amorejalo 20.11.06, 22:15 Znalazłem taki srwis w którym piszą dosyć mądrze ale nie wiem czy to ktoś od nas?? Link z tego serwisu prowadzi do naszego forum. Sami zobaczcie. www.borelioza.info.pl/index.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur737 Re: Nowy serwis o boreliozie ?? 20.11.06, 22:25 Ciekawe kto za tym stoi ale pewnie jakas firma, ktora robi badania na borelioze. Z drugiej strony wyglada jakby wspolpracowal tez jakis lekarz. Ciekawe kto. Zasadniczo material jest zgodny z tym co uczymy na tym forum. Podaje w dodatku link do nas wiec sie nie bedziemy oburzac. Odpowiedz Link
artur737 Re: Nowy serwis o boreliozie ?? 20.11.06, 22:40 Zwracaja tez uwage liczne literowki na glownej stronie oraz info, ze borelioza to niby tylko Borrelia Burgorferii. My wiemy, ze kretkow jest wiecej w Europie. Nadto Borrelia Burgorferii pisze sie Borrelia burgorferii (drugi czlon z malej litery). Bledow pewnie wiecej, ale juz mi sie nie chce wczytywac. Odpowiedz Link
artur737 Re: Nowy serwis o boreliozie ?? 21.11.06, 17:45 Zrobilem bezmyslnie copy/paste a tam przeciez powinno byc burgdorferi a nie burgorferii. Na tych stronach roi sie od roznych drobnych bledow. Wiekszosc to pewnie literowki bez znaczenia, ale ich ilosc poraza. PCR jest czuly lub nawet najczulszy, ale co z tego jak wychodzi dodatnio z krwi tylko u 15% chorych. Odpowiedz Link
krzysztof551 Re: Nowy serwis o boreliozie ?? 20.11.06, 22:42 Domena została zarejestrowana dla: Centrum Badań DNA Sp. z o.o. ul Rubież 46 61-612 Poznań Odpowiedz Link
iiana1 Re: Nowy serwis o boreliozie ?? 20.11.06, 23:12 dobrze Jest dzieki tej stronie wiecej informacji. Ciekawe czy dorzuca badania na babesje i erlichie.Byloby sporo chetnych na te koinfekcje. Mogliby kupowac materialy do testow z pracowni DNA przy Politechnice Gdanskiej) jakkolwiek.. Odpowiedz Link
tosho Re: Nowy serwis o boreliozie ?? 20.11.06, 23:19 tak jak myslalem, ze to oni. Reklamuja PCR jako najskuteczniejszy test. Wydaje mi sie, ze Western-Blot jest jednak lepszy. PCR ma jednak te przewage, ze moze wykryc szybciej po zakazeniu. Odpowiedz Link
foczka55 Re: Nowy serwis o boreliozie ?? 21.11.06, 20:59 Właśnie poprzez tą stronę znalazłam namiary na centrum Badń DNA gdzie robiłam PCR (dodam, że należę do tych szczęśliwych 15 % którym wyszedł dodatni). Niestety terapia zalecana przez tamtejszego lekarza nie miała już nic wspólnego z zaleceniami które znalazłam na naszym forum. Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Nowy serwis o boreliozie ?? 21.11.06, 09:19 Calkiem dobry serwis, moze zainspirowany Artura FAQ-iem. Mozna na niego wysylac lekarzy, ktorzy sa sceptycznie nastawieni do roznych " forum". Jednoczesnie jest link do nas. Jezeli jest za tym lekarz, to warto, go odnalezc. Ma dobre podejscie do choroby i leczenia. Odpowiedz Link
foczka55 Re: Nowy serwis o boreliozie ?? 21.11.06, 21:02 Chyba tylko teoretycznie. Do mojego dodatniego PCR dostałam zalecenie ( od tamtejszego lekarza ) aby przeleczyć ( nie wyleczyć ) antybiotykiem przez 28 dni. Odpowiedz Link
wawan1 Re: Nowy serwis o boreliozie ?? 21.11.06, 17:18 Wydaje mi się, że lekarzem tym jest dr M. z Poznania, o ile się nie mylę tłumacz artykułu Burascano. Poza tym tekst dotyczacy antybiotyków jest wzięty żywcem z tegoz artykułu. Odpowiedz Link
szympek88 Re: Nowy serwis o boreliozie ?? 22.11.06, 06:12 Bardzo wątpie, że to doktor M. Bardziej mi wygląda na jakiś lab. Szczególnie reklamuja PCR... Tekst jest rzeczywiście zywcem wziety z artykułu doktora B. Odpowiedz Link
amorejalo Re: ,,,???? 22.11.06, 12:19 Niezła strona Franiolku !! gazetka.waw.pl/index.php?k=zdrowie Odpowiedz Link
amorejalo Re: ,,,???? 22.11.06, 12:28 Wiersz mi się bardzo podoba. Prosty a oddaje istotę rzeczy. jestem zaskoczony że zgoorek go tłumaczyła Odpowiedz Link
tosho Re: ,,,???? 22.11.06, 13:43 niezle ja tez tworze swoja strone - ale bedzie nieco skromiejsza zgoorek nie uzywaj prosze wyrazow "boreliotycy". Bardzo Cie prosze tak samo jak "boreliotycy" nie znosze rowniez "borelka". Chorzy na boreliozę jakos najlepiej brzmi. Odpowiedz Link
tosho Re: strona www 01.12.06, 15:04 Mam pytanie czy majac swoja strone www mozna zamieszczac dokladne informacje co do leczenia? czy tez moze jest to niezgodne z prawem? Odpowiedz Link
zgoorek Re: ,,,???? 01.12.06, 19:18 Strona gazetkowa to półfabrykat - dlatego jeszcze nic nie mówiłam - tosho wyszperał sam. Wkrótce przerabiam cały serwis kompletnie, ale - siedząc w lesie i łącząc się TYLKO przez komórkę - dłubię wszystko powolutku... Zaproszę na odsłonięcie. zgoorek z Górek Odpowiedz Link
amorejalo dla anglojęzycznych :)))) 18.02.07, 17:40 Może ktoś anglojęzyczny przeglądnie te stronki. Wydają się być interesujące ale mało z tego rozumiem. 1. www.aaem.pl/ 2. www.aaem.pl/pdf/aaem01c1.htm 3. www.aaem.pl/pdf/aaem0127.htm 4. www.aaem.pl/pdf/11105.htm 5. www.aaem.pl/back.htm Odpowiedz Link