Dodaj do ulubionych

w TVP o siedleckiej SB

01.12.11, 23:20
dziś w TV był ciekawy odcinek programu "Jan Pospieszalski: Bliżej", w którym mieszkaniec Siedlec [pokrzywdzony przez SB, ubiegający się o odszkodowanie] opowiadał o funkcjonariuszach SB i ich rzekomym powiązaniu z siedleckimi sędziami. Polecam
Tutaj zapewne wkrótce wrzucą całość programu: link do programu pospieszalskiego
Obserwuj wątek
    • 3ras Re: w TVP o siedleckiej SB 02.12.11, 13:57
      Najbardziej pokrzywdzony przez los jest sam Pospieszalski.Kto taką gnidę zatrudnia w TV?Przecież jego miejsce to radio ma ryja/a właściwie tego ryja jeszcze nie ma.
      • cameel28 Re: w TVP o siedleckiej SB 02.12.11, 14:27
        Nie oceniajac Pospieszalskiego, w dwoch linijkach zdązyles nazwac innego czlowieka gnida oraz stwierdzic ze ma ryja. Wystawiasz sobie znakomite swiadectwo. Musisz miec smutne zycie.
      • pol_lop Re: w TVP o siedleckiej SB 02.12.11, 17:27
        3ras napisał:

> Najbardziej pokrzywdzony przez los jest sam Pospieszalski.Kto taką gnidę zatrud
        > nia w TV?Przecież jego miejsce to radio ma ryja/a właściwie tego ryja jeszcze n
        > ie ma.
        odnieś się do treści merytorycznych z tego programu, a nie zaczynasz od swoich antypatii. Ja też mógłbym napisać, że 3ras to typowy leming, ale nie tego nie robię; z resztą nie wiem czy to prawda. Możesz nie lubić Pospieszalskiego z racji odmienności Twoich i jego poglądów, ale wykluczać go z debaty to przegięcie.
        Ponadto od siebie dodam: Ciekawym jest fakt aby negować np. Radio Maryja tylko dlatego, że tak się nazywa i dlatego, że nie jest po drodze innym znanym mediom, które zrobiły mu czarny PR.
        Ostatnio [2 lub 3 listopada] moja koleżanka nie mogła uwierzyć w to, że przyczyną awaryjnego lądowania Boeinga na Okęciu był wyciśnięty bezpiecznik tylko dlatego, że napisał o tym Nasz Dziennik news na interii Wczoraj pokazał się wstępny raport Komisji Badań Wypadków Lotniczych i zgadnijcie co było przyczyną niewysunięcia podwozia?
        • wacek41.2 Re: w TVP o siedleckiej SB 03.12.11, 21:33
          pol-lop właśnie tak powstają legendy w których przoduje ND - piszesz "zgadnijcie co było przyczyną niewysunięcia podwozia?" niestety nigdzie poza ND i nikt nie powiedział że powodem niewysunięcia podwozia był wyciśnięty bezpiecznik. Może jeszcze dodaj, że pilot go sam wycisnął. Nie czytaj takich gazet, to wstyd. A odnośnie radia maryja to samo przyjęło taką nazwę a 3ras niechcący wcisnął spację i wyszło jak wyszło.
          • n_l Re: w TVP o siedleckiej SB 03.12.11, 22:07
            > niestety nigdzie poza ND i nikt nie powiedział że powodem niewysunięcia podwozia
            > był wyciśnięty bezpiecznik.
            Uppppssss...
            www.transport.gov.pl/files/0/30680/20111400RW.pdf
            (strony piąta,szósta,siódma)
            To oficjalny dokument ze strony PKBWL
            www.transport.gov.pl/2-4821a237de95c.htm
            chyba mu uwierzysz :-)
      • bykkot Atak ad personam 03.12.11, 00:08
        Cytuję Shopenhauera. "Jeśli się spostrzega, że przeciwnik jest silniejszy, że w końcu nie będzie się miało racji, to atakuje się go w sposób osobisty, obraźliwy, grubiański...." Innych fragmentów Erystyki dot. argumentów "ad personam" z powodu kultury osobistej nie zacytuję. Zainteresownym polecam rozdział Sposób ostatni, może nauczą się, że w dyskusji atak osobisty dowodzi jedynie słabości osoby posuwającej się do takiej metody "argumentacji".
        • emektb Re: Atak ad personam 07.12.11, 22:28
          łał, ktuś erystykę tu czytał... a to nazwisko to przez "ch" trzeba pisać
    • papa59 Re: w TVP o siedleckiej SB 02.12.11, 21:18
      Oglądałem ten program i nie podobał mi się fakt, że w studiu były 3 osoby które "oskarżały" gen. Czempińskiego natomiast nie było przedstawicieli drugiej strony, choćby przedstawicieli wywiadu amerykańskiego który wysoko ocenił jego kompetencje. Nie wiem czy nie zostali zaproszeni czy nie przybyli pomimo zaproszenia ale ten program w takiej formule to jak strzelanie do pustej bramki. Jeśli zaś chodzi o wątek siedlecki to była wypowiedź jednostronna, nie mogłem poznać opinii drugiej strony bo jej nie było, tym bardziej że sprawa dotyczy aktualnie urzędujących sędziów siedleckiego sądu. Nie chcę w tym momencie bronić żadnej z osób oskarżanych przez uczestników programu, ale w ten sposób każdego można obrzucić błotem licząc że coś tam na nim zostanie. Pan Pospieszalski, jako dziennikarz powinien rzetelnie podchodzić do tematu.
      • n_l Re: w TVP o siedleckiej SB 03.12.11, 11:09
        > nie było przedstawicieli drugiej strony,
        > choćby przedstawicieli wywiadu amerykańskiego
        Bo, jak wszyscy wiedzą, rezydenci wywiadu amerykańskiego w Polsce
        o niczym innym nie myślą tylko o występowaniu w mediach.
        Są tak rozchwytywani ze brak czasu im to uniemożliwił.

A stronniczość pana P. i dobór takich gości którzy potwierdzą
        tezę gospodarza programu nie jest jakąś wielką tajemnicą.

> Pan Pospieszalski, jako dzienni
        > karz powinien rzetelnie podchodzić do tematu.
        Nie tylko dziennikarz powinien "podchodzić rzetelnie do tematu".
        I nie tylko Pospieszalski :-)
        • yfter rozgrzeszacze, zjadacze grzechów może już księża 03.12.11, 11:18
          podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/niewielu-tajnych-wspolpracownikow-bezpieki-powiedzialo-przepraszam--886b.html
          Rozgrzeszacze, zjadacze grzechów może już księża?
          Jak sędzia już nie może to synka na sprawę wysyła?
          • wacek41.2 Re: rozgrzeszacze, zjadacze grzechów może już ksi 03.12.11, 11:58
            "niewielu powiedziało przepraszam" A może warto się zastanowić ilu represjonowanych powiedziało publicznie dziękuję tym co im w tamtych czasach pomagali? A takich jest wielu. Dlaczego ich nie poznajemy?
        • tommy.b Re: w TVP o siedleckiej SB 03.12.11, 13:15
          "A stronniczość pana P. i dobór takich gości którzy potwierdzą
          tezę gospodarza programu nie jest jakąś wielką tajemnicą. "

Jakbym o Lisie czytał.
          • n_l Re: w TVP o siedleckiej SB 03.12.11, 14:46
            Załóż wątek o Lisie(*), może też coś skrobnę.
            Tu mówimy o Pospieszalskim.

(*) a może oprócz Lisa ktoś z lokalnych mediów? również katolickich...
            • tommy.b Re: w TVP o siedleckiej SB 03.12.11, 17:27
              ...yyy to wszystko przez to, że ja nie umiem czytać. Wiesz, ciemnogród i te sprawy... Myślałem, że to wątek o siedleckiej SB, o której było w TVP. A teraz czytam i patrzę, że to wątek to o tym, że Pospieszalski jest... stronniczy!

To trochę jak z tą manifestacją Antify i chu*****ami rzucającymi w Marsz Niepodległości. To niezaproszone zbóje z Niemiec rzucali w faszystów. A teraz podyskutujmy drodzy państwo o tym jak pozbyć się faszystów, bo faszyzm jest zły.

Kurde, myli mi się jeszcze ta nowowa, ale naprawdę się staram. Będzie ze mnie fajny chłopak jeszcze, zobaczysz n_l.
              • n_l Re: w TVP o siedleckiej SB 03.12.11, 22:11
                > Myślałem, że to wątek o siedleckiej SB, o której było w TVP. A teraz czy
                > tam i patrzę, że to wątek to o tym, że Pospieszalski jest... stronniczy!
                Bo nie czytasz ze zrozumieniem ;-)
                Na pewno nie jest to wątek o Tomku Lisie.

>ale naprawdę się staram.
                > Będzie ze mnie fajny chłopak jeszcze, zobaczysz n_l.
                Staraj się, staraj...
                Gdy będziesz mniej "dowcipny" w złośliwościach
                i mniej złośliwy w "dowcipach" to kto wie... ;-)
    • an.chojnacki Re: w TVP o siedleckiej SB 04.12.11, 15:57
      Sprawa nie dotyczy uczciwości dziennikarskiej Pospieszalskiego - tym bardziej Lisa. Pisanie zatem o uczciwościach i warsztatach obu panów mają się nijak...
      Ale sprawa poruszona przez Z. Goławskiego jest poważna. Jeśli prawdą jest, że sędzia (bez względu na powiązania rodzinne) wydał takie postanowienie, że w jednym miejscu nakazał wskazanie w dokumencie treści potwierdzających tezę powoda, a w drugim miejscu zakazał dostępu do dokumentów - to to jest kuriozum. Goławscy należą w Siedlcach do tych najbardziej zasłużonych dla Polski wolnej - więc czekam, że któryś z miejscowych dziennikarzy rozpocznie dochodzenie dziennikarskie. Oczekiwałbym potwierdzenia lub zaprzeczenia tezy postawionej przez mieszkańca Siedlec. Można wtedy wysłuchać argumentów tego Pani/Pana sędziego - być może jest jakieś wytłumaczenie takiego postanowienia sądu i upublicznienie go.
      • krzycho1252 Re: w TVP o siedleckiej SB 05.12.11, 08:29
        > Oczekiwałbym potwierdzenia lub zaprzeczenia tezy postawionej przez mieszkań
        > ca Siedlec. Można wtedy wysłuchać argumentów tego Pani/Pana sędziego - być może
        > jest jakieś wytłumaczenie takiego postanowienia sądu i upublicznienie go.

Dane z IPN chyba nie są chronione tajemnicą państwową a Z. Goławski (junior) na nie się powoływał.
        Dane TW, ubeków, esbeków, ormowców, oficerów politycznych LWP będą już nie długo najbardziej tajnym materiałem? Takie czasy?
        Nie podoba mi się też rozgrzeszenie TW . Przyjdzie taki , powie - Byłem TW "ZBYSZEK" -na ten przykład- Przepraszam i Do widzenia. Jest czyściutki. W Siedlcach prokuratorzy stanu wojennego, zostali sędziami, awansowali i są już nietykalni.
    • andy85 Re: w TVP o siedleckiej SB 04.12.11, 19:17
      Jeżeli to program Pospieszalskiego, to szkoda słów. Dziwię się jedynie, że wywołuje takie emocje na forum. Dziwię się również, że ktoś to jeszcze ogląda.
      • pol_lop Re: w TVP o siedleckiej SB 04.12.11, 21:16
        andy85 napisał:

> Jeżeli to program Pospieszalskiego, to szkoda słów. Dziwię się jedynie, że wywo
        > łuje takie emocje na forum. Dziwię się również, że ktoś to jeszcze ogląda.

A ja się dziwię, że ktoś chce oglądać program Tomasza Lisa? Czy to znaczy że NIE MOŻNA rozmawiać na tematy podejmowane w programach publicystycznych tylko dlatego, że jest to program Pospieszalskiego albo Lisa?
        Bez sensu jest takie podejście do sprawy. Reprezentujesz postawę zamkniętą, ograniczającą się wyłącznie do argumentów ad personam. Tak jakbym powiedział "Nie lubię ogórków kiszonych i nie zamierzam o nich gadać, bo wiadomo, że są niedobre." Tyle, że ktoś inny lubi takie ogórki, inny tego ogórka może zjeść ze smalcem, inny zrobić zupę... mieć 100 innych punktów widzenia, o których można dyskutować. Śmieszy mnie taka postawa - JA WIEM LEPIEJ BO TAK.
    • krzycho1252 Re: o siedleckiej SB. nie na temat 05.12.11, 08:17
      Dobrze, że u nas tego już nie ma:
      "Nie przeszkadza im jednak, że obecne ulice w mieście noszą imiona zbrodniarzy i działaczy komunistycznych, jak np.: Karol Świerczewski, Hanna Sawicka, czy Jan Krasicki, a w centrum Ryk stoi pomnik 34 funkcjonariuszy MO, UB i ORMO odsłonięty 7 października 1964 r. Umieszczony na nim napis głosi, że „polegli na terenie powiatu Ryki w walce o utrwalenie władzy ludowej”, a „cześć ich pamięci” oddaje „społeczeństwo powiatu ryckiego”.
      www.echokatolickie.pl/index.php?str=100&id=3721
      chyba, że?
      • emektb Re: o siedleckiej SB. nie na temat 07.12.11, 22:34
        mnie przeszkadza, że jest w siedlcach ulica bp. mazura i paru innych księżuli i co?
        nie twierdzę, że pomniki milicyjne to coś fair, ale ludzie niedługo w tym mieście będą same ulice księży i biskupów...
        • an.chojnacki Re: o siedleckiej SB. nie na temat 08.12.11, 05:52
          W kwestii ulic w Siedlcach i ich księżej proweniencji to chyba nie ma ich tak dużo. Bpa Mazura mniej boli mnie niż by bolała bpa Sokołowskiego. Problem ten wyśmiał chyba Piwowski w jakimś filmie. Ja proponowałem kiedyś, żeby miasto zatroszczyło się o pamięć o ludziach istotnych dla miasta. Po 200 latach mamy większą perspektywę niż po 50. Bp Mazur był częścią Siedlec, tak jak Hofman i Niedziałek. Ale jeśli piszemy o likwidacji pomników to ja stawiam pytanie: czy największy pomnik Stalina powinien stać w Polsce? Skoro rondo funkcjonariuszy ORMO nie ma miejsca w Rykach?
        • krzycho1252 Re: o siedleckiej SB. nie na temat 08.12.11, 15:41
          Jakie ulice?- Ściegiennego, Piramowicza, Niedzialka, Hofmana (rondo) Górskiego (rondo) Jana Pawła II i ... Jeszcze Długosza. Brzóski. ... Faustyny Kowalskiej,...Św. Królowej Jadwigi,... Świętojańska, Świętokrzyska i Floriańska od Św. Floriana, ...no i Unitów Podlaskich....Wyszyńskiego i Kopernika jeszcze.
          • krzycho1252 Re: o siedleckiej SB. nie na temat 08.12.11, 17:52
            Zapomniałem o Konarskim, Staszicu i bp. Świrskim.
          • an.chojnacki Re: o siedleckiej SB. nie na temat 09.12.11, 06:28
            To wszystko prawda, ale pozostali nie byli związani z historią Siedlec. Ja zapomniałem jeszcze o biskupie Świrskim.
            Możemy jednako wymienić tu ulice "dżewniane" - i jakiś alergik może napisać, że uczulają go. Uważam, że jeśli mamy nadawać nazwiska sławnych ludzi, to powinniśmy zacząć od ludzi ważnych dla samego miasta. Jakiś czas temu zaproponowałem kilka nazwisk - ale jak dotąd żadna z tych osób nie znalazła się na planach Siedlec.
    • krzycho1252 Re: w TVP o siedleckiej SB 08.12.11, 16:02
      W Siedlcach delikatnie
      "Zamierzają opublikować pierwszą część listy osób, których akta znajdują się w Instytucie Pamięci Narodowej. Lista będzie zawierała imiona z pierwszą literą nazwiska, datę urodzenia i nadany przez bezpiekę pseudonim. Na tej liście nie znajdą się osoby, które się wcześniej ujawniły.
      „W związku z tym, że w ostatnich dniach zgłosiły się kolejne osoby, które ujawniły swoją niechlubną przeszłość i wyraziły skruchę ze słowem przepraszam, zdecydowaliśmy, że damy ostatnią szansę, aby reszta TW mogła uczynić to samo. „ – napisano w przesłanym do naszej redakcji oświadczeniu."
      podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/maja-nazwiska-tajnych-agentow--894f.html
      a inni

"Posłowie Solidarnej Polski chcą iść jeszcze dalej - czytamy w "Rzeczpospolitej". Według informacji dziennika ich drugi projekt to nowelizacja tak zwanej ustawy lustracyjnej z 2006 roku. - Chcemy, by praw publicznych, a więc biernych i czynnych praw wyborczych, z mocy ustawy pozbawieni zostali nie tylko kłamcy lustracyjni, ale również osoby, które do współpracy ze służbami reżimu komunistycznego się przyznały - mówi "Rzeczpospolitej" Patryk Jaki, rzecznik Klubu SP."

A co, którzy UB, SB stworzyli i kierowali politycznie włos z glowy nie spadnie. Kiszczak "człowiek honoru" chory i niewinny, Jaruzelski też.L. Miller namaścił sie na nowego szefa sejmowej partii lewicowej.
      • krzycho1252 Re: Listę ujawnili 11.01.12, 20:04
        podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/ujawnili-liste-agentow--8e0c.html
        Trochę mało. Nie wiem po co taka tajemnica?
        • felnet Re: Listę ujawnili 11.01.12, 20:12
          68, 71 ???????????????????
          • krzycho1252 Re: Listę ujawnili 12.01.12, 13:00
            felnet napisał:
            > 68, 71 ???????????????????

Zamyśliłeś się. Mogli wpisać datę dzienną bo inicjały i rok to mało.
            • krzycho1252 Re: Listę ujawnili 19.01.12, 21:57
              Będzie bardziej jawna lista. W "podlasie 24" pisali
              • krzycho1252 Re: Listę ujawnili 19.01.12, 22:00
                podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/lista-agentow-sb-bedzie-uzupelniana-8e92.html
                • duffy_duck Re: Listę ujawnili 19.01.12, 22:24
                  I tak przez najbliższe 10 lat będą co miesiąc komunikaty wydawać i po jednej literce tygodniowo ujawniać. Nie napiszę co o tym myślę bo nie mam dowodów.
                  • an.chojnacki Re: Listę ujawnili 20.01.12, 05:51
                    Ja też uważam, że zabawa w sponsorowanie literek jest komiczna. Albo osoby pokrzywdzone, które chcą to zrobić, zrobią to, albo niech wyrzucą całą listę do kosza. Znam oba typy osób działających w podziemiu - tych co upubliczniają i tych co ich to nie interesuje. Najgorsze co mogłoby się wydarzyć z aktami poesbeckimi, to to, że służyć mogą one dziś do niedorzecznych domysłów - ten czy owy został złamany i donosił - czy też nie.
                    • krzycho1252 Re: Listę ujawnili 20.01.12, 09:25
                      > Najgorsze co mogłoby się wydarzyć z aktami poesbeckimi,
                      > to to, że służyć mogą one dziś do niedorzecznych domysłów - ten czy owy został złamany i
                      > donosił - czy też nie.
                      Myślę, że dają szanse owym złamanym, tamtym kupionym i tym co "serca" donosili na krótkie "przepraszam". Dla mnie tak samo ważna byłaby lista ubeków, esbeków i ormowców. Mówi się, ze znany w Siedlcach esbek robił karierę w Urzędzie Celnym w Białej Podlaskiej. Naczelnikiem ważnym był lub jeszcze jest. Prawdopodobnie demokrata(socjal) Oleksy tam go wsadził a demokrata Bujak zaakceptował.
      • krzycho1252 Re: Ujawniony 23.02.12, 19:15
        podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/zaprzecza-ze-wspolpracowal-z-sb.-bedzie-proces-95ec.html
        Broni się. Ma prawo. Dobrego ma mecenasa. JJ Myszkowski przed obecnym, był chyba dyrektorem siedleckiej "Wspólnoty Polskiej"? Ten śpiewał w chórze kościelnym a następca na esbe.
        • felnet Re: Ujawniony 23.02.12, 19:25
          > Ten śpiewał w chórze kościelnym a następca na esbe.

do tej pory głos stracił!

Tak swoją drogą nieźlr jesteś poiformowany.
          O co chodzi? Chodzi o stanowiskoczy o tą spowiedż.
          Kogo chcą tam wsadzić?
          • krzycho1252 Re: Ujawniony 23.02.12, 19:41
            > O co chodzi? Chodzi o stanowisko czy o tą spowiedż.

Nie bardzo jestem poinformowany ale jak zauważyłeś śledzę te sprawy w związku z tym, że historia ta dalsza i ta bliska jest moim hobby. Spowiedź i rozgrzeszenie miała już miejsce w sprawie redaktora GW, który się przyznał i Michnik wybaczył. Przeważnie żaden TW się nie przyznaje. W sprawie "Bolka" akurat skłonny jestem wierzyć Wałęsie np. Ciekawe kto w Siedlcach będzie następny? Z podawanych wcześniej skrótów niewiele wynika. Szczerze mówiąc, myślałem, że to stanowisko w Siedlcach to stanowisko społeczne.
            • felnet Re: Ujawniony 23.02.12, 19:44
              Społecznie, to chyba ja chyba tyko naginam.
            • krzycho1252 Re: Ujawniony 23.02.12, 19:45
              Zajrzyj tu.
              internowani-represjonowani.pl.tl/Agentura.htm
              Klucze dostał, za mandat zapłacili.....
              • felnet Re: Ujawniony 23.02.12, 19:55
                No jestem bardzo zaskoczony.
                W sprawie mieszkania to ten ktoś chyba miał obowiązek załatwić to mieszkanie z racji pełnienia funkcji. Pewnie polecenie Dyrekcji. Raczej nazwisko Dyrektora bym tam wstawił, cwaniaczka.
                • krzycho1252 Re: Ujawniony 24.02.12, 18:17
                  Tu jako działacz w dobrym towarzystwie
                  polonia.h2.pl/index.php?id=biulspec49
                  • krzycho1252 Re: Ujawniony 24.02.12, 18:23
                    Już dawno
                    osobovo.pl/ipn/Grabinski-Jacek
    • krzycho1252 Re: w TS o siedleckiej SB 27.02.12, 09:00
      www.tygodniksiedlecki.com/t15666-to.ja.dziejowa..sprawiedliwo....htm
      Podważają wyrok "niezależnego" sądu.
    • krzycho1252 Re: Narazie 103 TW 28.11.12, 12:22
      Jest lista
      www.podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/lista-103-wspolpracownikow-sluzby-bezpieczenstwa-prl-c698.html
      • krzycho1252 Re: Narazie 103 TW 31.01.13, 09:12
        Ci najważniejsi zapewne się ujawnili i na liście ich niema. I procesów nie ma.
        • krzycho1252 Re: 161 TW 10.01.14, 12:57
          ten sam link jak wyżej
      • krzycho1252 Re: Narazie 326 TW 18.05.15, 08:39
        W tym znany fotoreporter J. M.
        www.fundacjagp.pl/index.php/z-akt-ipn/tw-sb-z-bylego-woj-siedleckiego
        • n_l Re: Narazie 326 TW 19.05.15, 11:53
          Jak fajnie, można mu dokopać ;-)

Tak z ciekawości, niezdrowej, czyżbyś obawiał się
          że jakieś nazwisko pojawi się na tej liście że tak
          uważnie ją śledzisz?

A dla jasności, ani J.M. nie jest moją rodziną czy znajomym,
          ani nikogo ze swojej rodziny nie spodziewam się tam znaleźć
          bo, co niektórym się nie podoba, napływowy jestem.
          • krzycho1252 Re: Narazie 326 TW 19.05.15, 12:04
            Potwierdziły się tylko przypuszczania. Razem z esbekami fotografował ludzi gdy składali kwiaty pod pomnikiem Kościuszki. W końcu TS był organem PZPR i ideowo mógł to robić za darmo.
            • n_l Re: Narazie 326 TW 19.05.15, 12:20
              W tym konkretnym przypadku to była oczywista oczywistość.
              Myślisz że pozwolono by fotopstrykowi wykonywać zawód
              i nie korzystać z wyników jego pracy :-)

Nie oceniam nikogo, nie wiem kto współpracował "na ochotnika",
              nie wiem kto był przymuszany, nie wiem kto wierzył że to co robi
              jest dobre, nie wiem jaką decyzję podjął bym gdyby mnie straszono.
              "W gębie" każdy mocny, w rzeczywistej sytuacji sporo twardzieli
              robi w gacie.
              dosłowni, o czym mówią policjanci- zatrzymywani gangsterzy
              często nie panują nad pęcherzem i zwieraczami ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka