adambed1947 05.11.06, 08:51 Czy przyjmować doxy przed,po lub wtrakcie posiłku.Kiedy probiotykii witaminy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anibea100 Re: Jak przyjmować doxy 05.11.06, 22:46 Rano przyjmuję doxy na czczo, popijając (zgodnie z zaleceniami z forum) dwoma szklankami wody, a wieczorem zazwyczaj po posiłku. Do tej pory nie miałam kłopotów z żołądkiem (kilka razy zrobiło mi się niedobrze ale tylko wtedy gdy wypiłam za mało wody). 3 godziny po doxy, jem jogurt razem w probiotykami, minerałami i czymś na wątrobę, potem drugi jogurt po następnych kilku godzinach (ale nie później niż 3 godziny przed następną dawką doxy). Trzeci jogurt razem z probiotykiem, Nystatyną i czymś na wątrobę jem już około północy. Pilnuję tego, żeby 3 godziny przed i po doxycyklinie nie jeść żadnego nabiału, mleka itp. Odpowiedz Link
foczka55 Re: Jak przyjmować doxy 06.11.06, 23:17 Co się dzieje jeżeli je się nabiał razem z doxy? Odpowiedz Link
anibea100 Re: Jak przyjmować doxy 07.11.06, 09:52 Wapń (i chyba też żelazo) wiąże doxycyklinę w nieaktywny związek. Odpowiedz Link
adambed1947 Re: Jak przyjmować doxy 08.11.06, 06:12 Czy w trakci brania antybiotyków można przyjmować magnez,wit.B12,B compex,wigor lub podobne,koenzym q10,czosnek,zdania lekarzy są podzielone. Odpowiedz Link