drizzt1223 08.01.12, 16:39 Przypadkiem znalazłam jakieś stare info że mają tam być budowane mieszkania komunalne (bloki). Wie ktoś coś? Dzieje się tam coś czy nie:)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
portafortuna Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 17:18 Chyba by mi musieli dopłacać, żebym mieszkała w tych okolicach.:( Strach tamtędy przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 17:36 Swego czasu często tam bywałam w okolicy i jakoś nawet nikt mnie nie zaczepił:), myslę że to po prostu plotki uczyniły z tamtej okolicy taką "straszną". A poza tym, nie wiem nawet w którym miejscu miałyby być tam budowane te bloki... więc ciężko cokolwiek powiedzieć o lokalizacji poza tym że tragiczna jest pod względem przedszkoli, szkoły podstawowej i życia dzieci bo nawet placu zabaw tam nie ma:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 18:31 Portaportuna, fantazjujesz albo wierzysz w miejskie legendy :) Mieszkałem w tamtej okolicy przez długie lata, nikt mnie nigdy nie zaczepił, nigdy nawet nie poczułem się zagrożony. Odpowiedz Link Zgłoś
ango19 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 18:49 Na Spokojnej powstają bloki, ale nie są to mieszkania komunalne. inwestycjesiedlce.bnx.pl/readarticle.php?article_id=30 lirsiedlce.pl/index.php?str=4 Odpowiedz Link Zgłoś
drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 19:18 To gdzie teraz buduje miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 21:39 Kerac , jak sam wiesz mieszkalem bardzo blisko ciebie , tez z tamtych czasow nic zlego mnie tam nie spotkalo, ba kirkut to miejsce zabaw , karier rownież,spora grupa ludków z tamtad smigala do dwojki. Jednak, obecnie to inne srodowisko inne czasy, dostawione bloki ktorych wtedy nie bylo. Teraz nie bywam tam prawie wcale albo bardzo żadko. I powiem Tobie, chyba nie odważył bym sie w nocy sam tam maszerować, co zdarza mi sie po Sienkiewicza, Woszczerowicza i innych uliczkach w centrum, podczas wieczornych spacerow z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 22:27 Aro, nie twierdzę, że nic się na gorsze w kwestii bezpieczeństwa od tamtych czasów nie zmieniło. Wydaje mi się jednak, że niektórzy trochę z tym wielkim zagrożeniem przesadzają. Jeszcze kilka lat temu mieszkałem, przez długi czas, na osiedlu Warszawska i też mnie nigdy nic przykrego tam nie spotkało, chociaż wiele razy spotkałem się z opinią, że to niebezpieczna okolica. Ludzie lubią się chyba wzajemnie straszyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszk99 Re: Spokojna/ Tetmajera 08.01.12, 21:56 Dwa lata tam pracowałem, wracałem codziennie pomiędzy 20 a 22 i nigdy mnie nic złego nie spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś
portafortuna Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 18:21 Ryzyk fizyk, ty miałeś szczęście, inni nie, i niech tak lepiej zostanie, ogólnie to bloki na spokojnej cieszą się złą reputacją, wystarczy się przyjrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 18:53 Byłem tam w listopadzie 2011r. (w czasie prac na cmentarzu wojennym), na wprost ul. Cmentarnej były robione wykopy. Odpowiedz Link Zgłoś
drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 19:00 forum.gazeta.pl/forum/w,262,132212939,132212939,Mieszkania_komunalne.html tu napisałam czego się dowiedziałam:). Mieszkania są już wykańczane... będą oddane już niedługo. Ale kiedy.... i czy ja dostanę.... Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 19:06 Pewnie chodzi o bloki (wykończone) przy torach na Sokolów za ASAJem. Nie sądziłem, że to Spokojna/ Tetmajera. Odpowiedz Link Zgłoś
drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 19:14 Wiesz co, mnie tam dawno nie było ale to jest gdzieś przy samym Asaju? Z tego co wiem to tylko miasta bloki tam się budują teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 19:31 forum.gazeta.pl/forum/w,262,132212939,132274455,Re_Mieszkania_komunalne.html Ten najbliżej Asaja ma zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
darek640 Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 20:17 Zapomnieliście o tych z kwadratu Pułaskiego,Formińskiego,Sienkiewicza Kochanowskiego,tych też trzeba gdzieś umieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 11.01.12, 20:27 Większość z nich nie trafi do nowych bloków dlatego że podobno te mieszkania mają być przydzielane osobom które regularnie płacą czynsz i są w stanie utrzymać te mieszkania w należytym stanie. No i rzekomo miały być dla młodych.... więc nawet jakbym ja miała nie dostać takiego mieszkania to chciałabym i życzyła sobie tego aby w mieszkaniach wybudowanych za pieniądze mieszkańców miasta mieszkały osoby takie a nie inne:). Choć nadziei na razie mi nie brakuje.... Właściwie to żyję nią.... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinv40 Re: Spokojna/ Tetmajera 24.01.12, 07:07 Bloki za Asajem buduje firma prywatna i będą one sprzedawane, a UM buduje bliżej cmentarza.Są to dwie oddzielne budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 02.02.12, 14:32 A nie orientuje się ktoś na jakim etapie jest ta budowa? Odpowiedz Link Zgłoś
2309m Re: Spokojna/ Tetmajera 03.02.12, 01:44 jezeli chodzi o bloki LIR to juz zaczeli instalacje badz zaczna za chwilke Odpowiedz Link Zgłoś
arasss88 Re: Spokojna/ Tetmajera 28.02.14, 12:09 w tym roku Firma Lir pobudowała 3 blok, dwa poprzednie sa juz oddane do użytkowania i zamieszkałe, trafić na to osiedle jest najlepiej od ulicy szkolnej , dojeżdza sie do hurtowni Asaj i widac te czerwono szare bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
drizzt1223 Re: Spokojna/ Tetmajera 03.02.12, 13:51 Chodzi mi o te bloki budowane dla miasta Siedlce jako mieszkania komunalne Odpowiedz Link Zgłoś