16.10.08, 08:40
Witam!Pewnie już ktoś o tym pisał i napewno gdzieś można znaleść odpowiedź ale zwyczajnie nie mam czasu na szperaniesad
chodzi mi o to że nie wiem jak stwierdzić że np moja depresja jest spowodowana boreliozą?podobno testy sa nie wiarygodne a u mnie od kilku lat występują objawy zmęczenia,bólu głowy,pogorszył mi się wzrok ale tylko w lewym oku(to ma jakieś znaczenie?),bolą mnie też kolana,spać nie mogę budzę się kilka razy i ciągle utrzymuje mi się stan zmęczenia nóg,to wszystko może być nerwicowe ale skąd mam wiedzieć że nerwica/depresja nie jest spowodowana przez bakterię?
Po ilu latach borelioza daje o sobie znać w sposób...ewidentny że to właśnie o nią chodzi?Mnie ugryzł kleszcz jakieś...10 może 12 lat temu,nie byłem z tym u lekarza bo nie wiedziałem że trzeba,byłem dzieckiem i nawet rodzicom nie powiedziałem co i jak a teraz czytając objawy boreliozy zaczynam się bać.Pare lat temu drętwiały mi ręce ale lekarze stwierdzili że to nerwowe,mam problemy z koncentracją i zapamiętywaniem,nie wiem co z tym zrobić,do lekarza rodzinnego nie chcę iść bo nie traktuje mnie poważnie,wie że kiedyś leczyłem się na depresje i nerwicę więc traktuje mnie jak przewrażliwionego hipochondryka i śmieje się ze mnie
Obserwuj wątek
    • koala101-0 Re: borelioza 16.10.08, 09:04
      zrób badania w Poznaniu i Lublinie na boreliozę i choroby odkleszczowe. Być
      może to borelioza.
      • fionka21 Re: borelioza 16.10.08, 16:41
        Niestety bez szperania nie wyjaśnisz sprawy wink
        Zacznij szperanie of FAQa tego forum. Wiele osób, w tym ja, miało diagnozę
        nerwicy/depresji. Te choroby diwnie przechodzą po antybiotykachwink
        Drąż temat, bo warto!
        Pozdrawiam, Anka
        • lyrica Re: borelioza 16.10.08, 17:07
          gzrechu - ja przechodziłam to samo, moja rodzinna twierdziła, że mnie zna a ja
          jej wierzyłam i tak brnęłam i brnęłam, aż w końcu przejrzałam na oczy i udałam
          się do innego lekarza, który wpadł - po moich aluzjach - że może borelioza. I
          strzał w dziesiątkę! Żałuję tylko że pięć lat z życia mi zabrano przez wmawianie
          nerwicysad
    • stachenka Re: borelioza 16.10.08, 19:07
      Borelioza może dać znać o sobie po dowolnym czasie. Nie ma reguły.

Punkt B FAQ mówi o diagnostyce boreliozy:
      docs.google.com/View?docid=dfs9jh96_16gzkp8qfn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka