Dodaj do ulubionych

nowa hala WLKS

15.08.12, 00:35
jakby nie patrzył przybył Siedlcom nowy obiekt sportowy przy WLKS Siedlce

sportsiedlce.pl/2012/08/14/nowy-obiekt-w-siedlcach/
podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/siedlce-wzbogacily-sie-o-nowy-obiekt-sportowy-b418.html
www.spin.siedlce.pl/2012/08/14/jest-nowoczesny-budynek-beda-medale/
Obserwuj wątek
    • pol_lop Re: nowa hala WLKS 15.08.12, 11:33
      i to kolejny obiekt w mieście za kadencji Kudelskiego wciąż obrzucanego kalumniami przez efastera. Wspomnij czasy Symanowicza, chłopie i pozwól sobie na chwilę refleksji. No chyba, że jesteś zbyt młody aby pamiętać rządy STSu. Z inwestycji, które podjęto kojarzą mi się tylko chodniki z kostki wymienione w centrum przed wizytą papieża w 1999r. Innych inwestycji jakoś nie moge sobie przypomnieć!
      • efaster Re: nowa hala WLKS 15.08.12, 14:27
        kurna jeśli chodzi o mnie dokładnie pamiętam co zrobił Kudelski, a co zrobił Symanowicz, ba nawet ś.p. Gut

Jeśli chcesz to mogę wymieniać (długo by to mi zajęło), mi nie chodzi o to co za kadencji Kudelskiego powstało a co za Symanowicza bo obecny Prezydent bije na głowę swojego poprzednika o milion lat świetlnych.

Mi chodzi o atmosferę, o klimat wokół władzy/miasta. Pan Kudelski ma taki a nie inny charakter, lubi kk. i biskupa, ba lubi się obnosić ze swoją wiarą, co ja uważam za błąd, gdyż uważam że urzednik państowy (jaki jest jaby nie patrzył prezydent/burmistrz miasta) powinien być w czasie pełnienia funkcji (w pracy) bezstronny światopoglądowo. O to mam żal i zawsze mi to będzie przeszkadać, nie mam nic do wiary (ba sam mam bierzmowanie i inne sakramenty, ale już od dłuższego czasu kościół omijam szerokim łukiem) ale wadzi mi wtrącanie się księży do polityki (zarówno krajowej jak i lokalnej). Te celebrownie świąt kościelnych, wieszanie krzyży wszędzie gdzie tylko można (patrz otwieranie nowych budynków), po pracy jak już wielkorotnie pisałem Prezydent możle leżeć "krzyżem" na środku Katedy czy "starego" Kościoła, ale powtarza po pracy. W końcu jest prezydentem wszytkich Siedlczan (rónież innych wyznań, czy nie wierzących).

No i te upartyjnienie samorządu gdzie nie spojżysz tam członkowie parii (UM, CKiS, MPK, ARM, PWiK, PEC, STBS, ZUO, PUK) i tak dalej i tak dalej.

A tak w woli ścisłości na "papierza" położyli chodniki na Piłsudskiego, zrobli Warszawską i Starowiejską + kawełek Kilińskiego (ten centralny), a długów przy tym narobli co nie miara. A i te czarne latarnie ze Stalchemaku (co świecą w niebo) nastawiali w centrum.

Jeśli mam jasno stwierdzić kto był lepszym prezydentem Symanowicz czy Kudelski to wiadomo, że Kudelski, ba sam na niego głosowałem w 2 turze gdzie było do wyboru albo "stare" albo nowe. Wybrałem nowe, a teraz to "nowe" zrobiło się "stare" i uważam, że czas na zmianę na kogoś dużo młodszego i co ma bardziej neutralne i liberalne poglądy i światopogląd, co nie zminia fakto iż doceniam co zrobił obecny Prezydent, ale jak to mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia, a ja mam duży, duży apetyt :))

I mam ochotę na więcej niż 7 m (szerokości) drogi, ze ścieżką rowerową z kostki (a nie jako to powinno być z asfaltu) na dokładkę na tej samej wyskości (choć powinien być obniżony) co chodnik, ba nawet nie są niczym rozdzielone (np. przy przytankach). Denerwuje mnie brak chodnika na ul. Popiełuszki (północno-zachodnia strona przy bibliotece UPH) jak rówież brak zatok autobusowych w ww. ulicy, do tego dodałbym popliską Zytnią i brak chodnika do ul. Nowy Świat (kończy się kilka metrów przed) i zaczyna po drugiej stronie na tej samej wyskości, z tym, że nie ma tam przejścia dla pieszych, a ulica jest wąska, kazdy kto tam choć raz był wie o co mi chodzi. I takich niedociągnieć jest sporo, tu nie trzeba wielkich nakładów finasowych wystarczą dobre chęci. O parkowaniu w centrum się nie wypowiadam, bo to temat rzeka, każdy parkuje jak chce, gdzi etylko popadnie (brak jakiej kolwiek organizacji w tej materii) zakup kilkuset, no kilku tysięcy słupków drogowych załatwiło by ten problem, ale władza ma nie wiedzieć czemu opory przeciw wygradzaniu przestrzeni do parkowania, a skoda, bo ułatwiło by nam wszystkim życie, kierowcom bo wiadzieli by gdzie mogą a gdzi enie można parkować, pieszym i matkom z wózkiem i niepełnosprawnym poruszanie chodnikami (nik by nie zastawiał przejścia).

To w sumie tyle, jeśli coś nie dość jasno wytłumaczyłem to służę pomocą i postaram się dokładnie wyjaśnić.

Pozdrawiam Serdecznie :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka