Dodaj do ulubionych

proszę o radę

31.01.09, 20:36
Moj syn leczy się już piąty miesiądz bierze ryfampicyne 1x2 tetracyklinę 2x3 ,
dumox 2x2 ma 15 lat dzisiaj czuje się jakby go grypa dopadła ma 38 temperatury
niema sily ledwie łazi i bolą go gałki oczne rano dodałam mu gripex
poradzcie czy można dac przy takiej ilości antybiotyków jeszcze cos na gorączkę
Obserwuj wątek
    • klematis7 Re: proszę o radę 31.01.09, 20:41
      ja bralam coldrex max grip - pomagalo niemal natychmiastowo
      • pacowata40 Re: proszę o radę 31.01.09, 21:40
        może ktos wie dlaczego bolą Dawida tak bardzo gałki oczne mowi że niemoże nimi
        wprost poruszać z czego to sie wzieło może z leków działanie uboczne i co robić
        a może to grzyb sama niewiem poradzcie
        • swigonka Re: proszę o radę 31.01.09, 22:37
          witaj.
          mnie po rif baaardzo bolały oczy, były jakby za duże, nie mieściły się w
          oczodołach! uczucie okropne. trwało to jakiś czas. początkowo byłam pewna, że to
          to skutek uboczny leku, jeszcze jeden z członków mojej rodziny-
          lekarz.....powiedział, że rif to największe świństwo i co ja robię!? uncertain
          leczyłam się dalej, ale dla rozwiania wątpliwości wybrałam się do okulisty-
          prywatnie. kilka badań- niektóre bardzo nieprzyjemne. wynik- wzrok super,
          wszystko ok, poza zapaleniem spojówek. dostałam 2 różne krople---pomogło.
          teraz wiem, że coś tam nieźle obrywało....
          • pacowata40 Re: proszę o radę 31.01.09, 22:53
            dzięki za odzew jeszcze bardzo niepokoi mnie ten grzyb nigdy nie robiłam
            Dawidowi badan na obecność grzyba a często ma takie bulgotanie w brzuchu jak to
            określa podaję nystatynę 6 tabl dziennie mam kupiony oregano ale niewiem czy
            można z nystatyn ą razem i po ile kropli i przez jak dlugi okres a pozatym jakie
            badanie trzeba zrobić na grzyba z krwi oblatuje mnie strach ostatnio
            • swigonka Re: proszę o radę 31.01.09, 23:30
              oregano można z nystatyną. żeby się uspokoić to zrób synowi posiew kału - na
              obecność grzybów, wymaz z języka. mnie też się wydawało, że mam grzybobranie-
              wszystkie wyniki ujemne smile
              ja oregano biorę w kapsułkach- firma solgar- polecam. podstawa to dużo
              probiotyków- optima! i mieszanka tych naszych polskich(probacti 4, trilak itp)
              • pacowata40 Re: proszę o radę 01.02.09, 18:29
                dziękuję ci swigonka za radę jeśli mogłabys to napisz po ile kropli tego oregano
                i ile razy dziennie i przez jaki okres czasu i co ile można powtarzać
                • swigonka Re: proszę o radę 01.02.09, 22:17
                  nie brałam w kroplach, brałam w kapsułkach. poszukaj sobie na stronie SOLGARU. z
                  oregano trzeba uważać, dbać o wątrobę- Esenciale forte. ja łykam 1 kapSUłkę co
                  2, 4 dni, potem robię przerwę ok 2 tyg. Grzybka nie ma, wątroba ALAT 19 ASPAT 17 smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka