Dodaj do ulubionych

Dr Beata Wodecka

28.04.05, 21:11
Niedawno zamiescilem link do jej artykulu (ang) na tym forum, a teraz okazuje sie, ze takze bierze udzial jako speaker w tej konferencji na temat boreliozy w Anglii w czerwcu. www.lymediseaseaction.org.uk/conference/prog05.htm

Byc moze zechcialaby sie z nami podzielic wrazeniami na tym forum niejako 'z calosci' juz po powrocie?

Moze ktos chce do niej napisac
beata.wodecka@univ.szczecin.pl ?

Obserwuj wątek
    • nataszkam Re: Dr Beata Wodecka 28.04.05, 21:31
      Może ja spróbuje ze skrzynki "słuzbowej"? Moze miejsce pracy sprawi, że coś
      napisze?
      Ale raczej dopiero po długim weekendzie, bo wyjeżdżam. W każdym razie jak
      sieczegos dowiem od niej albo jak w ogóle napisze, to dam znać.
      • artur737 Re: Dr Beata Wodecka 28.04.05, 21:40
        (glosno mysle) .... moze jakis reporter by sie zgodzil z nia zrobic wywiad po powrocie, jezeli oczywiscie ta pani nie boi sie mikrofonu i nie ma nic przeciwko temu.

Ta konferencja jest dobrym pretekstem do zrobienia troche szumu medialnego.
        • wroteknowynick Re: Dr Beata Wodecka 28.04.05, 23:46
          Dr Marshall tez tam bedzie przemawial dzien pozniej ,moze zainteresuje sie
          Protokolem Marshalla
          • artur737 Re: Dr Beata Wodecka 28.04.05, 23:52
            Wrotek,
            Marshall dostal najgorszy przydzial czasowy bo juz na samym koncu konferencji.
            Polowa ludzi juz wtedy wyjedzie (bedzie sie spieszyc na samolot) i go nawet nie bedzie sluchala.

Ale jest tam mnostwo innych waznych osob od Boreliozy.

• wroteknowynick Re: Dr Beata Wodecka 28.04.05, 23:58
              Najlepsze zostawili na koniec smile Ktos musi byc ostatni.Jak przylecieli taki
              kawal drogi na konferencje to poczekaja.
    • iskra857 Re: Dr Beata Wodecka 29.04.05, 09:03
      Ja mysle, ze moglibysmy zrobic cos takiego: kazdy z nas napisalby maila do pani
      doktor. Poczatek - u wszystkich rowny: choruje na borelioze, Pani adres mam
      z ... - Artur napisz skad. Chcialabym opisac przebieg mojej choroby, poniewaz
      bardzo zaburzyla moje zycie i wiem, ze jest malo znana, a chcialabym zeby byla
      lepiej leczona - tak, czy cos w tym stylu. I kazdy z nas powinien opisac swoja
      czy naszych bliskich chorobe. Bez emocji, same fakty. Mysle, ze toby duzo dalo.
      • artur737 Re: Dr Beata Wodecka 29.04.05, 09:55
        Moze lepiej jej jednak tak nie obciazac poczta. To jest pani naukowiec (byc moze nawet introwertyczny i skromny naukowiec) a nie zaden wazny decydent lub polityk.

Na zmasowane emaile i listy jeszcze przyjdzie czas w lepszych okolicznosciach kiedy pojawi sie lepszy cel na celowniku.
    • nataszkam Re: Dr Beata Wodecka 29.04.05, 13:11
      No tak- ale ona nie jest lekarzem!
      Ja też mam dr (n.med. nawet) przed nazwiskiem, ale lekarzem nie jestem.
      Natomiast jest inna sprawa w związku z ta konferencją.
      Super, że wkleiłeś info o tej konferencji, bo .... tam wystepuje też inna Polka-
      dr n.med. Katarzyna Gustaw (lekarz!!!). Mało tego- ona jest z Lublina!!!!
      Pracuje w Instytucie Medycyny Wsi!!!
      Jej mail jest dostepny w internecie, więc go tu chyba mogę zamieścić:
      gustaw@galen.imw.lublin.pl
      Do dzisiejszego przedpołudnia miałam się do niej wybrać z wydrukowaną masą
      materiałów na temat boreliozy, ale... wybieram sie do kogos innego- o tym
      napisze w "moim" watku.
      w każdym razie wygląda na to, ze młodzież lekarska zaczyna sie interesować
      borelką smile
      • wroteknowynick Re: Dr Beata Wodecka 29.04.05, 13:28
        Jesten pod wrazeniem ze az dwoch polakow uczeszcza na konferencje.To
        dobrze ,ale co oni zrobia z ta wiedza. Caly czas
        konferencje ,spotkania ,dyskusje a w leczeniu nic sie nie zmienia. Kazdy tylko
        popisuje sie ile skad zapamietam na temat borelki a tchorzy jesli chodzi o
        zmiany w leczeniu.Nic nie robia lenie ,obrosli w piorka i grzeja swoje
        stolki ,pacjent zawsze bedzie na drugim miejscu.
        • nataszkam Re: Dr Beata Wodecka 29.04.05, 13:39
          Ej! A Ciebie co ugryzło???
          Pzreszukałam internet i w Polsce praktycznie nikt nie zajmuje się boreliozą, a
          jeśli już, to wynikami krótkotrwałego leczenia. Dr Gustaw chyba dopiero zaczyna
          (maleńko publikacji na ten temat posiada). Dlatego sądze, że może dzieki tej
          konferencji nasi lekarze, nieznający angielskiego beda miec okazję poczytać
          sobie chociazby jej sprawozdania na temat. Może zajmie sie tym i zacznie
          specjalizować? Jak będzie pisała (po polsku) i podważała obecne jedyne słuszne
          teorie leczenia, to może inni tez zweryfikuja swoja wiedzę.
          Ja tam jestem dobrej mysli, ale tylko w kwestii młodych lekarzy. Ci starsi mają
          swoje utarte schematy i nic ich nie zmieni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka