szympek88 18.09.07, 20:55 Czy ktos wie czy pomaga czy nie? Jakie sa wasze doswiadczenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazule Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 20:58 Postawy moze pytanie inaczej czy nie szkodzi? Odpowiedz Link
da_reczka Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 21:00 Podobno to nowa alternatywna metoda leczenia Odpowiedz Link
nataszkam Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 21:00 To zalezy od namiotu-jeśli dwukomorowy, to sex nie szkodzi DDDDD Odpowiedz Link
rudi9 Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 21:01 bardzo pomaga, szczegolnie facetowi. Moze sie pozbyc kilkuset kretkow, jak je zostawi.... Z tego wynika, ze tylko czesty sex moze wyleczyc faceta z borelki. Gorzej z kobietą Odpowiedz Link
zazule Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 21:04 Kurde jak ktos ma siły na sex to znaczy ze nie ma boreliozy !! Stado hipochondyków i erotomanów - wsytd! Odpowiedz Link
arrakis74 Re: Sex w boreliozie 19.09.07, 10:54 Zazi- znaczy jestem zdrowy? Zawsze myślałem, że ponadprzeciętny pociąg do sexu wynika z borelkowego natręctwa a tu taka nowina Odpowiedz Link
szympek88 Re: Sex w boreliozie 18.09.07, 21:01 ponawiam pytanie - Czy ktos z was stosował moze sex jako lekarstwo??? Jesli tak to mam pytanie bo mam watpliowsci co do dawek bo jak wiadomo zbyt duze dawki powoduja wycienczenie i wtedy nie mozna sie wyleczyc. Czy stosowac terapie ciągła czy pulsacyjna? Pionek znasz moze odpowiedz na to pytanie? Bo mnie nurtuje od dłuzszego czasu... Odpowiedz Link
n.ostradamus Re: Sex w boreliozie 19.09.07, 09:25 Spojrzałem na żonę i bez zastanowienia wybieram jednak dwuletnią terapią abx. Kiedyś ktoś śpiewał "... nie ma brzydkich kobiet tylko wina brak..." - a przy bb alkoholu nie można Metoda dobra, ale nie dla wszystkich Odpowiedz Link
arrakis74 Re: Sex w boreliozie 19.09.07, 10:51 Do Nostra - zawsze można włączyć ręczne wspomaganie Odpowiedz Link
szympek88 Re: Sex w boreliozie 19.09.07, 22:26 Jak to mówią mądrzy ludzie: "spieszmy się kochać kobiety, bo tak szybko tyją..." Odpowiedz Link
katina31 Re: Sex w boreliozie 20.09.07, 14:58 wkacu ktos poruszył ten temat ja od roku jestem nie aktywna az sie boje ze maz znajdzie sobie kochanke juz myslałam ze zaczne uzywac jakies tabletki tylko nie wiem jakie to jest dla mnie tragedia wielka Odpowiedz Link
arrakis74 Re: Sex w boreliozie 20.09.07, 15:32 Jeżeli to zbyt intymne - nie odpowiadaj. Jesteś nieaktywna z powodu boreliozy? Odpowiedz Link
katina31 Re: Sex w boreliozie 21.09.07, 08:22 tak byłam bardzo aktywna od 8 lat choruje a od 3 lat jestem nie aktywna ta choroba to powoduje bo czytałam na forum od lekarza z usa Odpowiedz Link
kotfryc Re: Sex w boreliozie 22.09.07, 04:47 Kuchnia i mnie to dopada ... najlepsze lata pójdą w odstawkę ... Wyleczyć się boreliozy sexem nie da ( co innego grypka hehe ) ale z innej beczki nigdzie nie znalazłem odpowiedzi czy zarazić kogoś boreliozą poprzez seks można ?? hmm może źle szukałem ? Odpowiedz Link
adomi6319 Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 00:35 ze strony Tosho Artykuł 1 Borelioza: Nierozpoznana epidemia "Na Zjeździe Amerykańskiego Stowarzyszenia Psychiatrii w październiku 2000 roku Gregory Bach, doktor osteopatii, zaprezentował badania nad przenoszeniem Bb poprzez nasienie. Potwierdzone one zostały testem PCR (Polymerase Chain Reaction) i wykazały obecność DNA Borrelii w spermie. Z powodu podobieństw genetycznych dr Bach nazywa bakterię boreliozy „bratem krętka syfilisu”. Zaobserwował on, że kiedy leczy pacjenta pozostającego w związku z małżeńskim, często leczy również jego współmałżonka. Innymi słowy, infekując się nawzajem, partnerzy mogą przekazywać sobie nawzajem bakterię Borrelii". Odpowiedz Link
jeff01 Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 01:08 Pomijając badanie wykonane testami PCR (które jak wiadomo w co drugim badaniu dają fałszywy pozytyw), nie ma do tej pory żadnego dowodu na to, jakoby borelioza przenosiła się drogą płciową. Nie potwierdziły tego żadne badania statystyczne. Takie jest obecnie oficjalne zdanie medycyny. Co prawda producenci i dystrybutorzy antybiotyków twierdzą, że jest inaczej, ale ja bym im raczej nie ufał. Mam niejasne przeczucie, że mają jakiś interes w rozpowszechnianiu tych informacji Co zaś do braku aktywności seksualnej, nie jest on spowodowany boreliozą jako taką tylko depresją wywołaną chorobą (niekoniecznie boreliozą, ale np nerwicą), ewentualnie wycieńczeniem organizmu. Odpowiedz Link
arrakis74 Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 13:06 Czy są jakieś badania na temat skuteczności prezerwatywy w zabezpieczeniu się przed zakażeniem borellia? Odpowiedz Link
jeff01 Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 15:27 Jak do tej pory wszyscy lekarze z jednym chyba wyjątkiem twierdzą zgodnie, że borelioza nie przenosi się drogą płciową. Opierają swoją opinię zarówno na tym, że krętek nie ma specjalnie jak przeniknąć w ilości inwazyjnej, jak i na tym, że partnerzy seksualni osób chorych nie chorowali. Odpowiedz Link
ccicci Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 17:33 Gdzieś czytałam,że krętek znajduje się we wszystkich płynach ustrojowych tzn. łzach, ślinie, moczu i spermie, więc teoretycznie zakażenie jest możliwe, ale nikt do tej pory-przynajmniej w Polsce- tego nie badał. Prezerwatywa zabezpiecza ponoć przed HIV a wirus ten jest wielokrotnie mniejszy od krętka. Odpowiedz Link
jeff01 Re: Sex w boreliozie 29.09.07, 21:24 "gdzieś wyczytałem" że borelioza to spisek żydowskiego lobby próbującego osłabić rasę białą. Papier jest cierpliwy, wszystko przyjmie. Odpowiedz Link
zgoorek Re: Sex w boreliozie 30.09.07, 00:18 Jeff01, moją odpowiedź na swoje przemyślenia znajdziesz w swoim wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49179&w=69675187&a=69675187 czyli: Za co ja dostałem bana Odpowiedz Link
agat-ka Bo może partnerzy są tylko nosicielami 29.09.07, 21:31 bakterii boreliozy i dlatego nie chorują tak samo jak można być nosicielem hiv a na aids nie zachorować od razu Odpowiedz Link
jeff01 Re: Bo może partnerzy są tylko nosicielami 30.09.07, 21:44 I tych kilkudziesięciu lekarzy specjalistów, którzy badali to zagadnienie, nie wpadło na takie rozwiązanie? Odpowiedz Link