Dodaj do ulubionych

Sex w boreliozie

18.09.07, 20:55
Czy ktos wie czy pomaga czy nie? Jakie sa wasze doswiadczenia? big_grin
Obserwuj wątek
    • a_belka Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 20:58
      Nie wiadomo, ale doswiadczenia trwaja.
    • grizac Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 20:58
      smile
      zaraz brzuch mnie rozboli ze śmiechu
    • zazule Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 20:58

Postawy moze pytanie inaczej czy nie szkodzi?

• da_reczka Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 21:00
        Podobno to nowa alternatywna metoda leczenia tongue_out
      • nataszkam Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 21:00
        To zalezy od namiotu-jeśli dwukomorowy, to sex nie szkodzi big_grinDDDDD
    • rudi9 Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 21:01
      bardzo pomaga, szczegolnie facetowi. Moze sie pozbyc kilkuset
      kretkow, jak je zostawi....
      Z tego wynika, ze tylko czesty sex moze wyleczyc faceta z borelki.
      Gorzej z kobietą sad
      • zazule Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 21:04
        Kurde jak ktos ma siły na sex to znaczy ze nie ma boreliozy !!
        Stado hipochondyków i erotomanów - wsytd!
        • arrakis74 Re: Sex w boreliozie 19.09.07, 10:54
          Zazi- znaczy jestem zdrowy? Zawsze myślałem, że ponadprzeciętny
          pociąg do sexu wynika z borelkowego natręctwa a tu taka nowina smile
    • szympek88 Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 21:01
      ponawiam pytanie - Czy ktos z was stosował moze sex jako lekarstwo???
      Jesli tak to mam pytanie bo mam watpliowsci co do dawek bo jak wiadomo zbyt duze
      dawki powoduja wycienczenie i wtedy nie mozna sie wyleczyc.
      Czy stosowac terapie ciągła czy pulsacyjna?

Pionek znasz moze odpowiedz na to pytanie? Bo mnie nurtuje od dłuzszego czasu...
      • n.ostradamus Re: Sex w boreliozie 19.09.07, 09:25
        Spojrzałem na żonę i bez zastanowienia wybieram jednak dwuletnią terapią abx.
        Kiedyś ktoś śpiewał "... nie ma brzydkich kobiet tylko wina brak..." - a przy bb
        alkoholu nie możnasad
        Metoda dobra, ale nie dla wszystkichsmile
        • n.ostradamus Re: Sex w boreliozie 19.09.07, 09:27
          Szympek terapia musi być dogłębna.
        • arrakis74 Re: Sex w boreliozie 19.09.07, 10:51
          Do Nostra - zawsze można włączyć ręczne wspomaganie wink
          • szympek88 Re: Sex w boreliozie 19.09.07, 22:26
            Jak to mówią mądrzy ludzie: "spieszmy się kochać kobiety, bo tak szybko tyją..."
            • katina31 Re: Sex w boreliozie 20.09.07, 14:58
              wkacu ktos poruszył ten temat ja od roku jestem nie aktywna az sie boje ze maz
              znajdzie sobie kochanke juz myslałam ze zaczne uzywac jakies tabletki tylko nie
              wiem jakie to jest dla mnie tragedia wielka
              • arrakis74 Re: Sex w boreliozie 20.09.07, 15:32
                Jeżeli to zbyt intymne - nie odpowiadaj. Jesteś nieaktywna z powodu
                boreliozy?
              • katina31 Re: Sex w boreliozie 21.09.07, 08:22
                tak byłam bardzo aktywna od 8 lat choruje a od 3 lat jestem nie aktywna ta
                choroba to powoduje bo czytałam na forum od lekarza z usa
                • kotfryc Re: Sex w boreliozie 22.09.07, 04:47
                  Kuchnia i mnie to dopada ... najlepsze lata pójdą w odstawkę ... sad
                  Wyleczyć się boreliozy sexem nie da ( co innego grypka hehe ) ale z innej beczki
                  nigdzie nie znalazłem odpowiedzi czy zarazić kogoś boreliozą poprzez seks można
                  ?? hmm może źle szukałem ?
                  • adomi6319 Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 00:35
                    ze strony Tosho

Artykuł 1
                    Borelioza: Nierozpoznana epidemia

"Na Zjeździe Amerykańskiego Stowarzyszenia Psychiatrii w październiku 2000 roku
                    Gregory Bach, doktor osteopatii, zaprezentował badania nad przenoszeniem Bb
                    poprzez nasienie. Potwierdzone one zostały testem PCR (Polymerase Chain
                    Reaction) i wykazały obecność DNA Borrelii w spermie. Z powodu podobieństw
                    genetycznych dr Bach nazywa bakterię boreliozy „bratem krętka syfilisu”.
                    Zaobserwował on, że kiedy leczy pacjenta pozostającego w związku z małżeńskim,
                    często leczy również jego współmałżonka. Innymi słowy, infekując się nawzajem,
                    partnerzy mogą przekazywać sobie nawzajem bakterię Borrelii".

• jeff01 Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 01:08
                    Pomijając badanie wykonane testami PCR (które jak wiadomo w co drugim badaniu
                    dają fałszywy pozytyw), nie ma do tej pory żadnego dowodu na to, jakoby borelioza
                    przenosiła się drogą płciową. Nie potwierdziły tego żadne badania statystyczne. Takie
                    jest obecnie oficjalne zdanie medycyny. Co prawda producenci i dystrybutorzy
                    antybiotyków twierdzą, że jest inaczej, ale ja bym im raczej nie ufał. Mam niejasne
                    przeczucie, że mają jakiś interes w rozpowszechnianiu tych informacji big_grin

Co zaś do braku aktywności seksualnej, nie jest on spowodowany boreliozą jako taką
                    tylko depresją wywołaną chorobą (niekoniecznie boreliozą, ale np nerwicą),
                    ewentualnie wycieńczeniem organizmu.
                    • arrakis74 Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 13:06
                      Czy są jakieś badania na temat skuteczności prezerwatywy w
                      zabezpieczeniu się przed zakażeniem borellia?
                      • jeff01 Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 15:27
                        Jak do tej pory wszyscy lekarze z jednym chyba wyjątkiem twierdzą zgodnie, że
                        borelioza nie przenosi się drogą płciową. Opierają swoją opinię zarówno na tym, że
                        krętek nie ma specjalnie jak przeniknąć w ilości inwazyjnej, jak i na tym, że partnerzy
                        seksualni osób chorych nie chorowali.
                        • ccicci Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 17:33
                          Gdzieś czytałam,że krętek znajduje się we wszystkich płynach
                          ustrojowych tzn. łzach, ślinie, moczu i spermie, więc teoretycznie
                          zakażenie jest możliwe, ale nikt do tej pory-przynajmniej w Polsce-
                          tego nie badał. Prezerwatywa zabezpiecza ponoć przed HIV a wirus ten
                          jest wielokrotnie mniejszy od krętka.
                          • jeff01 Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 21:24
                            "gdzieś wyczytałem" że borelioza to spisek żydowskiego lobby próbującego osłabić
                            rasę białą. Papier jest cierpliwy, wszystko przyjmie.
                            • zgoorek Re: Sex w boreliozie 30.09.07, 00:18
                              Jeff01, moją odpowiedź na swoje przemyślenia znajdziesz w swoim
                              wątku
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49179&w=69675187&a=69675187
                              czyli: Za co ja dostałem bana smile
                        • agat-ka Bo może partnerzy są tylko nosicielami 29.09.07, 21:31
                          bakterii boreliozy i dlatego nie chorują tak samo jak można być
                          nosicielem hiv a na aids nie zachorować od razu
                          • jeff01 Re: Bo może partnerzy są tylko nosicielami 30.09.07, 21:44
                            I tych kilkudziesięciu lekarzy specjalistów, którzy badali to zagadnienie, nie wpadło na
                            takie rozwiązanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka