Dodaj do ulubionych

panie Skwarek opanuj się!

IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 09:04
Mam pewne zastrzezenia do pana Grzegorza Skwarka z Katolickiego Radia
Podlasie. Czy Pan, panie Grzegorzu widzi jakies pozytywne aspekty zycia? Czy
wszystko wokol nas jest takie zle? Nic nie dzieje sie dobrego? Niech Pan
stonuje swoje wypowiedzi na temat unii i tego typu podobnych spraw. Kazdy ma
swoje poglady, ale pan, jako dziennikarz, powinien byc obiektywny. Dlatego
tez nie jest pan dziennikarzem.
Obserwuj wątek
    • Gość: kuba Tak, Panie Grzegorzu. IP: *.nestle.pl 28.04.04, 10:30
    • Gość: Kendo Panie Słuchacz, opanuj się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 08:32
      Kto Ci powiedział, że "dziennikarz powinien byc obiektywny"? Kiedy spotkasz
      tego kogoś, daj mu jak najszybciej kopa. Dziennikarz informacyjny (w Radiu
      Podlasie to np. M. Jabłkowski)powinien przekazać obiektywne fakty, ale już on
      ma prawo do ich skomentowania. FELIETONISTA - a jako taki Grzegorz Skwarek
      prezentuje swoje poglądy w KRP - wręcz MUSI przedstawiać SUBIEKTYWNE sądy, bo
      taka jest natura felietonu. Informacja dziennikarska ma przedstawić odbiorcy
      fakty, a felieton służy do sprowokowania do pomyślenia o danej kwestii. Jeśli
      nie wierzysz, polecam lekturę definicji słownikowych.
      Krótko mówiąc, G.S. nie jest (świadomie!) dziennikarzem i Twój komentarz brzmi
      tak, jakbyś piekarza opieprzał za to, że nie robi butów. Nie musisz się z nim
      zgadzać, ale umiej poprawnie formułować zarzuty.
      Pozdrawiam.
    • Gość: G. Skwarek Re: panie Skwarek opanuj się! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 08:47
      Panie Łukasz dzięki za to że mnie słuchasz. Osobiście dopuszczam inne poglądy.
      Jest wolność, o którą w Twoim wieku też zabiegałem. Mamy prawo się różnić.
      Jedna uwaga. Od 15 lat za poglądy nie idzie sie do więzięnia, więc śmiało mozna
      używac swego nazwiska, zwłaszcza jak się zaczyna od czyjegoś. G. Skwarek
      • brytanbrytan Re: panie Skwarek opanuj się! 29.04.04, 10:10
        Świnta prawda ;
      • Gość: lukasz Re: panie Skwarek opanuj się! IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.04, 18:04
        No coz, panie Grzegorzu. Jest pan bardzo domyslny. Nie bede sie ukrywal. Tak to
        ja to napisalem. Slucham pana, oczywiscie. Bo niestety nie ma innego radia
        lokalnego, w ktorym mozna by bylo posluchac informacji z regionu. Wiec zostaje
        mi poranny magazyn "Dziś w regionie". Nie wiedzialem jednak, ze ten program to
        jeden wielki felieton skoro pozwala sobie pan na komentowanie wszystkich
        wydarzen. Ok, zgadzam sie z tym, ze dziennikarz powinien miec swoje poglady,
        ale nie musi wyrazac ich na antenie. Kazdy sluchacz nie musi sie koniecznie z
        nimi zgadzac. Progaram "Dzis w regionie" jest audycja typowo informacyjna, wiec
        skoro pan panie Grzegorzu jest felietonistą, to co pan robi na antenie KRP o
        9:30? Powinien pan, moim zdaniem, wylacznie informowac. Komentarze powinien pan
        zostawic sobie, ewentualnie zrobic program, gdzie sluchacze bedą mogli
        wypowiadać się i dyskutować z panem. Wtedy chetnie zadzownie i podyskutuje z
        panem.
        Druga kwestia to pani korespondentka z Minska Mazowieckiego ktora tez wszystko
        krytykuje. Czy na prawde nic w Minsku dobrego sie nie dzieje?
        • emenemki Re: panie Skwarek opanuj się! 29.04.04, 18:24
          Gość portalu: lukasz napisał(a):

> No coz, panie Grzegorzu. Jest pan bardzo domyslny. Nie bede sie ukrywal. Tak
          to
          > ja to napisalem.
          No nie oszukujmy się, nie było chyba trudno odgadnąć kim jest sluchacz, który w
          czambuł potępia wszystko co w lokalnej radiofonii się dzieje, nic nie
          proponując w zamian. Twoje przechwałki i wszystkowiedztwo staje się powoli
          nużące. Wyluzuj i pokaż na co Cię stać, a nie tylko obsmarowujesz innych.

Slucham pana, oczywiscie. Bo niestety nie ma innego radia
          > lokalnego, w ktorym mozna by bylo posluchac informacji z regionu. Wiec
          zostaje
          > mi poranny magazyn "Dziś w regionie".
          Biedactwo... Może uczcimy nieszczęścia lukasza minutą nieklikania?

Nie wiedzialem jednak, ze ten program to
          > jeden wielki felieton skoro pozwala sobie pan na komentowanie wszystkich
          > wydarzen. Ok, zgadzam sie z tym, ze dziennikarz powinien miec swoje poglady,
          > ale nie musi wyrazac ich na antenie. Kazdy sluchacz nie musi sie koniecznie z
          > nimi zgadzac.
          Moje radio ma taki magiczny przycisk, po użyciu którego wszystko milknie.
          Podejrzewam, że Twoje też. I tu propozycja: Jak nie podoba Ci się to co
          słyszysz - użyj przycisku, a Twoje życie stanie się prostsze!

Progaram "Dzis w regionie" jest audycja typowo informacyjna, wiec
          >
          > skoro pan panie Grzegorzu jest felietonistą, to co pan robi na antenie KRP o
          > 9:30? Powinien pan, moim zdaniem, wylacznie informowac.
          Twoja subiektywna opinia i masz do niej prawo. Tak samo jak dyrekcja RP, ma
          prawo do decydowania o tym kto pełni jaką funkcję. Pogódź się z tym.
        • Gość: GrzeS Re: panie Skwarek opanuj się! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 18:49
          No teraz zdecydowanie lepiej. 1. Dziś w regionie to nie serwis. 2. Jednym
          komentarz odpowiada innym nie, de gustibus ... 3. Co do formuły. Nie wymyślam
          niczego w tej kwestii. Polecam serwisy chocby RMF. Według Twojej definicji to
          totalna propaganda i pralnia mózgów. Tymczasem Dla manipulowanie opinia
          publiczna iodbywa sie za pomoca prostego przekzu odpowiednio dobranych i
          skonstruowanych informacji, nie skłąniających do myłsenia a wyłacznie prostego
          zapamiętywania. Opiniotwórczość, a ideą każdego szanujacego się mediuim jest
          dążenie do kreowania opinii odbiorców, wymaga posiadania poglądu na
          prezentowane kwestie. Możesz z nimi nie zgadzać, ale juz osiągam zamierzony
          skutek, bo swoim komentarzem wywołuję Twoją reakcję, zmuszam do zajecia
          stanowiska, a że innego? Powtarzam jest wolność słowa i poglądów i masz do tej
          odmiennosci 100 % prawo. Zresztą po poniedziałkowym programie na którym
          potraktowaliśmy brutalnie wszytkich sprzedających nieletnim alkohol zastanawiam
          się czy apel o donos obywatelski na takich sprzedawców to manipulacja czy próba
          nakłonienai społeczeństwa do zerwabnia z biernością? Inna sprawa to nie zgadzam
          się z tym że wszystko mi sie nie podoba. Niesttety nie wszystkiego słuchasz,
          albo to co akurta promuijemy jako dobre Tobie nie odpowiada. Cóż tu też
          zastosujmy zasadę wolności poglądów.
          Mam nadzieje, że w Twoim Radiu Radzyń będziesz mógł też cieszyć sie wolnością
          słowa i prowoakować swych słuchaczy do myślenia. Bo chyba nikt nie chce mieć
          bezmyślnych odbiorców swego przekazu.
          Chetnie z Toba podyskutuję, zorganiozuj takie forum w radzyniu i spotkajmy się.
          I jedna prośba nie rób z siebie męczennika skazanego na jedyne lokalne radio. W
          Radzyniu odbierasz Radio Lublin i kilka innych stacji lubelskich. Skoro
          wybierasz nas, co mnie bardzo cieszy bo cenimy sobie aktywnych i posiadających
          kręgosłup słuchaczy, nie pisz o nas z takim obrzydzeniem, wszakże "powiedz mi
          jakiego radia słuchasdz a powiem Ci kim jesteś".
          PS Dzięki tez tym którzy biora udział w dyskusji. To świadczy o wakosci
          problemu poruszonego przez Łukasza. Zmnieńcie tylko hasło. Moje nazwisko nie
          jest tu istotne, tym bardziej że Łukasz wciąż jest anonimowy.
          GrzeS
          • Gość: lukasz Re: panie Skwarek opanuj się! IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.04, 08:48
            Wiedzę, że dyskusja zywo wszystkich interesuje. Panie Grzegorzu, "Dziś w
            regionie" to rzeczywiście nie serwis informacyjny, ale program informacyjny i
            chyba tu trzeba znależć różnicę. Myślę, ze w takiej audycji powinny znaleźć się
            same informacje z dobrą muzyką (co do muzyki w KRP też mozna by dyskutować
            godzinami), a komentarz zostawić samym słuchaczom. Ale to moje własne zdanie i
            przecież też nikt się z nim nie będzie musiał zgadzać.
            Zresztą musi pan przyznać, że brakuje w naszym regionie radia o charakterze
            uniwersalnym. Nie neguje tego, co robi KRP, wprost przeciwnie, ciesze sie, ze
            jest taka stacja radiowa i ze przeciwstawila sie pokusie wstapienia do sieci
            Radia Plus.
            Nie robie z siebie meczennika. Radio Lublin to nie radio lokalne, to radio
            regionalne, a nawet makroregionalne. Rzeczywiscie w Radzyniu slychac Radio
            Złote Przeboje, Plus. Ale co z tego skoro to nie sa radia mowiace o naszym
            miescie, terenie lokalnym?
            Slucham KRP bo powtarzam to jedyna stacja radiowa mowiaca o naszym miescie.
            Tzn. slucham wtedy kiedy wiem, ze bedzie Beata Fijalek, bo mam szczescie ja
            znac. No i oczywiscie audycje z panem Grzegorzem, bo zastanawiam sie, co znow
            pan wymyslil razem z panem Pietrzelą.
            Hasla postów juz raczej nie da sie zmienic. Natomiast jest pan
            osoba "publiczną", więc musi pan sie liczyc z tym, ze sluchacze moga dyskutowac
            o audycjach KRP uzywajac pana nazwiska.
            Czy jestem anonimowy? Nie sądze. Kto czasem czyta "Dziennik Wschodni" to raczej
            zna moje nazwisko.

• Gość: GrzeS Kolego Łukaszu IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 09:56
              Im dalej brmniemy w rozmowę tym blizej do Twojej konkluzji, że KRP to niezła
              stacja i że chyba mimo wszystko jestem "dziennikarzem", który Cie potrafi
              zaintrygować. Co do komentowania pozostaje przy swoim. To komentarze Cię
              skłaniają do pozostawnia z nami, zresztą bez nich dzinnikarz jest tylko
              stojakiem do mikrofonu, a tu juz przerabialiśmy w lepszym systemie. Powtarzam
              nie odbiegamy od normy. Wszytkie media równiez w programach stricte
              informacyjnych posługują się komentarzem. Nawet jesli to Ci nie odpowiada
              musisz z tym pogodzić. Taki jest trend na całym wollnym śiwiecie, gfdzi emedia
              są IV władzą, bo na tym dowcip polega by recenzować wydarzenia, a nie tylko je
              biernie relacjonować, czego bardzio by życzyli sobie nasi pożal sie Boże
              politycy i działacze. Nie komnetuje się tylko w mediach uległych władzy, ale ta
              zasada dotyczy władzy, ktora domaga się chlastamnia po opozycji, nie chcę być
              złym prorokiem, ale znając skład załozycieli TRR, musisz sie liczyć, ze
              będziesz musiał zastosować się do opisanej zasady. Pewnei będzisz wtedy nazywał
              mnie podżegaczem i nędzną wodą na młyn kontrerewolucji, lub innymi epitetami
              znanymi z poprzednie epoki, które juz pod swym adresem słyszałem i czytałem.
              Przykre, ale takie jest życie. Dzieki za coraz bardziej obiektywne uwagi, które
              zaczynaja być konstruktywne, a nie tylko czepianiem dla aczepiania. Dyskusja
              polega mn poszanowaniu adwersarza, a nie jego anonimowym kopaniu pod stołem.
              GrzeS
              • Gość: lukasz Re: Kolego Łukaszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 11:29
                > Im dalej brmniemy w rozmowę tym blizej do Twojej konkluzji, że KRP to niezła
                > stacja i że chyba mimo wszystko jestem "dziennikarzem", który Cie potrafi
                > zaintrygować

Nie, niestety KRP nie uważam za dobrą stację. Być może dlatego, że jest
                katolicka, tzn. robi sie powoli jak Radio Maryja. Ot, chocby Kola Przyjaciol
                KRP. Pomysl sciagniety od Radio Maryja, gdzie sa podobne kola. Za duzo
                informacji o kosciele, za malo o regionie. Każdy serwis informacyjny zaczyna
                sie od informacji o kosciele. Proponowalbym rozroznicowanie. Jesli jest serwis
                wiadomosci z regionu to powinny to byc wydarzenia z regionu, a nie informacje
                ze jutro odbedzie sie msza sw. w intencji biskupa. Informacje z zycia kosciola
                powinny byc zawarte w serwisie informacyjnym o diecezji.
                Nie ma tez nic przeciwko temu, zeby byla katolicka, ale jest mnostwo dobrych
                stacji radiowych katolickich. Np. Radio Józef z Warszawy. Radio katolickie
                bardzo dobrze robione. Polecam takze Radio Młodych w soboty o 20 w Radio Plus
                Lublin, ktora przez pewien czas mialem okazje tworzyc.
                Juz sie pogodzilem z tym, ze zawsze cos pan skomentuje po swojemu. I tak pewnie
                juz bedzie. Dziennikarz, moim zdaniem, powinien byc obiektywny. Ja bede staral
                sie robic radio obiektywne, KRP niestety juz takie chyba nigdy nie bedzie.
                Cenie co robicie, ale na prawde moglibysie to robic lepiej. Tym bardziej, ze
                technicznie radio jest robione fatalnie. Ale to jest moje zdanie. Choc
                przyznam, ze dzingle sie poprawily i sa ciekawsze od poprzednich. Pozostaje
                tylko naprawic ta strone muzyczną. Tu odwolam sie do sondy, ktora
                przeprowadzilo KRP na swoich stronach internetowych. Zadano pytanie: Czego ci
                brakuje w KRP. Wiekszosc opowiedziala sie za: "dobrej muzyki" I to chyba daje
                do myslenia, pozdrawiam z Radzynia Podlaskiego.
                • no_login Re: KOLEGO ŁUKASZU 30.04.04, 12:03
                  >Proponowalbym rozroznicowanie
                  A ja proponowałbym zróżnicowanie
                  > technicznie radio jest robione fatalnie
                  Co konkretnie masz na myśli?
                  • Gość: log on Re: KOLEGO ŁUKASZU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 19:30
                    no_login napisał:
                    > Co konkretnie masz na myśli?
                    zgadzam sie z opinia zla o technice w radiu podlasie co konkretnie? wlacz i
                    posluchaj porownaj do innych stacji i sie przekonasz. czy naprawde nie macie
                    technikow ktorzy by przynajmniej brzmieniowo cos zrobili??
                    • no_login Re: Panie log on 05.05.04, 19:52
                      Gość portalu: log on napisał(a):

> no_login napisał:
                      > > technicznie radio jest robione fatalnie
                      > > Co konkretnie masz na myśli?
                      > zgadzam sie z opinia zla o technice w radiu podlasie co konkretnie? wlacz i
                      > posluchaj porownaj do innych stacji i sie przekonasz. czy naprawde nie macie
                      > technikow ktorzy by przynajmniej brzmieniowo cos zrobili??
                      Włączam inne stacje i porównuję i słyszę róznicę,
                      i dalej nie wiem co masz na myśli:
                      skompresować sygnał do 6 dB?
                      wtedy powiesz że nie brzmi i będziesz miał rację
                      bo tak puścić koncert fortepianowy,skrzypce albo
                      poezję śpiewaną?ZBRODNIA!
                      Wiesz skąd wzięły się wszelkiego rodzaju urządzenia
                      "poprawiające brzmienie stacji"?
                      Z oszczędnośći,zamiast porządnego prowadzącego,
                      który wie co mówi i dobrego realizatora,posadzono jednego
                      DJ`a który gada co wie a po drodze musi kręcić
                      gałami,ani jedno ani drugie dobrze mu nie wychodz!
                      poziomy mozna wyrównać sprzętem no to mamy,w całym
                      kraju jedno brzmienie,wzorzec stoi w Krakowie.
                      Problem drugi:dlaczego stacja która jest głośniejsza
                      jest uważana za lepszą?Możesz to wytłumaczyć?
                      Jeszcze nikt na swiecie nie podał sensownego
                      wytłumaczenia tej bzdurnej teorii.W praktyce to wygląda
                      tak że większość przewala dewiację nawet o 200%!
                      Posłuchaj tych tzw.dobrze brzmiących stacji na porządnym
                      sprzęcie,różnicę zauważysz!
                      Nie wiem czy równanie wszystkiego do RMFu jest obowiązkowe.
                      Druga sprawa to możliwości finansowe stacji,KRPS nie jest
                      stacją komercyjną,zważ na to!,ale to nie jest temat
                      na publiczną dyskusję.
                      Techników radio ma,ale brzmienie jest to raczej problem
                      ucha a nie lutownicy.
                      Jeżeli jeszcze ten temat Cię interesuje to pisz na priva.
                      I na przyszłość używaj innego loginu,mój jest banalny
                      (żyby nie powiedzieć inaczej),ale co chciałeś osiągnąć
                      podpisując się podobnie,nie wiem,jedyny tego efekt to
                      opóżnienie w odpowiedzi.
                      Życzę miłego,niczym niezakłóconego odbioru wszystkich stacji
                      na całym paśmie UKF od 88.00 MHZ do 108.00 MHZ.
                      Smacznego.
                • emenemki Re: Kolego Łukaszu 30.04.04, 12:11
                  Gość portalu: lukasz napisał(a):

> Nie, niestety KRP nie uważam za dobrą stację. Być może dlatego, że jest
                  > katolicka, tzn. robi sie powoli jak Radio Maryja.
                  Ciekawe rozróżnienie... katolicka, czyli stająca się powoli jak RM. Na tej
                  samej zasadzie pociągnijmy to dalej: warszawska, czyli stająca się jak PR1,
                  krakowska, czyli jak RMF. RMF nie jest typowo krakowski, tak jak RM, nie jest
                  typowo katolicka. Polecam dobry słownik, w którym przy odrobinie wysiłku
                  intelektualnego (nie przemęczysz się mam nadzieję) znajdziesz dokładne
                  znaczenie słów których używasz panie dziennikarzu!

Ot, chocby Kola Przyjaciol
                  > KRP. Pomysl sciagniety od Radio Maryja, gdzie sa podobne kola.
                  A jesteś tak na 100% pewien, że to RM było pierwsze? A jeżeli tak, to skąd masz
                  te informacje. Tak z ciekawości pytam.

Zajmij się tworzeniem czegoś, a nie krytykowaniem wszystkiego co w jakikolwiek
                  kłóci się z Twoją koncepcją świata. Pustosłowie nic nie wnosi, a tylko
                  denerwuje i zniechęca. Rób tak dalej!
                • Gość: GrzeS ostatnia bezpłatna lekcja dla Łukasza IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 12:57
                  Łukasz kończe juz ten watek, bo niestety jesteś zaczynasz od nowa starą
                  śpiewke. Ty masz przez fakt nie załapania się do Radia Plus ( a tak jest smutna
                  prawda nikt Cie ani tam ani w radiu Lublin nie chciał, o czym i pisanio na tym
                  forum i powtarzają wszytscuy Twoi potencjalni chleobodawcy) masz powazny
                  kompleks stacji katolickiech i publicznych. Nie twioerdzę, że robimy radio
                  idealne. Ale na tle innyc stacji naprawde moge z duma mowić gdzie parcuje i co
                  tworzę. Masz szansę pokazać co jesteś wart. Po tym co piszesz sorry stary ale
                  nie zatrudniłbym Ci u nas. I powiem wprost do bólu dlaczego. Bo nie masz
                  zielonego pojecia o tym o czym piszesz i przebija to w kazdym zdaniu o nas i
                  innych stacjach. Ty jestes dokładnie jak krytycy filmnowi, to zazwyczaj
                  niespełnieni reżyserzy. A co warto podkreślic przyjmując do pracy w KRP wysoko
                  cenimy narzekaczy, którzy maja pomuysł jak cos zrobic inaczej. Ty nie potrafisz
                  zrozumieć, ze robimy radio dla innej grupy celowej (zresztą nawet nie wiesz, ze
                  tak zaczyna sie myslenie o radiu od zdefiniowania dla kogo chcesz je robić)
                  muzyka Ci się nie podoba - rozumiem ale nei będzioemy jej robic pod wszytkich
                  lub tylko pod Ciebie. Mówisz o fatalnej technice. Konkretnie kolego bo technika
                  to jest bardzo pojemne pojecie. Wszytkuich obrażasz a jednoczesnie się wszedzie
                  przecxhwlasz jaki jesteś mądry w robieniu twego radia. To radio robia za Ciebie
                  Inni ludzie, którzy obawiają się tego co stanie sie zaraz po wyborach, a Ty
                  jesteś i będziesz tylko maronetką, której pozbęda sie po pierweszym sprzeciwie.
                  Ja w KRP moge mieć własne poglądy.
                  Piszesz o swych marzeniach o planach a tymczasem spotykasz tylko uporem
                  urzedników. Stary to sa procedury i taki mądry znający się na wszystkim gość
                  powinien to przewidzieć. Dlaczego taka stacja jak nasza nie tulko dostaje
                  koncesje, ale jest wymieniana w kazdym raporcie KRRiTV jako wzorcowa? Czyzby i
                  tam pracowali idioci? Co chcesz od Rydzyka. On nie robi również radia dla mnie
                  ale go szanuje, bo facet coś naprawe zrobił, a że treść i metodyka mi nie
                  odpowuada, to pracuje inaczej. Co do kół zanim coś poowiedz pomyls. Skąd wiesz
                  czemu one służą. Czy tworzenie wokół radia róznych wspólnot to grzech błąd?
                  Skupiamy wokół radia nie tylko słuchaczy, ale spora grupę działaczy,
                  przedsiębirców, samorządopwców polityków z bardzo równych partii iśrodowisk o
                  bardzo znanych nazwiskach. Zapewne dla nich jesteśmy partnerami tylko niedla
                  Ciebie. Że nie wszytkich zapraszamy? Chcielibyśmy zaprosić choćby Pana Prezesa
                  Skomrę, ale on akurat nie za bardzo z nami pragnie znajomiości. Ale z tego
                  powodu wcale nie mam zamiaru odmawiać mu niewątpliwych sukcesów ze
                  Społmelekiem. Nie zgadzam siuę z jego poglądami politycznym? On zapewne z moimi
                  ale ja go szanuję, za sam fakt, że je ma.
                  Na koniec tej ostatniej bezpłatnej lekcji, stary słuchaj nas i ucz się. Tego co
                  dobre, i obserwuj to co Twoim zmienic Trzeba, ytylko nie oczekuj, ze prowokując
                  nas ido swych dyskusji wycierając sobie buzie moim nazwiskikeim pomogę Ci w
                  zrobieniu TRR. To twoja stacja, zrób ją l;epiej a nie pluj jakdem dookoła.
                  Twojej opinii o nas nie zmienię bo Ty nie chcesz słuchać, Ty tylko wylewasz swe
                  żale, ze nikt w Lublinie sie nie poznał na twoim talencie ( amoze jednak się
                  poznali?, Nie sprawię bys otworzył oczy o popatrzył na siebie samokrytycznie i
                  docenił prace innych. czekam nna radio Pana skomry, w którym zagrasz co chcesz
                  powiesdz co chcesz pod warunkiem, ze będzie to akurat zgodne z poglądami panba
                  preesa. I proszę nie uzywaj mego nazwiska, bo choc jest ono publiczne, to
                  znajomych soobie wybieram, a moi znajomi choc mają bardzo rózne poglądy szanuja
                  innych ludzi i prace, krtóra wykonują. JA tez będę szanował Twoja nawet ktoś Ci
                  będzie Ci kazał mnie opluwąc na swej antnie.
                  Jak będziesz chciał naprawde podyskutować, ani kręcić się wokół własnego ogona
                  na naszej stronie znajdziesz maila do mnie. Na razie na tym forum nie do
                  zobaczenia.
                  GrzeS
                  • Gość: lukasz Re: ostatnia bezpłatna lekcja dla Łukasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 13:22
                    Ok, w takim razie ja też kończę ten wątek. Chcialbym jednak zeby wszyscy
                    wiedzieli, ze nie krytykuje KRP. Chcialem tylko podkreslic problem naszego
                    regionu. Istnieje tylko jedna stacja radiowa lokalna, czyli KRP. Jest potzreba
                    tworzenia nowej rozglosni i chyba tego nikt nie zaprzeczy. Dlatego odezwę się
                    jak zagramy, wtedy podyskutujemy na tym forum.
                    • no_login Re: ostatnia bezpłatna lekcja dla Łukasza 30.04.04, 13:28
                      Zanim zakończymy wszyscy ten
                      wątek może jeszcze odpowiesz
                      na mój wczwśniejszy wpis.
                      Przypominam fragment
                      >Co konkretnie masz na myśli?
                      • Gość: lukasz Re: ostatnia bezpłatna lekcja dla Łukasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 13:48
                        Tzn. chodzi mi o jakosc dzwieku. Muzyka jest strasznie sciszona, stonowana, a
                        jak dzowni sluchacz to strasznie slabo slychac rozmowce. Ale tak to ok. Tylko
                        nie lubie jak zagaduje sie utwor muzyczny, ale to juz nie sprawa techniczna.
                        • no_login Re: Jakość dżwięku 30.04.04, 14:06
                          >Muzyka jest strasznie sciszona,stonowana,
                          Czy tak strasznie,nie wiem,a stonowana
                          dlatego że KRPS nie jest radiem
                          na którąś z liter alfabetu Z,R,E
                          lub inną
                          > jak dzowni sluchacz to strasznie slabo slychac rozmowce
                          no cóż,jakości łączy telefonicznych
                          nie da się pokonać,może w tym pomóc
                          dobra hybryda,ale to jest spory wydatek,
                          no i odpowiednie zaprogramowanie
                          procesora,ale to jest jeszcze większy wydatek,
                          nie zawsze charakter radia na to pozwala,
                          RMF i Zet mają dynamikę ok.6 do 9 dB,
                          KRPS gra inny rodzaj muzyki,bardziej stonowanej,
                          na na takie równanie poziomów nie może sobie
                          pozwolić.
                          Uwaga techniczna:jest nowa,uproszczona,wersja
                          Optimoda,jak z Bartkiem(on to sprzedaje),
                          dobrze pogadasz to za 45 kPLN można to
                          wyciągnąć.WARTO!
                    • Gość: GrzeS Re: ostatnia bezpłatna lekcja dla Łukasza IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 13:31
                      Serdeczme dzięki, szczere "powodzenia" i do roboty .. każdy do swojej
                      oczywiście.
                      GrzeS
        • Gość: kolejny gość Re: panie Ł .opanuj się! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 19:24
          A może przyślesz swoje demo do Radia?
          Jeżeli jestes taki dobry,to pewnieKRP
          znajdzie dla Ciebie miejsce na antenie.
          Będziesz miał okazje pokazac jak sie robi
          radio,bo Twojego Radia Radzyń chyba się
          nie doczekamy.
          • Gość: lukasz Re: panie Ł .opanuj się! IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.04, 08:49
            Dema do KRP raczej nie musze przesylac. Swoje mozliwosci znam, bo mialem okazje
            juz troche popracowac przez 2 lata w radio.
            Co do czekania na Twoje Radio Radzyń proszę o trochę cierpliwości. Kto tworzyl
            kiedys jakiekolwiek radio wie, ze nie jest to latwe, a tym bardziej w naszym
            biurokratycznym kraju, gdzie na KRS czeka sie ponad 2 miesiące.
            • Gość: kuba Panie Ł, w jakim radiu pracowales? IP: *.nestle.pl 30.04.04, 09:14
              Skoro znasz swoje mozliwosci, umiejetnosci i profesjonalizm, na pewno nie masz
              nic przeciwko temu, zeby zdradzic w jakim radiu pracowales te dwa lata...
              Prawda?
              • emenemki Re: Panie Ł, w jakim radiu pracowales? 30.04.04, 10:20
                To może jeszcze powiesz w jakim charakterze pracowałeś (o ile pracowałeś). Bo
                np. posada chociażby sprzątaczki z dziennikarstwem co prawda ma raczej niewiele
                wspólnego, ale za jest bardzo potrzebna :)
                • Gość: lukasz Re: Panie Ł, w jakim radiu pracowales? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 11:31
                  Pan Ł pracowal, a wlasciwie to wspolpracowal z Radiem Plus Lublin jako
                  dziennikarz.
                  • Gość: kolejny gość Re: Panie Ł, w jakim radiu pracowales? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 11:36
                    A można konkretniej,
                    może się okazać,że to co nazywasz
                    dziennikarstwem,stosując kryteria
                    jakie podawałeś we wcześniejszych
                    wypowiedziach,wcale nie jest
                    dziennikarstwem,może byłeś reporterem,
                    felietonistą,zwykłym zapowiadaczem
                    albo zakładałeś taśmy na magnetofony?
                    Tak więc,jeśli łaska,wymień jakieś
                    konkrety.
                  • raks5 Re: Panie Ł, w jakim radiu pracowales? 30.04.04, 12:48
                    To jest dosyc ciekawe...
                    NAjpierw pracowal, potem wspolpracowal...
                    Czy ludzie, ktorzy przychodza do KRPS jako goscie na audycje tez nazywaja sie
                    wspolpracownikami w dziedzinie dziennikarstwa.
                    Oczywiscie nie mowie, ze akurat Pan Ł przychodzil do Radia Plus Lublin jako
                    uczestnik audycji firmowanej innym nazwiskiem, ze jego praca "dziennikarska"
                    ograniczala sie do tego, ze czasem przygotowywal jakis material do tej audycji.
                    Nie... to takie glosne tylko myslenie, bo przeciez Profesjonalista nie nazwalby
                    tego dziennikarstwem. Raczej pewnie robil samodzielne materialy, nikt ich mu
                    nie zlecal, a wydawcy sie o nie klocili. A na liscie plac musial ukryac swoje
                    nazwisko, zeby inni nie zazdroscili, jak skuteczny jest.
                    Ale przychodzi mi do glowy pomysl, ze ludzie, ktorzy pelnili rozne pomocnicze
                    funkcje tez sie czasami maja za dziennikarzy... :)
    • Gość: Britney Re: panie Skwarek opanuj się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 10:27
      Zgadzam się z Kendo. Trafne rozróżnienie i wyjaśnienie, co komu wolno i co kto
      powinien. Jeśli chodzi o Pana Skwarka - ma wyraziste poglądy. Jego felietony są
      o CZYMŚ. To nie jakieś blebleble. Pozdrawiam Pana Grzegorza!!!
    • e.w.u.n.i.a Hallo 29.04.04, 20:01
      Ludzie,dajcie juz sobie siana.Jak Wam sie nie podoba,to nie sluchajcie i juz.
      Przekrecic wlacznik radia nie jest tak trudno.
      • no_login Re: NIE PRZEKRĘCAJCIE 29.04.04, 20:39

> Przekrecic wlacznik radia nie jest tak trudno.
        Próbowałem,łatwo się nie poddał,ale w końcu
        go przękręciłem....
        okazało się że trzeba nacisnąć,
        znacie dobry zakład gdzie mi naprawią szybko tuner?
        • Gość: z Radzynia Re: NIE PRZEKRĘCAJCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 19:39
          Łukasz a chcesz w ryja?
          • Gość: es Re: NIE PRZEKRĘCAJCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 11:35
            Panie Grzegorzu - Pan się nie boi, całe Radio murem za panem stoi....
            Dajcie spokój temu Łukaszowi. Niech sobie robi radio i niech mu przybywa
            słuchaczy. Przecież to nie jest konkurencja dla KRP.
            Słuchajmy takich rozgłosni, które lubimy i cieszmy się, wszak jesteśmy w
            Unii......
            • Gość: lula Re: NIE PRZEKRĘCAJCIE IP: *.daszynskiego.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 18:37
              o rany.........allllllllleeeeeeee pierdoly nadaja na tym kanale
              forum....strach...i żal
    • Gość: es Re: panie Skwarek opanuj się! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 11:31
      • Gość: ser Re: panie Skwarek opanuj się! IP: *.mclink.it 04.05.04, 14:20
        no coz
        • raks5 Sama gora sie wypowiedziala 04.05.04, 14:29
          Czy jesliby byl to post z Watykanu, to mialby w domenie koncowke .it, czy .va?

Obstawiam, ze to byl ktos wazny...
          • Gość: xyz Re: Sami radiowcy sie wypowiedzieli IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 18:13
            No i pogadali sobie "radiowcy"?
            Nie możecie dyskutować w pracy?
            • Gość: Kendo Nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 08:37
              A ja nie jestem radiowcem.
            • Gość: e.w.u.n.i.a Re: Sami radiowcy sie wypowiedzieli IP: 193.0.117.* 05.05.04, 14:22
              Hehehe,otoz to:))

Dla mnie takie dyskusje nie maja wiekszego sensu.To tak,jakby sluchac Radia
              Maryja i narzekac,ze jest na takim poziomie,wyklucac sie z Rydzykiem i
              sluchaczkami,ze plota bzdury (nie chce tu absolutnie porownywac KRP do RM).Jak
              mi sie nie podoba-nie slucham,a nie krytykuje,bo przez to nie nastapia zadne
              zmiany,reformy.
              • Gość: kuba Re: Sami radiowcy sie wypowiedzieli IP: *.nestle.pl 05.05.04, 15:05
                ale jak juz np pisac na forum "klucic" i zakladac, ze to sie nie klóci z
                ortografia, to tak, jakby sie pogodzic, ze KRP bedzie inne. Niemozliwe sie
                zdarza.
                • Gość: e.w.u.n.i.a Re: Sami radiowcy sie wypowiedzieli IP: 193.0.117.* 05.05.04, 18:52
                  Dobrze Pan wie,ze znam zasady ortografii,a ten blad to wina pospiechu,z jakim
                  pisalam owe kilka zdan.
                  To dla Pana: :p

:)
    • razowiec Re: panie Skwarek opanuj się! 05.05.04, 19:51
      Faktem jest, że Pan S. jest raczej w swoich felietonach bardziej zgryźliwy niż
      życzliwy. Ale cóż, mimo że to mnie też drażni, nie zamierzam protestować.
      Widocznie taki styl dziennikarstwa (jednak dziennikarstwa) jest dla niego
      właściwy, a stacji taka formuła odpowiada.
      Wprawdzie nie raz mam ochotę chwycić za telefon i zadzwonić, ale jak wiem z
      doswiadczenia łączę się wtedy z młodym człowiekiem z tzw. anteny, który nie
      jest "w kursie dzieła", bo akurat zajmuje się w tym momencie innymi sprawami.
      • no_login Re: panie Skwarek opanuj się! 05.05.04, 20:13
        >łączę sięwtedy z młodym człowiekiem z tzw. anteny, który nie
        > jest "w kursie dzieła"
        Miło mi,jestem po 40 stce ale dalej czuję się młodo,
        nie wiem co to znaczy "z tzw. anteny"-jest to realizator
        obsługujący całą tą przebrzydła aparaturę,który ma od cholery
        roboty i odbieranie telefonów,nie zawsze "w kursie dzieła",
        może człowieka nieżle wkurzyć.
        Tak przy okazji w początkach radia,krótko po uruchomieni
        Radio Taxi w Siedlcach,zadzwoniła do mnie pani z pytaniem
        czy taksówką można przewieźć psa,niewiele brakowało a ja
        bym ją pogryzł,ale okazało się że pomyliła Radio z Radio(Taxi)
        Pozdrawiam wszystkich słuchających jakiegokolwiek Radia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka