ewunia4444 06.05.09, 11:25 prosze podpowiedzieec gdzie mozna kupic probe uczuleniowaą do podania debeceliny.Mama ma problem z dostaniem tej proby gdyz nie ma jej w zadnej hurtowni a podanie debec.bez proby wiąze sie z duzym ryzykiem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobbiaco Re: próba uczuleniowa 06.05.09, 11:32 Kiedys brałam zastrzyki z debecyliny jako dziecko..Próbe 5robiło się z kazdej ampułki leku!!KAżda ampułka moze mieć inna serię!A nawet przy tej samej serii mozna sie uczulić-z dnia na dzień!Nie słyszałam o jakiejs "uniwersalnej"próbie na debe,lub penicylinę..I na penicyline rzeczywiście sie uczuliłam w trakcie-kilkuletnie branie co miesiąc debe;krystalicznej i prokainowej-w jednym zastrzyku..Prokainowej już nie mogłam brac..Próby robiono mi za kazdym razem i zawsze z tej ampułki,która potem była uzyta.. Odpowiedz Link
stachenka Re: próba uczuleniowa 06.05.09, 11:44 Na różne serie jest prosty sposób - kupić od razu całe opakowanie 20szt. i mamy jedną serię zapewnioną na 2 m-ce. Jeśli ktoś ma recepty na zniżkę to wychodzi to tez bardzo korzystnie cenowo, bo pojedyncze ampułki są po 3zł z groszami, a całe op. kosztuje zaledwie 12zł. Próbę można zrobić - tak jak pisze dobbiaco - z samej debecyliny. Jeśli mnie pamięć nie myli, to próbę miałam z 400.000 j.m. czyli 1/3 ampułki. Biorę debe od grudnia. Właśnie kończę drugie pudełko. Próbę miałam tylko raz. Odpowiedz Link
ewunia4444 Re: próba uczuleniowa 06.05.09, 12:00 to wychodzi na to ze nie mam co szukac po hurtowniach,mama wlasnie ma 20 amupek wiec pielegniarka bedzie musiala z tego zrobic probe dzieki dziewczyny caluski na caly dzien Odpowiedz Link