rzepcia3 09.01.07, 07:38 I czywiście od razu prosze namiary na dobrego lekarza, który wie co robic w Trójmieście, lub gdzie indziej, najwyżej dojade. I najgorsze jest to,że nie wiem całkowicie co robić, ta diagnoza spadła na mnie nagle... nawet tego pod uwagę nie brałam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stuffan Re: Dobry lekarz 10.01.07, 00:58 rzepcia hehehe czytaj faq to dowiesz sie wszystkiego a jesli chodzi o trojmiasto to pisz do grety ) ona tez nie ma lekarza ale opowie Ci co i jak pozdro Odpowiedz Link
rzepcia3 Re: Dobry lekarz 10.01.07, 07:29 Wiem,że powinnam przeczytać wszytsko ale: 1. Nie da się 2. Jak to czytam to wpadam w histerie i tak się kończy moje czytanie Odpowiedz Link
niko161 Re: Dobry lekarz 10.01.07, 09:55 spokojnie Rzepcia, spokojnie... FAQ przeczytać się da (i całe forum nawet wielokrotnie - z czasem człowiek corazwiecej rozumie), histeria tez z czasem przechodzi (i napady paniki i lęku)... MUSISZ przeczytać to co wiemy o chorobie na dzień dzisiejszy bo w duzej mierze sama bedziesz sobie lekarzem - musisz się nauczyć interpretować pewne sytuacje... I masz przecież nas (bardziej doświadczonych) - pytaj, pytaj, pytaj... I nie panikuj - ja leczę się (w Krakowie) 5 miesiąc i naprawdę jest duuuużo lepiej. Trzymam kciuki za Twój spokój - pamietaj - pozytywne nastawienie bardzo, bardzo pomaga... A forum, choć jest nieocenione - czesto straszy - spróbuj złapać do tego dystans ( z czasem się nauczysz...) Ściskam ))))) Odpowiedz Link
rzepcia3 Re: Dobry lekarz 10.01.07, 10:08 Już cie lubie tylko spokój może nas uratować Odpowiedz Link
stuffan Re: Dobry lekarz 10.01.07, 10:39 rzepcia nico dobrze napisal nie ma sie czego bac ja za pierwszym razem jak to przeczytalem tez mialem taka reakcje jak TY na spokojnie wszystko powoli przeczytasz i bedziesz sie z wlasnej choroby smiac jeszcze nic sie nie martw glowa do gory odezwij sie do grety mowie Ci Ona jest z Twoich okolic i ma zamiar pojechac razem z jeszcze jednym forumowiczem do krakowa do lekarza wiec musisz sie z nia zgadac napisz na mail do mnie to dam Ci do niej nr gg i sobie pogadacie pozdro Odpowiedz Link
greta32 Re: Dobry lekarz 10.01.07, 10:50 Hehe, jeden forumowicz który chce ze mną jechać do Krakowa to Stuffan)). Ale ja jeszcze narazie nic nie wiem, to się wyjaśni pod koniec tygodnia, tak sądzę. Nie mam w pracy dostępu do poczty, ale możesz do mnie na gg pisać. I nie przerażaj się. Na początku jest szok, ja to też nieżle odchorowałam, dwa tygodnie płaczu i w ogóle. Teraz dystansik, luzik, jak jest źle to idę spać. Staram się za dużo nie mysleć. Ale czytać warto. Głowa do góry. <ewcia> Odpowiedz Link
niko161 Re: Dobry lekarz 10.01.07, 10:53 Pamietam doskonale swoje reakcje - najpierw uczucie ulgi że wiem co mi jest (bo borelioza tak pięknie się leczy...), potem forum i przerazenie - co tam - zwierzęcy strach i lęk - o siebie, małe dziecko, swoją rodzinę... i najwiekszy - ze diagnoza to wyrok... A i tak miałam wielkie szczescie ze dosć szybko mnie zdiagnozowano (trzy miesiące od wystapienia takich uciazliwych dolegliwosci), szybko trafiłam na forum i mam oswieconego lekarza. Dziś czasem nawet udaje mi się zapmnieć ze jestem chora (nadal sie boję lecz nie jest ten lek taki wszechwładny i obezwładniający...), żyję szybko, na najwyzszych obrotach (z rzadkimi spadkami formy - co moze się zmienić bo zmieniam schemat leczenia i mogą pojawić się dokuczliwsze herxy) tyle że tylko (chyba) mądrzej... Uszy do góry - naprawdę bedzie dobrze....!!!!!!! Odpowiedz Link
marti53 Re: Dobry lekarz 10.01.07, 10:55 Witaj Ja też jestem z trójmiasta ileczę się od roku z przerwą kilkumiesieczną, Lecze się u zakaznika i jak na razie nie znalazłam tu w Gdansku kogos specjalizujacego sie w .tej chorobie.Moja ocena jest raczej taka:Wielu lekarzy a moze wiekszośc zna problem bardzo powierzchownie,wiec zostaje nam działanie wspólnymi siłami.Poniewaz czytam forum codziennie ,wciąż czegoś sie dowiaduję i potwór zwany boreliozą już mnie nie przeraża ,a raczej wyzywam go na pojedynek inie poddam sie.Rozumiem Twoje lęki,sama to przerobiłam.Główka do góry. Nadmienię jeszcze że lecząc się u zakażnika caly czas konsultuję się z ,innymi lekarzami ,między innymi z Beata ,która dziala na forum inam pomaga ,poza tym są cenne wskazowki Artura oraz Was WSzystkich Odpowiedz Link
gmbh1 Re: Dobry lekarz 05.03.07, 10:25 witaj powiedz czy Twoje leczenie antybiotykami jest tkaie dlugie jka tu wszyscy pisza? Moj zakaznik dal mi amoxy na 7 tyg i pwoiedzal,ze wysatrczy ,ze zrobimy badnaia i zoabczymy co dlaej bedziemy robi! podobno jest dobrym lekarzem i sma przechodizl boreliozę. W porownaniu do tych okresow brania antyb prze ludzi tu na forum to moje branie jest za krotkie. powiedz jak Twoj zakaznik do tego podchodzi??? wiesz ...do Torjmiasta byloby mi łatwiej podjechac niz do krakowa. Jestem z Olsztyna pzodraiwam Odpowiedz Link
rzepcia3 Re: Dobry lekarz 05.03.07, 10:31 Ja leczę sie u beaty, na pewno dobrze, biore Tinidazol zamiennie z Zamurem i Cedaxem oraz Tetracyklinę...Leczenie potrwa jeszcze spokojnie z pare miesięcy ale jest lepiej,nie wolno ci przerywać leczenie...a badanie??to w ogóle kasy nie wydawaj...leczenie boreliozy kończy się wtedy kiedy pare miesięcy nie ma objawów, testy nie sa wiarygodne... gmbh1 przeczytaj naprawde Faq tam to wsyztsko jest... p.s. skoro lekarz po 7 tyg chce zaprzestac leczenia na twoim miejscu uważałabym...wszedzie jest tu dudnione, powtarzane po 100 razy, że pod zadnym pzoorem nie zgadzac się na przerwanie terapii... Nic innego ci doradzić nie moge. W gdańsku nikogo nie ma ja się tu nie leczę, wolę jechac do Beaty i miec spokojną głowe że jestem w rękach kogos kto wie co robi i po drugie nie szarpac sie z innymi lekarzami i nie kombinowac co zrobic aby ktos przepisał mi antybiotyki. Przynajmniej tego problemu nie mam. Odpowiedz Link
gmbh1 Re: Dobry lekarz 05.03.07, 11:01 dzięki tak,wiem ,ze tu chyba wszyscy leczą sie u dr Beaty. chyba tez sie do tego posune,bo jestem coraz bardziej spanikowana!!! pozdrawiam Odpowiedz Link
gmbh1 Re: Dobry lekarz 05.03.07, 13:27 brałam przez 7 tyg Duomox 2g dziennie, po przerwie 4-5 tyg mam wg 1 lekarza brac przez 28 dni doxy a drugi lekarz na razi enic nei mowi po tym czasie che zrobic Elise.teraz od tygodnia nie biorę antyb. stawy bola chocia zmniej niz wszesniej. Odpowiedz Link
gmbh1 Re: Dobry lekarz 06.03.07, 13:18 Rzepciu! jak dlugo bierzesz ten zestaw leków? Jka czuje sie ogolnei Towj organizm? wiesz,bo ja jestem przerazona taką ilościa i takim długim okresem przyjmowania antybiotyków. pozdrawiam Odpowiedz Link
rzepcia3 Re: Dobry lekarz 06.03.07, 13:30 No juz pisałam wcześniej że bardzo dobrze się czuje mój organizm od paru dni taka rozbita lekko jestem ale tak to wsyztsko okej,nic mi nie dolega. Zestaw to 2*750 tetracykliny i 2*500 tinidazolum zamiennie z zamurem i od przyszłego tygodnia CEdaxem.Tak wiec może jeszcze wsyztsko przede mna. Dolegliwości sutapiły mi w 95 % te 5% to teraz pare dni rozbicia lekkiego,poza tym czuje się jakbym była zdrowa.Leki biore 5 tydzień. Odpowiedz Link
gmbh1 Re: Dobry lekarz 06.03.07, 14:23 ok,dzięki wielkie! zycze zdrowia chce umowic sie z dr Beatą. pozdrawiam Odpowiedz Link
ewap48 Re: Dobry lekarz 10.01.07, 13:33 Ty się nie przerażaj, Stuffan mówi wrzuć na luz /mnie zresztą jego posty wprawiają na cały dzień w dobry humor - Stuffan pisz częściej/. Ja opowiem Ci dowcip, który opowiedział mi mąz, kiedy wyjątkowo parszywie i wrednie się czułam. Rozśmieszył mnie do łez i ilekroć czuję do d... to staram się go sobie przypomnieć. " Spotykają się dwie koleżanki, w tym jedna chora na boreliozę i ta chora okropnie narzeka, że ją wszystko boli: głowa, ręce, nogi, stawy. A druga jej na to: - Ale chyba nie jest tak źle, bo ludzie widzieli jak od Ciebie wieczorem wychodził Józek, a dzisiaj rano Zygmuś. A chora: - Ojej, ojej , jeden organ zdrowy i tyle zawiści". Odpowiedz Link
ewjan60 Re: Dobry lekarz 06.03.07, 17:04 Już kiedyś śmiałam się z tego dowcipu do łez.Dzisiaj drugi raz. Odpowiedz Link
marti53 Re: Dobry lekarz 07.03.07, 18:46 po 5 miesiącach brania antybiotyku mam iśc na miesięczna przerwę ,tak zdecydował mój lekarz zakażnik>Mam mieszane uczucia bo nie czuję się zupełnie zdrowa,ale znależć dobrego lekarza w trójmiescie to jak znależc igłę w stogu siana .Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
darek9634 Re: Dobry lekarz 12.04.07, 10:33 Napisz jak tam zdrowie. Skończyła się przerwa, byłaś już u niego ? Jak ci się z nim rozmawia ? Jadę dzisiaj do jego poradni. Byłem tam 2 razy a stawy biodrowe bolą coraz bardziej. Pomogła Ci jego terapia ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marti53 Re: Dobry lekarz 12.04.07, 18:47 witaj Darek ten miesiąc przerwy niestety mi nie pomógł,bo objawy trwaja non stop,czyli bóle kości i stawów.Pojechalam do Krakowa do Beaty i od 3 dni biorę dożylnie biotraxon 2g plus tinidazol na zmianę z azitroxem ,oraz Viregyt(amantadyna) powiadomilam mojego Lekarza z poradni o proponowanej terapii.Wiem ze to leczenie jest w jakiś sposob ryzykowne ,ale muszę zaryzykowac,spróbować innego leczenia skoro to pierwsze nic nie pomoglo.Lekarz jest ok zaproponowal abym przyszla za 2 tygodnie zrobić badania :próby wątrobowe itd Tak a propos terapii w zakażnym to muszę przyznać ze niektorym się udalo tak wyleczyć ;mój znajomy leczyl się ok7 tygodni 2 lata temu i jest zdrowy.Złapaliśmy kleszcza w tej samej miejscowości będąc na wakacjach,z tym ,ze On 2 tygodnie wcześniej.Pozdrawiam Odpowiedz Link
darek9634 Re: Dobry lekarz 12.04.07, 20:49 Jestem po wizycie. Nawet zbyt dużej kolejki nie było. Też mam się zgłosić za miesiąc. Zrobić badania krwi, wątroby i coś tam jeszcze. Najgorzej, że to wszystko w Gdańsku (40 km ). Przez ten miesiąc mam powalczyć z grzybem i "dac krętkom troche odsapnąć" Odpowiedz Link
marti53 Re: Dobry lekarz 12.04.07, 23:28 Mnie ta miesięczna przerwa w ogóle nie pomogła,no może tyle ze grzyby się uspokoiły ale za to krętki rozszalały jeszcze bardziej tak to czuję .Choć już zaczynają wmawiac mi te bóle na tle nerwowym Odpowiedz Link
lucky_leprechaun Re: Dobry lekarz 12.04.07, 18:39 A ten miesiąc przerwy tona co? Aby dac krętkom troche odsapnąć? Odpowiedz Link