Dodaj do ulubionych

wyniki-interpretacja-pomóżcie...

29.07.09, 20:38
Witam!
Dziś odebrałam wyniki WB. Już pisałam na forum o moich koszmarnych dolegliwościach. Nie pamiętam żadnego kleszcza w moim życiu...
Pomóżcie zinterpretować wynik:
WB IgM:
wynik graniczny;
p 25, OspC (p25) -tam pojawił się pasek, zinterpretowany jako "słabe zabarwienie"
reszta - 0
WB IgG:
wynik negatywny (słabo zabarwił się tylko pasek "p30", ale widocznie zbyt słabo, by określić go jako graniczny).
Reszta-0

Dla mnie to i tak czarna magia-może ktoś coś będzie wiedział? Zanim skontaktuję się z lekarzem...
Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • swigonka Re: wyniki-interpretacja-pomóżcie... 30.07.09, 06:42
      docs.google.com/Doc?id=dfs9jh96_2dtvkm7ff#8
    • amalediwa Re: wyniki-interpretacja-pomóżcie... 30.07.09, 10:32
      Witam!
      Mimo wszystkich moich objawów, negatywnych wyników tysiąca badań (3 lata biegania po specjalistach)i egzystencji na poziomie rośliny doniczkowej, pan doktor polecany przez stowarzyszenie stwierdził, że mój wynik nie wskazuje na boreliozę, jeśli koniecznie chcę, to mogę wykonać PCR, przed którym nie należy brać metronidazolu...Nie podejmowałby się leczenia...
      Mam już dość...
      Pomocy....
      • ewewa1 Re: wyniki-interpretacja-pomóżcie... 30.07.09, 12:41
        Skąd jest ten lekarz? Ja robiłam PCR LTT Elisa WB wszystkie wyszły ujemne ale
        ostatni WB robiony w laboratorium Synewo wyszedł dodatni wiem że to laboratorium
        jest też w Poznaniu www.synevo.pl to link do strony tego lab. tam są tez podane
        adresy, może warto je powtórzyć. Faktem jest ze przed pcr piłam przez 10 dni
        citrosept i po około 3 tygodniach od momentu zaprzestania picia syropu zrobiłam
        WB i wyszedł o dziwo dodatni. Z tym że ja miałam kleszcza. Może męczy Cie jakaś
        konifekcja nie koniecznie borelioza. Nie poddawaj szukaj dalej.
    • amalediwa Re: wyniki-interpretacja-pomóżcie... 30.07.09, 13:05
      ech..czyli warto zrobić na przykład panel chorób odkleszczowych?(CBDNA Poznań)
      Panel INFEKCJI ODKLESZCZOWYCH - identyfikacja 4 patogenów: Borrelia burgdorferi, Babesia
      divergens, Bartonella henselae, Mycoplasma pneumoniae) - jakościowo Real Time PCR

czy lepiej:

Panel KOINFEKCJI W BORELIOZIE - identyfikacja 3 patogenów: Babesia divergens, Bartonella
      henselae, Mycoplasma pneumoniae - jakościowo Real Time PCR

poradźcie, proszę...
      • ewewa1 Re: wyniki-interpretacja-pomóżcie... 30.07.09, 13:16
        Ja robiłam panel 4 patogenów. Tu przy okazji masz Boreliozę. Nie wiem czy
        bierzesz teraz jakieś abx. Warto popić citroszept przed Pcr jedni piszą że
        wystarczy 3 dni przed ja piłam 10 dni. Tak wyczytałam w poradach dok. Piotra.
    • amalediwa Re: wyniki-interpretacja-pomóżcie... 30.07.09, 13:23
      jak pić ten Citrosept?
    • amalediwa Re: wyniki-interpretacja-pomóżcie... 30.07.09, 13:25
      a lekarz jest z Gorzowa....polecony przez stowarzyszenie...
      • ewewa1 Re: wyniki-interpretacja-pomóżcie... 30.07.09, 13:41
        ja leczę się w Zabrzu a mieszkam w warm-maz. Na buteleczce masz zalecenia ja
        piłam 3x dziennie. Podzieliłam swoja wagę na 3 i tyle ile mi wyszło tyle kropli
        piłam. Tak podpowiadali na forum.
        • flork74 Re: wyniki-interpretacja-pomóżcie... 30.07.09, 14:01
          Wlasnie,tak jak napisala ewawa1.Np.jesli wazysz 50kg to dzielac na 3
          wyjdzie po 17 kropli rano,w poludnie i wieczor.Do szklanki wlej
          wody,tyle co na jeden lyk,nakap kropelek i..Sruuuuu!Pij 3 dni przed
          pobraniem krwi.To wyciag z pestek graiphfruta wiec jest mocno
          gorzki.Niektorzy z forum pili go z sokiem,np.pomaranczowym.
    • amalediwa Re: wyniki-interpretacja-pomóżcie... 30.07.09, 14:20
      dzięki bardzo! muszę się tylko jeszcze zastanowić nad tymi badaniami. W tej
      chwili mnie nie stać...
      A czy ktoś może pomóc zinterpretować te wyniki? Bo mam sprzeczna informacje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka