dywyb 29.11.10, 11:10 Pan Press TM odchodzi, och jaki żal. Pan MO idzie na urlop bezpłatny. Na urlop idzie się gdy ma się stanowisko. Och, żal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
press_siedlce Re: Pan Press odchodzi 29.11.10, 12:25 Widzę, że udzielasz się i na forum TS. Ambitnie, a Ty w ogóle pracujesz? Szkoda, bo PiS traci młodego i ambitnego działacza na forum lokalnym. Jestem ciekawy jak ta cała inicjatywa PJN rozwinie się i o ile się rozwinie? Życzę im jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dywyb Re: Pan Press odchodzi 29.11.10, 13:11 press_siedlce napisał: > Widzę, że udzielasz się i na forum TS. Ambitnie, a Ty w ogóle pracujesz? > Ty, myślę, że masz mnie namierzonego z każdej strony i nie zadawaj głupich pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Pan Press odchodzi 29.11.10, 12:29 Nie rozumiem, to press był Tomkiem Marciniukiem ?? Kiedyś, tu na forum pisał pod swoim imieniem i nazwiskiem, co prawda zawsze przed wyborami, ale zawsze. Co do odejścia jego osoby do PJN to pisałem, odejdzie na bank z pis-u, bo jak to wtedy napisałem są best frend z Bielanem I się nie myliłem. Szkoda, ze press już nie pisze, tak mi się z nim dobrze dyskutowało. Co do p. Orzełowskiego to, po co idzie na urlop (bezpłatny), jest radnym, to niech złoży wymówienie z pracy (tj. z UM). A robotę z takimi znajomościami na pewno z najdzie gdzieś "na mieście", bo radny oprócz pracy w komisjach, ma tylko raz w miesiącu sesję RM. Ciekawe, kto wejdzie z listy za prezesa MPK ?? PS. A tak na koniec, z tym odejściem do PJN, to miałem nosa, byłem tylko ciekaw, kiedy to nastąpi. press, mógłby, chociaż raz zabrać głos, bo po wyborach jakoś tak pusto, się zrobiło :) Odpowiedz Link Zgłoś
press_siedlce Re: Pan Press odchodzi 29.11.10, 12:43 Nie lubię się powtarzać i odpowiadać na posty, które z góry zakładają pewną wizję, w tym wypadku nieprawdziwą. Owszem, udzielałem się podczas kampanii wyborczej na forum, jednak co da się sprawdzić moje wpisy pojawiały się częściej/rzadziej zarówno przed jak i po wyborach samorządowych, co łatwo sprawdzić wpisując w wyszukiwarce moją nazwę. Sprawdź sobie kolego, aby później ponownie nie szerzyć nieprawdy. Byłem już J. Głowackim, byłem pewnym dziennikarzem, za którego brał mnie jkfoo, teraz z kolei jestem T. Marciniukiem. Trochę żenujące. Kto wejdzie za prezesa MPK? To łatwo sprawdzić, ba, nie raz pisaliśmy o tym na forum (Tobie nie chodzi chyba o uzyskanie informacji, a po raz kolejny zrobienie szumu przy danym temacie, tak?). Za osobę oddającą mandat wchodzi kolejna, która zgromadziła największą ilość głosów na danej liście - w tym wypadku będzie to Gadomski Leszek. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Pan Press odchodzi 29.11.10, 13:10 Nie no spoko :)) Tak zapytałem, bo miałem dobry humor :) Ty byś się na moim miejscu nie cieszył, największy "strateg" kampanijny (lokalnie rzecz jasna) odchodzi do innej partii. A PJN to fajnie się zapowiada, dziś rano w RMF FM w rozmowie z redaktorem Piaseckim właśnie poseł Bielan powiedział, ze PJN startuje w przyszłorocznych wyborach parlamentarnych www.rmf24.pl/opinie/wywiady/kontrwywiad/news-adam-bielan-pjn-wystartuje-w-wyborach-parlamentarnych,nId,310200 A co do rektora Gadomskiego, ma tylko jedno pytanie, czy nie wpłynie to na apolityczność szkoły wyższej (w tym przypadku Collegium Mazovia ISW) ?? Ale skoro Jarosław Kaczyński mógł przemawiać na wiecu politycznym w hali sportowej I LO, a w tym samym czasie kazano zdjąć storer plakat Macieja Drabio (SLD) z bilbordu stojącego na terenie SP 7, bo szkoła jest apolityczna to no ok. Jak to mówią pis ma swoje "wybitne" standardy. A i nie bierz tego do siebie, ja po prostu organicznie nie lubię tej partii, wszystko co jej szkodzi/niszczy mnie osobiście cieszy. Ale powtarzam do ciebie nic nie ma, ba dobrze mi sie z tobą pisze :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
press_siedlce Re: Pan Press odchodzi 29.11.10, 13:16 To taka prostota w myśleniu czy tylko udajesz? Wieszanie na wszystkich instytucjach publicznych, w tym szkołach, plakatów czy banerów faktycznie nie jest etyczne. Wynajęcie sali gimnastycznej poza godzinami lekcyjnymi, za które szkoła otrzymała pieniądze nie jest złamaniem przyjętych zasad moralnych i etycznych. Szkoła ta od lat wynajmuje swoją salę na różne cele i każdy o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Pan Press odchodzi 29.11.10, 13:52 Przecież, ja tak specjalnie podpuszczam :)) Chcę dać ludziom do myślenie, by w przyszłości zanim postawią krzyżyk przy nazwisku kandydata z list pis-u, dwa razy się zastanowili, chyba głos na Platformę Obywatelską to lepsze rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
press_siedlce Re: Pan Press odchodzi 29.11.10, 13:57 Jednak jak i druga formacja wystawiła w szranki prezesów i dyrektorów spółek i instytucji miejskich. Uważasz, że ciemny lud Twoje posty tak ot sobie kupi? Już po wyborach - odpuść sobie kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Pan Press odchodzi 29.11.10, 17:24 Ja tak na przyszłe wybory, żeby ludzie sobie dobrze zakodowali, kto odpowiada za takie odśnieżanie, jakie widzą za oknem. kudelski (pis) = paraliż miasta i nie odśnieżone ulice i chodniki. Hanna Gronkiewicz Waldz (PO) = ponad 300 pługo-solarek i w nocy czarny asfalt i odśnieżone chodniki. Ja dalej uważam, że miejsce kudelskiego jest w Rozbitym Kamieniu i zdania nie zmienię. A na pis przestane agresywnie najeżdżać jak zniknie z Polskiej sceny politycznej. Reasumując: pis= Mój wróg Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Pan Press odchodzi 29.11.10, 22:14 300 pługów w warszawie nie pomogło było 114 stłuczek Odpowiedz Link Zgłoś
jkfoo Re: Pan Press manipuluje 30.11.10, 07:08 jak zwykle Press manipuluje wiadomościami ,tu czegos nie dopisze tam przemilczy ,wyrwie z kontekstu.Nie mam czasu na wskazywanie wątków w, których głównymi zarzutami do moich wypowiedzi były błedy ortograficzne lub interpunkcji ,które często zdarza mi się popełniać..Co do moich wypowiedzi na temat mojej wiedzy o tym ,że wiem kim jest press, z tego co pamiętam ostatnie zdanie należało do mnie.Ucinając wszelkie spekulacje ,Tomek Marciniuk nie jest Pressem.A tak naprawdę czy to ważne kim jest press?Nie!Bo Press to postać fikcyjna ,wymyślona na potrzeby agitacji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Pan Press manipuluje 30.11.10, 08:22 jkfoo napisał: > !Bo Press to postać fikcyjna ,wymyślona na potrze > by agitacji politycznej. wymyślona przez..... Odpowiedz Link Zgłoś
jkfoo Re: Pan Press manipuluje 30.11.10, 08:48 Ja wiem przez kogo ale tak jak wcześniej już zaznaczałem napewno nie zdradzę tożsamości tej osoby ,bo ma ona prawo do anonimowosci.Ten ktoś jak będzie chciał to sam się ujawni,chociaż nie ma takiej potrzeby, bo i po co?Jedyną rzeczą która mnie bulwersowała we wpisach Pressa było to ,że robil to na zamówienie .Kiedy to większość forumowiczów pisze od siebie tak jak myśli i czuje .W przypadku pressa jest to poprostu rzetelnie wykonywana praca. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Pan jkfoo niezależny... jak mało kto i dobrze 30.11.10, 12:23 jkfoo napisał: > Kiedy > to większość forumowiczów pisze od siebie tak jak myśli i czuje .W przypadku p > ressa jest to poprostu rzetelnie wykonywana praca. W sumie wszystko się zgadza. jkfoo też pisał od siebie i myślał tak jak pisał? Jeszcze trochę to wyjdzie, że dzięki pressowi Kudelski wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Pan jkfoo niezależny... jak mało kto i dobrze 30.11.10, 12:25 Bez przesady. Wygrał dzięki sobie i ..... przy wydatnej pomocy p. Dobijańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Pan jkfoo niezależny... jak mało kto i dobrze 30.11.10, 13:55 brat_szczepana napisał: > Bez przesady. Wygrał dzięki sobie i ..... przy wydatnej pomocy Kurii diecezjalnej, PO chciała się tylko zdystansować (odciąć) o d absurdów toczących nasze miasto. Wiesz ja się tylko dziwię tym starszym babciom z kościoła, wiem, że w radu (ma)"ryja" (a zawsze myślałem, że radio powinno mięć twarz :)) i z ambony leciało głosujcie tylko na prawdziwych polaków, a nie na "żydokomunę" z TVN czy GW. A później ta "prawdziwa polka" babcia np. wsiadała do MPK i musiała iść do kierowcy po tzw. "bilet zerowy" albo za każdym razem "odbijać" kartę miejską, podczas gdy jej "rówieśniczki" np. w Warszawie gdzie rządzi wg. RM "nie prawdziwa polka" z PO Hanna Gronkiewicz Waldz nie muszą tego robić, przy kontroli pokazują dowód, że mają "odpowiedni wiek" i to wystarczy. Unas jak zwykle kupe biurokracji. To samo z odśnieżaniem (może drogi już nieco przetarte), ale na chodnikach brnie się po kolana w śniegu, bo "prawdziwy polak" (wg. RM) nie umie sobie poradzić z odśnieżaniem, a "nie prawdziwa polka" z PO wysłała do walki 300 pługów i soli nie żałują. A u nas ekologicznie (soli, co kot napłakał). I wytłumaczcie mi proszę jak po takim czymś można wogle głosować na W.K. czy wystarczy, wizyta J.K. i "mohery" doznają takiej "ekstazy" żeby nie napisać "orgazmu" i w ciemno głosują na kandydata pis-u. Choćby miasto byłe całe zasypane, a drogi nie wiem jak dziurawe. Ten człowiek już się wewnętrznie wypalił, emerytura już tuż, tuż, więc, po co się pchać na ważne stanowisko (zarządzanie 80 tys. miastem) kiedy do odśnieżania wybiera się firmę 11 maszynami do odśnieżania, z czego tylko 3 to pługo-solarki, reszta to zwykłe ciągniki z pługiem i równiarka (wykożystywna w wyjątkowych przypadkach) zresztą, kto widział w jakimś mieścicie żeby używać równiarki do odśnieżania ?? Na nasze miasto powinno być przynajmniej 10-15 pługo-solarek i na miłość boską walcie tej solanki, po co wozić na "pace" pustą/wyłączoną maszynę do posypywania. A pod śniegiem już lód się robi. Sypać nie oszczędzać, a miasto powinno nie żałować pieniędzy na sól. Nawet jakby miało wydać 10 mln. na odśnieżnie, to chyba lepiej mieć przejezdne drogi, iż kolejny "bum budowlany" na pół roku przed wyborami. Może mniej zatrudnienia w UM, mniejsze pensje dla prezydentów, radnych i kierowników wydziałów czy prezesów spółek miejskich, a więcej na odśnieżanie. A teraz mogę z całą stanowczością napisać: Głos na kudleskiego to był Wasz głos zmarnowany, nie czujecie się oszukani, zrobieni w bambuko, żeby nie napisać wyhu...ani i zrobieni w ciula. Wiedziałem, że ponowny wybór W.K. na prezydenta będzie = powtórka odśnieżania z zeszłej zimy. A te gadki o lepszym przygotowaniu, że więcej sprzętu, soli mogą sobie w ... bajki wsadzić, minie to na pewno nie zadowala. W Warszawie standard jest taki, ze po 4 h od ustania opadów ulice muszą być czarne, u nas to nawet nie ma standardu po ilu godzinach, bo soli to sypie się, co kot napłakał. Wybór W.K. na prezydenta = porażka demokracji w Siedlcach. Tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
doberek4 Re: Pan jkfoo niezależny... jak mało kto i dobrze 03.12.10, 08:10 efaster, uspokój się, już po wszystkim. Dziwię się że z uporem maniaka niepoprawnie piszesz nazwisko swojej idolki i mentora /mentorczyni?/, i cieszę śię ,że wiesz co znaczy "ekstaza" i "orgazm". słowo "Polka" jakakolwiek by nie była, moherowa czy żydokomunistyczna, pisz dużą literą! To nie ttlko ortografia, to szacunek do naszej Ojczyzny, naszych ziomków i do samego siebie. . Doucz się najpierw zanim zaczniesz wciskać innym jedynie słuszne poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Pan jkfoo niezależny... jak mało kto i dobrze 03.12.10, 09:02 > Wybór W.K. na prezydenta = porażka demokracji w Siedlcach. > Widzisz efaster jak to jest. Niedawno przed wyborami, przepraszałeś za swoje agresywne słowa, namawiałeś do udziału w wyborach a teraz nazywasz to klęską demokracji. Co możesz zrobić, gdy twój kandydat przegrał nawet z AS? Co możesz zrobić gdy koledzy partyjni postawili twojego kandydata do konta? Co zostanie w pamięci? -"absurd i korek" Na naszym Podlasiu śnieg zimą padał, pada i będzie padał. W takich stronach mieszkamy i żadne zaklęcia ani czary nie pomogą. Skąd możesz wiedzieć co leciało z ambiny jak podobno nie chodzisz do kościoła? Starczy. Po wyborach, w RM podzielili, w spółkach będą dzielić czy nie tego jeszcze nikt nie wie. Piłkarze Pogoni spotkali się z prezydentem i zastępcami. Niedługo poświęcą teatr, lodowisko, Białego Orlika, Sojusz itd, itd. Trzeba się cieszyć, trzeba się podśmiewać, trzeba nawet drwić ale ... Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Pan jkfoo niezależny... jak mało kto i dobrze 03.12.10, 13:36 > Na naszym Podlasiu śnieg zimą padał, pada i będzie padał. W takich stronach mieszkamy i > żadne zaklęcia ani czary nie pomogą Ok. Fakty są takie w Warszawie rządzonej przez Platformę Obywatelską ulice były czarne już we wtorek, a w Siedlcach rządzonych przez pis dopiero dziś (piątek) jako tako przetarte. A podatki lokalne płacimy bardzo podobne (wiem, bo widziałem kwit z "tamtejszego" magistratu). Dalej uważam, że powinien być wyłoniony porządny wykonawca odśnieżania PUK sobie nie radzi, powinien mieć tak zapłacone i zapisane w umowie, że ulice I rzędu (główne) i kilka ważniejszych II rzędu (typu Kilińskiego, Rynkowa) powinny być odśnieżone w I standardzie odśnieżania - tj. do czarnej nawierzchni) max. 4 h po ustaniu opadów. A u nas nawet, DK nie jest normalnie odśnieżona, jeszcze wczoraj na Prusa czy Jagiełły (część 63-ki) były białe, co uważam za niedopuszczalne, za takie coś władze miasta powinny mieć zarzuty od Prokuratora, za stwarzanie zagrożenia w ruchu lądowym. > Skąd możesz wiedzieć, co leciało z ambony jak podobno nie chodzisz do kościoła? No proszę Cię, nie rozśmieszaj mnie :)) Każde małe dziecko wie, że Biskup i prezydent to best frend. Jak byś dostał kawał działki z 99 % bonifikatą też byś, wychwalał "swojego" ofiarodawce, gdy ten kandydowałby na prezydenta. Ekonomia nie lubi próżni, prezydent dał działkę, a biskup za pośrednictwem swoich podwładnych (księży) może nie bezpośrednio, ale dał do zrozumienia, na kogo "lud" boży ma glosować. Zresztą nie od dziś wiadomo, że pis bardzo lubi się z kościołem. Takie są fakty, i każdy o tym wie, tylko nie chce togo głośno powiedzieć. A ja to robię. Nie będę ukrywał, że nie lubię obecnego prezydenta, bo każdy o tym wie. Nie głosowałem w tych wyborach na niego tylko na kandydata PO i też tego nie będę ukrywał. A co do odśnieżania to uważam, że nie będzie lepiej niż w zeszłym roku, ba będzie tak samo, póki UM nie zmieni firmy i zwiększy (znacznie) zakresu i standardu odśnieżania. No i tym "słowem na niedzielę" zakończę. I dalej uważam, ze wybór W.K. na kolejną kadencję to porażka lokalnej demokracji. Owszem, szanuje demokratyczny wybór mieszkańców, ale uważam, że mogliśmy znacznie lepiej wybrać. Przynajmniej mieliśmy by lepiej w kontaktach z sejmikiem wojewódzkim i rządem. No, ale ludzie zdają się tego nie dostrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Pan jkfoo niezależny... jak mało kto i dobrze 03.12.10, 19:15 Ok. Fakty są takie w Warszawie rządzonej przez Platformę Obywatelską uli > ce były czarne już we wtorek, a w Siedlcach rządzonych przez pis > dopiero dziś (piątek) jako tako przetarte. A podatki lokalne p > łacimy bardzo podobne (wiem, bo widziałem kwit z "tamtejszego" magistratu). Za to pociągi miały 3 godziny opóźnienia, nie z winy Siedlec, ale z winy korka przed Śródmieściem. Ulotki już pozbierałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
jkfoo Re: Pan jkfoo niezależny... jak mało kto i dobrze 02.12.10, 13:29 Napewno niezależny!To że krytykuję jednych polityków bardziej niż innych wynika z tego ,że traktuje ich jak większe zło .Bo idąc do wyborów jakieś zło trzeba wybrać,najlepiej to mniejsze.Nie przypominam sobie bym jednoznacznie wskazywał na wybór któregoś z kandydatów,raczej wskazywałem na nie wybieranie.Dla mnie wszyscy politycy to "koryciaże".Sugerowanie mi zależności uważam za bardzo niesprawiedliwe.Nigdy Cię o to nie podejrzewałem ale zaczynam się zastanawiać nad twoją "niezależnością"bardzo dobrą i jak mało u kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Pan jkfoo niezależny... jak mało kto i dobrze 03.12.10, 08:46 Przepraszam, jeśli uraziłem. Mały znak zapytania i wyszło mi, że nie wierzę w twoją niezależność. Wierzę. Nie wiem kto to jest press ale wiem, że ktoś podpisywał się presss. Napisałeś, że jeden dobrze wykonał swoją pracę a drugi... też dobrze? Czy ktoś na forum może wykonywać pracę? Jeszcze raz przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś