dartom.www 13.10.07, 12:12 macie jakiś sposób na tą dolegliwość? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomarancza2 Re: zajady - antybiotyki czy niedobór witaminy B? 13.10.07, 20:55 Polykaj witaminy Calivita-Immunaid wlasnie ja tez mialam niesamowite zajady chociaz lykalam wit.B i fige to dalo dopiwro na forum gdzies tez wyczytalam o tych witaminach i mam spokoj z zajadami do tego mam jeszcze olejek oregano w kropelkach brrrrr ale to dopiero swinstwo jest ale skuteczny na grzyby przynajmniej. Odpowiedz Link
franiolek1 Re: zajady - antybiotyki czy niedobór witaminy B? 13.10.07, 21:05 Ja na wszelkie problemy w okolicach buzi uzywam nalewke z propolisu. To naprawde wysmienicie goi zajady i afty. Odpowiedz Link
dx771 Re: zajady - antybiotyki czy niedobór witaminy B? 13.10.07, 21:21 Frianolek - moja tyś - to za propolis Pozdrawiam.DX Odpowiedz Link
likorek Re: zajady - antybiotyki czy niedobór witaminy B? 13.10.07, 21:39 olejek z oregano nejlepiej stosować wg patentu klematis: kapsułka od jakiegoś probiotyku, wysypać zawartośc, a w to miejsce wlać olejek. Połykasz i nie czujesz tego wstrętnego smaku, a dziala tak samo. Smacznego! Odpowiedz Link
mysza323 Re: zajady - antybiotyki czy niedobór witaminy B? 14.10.07, 13:58 A mój sposób to codziennie jedna tabletka wit. B complex. Rankę w kąciku ust posmaruj na noc miodem a rano nie będzie śladu. Zajady to mój problem z przed ery boleriozy, radzę sobie z nimi w ten sposób od 10 lat. Jak dam sobie luz i nie łyknę B copmlex to na 100 % pojawia się zajad. Pozdrwaiam Odpowiedz Link
dartom.www Re: zajady - antybiotyki czy niedobór witaminy B? 14.10.07, 14:47 aha :] dzięki za info, zaczne od B complex, tez ze wzgledu na moj stan neurologiczny, pozdrawiam Odpowiedz Link
elunia555 Re: zajady - antybiotyki czy niedobór witaminy B? 14.10.07, 18:52 Pękające kąciki ust to świadczy o niedoborze witaminy B2.B complex również zażywam ze względu na abx. Pozdrawiam. elunia555 Odpowiedz Link
nataszkam Re: zajady - antybiotyki czy niedobór witaminy B? 14.10.07, 19:08 Dartom, wit. B comp. jak najbardziej tak, ale zadbaj jeszcze o probiotyki- jeśli Twoja naturalna flora bakteryjna jest w rozsypce,to też bedziesz miał niedobory witamin z tej grupy- ona bierze udział w ich wchłanianiu (i syntezie?). Odpowiedz Link
nataszkam Wirusy a padaczka 14.10.07, 19:12 Dartom, a dotarłeś do tych artykułów? Może to coś dla Ciebie: www.hhv-6foundation.org./ www.hhv-6foundation.org/testing.html#elevate www.medhelp.org/forums/neuro/archive/3526.html www.tinyurl.pl?Lldle1p6 Odpowiedz Link
dartom.www Re: Wirusy a padaczka 14.10.07, 22:01 dzięki nataszka, jednak moim problemem jest raczej napewno bakteria... padaczka u mnie jest juz opanowana, gorzej z OCD (obsesje), to mnie dezorganizuje, przez to siedze w domu, nie pracuje, nie spotykam sie ze znajomymi itp itd lipa jest tym bardziej, że wydaje się że antybiotyki zrobiły już to co miały zrobić (12 miesiecy abx, w tym 4 miesiace ceftriaxonu, teraz 5 biore) a leki na OCD (obsesje) nie działają przy uszkodzonym mózgu, chyba, że spróbuje memantynę, lek na alzheimera, piszą o nim np. w wikipedii, wydaje się być teraz jedyną nadzieją dziwne, że mało osób na forum ma zaburzenia psychiczne takie jak agresja, obsesja, dysfunkcje seksualne, moze to nie borrelia, a moze ci co mają takie objawy jak ja nie wiedzą że to borrelia pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link