Dodaj do ulubionych

Spokojna/ Tetmajera

08.01.12, 16:39
Przypadkiem znalazłam jakieś stare info że mają tam być budowane mieszkania komunalne (bloki). Wie ktoś coś? Dzieje się tam coś czy nie:)?
Obserwuj wątek
    • portafortuna Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 17:18
      Chyba by mi musieli dopłacać, żebym mieszkała w tych okolicach.:(
      Strach tamtędy przejść.
      • drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 17:36
        Swego czasu często tam bywałam w okolicy i jakoś nawet nikt mnie nie zaczepił:), myslę że to po prostu plotki uczyniły z tamtej okolicy taką "straszną". A poza tym, nie wiem nawet w którym miejscu miałyby być tam budowane te bloki... więc ciężko cokolwiek powiedzieć o lokalizacji poza tym że tragiczna jest pod względem przedszkoli, szkoły podstawowej i życia dzieci bo nawet placu zabaw tam nie ma:/
        • kerac32 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 18:31
          Portaportuna, fantazjujesz albo wierzysz w miejskie legendy :) Mieszkałem w tamtej okolicy przez długie lata, nikt mnie nigdy nie zaczepił, nigdy nawet nie poczułem się zagrożony.
          • ango19 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 18:49
            Na Spokojnej powstają bloki, ale nie są to mieszkania komunalne.

inwestycjesiedlce.bnx.pl/readarticle.php?article_id=30
            lirsiedlce.pl/index.php?str=4
            • drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 19:18
              To gdzie teraz buduje miasto?
          • aro333 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 21:39
            Kerac , jak sam wiesz mieszkalem bardzo blisko ciebie , tez z tamtych czasow nic zlego mnie tam nie spotkalo, ba kirkut to miejsce zabaw , karier rownież,spora grupa ludków z tamtad smigala do dwojki. Jednak, obecnie to inne srodowisko inne czasy, dostawione bloki ktorych wtedy nie bylo. Teraz nie bywam tam prawie wcale albo bardzo żadko. I powiem Tobie, chyba nie odważył bym sie w nocy sam tam maszerować, co zdarza mi sie po Sienkiewicza, Woszczerowicza i innych uliczkach w centrum, podczas wieczornych spacerow z psem.
            • kerac32 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 22:27
              Aro, nie twierdzę, że nic się na gorsze w kwestii bezpieczeństwa od tamtych czasów nie zmieniło. Wydaje mi się jednak, że niektórzy trochę z tym wielkim zagrożeniem przesadzają. Jeszcze kilka lat temu mieszkałem, przez długi czas, na osiedlu Warszawska i też mnie nigdy nic przykrego tam nie spotkało, chociaż wiele razy spotkałem się z opinią, że to niebezpieczna okolica. Ludzie lubią się chyba wzajemnie straszyć ;)
      • lukaszk99 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 21:56
        Dwa lata tam pracowałem, wracałem codziennie pomiędzy 20 a 22 i nigdy mnie nic złego nie spotkało.
        • portafortuna Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 18:21
          Ryzyk fizyk, ty miałeś szczęście, inni nie, i niech tak lepiej zostanie, ogólnie to bloki na spokojnej cieszą się złą reputacją, wystarczy się przyjrzeć.
    • mpppm Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 18:53
      Byłem tam w listopadzie 2011r. (w czasie prac na cmentarzu wojennym), na wprost ul. Cmentarnej były robione wykopy.
    • drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 19:00
      forum.gazeta.pl/forum/w,262,132212939,132212939,Mieszkania_komunalne.html tu napisałam czego się dowiedziałam:). Mieszkania są już wykańczane... będą oddane już niedługo. Ale kiedy.... i czy ja dostanę....
      • mpppm Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 19:06
        Pewnie chodzi o bloki (wykończone) przy torach na Sokolów za ASAJem.
        Nie sądziłem, że to Spokojna/ Tetmajera.
        • drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 19:14
          Wiesz co, mnie tam dawno nie było ale to jest gdzieś przy samym Asaju? Z tego co wiem to tylko miasta bloki tam się budują teraz.
          • krzycho1252 Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 19:31
            forum.gazeta.pl/forum/w,262,132212939,132274455,Re_Mieszkania_komunalne.html
            Ten najbliżej Asaja ma zostać.
            • darek640 Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 20:17
              Zapomnieliście o tych z kwadratu Pułaskiego,Formińskiego,Sienkiewicza Kochanowskiego,tych też trzeba gdzieś umieścić.
              • drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 20:27
                Większość z nich nie trafi do nowych bloków dlatego że podobno te mieszkania mają być przydzielane osobom które regularnie płacą czynsz i są w stanie utrzymać te mieszkania w należytym stanie. No i rzekomo miały być dla młodych.... więc nawet jakbym ja miała nie dostać takiego mieszkania to chciałabym i życzyła sobie tego aby w mieszkaniach wybudowanych za pieniądze mieszkańców miasta mieszkały osoby takie a nie inne:).
                Choć nadziei na razie mi nie brakuje.... Właściwie to żyję nią....
        • marcinv40 Re: Spokojna/ Tetmajera 24.01.12, 07:07
          Bloki za Asajem buduje firma prywatna i będą one sprzedawane, a UM buduje bliżej cmentarza.Są to dwie oddzielne budowy.
          • drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 02.02.12, 14:32
            A nie orientuje się ktoś na jakim etapie jest ta budowa?
            • 2309m Re: Spokojna/ Tetmajera 03.02.12, 01:44
              jezeli chodzi o bloki LIR to juz zaczeli instalacje badz zaczna za chwilke
              • arasss88 Re: Spokojna/ Tetmajera 28.02.14, 12:09
                w tym roku Firma Lir pobudowała 3 blok, dwa poprzednie sa juz oddane do użytkowania i zamieszkałe, trafić na to osiedle jest najlepiej od ulicy szkolnej , dojeżdza sie do hurtowni Asaj i widac te czerwono szare bloki.
    • drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 03.02.12, 13:51
      Chodzi mi o te bloki budowane dla miasta Siedlce jako mieszkania komunalne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka