franiolek1 27.04.07, 10:57 Brawo dla Stowarzyszenia za bardzo ladna ulotke informacyjna o boreliozie! Mozna ja obejrzec na stronie Stowarzyszenia. Brawo Fikemola za szate graficzna! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fikemola Re: Swietna ulotka 27.04.07, 11:33 Niestety mamy bardzo małe fundusze na druk... Odpowiedz Link
anibea100 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 11:35 Nie mogę jej tam znaleźć - gdzie dokładnie na stronie stowarzyszenia??? Odpowiedz Link
anibea100 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 11:52 już znalazłam - super ulotka! Może niech każdy wydrukuje tych ulotek ile może i wręczy przynajmniej tym lekarzom z którymi miał kontakt. Odpowiedz Link
fikemola Re: Swietna ulotka 27.04.07, 12:11 to jest tylko projekt i to przed korektą, nie wolno go na razie rozpowszechniać Odpowiedz Link
anibea100 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 12:20 ale nigdzie nie ma takiej informacji... jako projekt nie powinien byc chyba na stronie, z której każdy może to sobie ściągnąc... Odpowiedz Link
dx771 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 13:19 Jeżeli czekacie na uwagi merytoryczne, a nie chcecie by ulotka poszła w świat w wersji roboczej to umieśćcie tylko sam tekst w celu uzyskania opinii i ewentualnych korekt. Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 13:23 Dobrze by bylo zrobic te sama ulotke, ale w ubozszej szacie graficznej - wydrukowanie takiej ulotki na naszych domowych drukarkach jest niemozliwe. Poszlibysmy z torbami wykupujac tusz... To samo na bialym tle, z pierwsza strona bez zdjecia - kazdy moglby wydrukowac 30 ulotek i je rozdac. Te oryginalne sa bardzo ladne! Odpowiedz Link
dx771 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 20:23 Po dobrze przeprowadzonej kampanii majowej "moce przerobowe" dr Beaty zapewne ulegną zatkaniu - to zła wiadomość dla chorych. Chyba że są już następni lekarze. Odpowiedz Link
stasiek66 Re: Swietna ulotka 27.04.07, 23:25 Zeby dobrze przeprowadzic kampanie to ,niestety potrzebne sa wieksze srodki finansowe na druk dobrej jakosci.Stowarzyszenie zaczyna sie rozkrecac i obecnie ma duze "moce przerobowe":przygotowana ulotka,koncowe prace nad plakatem,materialy dla lekarzy,nowa strona Stowarzyszenia,projekt wizytowek z kontaktem do Stowarzyszenia,kontakty z prasa lokalna(Warszawa),wstepna propozycja od ogolnopolskiego dziennika,zapytania poselskie do Ministra Zdrowia w sprawie diagnostyki PZH.I wiele innych projektow,ktore prawdopodobnie nigdy nie beda zrealizowane z powodu braku finansow. Odpowiedz Link
dx771 Re: Swietna ulotka 28.04.07, 15:42 O artykułach prasowych: W artykułach nie ma sensu pisać tylko o chorobie i o tym że jest groźna. To nic nie zmieni. Większość plakatów w przychodniach jest o groźnych chorobach. Ja cały czas mówię żeby opisać kilka jaskrawych przypadków. Ulotka jest o.k. i S U P E R że powstała. Ja czytałem wiele informacji o boreliozie przed zakażeniem i mnie to nie ruszało. Coś tam się popryskałem a zresztą nie zawsze bo np. w sklepie były tylko te drogie. Ale gdybym przeczytał historię choroby pana A i pani B, o tym że leczenie nie pomaga i z pracą ciężko to wtedy by mnie to uderzyło. Jakże bolesne są historie dzieci. Trzeba d o t r z e ć do świadomości ludzi a nie tylko przekazać mądrą informację. Takie historie temu pomogą. Odpowiedz Link
nataszkam Re: Swietna ulotka 28.04.07, 16:53 Szkoda, że znikła (( Nie miałam okazji jej zobaczyć... Odpowiedz Link
klematis7 Re: Swietna ulotka 28.04.07, 17:25 Dex, ja tez uwazam, ze historie zywych ludzi sa najlepsza bronia. I co z tego? Prosze bez przerwy tu i tam, w roznych watkach, zeby ktos zechcial napisac swoja historie. I zero odzewu. Odpowiedz Link
dx771 Re: Swietna ulotka 28.04.07, 22:35 K-7: Mamy racje. Przecież wiemy jak się patrzy w najbliższym otoczeniu na chorych: dziwacy, hipochondrycy itp. itd. Pamiętam Ciebie ze spotkania zamieniłem też kilka słów z S - 66 tej Waszej choroby nie było widać, zresztą u pozostałych też nie bardzo. Napisał bym swoją historię, ale moja się nie nadaje. Odpowiedz Link
dx771 Re: Swietna ulotka 29.04.07, 00:07 Kończę: ...a takie historie pokazały by że inni też tak mają. A dla osób nie mających dotychczas kontaktu z chorobą było by to najlepsze ostrzeżenie i uświadomienie tragedii głupiego "ugryzienia" przez kleszcza. Odpowiedz Link
zazule Re: Swietna ulotka 29.04.07, 14:43 Moze tak załozymy specjalny watek "Nasze historie"-były by tylko historie bez zadnych komentarzy. Cos takiego jest na stronie amerykanskiej o chalmydi pn. Jest tam narazie kilka histori- b osobistych - osób które lecza sie abx z SM i tym podobnych nie uleczalnych chorób. To sa niezwykłe historie i dają b. duzo nadzieji. JA chetnie napisze swoją o miom leczeniu chlamydi pn tylko ze za jakis czas bo narazie lecze sie za krótko. pozdr zaz ps Ulotka rzeczywiscie świetna!!!!! Mam tylko pytanie jak to jest z temp i borelioza, bo jak czytam historie osób z borelioza to wynika ze wiele z nich nie miało temp podwyzonej wrecz przeciwnie. Pytam dlatego ze w Krakowie na Koprenika dla zkaźnika brak temp = brak boreliozy. Odpowiedz Link
dartom.www Re: Swietna ulotka 29.04.07, 15:15 a moze na stronce zrobic bezposrednio dzial nasze historie, kazdy moglby sie logowac i dodawac co jakis czas przebieg jego leczenie/ historie choroby Odpowiedz Link
klematis7 Re: Swietna ulotka 29.04.07, 15:44 "a moze na stronce zrobic bezposrednio dzial nasze historie, kazdy moglby sie logowac i dodawac co jakis czas przebieg jego leczenie/ historie choroby" Po co wam strona internetowa, jesli jej nie czytacie?????????????? Wybaczcie mi ten moj sarkazm, ale czasami to mi sie odechciewa robic cokolwiek. Odpowiedz Link
fikemola Re: Swietna ulotka 29.04.07, 16:42 właśnie... a dla tych którzy nadal nie czytali strony stowarzyszenia: tam jest taki dział... Odpowiedz Link
stasiek66 Re: Swietna ulotka 29.04.07, 16:54 Od conajmniej miesiaca, moze nawet dwoch na stronie Stowarzyszenia jest dział pod tytulem: Historie. Zostal specjalnie zalożony w wlasnie w tym celu. Prosze czytajcie dokladnie. Odpowiedz Link
fikemola Re: Swietna ulotka 29.04.07, 16:59 stasiek66: czekam na akcept ulotki, wtedy prześlę wersje do druku daj znać Odpowiedz Link
zazule Re: Swietna ulotka 29.04.07, 17:37 Czesc Klematis Ja czasami zagladam i wyglad stony traz jest taki ładny Chodzi mi jedank o cos innego niz tego typu historie jak jest na stronie. Czy historie jaki są na forum. To jest cos w rodzaju bloga Internetowego- co tez jest niezwykle wazne. Ja mam na mysli zamknieta historie - kóre beda dosc zwiezłę a dobrze naświetlą problem. JAk sobie czytam takie historie osób na stronie o chlamydi pn to daje mi to duzo nadzieji na wyleczenie i to jest dla mnie głowna funkcja tego typu histori. Skoro innym sie udało to dlaczego mi sie ma nie udać Odpowiedz Link
klematis7 Re: Swietna ulotka 29.04.07, 17:42 Problem polega na tym, ze teraz jeszcze trudno znalezc zamknieta historie. Te nasze historie jeszcze trwaja, dlatego to wyglada jak blog. Jak juz skoncze z tym swinstwem (mam nadzieje, ze w koncu mi sie to uda), to moja historia tez sie zmieni - na zwykle opowiadanie. Ale jesli ktos zna kogos, kto sie juz wyleczyl, niech go namowi na opisanie swoich przezyc... Odpowiedz Link
dartom.www Re: Swietna ulotka 29.04.07, 18:21 a no to wielkie sorry, czytalem strone, jednak moja pamięć jest taka jakby jej nie bylo... dlatego tak wyszlo pozdrawiam Odpowiedz Link
anibea100 Re: Swietna ulotka 22.05.07, 13:39 Mamy taką świetną ulotkę i co? I nic się nie dzieje... Ja rozumiem, że stowarzyszenie nie ma pieniędzy ale właśnie z tego powodu członkowie powinni mieć możliwość ściągnięcia sobie ulotki i wydrukowania we własnym zakresie (na porządnej, laserowej, kolorowej drukarce). Czy nie chodzi w tym wszystkim o to, żeby jak najwięcej ludzi dowiedziało się o tym jak groźna jest borelioza??? Czy wartość informacyjna ulotki będzie mniejsza jeżeli nie zostanie ona wydrukowana na kredowym papierze w profesjonalnej drukarni??? Ile sztuk ulotki jesteście w stanie wydrukować za składki i jaki zasięg będzie miała ta akcja??? Gdyby inni członkowie stowarzyszenia mogli drukować ulotkę to dotarłaby ona do dużo większej liczby osób - a o to chyba chodzi, prawda??? Odpowiedz Link
fikemola Re: Swietna ulotka 22.05.07, 13:47 możemy wydrukować 5 tyś. na dniach będzie w drukarni, rzeczywiście trwa to za długo... co do druku przez forumowiczów to decyzna należy do zarządu stowarzyszenia. Odpowiedz Link
fikemola Re: Swietna ulotka 22.05.07, 13:49 aha i jakby forumowicze chcieli pomóc to prosimy o datki )) na konto stowarzyszenia, to będzie więcej ulotek, może i plakat da się wydrukować. Jakby każdy dał kilka złotych sporo by się uzbierało... Odpowiedz Link
bozenka48 Re: Swietna ulotka 22.05.07, 15:32 czy ulotka jest jeszcze na stronie stowarzyszenia bo nie moge znalezc Odpowiedz Link
anibea100 Re: Swietna ulotka 22.05.07, 15:59 ulotki już nie ma na stronie stowarzyszenia, bo to była wersja robocza. A z tymi datkami to jest pomysł ) - może forumowicze (nie-stowarzyszeni) mogliby nas wesprzeć datkami?? Odpowiedz Link
fikemola Re: Swietna ulotka 27.06.07, 00:40 Na forum stowarzyszenia jest link do projektu plakatu o boreliozie. Odpowiedz Link
fikemola plakat 03.07.07, 11:45 tu jest nowy plakat z treścią zmienioną wg. opinni forumowiczów: www.borelioza.org/borelioza-A3-2.pdf Odpowiedz Link