Dodaj do ulubionych

szukam pracy dorywczej

23.05.12, 14:52
Tak jak w temacie. poszukuje jakiejś formy zarobku. Szukam pracy stałej ale na razie bez efektów. Nie interesują mnie oferty wypełniania ankiet itp.
Obserwuj wątek
    • the_1piotr Re: szukam pracy dorywczej 27.05.12, 01:01
      moja droga zapraszam do mnie , gipsy , płytki, malowania 1500zł mc
      potrzebuję inteligentnej dobrze pracującej
      • kindijulia Re: szukam pracy dorywczej 27.05.12, 15:41
        no wiesz ja pojęcia nie mam o gipsach i płytkach ;p
      • xaveri Re: szukam pracy dorywczej 27.05.12, 20:31
        Daj 1500 Euro za 2 miesiące to może znajdziesz chętnego do pracy, a za 1500pln to ... Przecież z takiej pensji to ledwo można wyżyć miesiąc, że o oszczędzaniu na przyszłą nędzną emeryturę nie wspomnę...
        • xaveri Re: szukam pracy dorywczej 27.05.12, 20:49
          Pomyłka ;)
          Miało być 1500 Euro / 3 miesiące...
          • the_1piotr Re: szukam pracy dorywczej 30.05.12, 01:32
            mój drogi a czy w miesiącu wypracujesz taką sumę , czy tylko chciałbyś dostać taka sumę bo to różnica a i dolicz zus za siebie 1000zł wypracujesz to w siedlcach ?
            boję się ze nie i tylko chęci są wielkie by dużo zarabiać
            • cyanidesun Re: szukam pracy dorywczej 30.05.12, 07:16
              xaveri chyba nie rozumie znaczenia slow praca dorywcza, ciekaw jestem czy zarobi tyle roznoszac ulotki lub zbierajac owoce (musialby/musialaby to chyba robic dzien i noc). Irytuja mnie ludzie z przesadnie wygorowanymi oczekiwaniami odnosnie pracy (tym bardziej dorywczej), a jak pojawia sie mozliwosc to zaczynaja wybrzydzac, ze nie podoba im sie to lub tamto. Najlepiej jakby manna spadla z nieba. Wezcie sie k... w garsc.
              • xaveri Re: szukam pracy dorywczej 31.05.12, 14:46
                Nie pisałem o pracy dorywczej czy innej, tylko ogólnie stawkach jakie się proponuje... Jeżeli mgr inż. dostaje propozycję pracy na etacie za 1500 to jest tragiczne...
                ZUS = 1000, a czy to moja wina? Państwo okrada pracownika i pracodawcę zmuszając go do płacenia jakiejś instytucji BEZ UMOWY NA PIŚMIE i nic mu w zamian nie oferując bo za kilkumiesięcznymi kolejkami do lekarza specjalisty... Jest takie powiedzenie - "Z niewolnika nie będzie dobrego pracownika" - a płacimy podatki (w sumie) na poziomie niewolników ze starożytnego Rzymu...

www.youtube.com/watch?v=NWzdgHYPiIw
                www.youtube.com/watch?v=mnUhfSkdVCM
        • donvito52 Re: szukam pracy dorywczej 30.05.12, 11:48
          1500zł pensji to za mało.
          Pewnie, jak można wziąć ileś tam zasiłku ...
          Wkurza mnie takie gadanie że za półtora to oN/oNA palcem roboty nie ruszy.
          Takim ... hm ... gadaczom ... pozabierałbym wszystkie zasiłki to nabrali by chęci do pracy.

A założycielce tematu życzę znalezienia pracy i godnych zarobków. A po drodze schylić się także po taką za 1,5k.
          • kindijulia Re: szukam pracy dorywczej 30.05.12, 15:10
            i 1500 za prace DORYWCZĄ jest dobre :) ja szukam i na stałe i dorywczo. Właściwie szukam wszystkiego z czego kasa by była. No ale i macie racje, za każdą prace powinna byc odpowiednia zapłata. I przy jednej pracy 1500 to grosze a przy innej to majątek, zależy co się robi.
          • xaveri Re: szukam pracy dorywczej 31.05.12, 14:57
            donvito52 napisał:
            > 1500zł pensji to za mało.
            > Pewnie, jak można wziąć ileś tam zasiłku ...
            > Wkurza mnie takie gadanie że za półtora to oN/oNA palcem roboty nie ruszy.
            > Takim ... hm ... gadaczom ... pozabierałbym wszystkie zasiłki to nabrali by chę
            > ci do pracy.

1) 1500 przy dorywczej to nie mało, ale na etacie dla osoby z wykształceniem wyższym technicznym to "No Comments",
            2) Zasiłek to ~1/3 pensji minimalnej - w sam raz żeby opłacić (niektóre) rachunki - żyć się z tego nie da,
            3) Za półtora praca ruszy, ale to będzie w większości przypadków praca na zasadzie - jak mi płacą tak robię...
            4) Szczerze Ci NIE życzę, żebyś kiedyś musiał szukać pracy przez dłuższy okres...

> A założycielce tematu życzę znalezienia pracy i godnych zarobków. A po drodze s
            > chylić się także po taką za 1,5k.
            Przyłączam się do życzeń!
            • kindijulia Re: szukam pracy dorywczej 31.05.12, 22:49
              Zamiast życzyć mi znalezienia pracy dajcie mi ją ;p
              • fototrendy.pl Re: szukam pracy dorywczej 01.06.12, 14:18
                Nie wiem jakie masz oczekiwania i predyspozycje. Wiem, że nie jest łatwo znaleźć pracę, ale możesz mi wierzyć, dobrych pracowników też brakuje. Czasy są trudne zarówno dla pracodawców jak i dla pracowników. Pracodawcy chcieliby zapłacić więcej pracownikowi, ale co mają zrobić z takim, który nawet na minimalke nie jest w stanie zapracować – zwolnić go? Ci co narzekają na pracodawców niech pamiętają, że to rynek płaci pracownikom, nie ma zleceń, sprzedaży, usług nie ma wysokiego wynagrodzenia. Pracodawca to nie kura znosząca złote jaka czy instytucja charytatywna tylko komercyjny biznes, w którym po opłaceniu kosztów i płac coś powinno zostać. Jeśli zostaje dużo, a pracownicy zarabiają mało to rzeczywiście coś jest nie tak i trzeba uciekać. Jednak w większości przypadków zostaje coraz mniej lub wcale. Wtedy zamiast narzekać na płace trzeba się wspólnie zastanowić co można zrobić żeby to zmienić – bo zawsze coś można zrobić. W sprawie pracy w Siedlcach zobacz na stronie www.tech-media.pl/praca.html jest tam kilka ofert pracy. Polecam też IX Siedleckie Targi Pracy, które będą 16 czerwca 2012r. więcej na stronie praca.siedlce.pl/.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka