Dodaj do ulubionych

vectra internet-opinie

15.03.11, 16:06
Witam
Chciałam się zapytać użytkowników internetu z Vectry o Wasze opinie. Czy net działa z taką prędkością jaką macie na umowie? Czy często zdarzają sie przerwy w dostępie do netu?
Zastanawiam się nad zmianą dostawcy, aktualnie korzystam z Domtelu i jestem zadowolona ale wolałabym płacić trochę mniej, w Vectrze mogę połączyć tv z internetem. Jednak wolałabym się dowiedzieć co nieco o necie z Vectry bo nie chciałabym zamieniać na gorsze. Proszę o Wasze opinie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pawelpap Re: vectra internet-opinie 15.03.11, 16:33
      Korzystam od 4 lat, działa bezproblemowo, prędkość zgodnie z umową, przez te 4 lata nie miałem chyba ze dwa razy neta po 1 dniu, raz jak kładli światłowody na warszawskiej, drugi raz to nie wiem czemu ale dawno temu :)
      • emti1 Re: vectra internet-opinie 15.03.11, 17:29
        > Zastanawiam się nad zmianą dostawcy, aktualnie korzystam z Domtelu i jestem zadowolona > ale wolałabym płacić trochę mniej

Nie wiem czy gdziekolwiek jest taniej niz w Domtelu.

A juz napewno nie w Vectrze.
        • wredzioch Re: vectra internet-opinie 15.03.11, 18:07
          > Nie wiem czy gdziekolwiek jest taniej niz w Domtelu.

wystarczy porównać cenniki dostępne na www

ja mam w vectrze 8 MB za 40 zł z groszami cena w pakiecie z tv. Więc jak ktoś i tak chce korzystać z oferty TV vectry to taniej nie będzie.

jakościowo obie oferty są podobne u obu dostawców zdarzają się dni kiedy muli straszliwie.

• felnet Re: vectra internet-opinie 15.03.11, 18:10
            ja mam 8MB za 59zł.
            • error_400 Re: vectra internet-opinie 15.03.11, 19:43
              W Vectrze, sam internet 2MB - 60 zł brutto.
              Poczekam do przedostatniego miesiąca i zmienię na coś innego.
          • emti1 Re: vectra internet-opinie 15.03.11, 18:27
            Jak chce kupic kola zimowe to nie od razu caly samochod.Proste?

Porownaj sobie jeszcze raz te cenniki.
            • wredzioch Re: vectra internet-opinie 16.03.11, 08:30
              emti1 napisał:

> Jak chce kupic kola zimowe to nie od razu caly samochod.Proste?
              Ale jak kupujesz samochód to zazwyczaj z pakietem dodatków w tym i z oponami na zimę
              Z postu aaga_82 nie wynika iż nie chce TV od vectry
              >
              >
              > Porownaj sobie jeszcze raz te cenniki.
              Proszę bardzo
              cennik standardowy vectra 8Mb za 70 domtel 6Mb za 69
              promocje 8MB 36 m-cy vectra za 49,9 domtel 49
              na 24 mce vectra 59,9 domtel 49 (o ile dobrze zrozumiałem ich cennik)
              na 12 mcy vectra 64,9 domtel ?
              vectra internet dla studenta na 9 mcy 16 MB za 45,9

w vectrze dochodzą jeszcze opłaty aktywacyjne które w domtelu sa symboliczne

natomiast w pakiecie 8Mb+platyna+pvr na 36-mcy internet 39,9 tv 50

• 007lemo Re: vectra internet-opinie 15.03.11, 18:01
      Internet i TV HD PRV w Vectrze mam od połowy grudnia 2010r. jak do tej pory bez problemu, odpukać, jestem zadowolony. Ale zawsze może być lepiej... :)
      • falkor_gredal Re: vectra internet-opinie 16.03.11, 09:03
        8mb+Platynowy pakiet tv+ pvr w nocy internet x2 za 89.90
    • comax Re: vectra internet-opinie 14.04.11, 21:03
      Nie bierz tego syfuu ! Żenada a nie dostawca.kupa kupy w dwóch słowach.Ze nie wspomne o obsludze telefonicznej..banda amatorów.

aaga_82 napisała:

> Witam
      > Chciałam się zapytać użytkowników internetu z Vectry o Wasze opinie. Czy net dz
      > iała z taką prędkością jaką macie na umowie? Czy często zdarzają sie przerwy w
      > dostępie do netu?
      > Zastanawiam się nad zmianą dostawcy, aktualnie korzystam z Domtelu i jestem zad
      > owolona ale wolałabym płacić trochę mniej, w Vectrze mogę połączyć tv z interne
      > tem. Jednak wolałabym się dowiedzieć co nieco o necie z Vectry bo nie chciałaby
      > m zamieniać na gorsze. Proszę o Wasze opinie.
      > Pozdrawiam
    • komanchu Domtel jest lepszy 15.04.11, 09:29
      Sugeruję Ci pozostać w Domtelu. Ja właśnie przeszłam z Vectry do Domtelu i żałuję, że nie zdecydowałam się już na to wcześniej. Abonament jest znacznie korzystniejszy, poza tym inna dziwna sprawa - w Domtelu mam taką samą prędkość jaką teoretycznie miałam w Vectrze, ale w praktyce wygląda to tak, że Internet chodzi mi teraz o wiele szybciej...
      Natomiast jeśli chodzi o usterki, to muszę przyznać, że w Vectrze zdarzały się stosunkowo rzadko i o ile nie miały one miejsca w weekend, to z reguły technicy z BOK-u reagowali w takich sytuacjach dosyć szybko i sprawnie, generalnie pod tym kątem jestem więc zadowolona z ich usług, problemem było jednak wyjaśnianie jakichkolwiek innych kwestii związanych z umową, no i przede wszystkim z fakturami. Faktury często przychodziły z opóźnieniem, poza tym zauważyłam, że Vectra już od dłuższego czasu stosuje wobec swoich klientów dziwny i bardzo wątpliwy proceder ściągania po raz drugi należności, które już zostały zapłacone i wiem, że wielu abonentów z Siedlce także padło ich ofiarą. Poza tym, gdy pojawiają się jakieś nieporozumienia lub kwestie wymagające wyjaśnienia, a zwłaszcza te związane z rachunkami, rzadko kiedy można to uczynić w lokalnym BOK, z reguły odsyłają cię z kwitkiem, tłumacząc, że musisz skontaktować się z centralą w Gdyni. No i wtedy z reguły zaczyna się koszmar, bo z biurem w Gdyni można skontaktować się jedynie przez infolinię - są podane tylko dwa numery, ale dodzwonienie się na pierwszy, (801...) jest niemożliwe z sieci Orange i Era. Na drugim natomiast uruchamia się zawsze automat, który przekierowuje dzwoniącego do konkretnych działów, procedura ta trwa bardzo długo i nawet, gdy nie dodzwonisz się do nikogo ( a to jest regułą po wybraniu niektórych opcji, jak np. "dostałeś pismo o zaległych płatnościach, wybierz 1", bo wtedy sieć automatycznie rozłącza się z tobą i musisz próbować jeszcze raz), płacisz horrendalnie wysoki rachunek.
      • error_400 Re: Domtel jest lepszy 15.04.11, 19:24
        Nie strasz.
        Mam Vectrę, generalnie bez żadnych rewelacji i jest drogo.
        Mam e-faktury na maila. Niby opłata stała co miesiąc, ale faktury pojawiają się na tydzień przed terminem płatności. Trochę późno.
        • cyanidesun Re: Domtel jest lepszy 15.04.11, 21:31
          Generalnie net prawie nie szwankuje, ale jakosc obslugi - tragedia. Jesli dbasz o swoje zdrowie psychiczne wybierz innego uslugodawce. Ja osobiscie moglbym wymienic bardzo dluga liste zarzutow do Vectry (glownie siedleckiego oddzialu), ale wolalbym oszczedzic jej pracownikom wstydu.
          • error_400 Re: Domtel jest lepszy 16.04.11, 09:48
            Ja póki co nie mam specjalnie powodów do narzekania. Internet ma swoją dobrą prędkość. Jedynym minusem jest to, że nie ma możliwości dzwonić do siedleckiego oddziału (np. żeby ustalić spotkanie z monterem, odwołać/zgłosić usterkę, etc.).
            • komanchu Re: Domtel jest lepszy 17.04.11, 18:37
              Gdy miałam problemy natury technicznej, to zawsze dzwoniłam na komórkę technika, który instalował mi modem - numer telefonu znalazłam na protokole przekazania sprzętu i w zasadzie nigdy nie miałam większych ze skontaktowaniem się. Pan zawsze prezentował bardzo profesjonalne podejście do swojej pracy.
              Co mnie dogłębnie zirytowało, to metody działania centrali Vectry. Bo mi też swego czasu przysłali wezwanie, że mam jakąś niezałaconą fakturę i to jeszcze sprzed trzech lat. I też nie wiedzieli dokładnie, za jaki okres miałaby ona powstać. A ja zawsze regulowałam miesięczne płatności w terminie. Na szczęście zbierałam i przechowywałam rachunki z ubiegłych lat, więc mogłam potwierdzić, że wszystkie zostały zapłacone i nie miałam żadnej zaległości. Ale przepychanki z Działem Windykacji trwały prawie trzy miesiące. Masa straconego czasu i nerwów. Najpierw wysłałam jedną fakturę, to stwierdzili, że nie zapłaciłam tej za następny miesiąc, wysłałam im więc im kolejną, potem za jeszcze następny. Koniec końców należność uległa przedawnieniu i zostałam listownie powiadomiona o umorzeniu zaległości. Potem jak trochę poszukałam w sieci, odkryłam, że potraktowali w podobny sposób wielu swoich klientów.
    • aaga_82 Re: vectra internet-opinie 21.04.11, 07:33
      Szkoda, że reszta opinii, w większości tych negatywnych, pojawiła się dopiero teraz ponieważ umowa podpisana. Dzięki za uprzedzenie o niefajnym zagraniu z niezapłaconymi fakturami, będę na to zwracała baczniejszą uwagę. Co do obsługi Vectry to na razie nie miałam większych problemów (mam od nich tv) ale rozwaliło mnie to, że jak zadzwoniłam do siedleckiego BOK-u aby dowiedzieć się o usłudze pvr to usłyszałam, że w danej chwili nie mają dekoderów i nie wiedzą czy w ogóle jeszcze będą. Dla mnie to jest żenada, że jest oferta ale i tak nie można z niej skorzystać z powodu braku sprzętu.
      • cyanidesun Re: vectra internet-opinie 21.04.11, 14:50
        Skoro juz wspomnialas o dekoderach nie moge sie powstrzymac, zeby nie opisac wlasnej sytuacji. Mam pakiet platynowy, ale kiedy podpisywalem umowe znajdowalo sie w nim ledwie 2 kanaly w HD, a w dodatku dekoder tego typu byl dodatkowo platny co miesiac, dlatego tez zdecydowalem sie na zwykly DVB. Jakis czas temu ponownie przeanalizowalem ich oferte i okazalo sie, ze znacznie sie rozwinela, a w dodatku oplata za dekoder jest obecnie jednorazowa - wyruszylem wiec wymienic dekoder na HD. W siedleckiej Vectrze powiedziano mi, ze dekoderow nie ma i nie wiadomo kiedy beda - co to wogole za odpowiedz, poza tym jak mozna nie miec urzadzen do swiadczenia uslugi, ktora sie wszedzie reklamuje. Nalezaloby zamknac firme i isc do domu. Mniejsza z tym. Przez miesiac chodzilem, dowiadywalem sie, nawet wpisalem sie na specjalna liste oczekujacych podajac swoj numer telefonu - mieli zadzwonic gdy tylko dekodery sie zjawia. Minely dwa tygodnie, czekam, czekam i nic. Wybralem sie do Vectry ponownie, okazalo sie, ze dekodery juz sa ale nikt nie raczyl klientow z rzeczonej listy o tym poinformowac. Firma swiadczaca uslugi telekomunikacyjne, a nie stac ich na glupi telefon! Totalna olewka klienta. W przyszlosci bede sie powaznie zastanawial nad przedluzeniem unowy.
        • efaster Re: vectra internet-opinie 21.04.11, 15:48
          Dokładnie Vectra w Siedlcach dokumentnie olewa klienta, powód brak konkurencji (owszem cą n-ki, cyfrowe polsaty, cyfry +), ale nie ma innych kablówek. I w tym tkwi problem. W miastach gdzie jest kilku operatorów kablowych zupełnie maja inne podejście.

Pamiętacie, jak wprowadzali te dekodery ?? Ja się o nich z forum dowiedziałem, dopiero po jakimś czasie powiesili kilka banerów na blokach, czy okleili kilka "tyłów" autobusów MPK, i ulotki do skrzynek. Na tym się "kampania promocyjna" skończyła. Nie muszę pisać, że jak vectra do warszawy wchodziła, to "ludek" vectry "atakował" z bilbordów na każdym kroku. I to pokazuje jak vectra zlewa klientów w S.
          • antek.eu Re: vectra internet-opinie 23.04.11, 10:00
            Jeśli Was to jakoś pocieszy to Vectra olewa klientów wszędzie nie tylko w Siedlcach. Poczytajcie na FACEBOOK na koncie VECTRA w zakładce "DYSKUSJE".
            Wniosek generalny - bezczelnośc i chamstwo -
            • vectra-01 Re: vectra internet-opinie 05.06.11, 23:31
              W kwestii wsparcia technicznego - jesteśmy jednym z największych operatorów w Polsce i zdajemy sobie sprawę, że tak duża liczba Abonentów wymaga sprawnej i wzorowej obsługi. Cały czas inwestujemy w rozwój wsparcia technicznego, jak również naszego telefonicznego Centrum Obsługi Klienta, żeby kontakt był lepszy, a usterki usuwane sprawniej.

Natomiast jeżeli chodzi o opóźnienia w dostarczaniu rachunków, to ich przyczyną są partnerzy Vectry, zajmujący się dostarczaniem faktur. Dla polskiego rynku pocztowego rozprowadzenie 800 tys. przesyłek Vectry, bo tylu mamy Abonentów, jest dużym wyzwaniem. Umowy na współpracę nie udało się podpisać z Pocztą Polską, musieliśmy więc szukać innych alternatyw. Wykorzystujemy różne firmy, zarówno ogólnopolskie, jak i dostarczycieli lokalnych. Jeśli dany partner okazuje się niesolidny, reagujemy natychmiast, aby problemy się nie powtarzały. Robimy wszystko żeby takie sytuacje pojawiały się jak najrzadziej.

Ze względu na ogromną popularność dekoderów HD z nagrywarką, Vectra ma obecnie przejściowe braki magazynowe. Dekodery będą dostępne od połowy czerwca. Do tego czasu, każdy Klient, który zgłosi chęć zakupu takiego sprzętu jest przez nas odnotowywany i w momencie dostarczenia dekoderów do magazynów będzie o tym natychmiast przez nas poinformowany.
              • pawelpap Re: vectra internet-opinie 09.06.11, 12:09
                No to muszę napisać swoją opinie bo dziś już mnie to wszystko przerosło ! :(, Jeśli chodzi o jakość świadczonych USŁUG to jak pisałem wcześniej nie narzekam, prędkość internetu ok, telewizji również... zaniki internetu sporadyczne... przez te 6-7 lat chyba ze 4 razy... ALE jakość OBSŁUGI klienta TRAGICZNA!! Zarówno przez telefon jak i na miejscu.. na miejscu praca jak w PRL-u, są 3 stanowiska gdzie tak jak na poczcie przeważnie jak odwiedzałem punkt czynne 1 (ze dwa razy czynne były 2), jedna Pani niby coś przy papierach robi, drugi Pan niby coś przy komputerze, jeden (chyba jakiś kierownik) w pokoiku z tyłu coś niby robi... a kolejny stoi sobie i "w nosie dłubie" , efekt taki że jak człowiek chce coś załatwić poczeka z 20-30 minut minimum... dodam że przede mną czekały jeszcze 2 osoby .... (podpowiem szanownej obsłudze że w takim wypadku odkłada się robotę papierkową na bok i należało by klienta obsłużyć), druga sprawa która mi na sercu leży to dwa razy (co dwa lata średnio) umawiałem się na montaż dekodera/modemu i dwa razy montażysta nie przyjechał W OGÓLE! (efekt taki że człowiek się z pracy zwalnia aby być na czas a on ma nas w głęboki poważaniu... ), czarę goryczy przelała dzisiejsza awaria (patrzę a tu od rana brak neta i tv), chciałem dowiedzieć się co się dzieje, dzwonię na infolinię, oczywiście telefon odebrany dosłownie po sygnale, z tym że miła Pani aby dowiedzieć się o jakichś awariach odsyła na telefon serwisowy, a tam MASAKRA, chyba jeden konsultant na całą Polskę pracuje, próbowałem przez 1,5 godziny dodzwonić się każdym razem oczekując na telefonie z 5 minut i dodzwoniłem się za 8 razem... tragedia... tak więc jakość OBSŁUGI obniża znacznie jakość USŁUG VECTRA
                • error_400 Re: vectra internet-opinie 09.06.11, 15:38
                  > (podpowiem szanownej obsłudze że w takim wypadku odkłada się robotę
                  > papierkową na bok i należało by klienta obsłużyć)

Te osoby mogą nie potrafić Cię obsłużyć, albo nie muszą tego robić. Tak to jest, że nikt nie zna się na wszystkim, a Ty chcesz fachowej pomocy, więc tym bardziej Twoim problemem musi zająć osoba do tego przygotowana.
                  Trochę więcej wyrozumiałości... .

A z telefonami i zgłaszaniem awarii faktycznie nieciekawie. Telefoniczne biura obsługi klienta nie są czymś fajnym.
                  • pawelpap Re: vectra internet-opinie 09.06.11, 16:13
                    Czyli rozumiem że wszyscy w biurze są jasnowidzami bo nikt nie był łaskaw spytać się żadnego z oczekujących o co chodzi.. no nic takie skupisko jasnowidzów w jednym miejscu musi być niezła firma ... ;)
                    • lesio57 Re: vectra internet-opinie 09.06.11, 17:57
                      Jeżeli się nie zna,to po co jest zatrudniony w biurze obsługi klientów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka