21.05.12, 12:05
witam

pytanie do biegaczy, rowerzystów i do innych

mierzył ktoś gpsem ile dokładnie wynosi jedno kółko nad zalewem ?

wiem, że około 3 km, ale potrzebuje dokładna wartość
Obserwuj wątek
    • nocny.gosc Re: zalew 21.05.12, 14:08
      3.300 m jeżeli chcesz dokładniej to dzisiaj zmierzę jak będę rowerem.
      • roksana35 Re: zalew 21.05.12, 16:22
        3300 metrów to chyba z dobiegiem do topaza po piwo i z powrotem :)
        Mój mąż który biega od ładnych kilku lat mówi, że na jego Garminie gps pokazuje, że obwód zalewu to 2960 metrów. Tyle wynosi ta trasa, jeśli biegnie się pierwszym chodnikiem patrząc od strony zalewu. Myślę że wie co mówi, bo ten prezent dla niego, kosztował mnie 8 stówek :D
        • xfinlandia Re: zalew 22.05.12, 21:42
          a przez chwile pomyslalem ze jestes moja zona, bo tez dostalem takie prezent, ale... ja nie biegam:)
    • lukaszk99 Re: zalew 21.05.12, 21:50
      A wie ktoś ile ma kółku na północnej na tych błoniach co kiedyś papież był ? Chodzi mi o te wyasfaltowane. Kiedyś kumpel mi mówił że ~ 1 200 m, bo samochodem w koło przejechał i tyle mu wyszło, ale nie wiem czy mogę mu wierzyć.
      • aro333 Re: zalew 21.05.12, 22:52
        Fon z GPS plus darmocha oprogramowanie Endomondo i sprawa wyjasniona co ile ma metrażu. Od jakiegos czasu jezdze z tym na rowerku, fajna sprawa, obserwacja przez domownikow live jezeli chce.Polecam
        • przyjemny_gosc Re: zalew 22.05.12, 00:11
          Też to mam i polecam. Ciekawe jest to, że pokazuje również wysokość terenu. Jadąc rowerem łatwo później zlokalizować strome podjazdy (które jak się okazuje w regionie siedleckim są) i jak zmniejszała się prędkość ;)
    • pyt33 Re: zalew 23.05.12, 12:37
      mi wygląda na ok. 2900 metrów po najbliższej trasie
      raz 2945 innym razem 2860
      www.endomondo.com/workouts/54803330
      czyli raczej mniej niż 3km
      a koledze 3km
      www.endomondo.com/workouts/56610862
      • roksana35 Re: zalew 30.06.12, 17:39
        pyt33 napisał:
        > mi wygląda na ok. 2900 metrów po najbliższej trasie
        > raz 2945 innym razem 2860
        > www.endomondo.com/workouts/54803330
        > czyli raczej mniej niż 3km
        > a koledze 3km
        > www.endomondo.com/workouts/56610862

Koledze musiało wyjść inaczej, bo ma bardzo długie nogi :)

• nocny.gosc Re: zalew 30.06.12, 16:25
      Podpinam tutaj.

Ktoś coś wie bliżej na temat tego oczyszczania zalewu? Czy to jest bezpieczne na ludzi? Widziałem artykuł na TS na temat padniętych ryb, ale czy to jest związane z tym oczyszczaniem zalewu?
      • ibzor Re: zalew 02.07.12, 22:54
        Byłem w piątek nad zalewem - ludzie się kąpali - wchodzili do wody i wychodzili z wody - pływalie nawet kajakami.
        Martwych ryb nie widziałem - woda dziur w kajakach nie robiła, ludzie jak wychodzili z wody to wyglądali normalnie - bez żadnych dodatkowych kończyn.
        Mało tego - nawet byli ratownicy.

Po tym wszystkim mogę tylko wnioskować że kąpiel w zalewie szkodliwa nie jest- ale żeby nie było że jestem zbytnim entuzjastą zaznaczę:
        Sam tam nigdy z własnej woli nie będe pływać.

Choćby woda była przezroczysta to jednak w pamięci zostanie smród i pływające odchody - a z pamięci nie wymaże mi tego nawet najlepsza mieszanka chemiczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka