cinusmw 23.03.09, 10:04 Chcialem przekazac 1% moich podatkow na stowarzyszenie, ale w urzedzie skarb. powiedzieli ze nia maja w bazie takiej jednostki. Czy wszystkie formalnosci sa zakonczone zeby to mozna bylo zrobic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margolcia_63 Re: 1% na stowarzyszenie - problem 23.03.09, 13:10 To super pomysł, a ja chyba zidiociałam bo na to nie wpadłam. Może Stowarzyszenie się wypowie, czy jest taka możliwość, a jeśli nie ma, to może da się zrobić coś w tym kierunku? Pozdrowienia. Odpowiedz Link
dor-ast Re: 1% na stowarzyszenie - problem 23.03.09, 13:29 1% przrekazałam w lutym na Stowarzyszenie,tak że całe procedury ze strony Stowarzyszenia są załatwione,tylko wiem że trzeba podać nr z zerami na początku,wszystko jest wyjaśnione na stronie Stowarzyszenia Odpowiedz Link
zazule Re: 1% na stowarzyszenie - problem 23.03.09, 14:45 oczywiscie ze mozna przkeazac - wszystko jest na stronie i forum stowarzyszenia - moze by dac tez info na tem forum ( to pytanie do zarzadu stowarzyszenia) ? Ja agituje juz w wsrod rodziny pozdr zaz Odpowiedz Link
stowarzyszenie.borelioza Re: 1% na stowarzyszenie - problem 23.03.09, 15:39 Niektórym urzędom skarbowym "zapomniało się" ściągnąć nową bazę danych organizacji OPP uprawnionych do pozyskiwania 1% podatku, więc wciąż posługują się ubiegłoroczną. Nie śmiemy bowiem podejrzewać, że świadomie robi się trudności, by zaoszczędzić coś dla budżetu państwa. Łatwo sprawdzić, że Stowarzyszenie Chorych na Boreliozę ma takie uprawnienia tu: tiny.pl/b2hf lub tu: www.pozytek.gov.pl/1,podatku,na,rzecz,OPP,465.html lub tu: dokumenty.rcl.gov.pl/M2008096082701.pdf i jeszcze w paru innych miejscach. Procedura wypełniania odpowiednich rubryk w zeznaniu PIT opisana jest tu: www.borelioza.org/opp.htm Dziękujemy za każdy grosz wsparcia Odpowiedz Link