katarinka.z 21.02.08, 14:50 Jestem zmuszona na tydzień przerwać leczenie z powodu braku funduszy Czy ktoś z Was tez miał podobnie? Czy po tym tygodniu przerwy mogę normalnie wrócić do brania antybiotyków? proszę poradźcie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazule Re: help.. 21.02.08, 14:53 Czesc chorych robi przewy z róznych powódów na tydzien lub dwa i nic złego sie im nie dzieje. Jednak omów to z lekarzem - np przerywanie rifampicyny nie jest zbyt wskazane. pozdr zaz Odpowiedz Link
bagnowska Re: help.. 21.02.08, 14:56 witaj katarinka. mamy podobnie, mój grześ leczy się od 6 miesięcy , ma jedną z droższych kuracji (ok. 1500 tys. miesięcznie) i teraz własnie stajemy przed dylematem, co dalej... Totalny brak kasy i niemożność zaciągnięcia kolejnej pożyczki. To są dramatyczne wybory.Nie powinno sie przerywac kuracji.Grzegorz ostatnio brał leki nieregularnie (z tych samych powodów) i czuł się nieszczególnie. Ale to siła wyższa, z pustego i Salomon nie naleje.trzymaj sie, mimo wszystko i poradź lekrza prowadzacego, tylko on może zadecydować. Pozdr - basia Odpowiedz Link
katarinka.z Re: help.. 21.02.08, 15:11 dziękuję za radę, zapytam lekarza... ale jak mówisz...siła wyższa, czasem się po prostu nie da wytrzepać z rękawa tylu pieniędzy Odpowiedz Link
likorek Re: help.. 22.02.08, 14:42 zapytaj lekarza o inny zestaw leków. na rynku można kupić abxy skuteczne a nie drogie.To chyba lepsze wyjscie niż rzucanie całkiem kuracji. Niech lekarz zapisze ci leki na zniżkę bo ma takie prawo - musi tylko chcieć. Odpowiedz Link
katarinka.z Re: help.. 24.02.08, 11:20 leczenie boreliozy nie jest refundowane....nie zapisze mi leków ze zniżkami... Odpowiedz Link
likorek Re: help.. 24.02.08, 11:26 Leczę się już 1o miesięcy i zawsze mam recepty na zniżkę. Są lekarze, którzy zapisują leki w ten sposób. Jeżeli tego nie robią pewnie mają swoje powody - więc albo znajdź innego lekarza albo spróbuj nakłonic rodzinnego do przepisania recept na zniżkowe. Niech ci lekarz zapisze inne - tańsze abaxy - to też rozwiązanie, żeby przetrwać kryzys finansowy i nie przerywac leczenia. Odpowiedz Link