Dodaj do ulubionych

Swietna ulotka

27.04.07, 10:57
Brawo dla Stowarzyszenia za bardzo ladna ulotke informacyjna o boreliozie!
Mozna ja obejrzec na stronie Stowarzyszenia.
Brawo Fikemola za szate graficzna!
Obserwuj wątek
    • fikemola Re: Swietna ulotka 27.04.07, 11:33
      smile

Niestety mamy bardzo małe fundusze na druk... sad
      • anibea100 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 11:35
        Nie mogę jej tam znaleźć - gdzie dokładnie na stronie stowarzyszenia???
        • fikemola Re: Swietna ulotka 27.04.07, 11:36
          w dokumentach
          • anibea100 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 11:52
            już znalazłam - super ulotka!
            Może niech każdy wydrukuje tych ulotek ile może i wręczy przynajmniej tym
            lekarzom z którymi miał kontakt.
            • fikemola Re: Swietna ulotka 27.04.07, 12:11
              to jest tylko projekt i to przed korektą,
              nie wolno go na razie rozpowszechniać
              • anibea100 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 12:20
                ale nigdzie nie ma takiej informacji...
                jako projekt nie powinien byc chyba na stronie, z której każdy może to sobie
                ściągnąc...
                • fikemola Re: Swietna ulotka 27.04.07, 12:34
                  też tak uważam...
                  • dx771 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 13:19
                    Jeżeli czekacie na uwagi merytoryczne, a nie chcecie by ulotka poszła w świat w
                    wersji roboczej to umieśćcie tylko sam tekst w celu uzyskania opinii i
                    ewentualnych korekt.

• franiolek1 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 13:23
                      Dobrze by bylo zrobic te sama ulotke, ale w ubozszej szacie graficznej -
                      wydrukowanie takiej ulotki na naszych domowych drukarkach jest niemozliwe.
                      Poszlibysmy z torbami wykupujac tusz...
                      To samo na bialym tle, z pierwsza strona bez zdjecia - kazdy moglby wydrukowac
                      30 ulotek i je rozdac.
                      Te oryginalne sa bardzo ladne!
                      • dx771 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 13:25
                        No i wersja e-meil.
                        • dx771 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 20:23
                          Po dobrze przeprowadzonej kampanii majowej "moce przerobowe" dr Beaty zapewne
                          ulegną zatkaniu - to zła wiadomość dla chorych. Chyba że są już następni lekarze.
                          • stasiek66 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 23:25
                            Zeby dobrze przeprowadzic kampanie to ,niestety potrzebne sa wieksze srodki
                            finansowe na druk dobrej jakosci.Stowarzyszenie zaczyna sie rozkrecac i obecnie
                            ma duze "moce przerobowe":przygotowana ulotka,koncowe prace nad
                            plakatem,materialy dla lekarzy,nowa strona Stowarzyszenia,projekt wizytowek z
                            kontaktem do Stowarzyszenia,kontakty z prasa lokalna(Warszawa),wstepna
                            propozycja od ogolnopolskiego dziennika,zapytania poselskie do Ministra Zdrowia
                            w sprawie diagnostyki PZH.I wiele innych projektow,ktore prawdopodobnie nigdy
                            nie beda zrealizowane z powodu braku finansow.
                            • dx771 Re: Swietna ulotka 28.04.07, 15:42

O artykułach prasowych: W artykułach nie ma sensu pisać tylko o chorobie i o tym
                              że jest groźna.
                              To nic nie zmieni. Większość plakatów w przychodniach jest o groźnych chorobach.
                              Ja cały czas mówię żeby opisać kilka jaskrawych przypadków.

Ulotka jest o.k. i S U P E R że powstała.

Ja czytałem wiele informacji o boreliozie przed zakażeniem i mnie to nie
                              ruszało. Coś tam się popryskałem a zresztą nie zawsze bo np. w sklepie były
                              tylko te drogie.

Ale gdybym przeczytał historię choroby pana A i pani B, o tym że leczenie nie
                              pomaga i z pracą ciężko to wtedy by mnie to uderzyło.
                              Jakże bolesne są historie dzieci. Trzeba d o t r z e ć do świadomości ludzi a
                              nie tylko przekazać mądrą informację. Takie historie temu pomogą.

• nataszkam Re: Swietna ulotka 28.04.07, 16:53
      Szkoda, że znikła sad(( Nie miałam okazji jej zobaczyć...
      • klematis7 Re: Swietna ulotka 28.04.07, 17:25
        Dex, ja tez uwazam, ze historie zywych ludzi sa najlepsza bronia. I co z tego?
        Prosze bez przerwy tu i tam, w roznych watkach, zeby ktos zechcial napisac
        swoja historie. I zero odzewu.
        • dx771 Re: Swietna ulotka 28.04.07, 22:35
          K-7: Mamy racje. Przecież wiemy jak się patrzy w najbliższym otoczeniu na
          chorych: dziwacy, hipochondrycy itp. itd. Pamiętam Ciebie ze spotkania
          zamieniłem też kilka słów z S - 66 tej Waszej choroby nie było widać, zresztą u
          pozostałych też nie bardzo. Napisał bym swoją historię, ale moja się nie nadaje.

• dx771 Re: Swietna ulotka 29.04.07, 00:07
            Kończę: ...a takie historie pokazały by że inni też tak mają.
            A dla osób nie mających dotychczas kontaktu z chorobą było by to najlepsze
            ostrzeżenie i uświadomienie tragedii głupiego "ugryzienia" przez kleszcza.

• zazule Re: Swietna ulotka 29.04.07, 14:43
              Moze tak załozymy specjalny watek "Nasze historie"-były by tylko historie bez
              zadnych komentarzy. Cos takiego jest na stronie amerykanskiej o chalmydi pn.
              Jest tam narazie kilka histori- b osobistych - osób które lecza sie abx z SM i
              tym podobnych nie uleczalnych chorób. To sa niezwykłe historie i dają b. duzo
              nadzieji.
              JA chetnie napisze swoją o miom leczeniu chlamydi pn tylko ze za jakis czas bo
              narazie lecze sie za krótko.
              pozdr
              zaz
              ps Ulotka rzeczywiscie świetna!!!!! Mam tylko pytanie jak to jest z temp i
              borelioza, bo jak czytam historie osób z borelioza to wynika ze wiele z nich
              nie miało temp podwyzonej wrecz przeciwnie. Pytam dlatego ze w Krakowie na
              Koprenika dla zkaźnika brak temp = brak boreliozy.
              • dartom.www Re: Swietna ulotka 29.04.07, 15:15
                a moze na stronce zrobic bezposrednio dzial nasze historie, kazdy moglby sie
                logowac i dodawac co jakis czas przebieg jego leczenie/ historie choroby
                • klematis7 Re: Swietna ulotka 29.04.07, 15:44
                  "a moze na stronce zrobic bezposrednio dzial nasze historie, kazdy moglby sie
                  logowac i dodawac co jakis czas przebieg jego leczenie/ historie choroby"

Po co wam strona internetowa, jesli jej nie czytacie?????????????? Wybaczcie mi
                  ten moj sarkazm, ale czasami to mi sie odechciewa robic cokolwiek.
                  • fikemola Re: Swietna ulotka 29.04.07, 16:42
                    właśnie... a dla tych którzy nadal nie czytali strony stowarzyszenia: tam jest
                    taki dział...
                    • stasiek66 Re: Swietna ulotka 29.04.07, 16:54
                      Od conajmniej miesiaca, moze nawet dwoch na stronie Stowarzyszenia jest dział
                      pod tytulem: Historie. Zostal specjalnie zalożony w wlasnie w tym celu.
                      Prosze czytajcie dokladnie.
                      • fikemola Re: Swietna ulotka 29.04.07, 16:59
                        stasiek66: czekam na akcept ulotki, wtedy prześlę wersje do druku daj znać
                  • zazule Re: Swietna ulotka 29.04.07, 17:37
                    Czesc Klematis
                    Ja czasami zagladamsmile i wyglad stony traz jest taki ładnysmile

Chodzi mi jedank o cos innego niz tego typu historie jak jest na stronie. Czy
                    historie jaki są na forum. To jest cos w rodzaju bloga Internetowego- co tez
                    jest niezwykle wazne.
                    Ja mam na mysli zamknieta historie - kóre beda dosc zwiezłę a dobrze naświetlą
                    problem. JAk sobie czytam takie historie osób na stronie o chlamydi pn to daje
                    mi to duzo nadzieji na wyleczenie i to jest dla mnie głowna funkcja tego typu
                    histori. Skoro innym sie udało to dlaczego mi sie ma nie udaćsmile

• klematis7 Re: Swietna ulotka 29.04.07, 17:42
                      Problem polega na tym, ze teraz jeszcze trudno znalezc zamknieta historie. Te
                      nasze historie jeszcze trwaja, dlatego to wyglada jak blog. Jak juz skoncze z
                      tym swinstwem (mam nadzieje, ze w koncu mi sie to uda), to moja historia tez
                      sie zmieni - na zwykle opowiadanie. Ale jesli ktos zna kogos, kto sie juz
                      wyleczyl, niech go namowi na opisanie swoich przezyc...
                  • dartom.www Re: Swietna ulotka 29.04.07, 18:21
                    a no to wielkie sorry, czytalem strone, jednak moja pamięć jest taka jakby jej
                    nie bylo... dlatego tak wyszlo

pozdrawiam
      • nikonman Re: Nataszkam 03.07.07, 12:35
        Odbierz pocztę gazetkową wink
    • anibea100 Re: Swietna ulotka 22.05.07, 13:39
      Mamy taką świetną ulotkę i co? I nic się nie dzieje... Ja rozumiem, że
      stowarzyszenie nie ma pieniędzy ale właśnie z tego powodu członkowie powinni
      mieć możliwość ściągnięcia sobie ulotki i wydrukowania we własnym zakresie (na
      porządnej, laserowej, kolorowej drukarce).
      Czy nie chodzi w tym wszystkim o to, żeby jak najwięcej ludzi dowiedziało się o
      tym jak groźna jest borelioza??? Czy wartość informacyjna ulotki będzie
      mniejsza jeżeli nie zostanie ona wydrukowana na kredowym papierze w
      profesjonalnej drukarni???
      Ile sztuk ulotki jesteście w stanie wydrukować za składki i jaki zasięg będzie
      miała ta akcja??? Gdyby inni członkowie stowarzyszenia mogli drukować ulotkę to
      dotarłaby ona do dużo większej liczby osób - a o to chyba chodzi, prawda???
      • fikemola Re: Swietna ulotka 22.05.07, 13:47
        możemy wydrukować 5 tyś. na dniach będzie w drukarni, rzeczywiście trwa to za
        długo... co do druku przez forumowiczów to decyzna należy do zarządu
        stowarzyszenia.

• fikemola Re: Swietna ulotka 22.05.07, 13:49
          aha i jakby forumowicze chcieli pomóc to prosimy o datki smile)) na konto
          stowarzyszenia, to będzie więcej ulotek, może i plakat da się wydrukować. Jakby
          każdy dał kilka złotych sporo by się uzbierało...
          • bozenka48 Re: Swietna ulotka 22.05.07, 15:32
            czy ulotka jest jeszcze na stronie stowarzyszenia bo nie moge znalezc
            • anibea100 Re: Swietna ulotka 22.05.07, 15:59
              ulotki już nie ma na stronie stowarzyszenia, bo to była wersja robocza.

A z tymi datkami to jest pomysł smile) - może forumowicze (nie-stowarzyszeni)
              mogliby nas wesprzeć datkami??
    • fikemola Re: Swietna ulotka 27.06.07, 00:40
      Na forum stowarzyszenia jest link do projektu plakatu o boreliozie.
      • fikemola plakat 03.07.07, 11:45
        tu jest nowy plakat z treścią zmienioną wg. opinni forumowiczów:
        www.borelioza.org/borelioza-A3-2.pdf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka