hanka78 10.12.07, 21:14 Czytałam FAQ niestety nie znalazłam tam wyczerpujących informacji. Tzn wiem czym jest ale nie wiem czym się objawia... czy ktoś mógłby mi napisać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarinka.z Re: CZym jest HERX ? 10.12.07, 22:36 Pojawienie się objawów rzekomogrypowych takich jak bóle głowy, bóle kości i skóry, nudności, gorączka, dreszcze, zaczerwienienie skóry, obrzęki i bolesność stawów. Nasilenie tych objawów jest tym większe, im więcej zarazków zostało wytrutych. Objawy te utrzymują się przez kilka dni. ps. Przeważnie jest to nasilenie objawów chorobowych, które miałaś... pozdr. K# Odpowiedz Link
hanka78 Re: CZym jest HERX ? 11.12.07, 08:59 faktycznie boli mnie wszystko bardziej odkąd biorę antybiotyki - ale wysokiej gąrączki nie mam ... takie moje zwykłe 37,3 Odpowiedz Link
katarinka.z Re: CZym jest HERX ? 11.12.07, 12:26 goraczka nie zawsze wystepuje nie martw się...stopniowo powinno byc lepiej Odpowiedz Link
hanka78 Re: CZym jest HERX ? 11.12.07, 14:24 U mnie po 9 dniach biotraksonu - dostałam strasznego bólu głowy, takiego że chciało mi się wymiotować... ale po zażyciu nurofenu mi przeszło.... potem dostałam doxycykline doustnie i gdzieś po tygodniu poczułam się tak, że byłlom zmęczona nawet leżeniem o staniu i chodzeniu nie było mowy, następnego dnia obudziłam się z takim bólem karku, że nie mogłam ruszuć głową w żadną stronę (nawet chciałam wezwać pogotowie) ale na następny dzień prawie ustąpiło... CZy to może być ten cały herx? dziękuję ci Katarinko za słowa otuchy, bardzo mi się przydają. Ja też pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki... Odpowiedz Link
baska192 Re: CZym jest HERX ? 14.12.07, 21:07 Wyglada ,ze to herx.Sama widzisz jednego dnia jest a na drugi juz nie ma.Ale sa tez i dlugie albo dluzsze herxy. Odpowiedz Link
katarinka.z Re: CZym jest HERX ? 17.12.07, 12:25 Słowa otuchy się faktycznie przydają, bo czasem ciężko.. Ja też miałam podobne objawy jak Ty - także myślę, że to mógł być herx. Straszne bóle głowy, mdłości, nagłe osłabienie... Kark mnie tak bolał, że przez 2 dni nie mogłam głową poruszać - ale minęło. Jakoś trzeba się pogodzić z tym nagłym pogorszeniem samopoczucia. Cos za coś...Przynajmniej wiadomo, że lekarstwa działają. pozdr Odpowiedz Link
dartom.www Re: CZym jest HERX ? 17.12.07, 12:41 ja po paru tygodniach doxycykliny dostałem drgawek (trwało to kilka tygodni), nie wiem czy byl to herx, czy objaw borelki jako takiej Odpowiedz Link