobadaj do końca
            • klarciak wyniki cd57 22.07.16, 11:45
              Mam takie wyniki:

cd57+cd3- 80
              cd57+ 140

Co to może oznaczać?
              • marnica Re: wyniki cd57 31.08.16, 13:19
                Wg mnie to ładny poziom. Nie pchałbym się w antybiotyki tylko obserwował i za jakiś czas powtórzył badania. Jeśli masz objawy długo tym bardziej cd57 powinien być wiarygodny bo odnosi się do starej boreliozy. Co do objawów ja mam wypadnięty dysk l4-l5 od 10 lat. Co chwilę coś mi dolega, a to noga boli a to piecze. Kiedyś obie nogi mnie ostro "kuły". I gdybyś teraz przeszła na forum dyskopatii to ludzie napisaliby Ci że czas się operować bo inaczej wózek. Bo tak to jest że w zależności do jakiego lekarza pójdziesz ten będzie przekręcał w swoją stronę. Pójdziesz do ILADS to na bank powie żeby brać antybiotyki, pójdziesz do IDSA to w ogóle Cie oleje, a przecież borelioza jest nie poznana, może miałaś kiedyś kontakt z bakterią, stąd przeciwciała ale organizm ładnie ją trzyma w ryzach bo masz ładne CD57.
    • 87julka Re: prośba o interpretację WB 03.08.16, 20:44
      Witam, jak tam dr Kajfasz? jak sampoczucie? wiadomo coś? Jeśli nie "ułożyłaś sobie w głowie" to proponuję dr Toruńską - przyjmuje w warszawie, ja u niej byłam z cieśnią nadgarstka ale wiem, że dobrze leczy boreliozę.

Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka