bolek830 22.11.12, 21:47 Witam, czy ktos ma internet z firmy ITT Media Siedlce. Warto podpisac z nimi umowe czy nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malu.6 Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 22.11.12, 22:02 Ja co prawda nie mam, ale wiem, ze jakosciowo jest niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek830 Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 22.11.12, 22:03 No wlasnie chce podpisac umowe na internet i ich oferta jest atrakcyjna ale nie wiem jak z jakoscia uslug. Czekam na opinie :] Odpowiedz Link Zgłoś
denaturat2012 Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 23.11.12, 07:33 Ja mam od nich od kilku lat i działa bez problemu. Nie kojarzę nawet żeby była jakakolwiek przerwa w dostawie. Co do oferty to mają najtaniej w Siedlcach. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin83 Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 25.11.12, 22:57 Najtaniej... A jak wiadomo tanie mięso psy jedzą. I tak jest z internetem tej firmy. Zdecydowanie nie polecam. Czekam jeszcze 4 miesiące do zakończenia umowy i z przyjemnościa żegnam się z nimi. Internet rwie ciągle, oni udają, że o niczym nie wiedzą. Narzekam nie tylko ja, ale i znajomy, który nie namówił. Obaj daliśmy się wpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin111 Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 05.08.18, 00:35 Ten pan z ittmedia to czysty złodziej, napiszę przedmiotowo jego usługi. Umowa jest na 24 miesiace na kwotę 1200 zł miesięcznie i odrazu daję ulge taką że abonament to 50 zł. ma to na celu zniechęcić klienta do zerwania umowy przed czasem. jak to było w moim wypadku. dziada i złodzieja ddosowali 2 tygodnie, pojechałem do niego że rezygnuje z jego usług bo internet praktycznie nie działa od 2 tygodni, dziad i złodziej powiedział że to nie jest powód do zerwania polubownego i że naliczy mi kary za zerwanie umowy. kolejna rzecz to oszustwa z jego strony co do oferty. na stronie internetowej pisze ze kazdy otrzymuje swój włąsny zewnetrzny adres IP, konczy sioę tym że złodziej tobie mówi że dodatkowe 5 zł i będziesz miał zewnetrzny. ciągłe zrywki internetu ale to ciągłe trwające od 5 min do 30 min nawet kilka razy dziennie. na te zrywki odpowiedział że on nic nie widzi żeby zrywało i ze według niego jest wszystko OK. nie polecam nie polecam i jeszcze raz nie polecam. jeszcze dziada i złodzieja zgłoszę do UOKIK że w błąd wprowadza klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlce.tv Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 12.08.18, 18:17 Miałem podobną akcję z orange. Kupiłem łącze Turbo Extra DSL dla firm o podwyższonym standardzie o prędkości 40/4 mb/s. Koszty po ogromnym rabacie wyniosły kilkaset złotych miesięcznie. Dostałem łącze 18/1 i przez pół roku kilka razy dziennie rozłączał się modem. Kompletny wrak i zwykłe oszustwo. Po rezygnacji z jednej z usług zapłaciłem kilkutysięczną karę. Zgłosiłem to do Urzędu Komunikacji Elektronicznej UKE. Napisałem również na forum UKE zapytanie jak to jest, że UKE oficjalnie na stronie Internetowej opisuje orange jako najtańszą i najszybszą sieć i jak to było wyliczone? Ja zamiast 40/4 dostałem 18/1 a na forum ludzie mówili mi, żebym się cieszył bo oni dostali 5/0,5 a w umowie 40/4. Urząd Komunikacji Elektronicznej zliczył prędkości z umowy i ceny po rabacie a dziesiątki tysięcy ludzi dostało kupę. No to się zaczęło. Przyjechali z Warszawy komisyjnie i grzebali mi w urządzeniach i do dzisiaj mnie zaszczuwają. Do tego sprzedali moje dane osobowe. Życzę Ci powodzenia i przypominam, to jest Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 13.08.18, 08:02 Wygląda na to, że ta złodziejska praktyka - rzekome ulgi - jest stosowana powszechnie przez innych dostawców Internetu. Ja korzystam z usług Nea Net. Mam umowę na łącze symetryczne 100/100, choć te parametry nie są nigdy spełniane, nawet w nocy. Zwykle prędkość oscyluje w zakresie 85 - 95 Mbit/s. Czyli nie ma specjalnych powodów do narzekań. Moje zastrzeżenia wzbudzają tylko zapisy o tych rzekomych ulgach. Mimo, że z tym prowiderem podpisuję już umowy od 10 lat, to znalazły się w niej takie kwiatki jak ulga aktywacyjna 399 zł, ulga instalacyjna 500 zł i łączna kwota ulg (?) za okres umowy 2447 zł. Czyli niemal 3-krotnie więcej niż suma opłat abonamentowych. Diabli wiedzą z czego te rzekome ulgi wynikają. Ich przedstawiciel handlowy coś tam mętnie kręcił i nie potrafił mi niczego klarownie wyjaśnić. Abonament jest wyliczony na 37 zł/mies. Na moje uwagi, że treść umowy powinna być przejrzysta i nie wzbudzać wątpliwości co do rzeczywistych podanych w niej kwot i ograniczać się tylko do należności z abonament nie potrafił przedstawić żadnych argumentów za formą jaka została przedstawiona do podpisania. Jego wywody ograniczały się właściwie tylko do jednego - jeśli nie zerwę umowy przed terminem, nic mi nie grozi. Przy czym, w przypadku, gdybym ją jednak zerwał, musiałbym im zapłacić karę na sumę uwzględniającą należność za abonament za pozostały okres, plus kwoty za te rzekome ulgi. A na zmianę treści nie chciał się zgodzić. Albo podpisuję w formie przez nich proponowanej, albo wcale. Umowy nie zamierzam zrywać, więc raczej mogę spać spokojnie. Ale jestem pewny jednego, następnej umowy z tymi rzekomymi ulgami już nie podpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlce.tv Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 14.08.18, 03:42 Ulga instalacyjna, do pewnej kwoty, jest zrozumiała. Operator przy instalacji ponosi koszty kabli, urządzeń, maszyn, paliwa i zasobów ludzkich. Czasami dla podłączenia jednej osoby musi rozbudować fragment swojego węzła. Jeżeli instalacja jest za 1 zł to dużym ryzykiem byłoby dla niego, nie robienie takiego zabezpieczenia. Operator bierze na siebie koszty instalacji i dopiero, po pewnym okresie, zaczynają napływać zyski. U mojego obecnego dostawcy, mam do 60/20 i czasami transfer spada dość mocno, ale tak miało być, cena i jakość usługi jest ok i nie ma tragedii. Jestem też mile zadowolony z urządzenia i oprogramowania. Podnieśli cenę brzydko ale też jest to w granicach rozsądku. Są pewne granice. Kiedyś w orange kupując do 40/4 też dostałem kosmiczną ulgę, tylko tam był problem, że urządzenie synchronizowało się wyłącznie 18/1 i koniec. Do tego przez pierwsze pół roku przerywało połączenie i samo się nie wznawiało w usłudze dla firm o podwyższonym bezpieczeństwie. Czytałem na forach, że inni mieli jeszcze gorzej, na jednym modelu modemu. Tutaj była wina po stronie operatora a nie mogłem zrezygnować, ponieważ była kara. Dwa, to samo określenie "do". Moim zdaniem jeżeli jest do 40 i ta prędkość jest osiągalna ale w szczycie może spadać, to jest to ok. Jeżeli w umowie jest do 40 a urządzenia po stronie operatora nie osiągają więcej niż 18 bo są stare, to jest bardzo brzydko. Jeszcze do tego UKE zliczał prędkości z umów i doklejał plakietki orange jako sieci nr.1 w stosunku ceny do prędkości. Dochodzi do tego, że każdy miał w umowie 40 i płacił tyle samo po kilkaset złotych miesięcznie a tylko w pewnych miejscach było 40, później 18, 11 i 5. Jeżeli Internet o prędkości do 100 za 37 zł i 1 zł na start ma spadki i czasami są przerwy, to jest to tak niska kwota, że trzeba pogodzić się z tym, że jest to Internet domowy. Pewne bezpieczne granice dla wszystkich powinien wyznaczać urząd. Jak użytkownik ma podciągnięty do domu w trudnym miejscu światłowód, to koszty instalacji mogą wynieść nawet więcej niż 2500. U mnie sam modem operator wycenił na 700 zł a 200 musiałem zapłacić z góry. Sieć wifi po domu jest 800 mb/s a modem ma max 250 więc za dwa lata, może nie będę musiał zmieniać urządzenia. Nie wiem czy będę potrzebował więcej niż 250 nawet za 10 lat. Teraz jeszcze dochodzi problem, który powinien być uregulowany przez urząd, jak duże spadki i długie przerwy, mogą występować, żeby użytkownik mógł powiedzieć dziękuję. U mnie w tej chwili jest ok. Mój dostawca miał urządzenia współdzielone z orange i było w granicach rozsądku w tej cenie ale były spadki i gorsze parametry ogólne. Później rozwiązali umowy i rozdzielili sygnał na urządzeniach, wtedy było wolniej ale stabilnie, po czym podpisali nowe umowy tylko na część szkieletu światłowodu. Chyba, że to ściema :D. Teraz, jak nic się nie wydarzy, to możliwe, że zostanę tam do końca życia. Mam backup z AERO2 z możliwością zatankowania transferu prędkość LTE+ w Plusie 80/30 w pomieszczeniu. Myślę o jeszcze jednym rezerwowym Internecie od tego samego dostawcy ale podłączony z innej strony. Teraz jest ok, ale jak to wszystko kiedyś padnie, bo prezes się zmieni? Jak uciekać od takiego operatora? Za jakiś czas jakość może się zmienić a ja będę na początku przedłużenia umowy o dwa lata. Przy instalacji miałem możliwości rezygnacji z usługi bez ponoszenia kosztów, jeżeli okaże się, że w moim miejscu prędkość nie przekroczy tej, która mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 14.08.18, 12:04 W moim przypadku nie chodzi o dociągnięcie kabla do jednej osoby. Osiedle ma kilkanaście lat, ciągle się rozbudowuje, i instalacja też, - była wykonana w mieszkaniach już w trakcie budowy. Operator Internetu zrobił "tylko" przyłącze do budynku. Jak zaznaczyłem, że usług tego dostawcy korzystam nieprzerwanie od 10 lat. Ostatnia umowa, z nim podpisana, jest już bodajże 6 z kolei. Jeśli przy pierwszych umowach mówienie o kosztach instalacyjnych miało pełne podstawy, to po 10 latach, takie twierdzenie jest już mocno naciągane. Cała procedura ograniczała się praktycznie podpisania paru kartek papieru i synchronizacją z urządzeniami dostawcy, bo za każdym razem podpisywałem umowę na większe prędkości. Zaczynałem przed laty od 4/1 Mbit/s. Teraz mam 100/100. Teoretycznie. Te rzekome ulgi, to w moim przekonaniu wyłącznie handlowy myk, zabezpieczający dostawcę przed zerwaniem umowy przez odbiorcę. Nie narzekałem na prędkości, bo i nie ma ku temu podstaw. Mam podwójny dostęp do Sieci: za pośrednictwem routera i kabla. Na kablu speedtest pokazuje mi wspomniane 85-96 Mbit/s, a za pośrednictwem routera jest już spor gorzej, bo 75-85 Mbit/s. Przy kablu połączenie jest stabilne, przerwy w dostawie sygnału są praktycznie incydentalne, natomiast router potrafi często płatać psikusy. Sam rozłącza połączenie, zwłaszcza podczas oglądania filmów online, i to co po kilka razy w czasie jednej sesji. Zdarza się, że sygnał przywraca się sam, ale często bywa, że trzeba urządzenia zrestartować, by przywrócić połączenie. To irytujące i dlatego kabel do komputera mam podłączony na stałe. Z wi-fi korzystam tylko przy telefonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 14.08.18, 12:06 Errata: przy routerze jest góra 65-75 Mbit/s. Stoi on w odległości ok 0,7 m od kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
kketrab Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 16.08.18, 13:11 Zainwestuj w jakiś dobry router, bo rozumiem, że masz ten od dostawcy? Ja mam swój prywatny i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
fototrendy.pl Re: Internet ITT Media Siedlce opinie 31.08.18, 22:13 Niestety Wi-Fi jest zawodne, zwłaszcza w tańszych urządzeniach. Dodatkowo jak w bloku jest wiele sieci ma to zły wpływ na wydajność przesyłu danych przez W-Fi. Najlepszy jest kabel do wymagających aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały Re: Internet ITT Media Siedlce opinie IP: *.ittmedia.pl 08.03.20, 22:35 Nie polecam ,internet przerywa,obsługa to oszuści ,jestem klientem od wielu lat a mam prędkość mniejszą niż w ofercie ,to sami oszuści nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klient Re: Internet ITT Media Siedlce opinie IP: *.24.243.169.ipv4.supernova.orange.pl 22.04.20, 14:32 Internet jako taki, ale ta kobieta z biura to gorszej niemiłej w życiu nie spotkałam przy rozwiązaniu umowy strasznie nie uprzejma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klient Re: Internet ITT Media Siedlce opinie IP: *.24.243.169.ipv4.supernova.orange.pl 22.04.20, 14:34 Warunki rozwiązania umowy zupełnie inne niż w innych firmach na rynku. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilkuletni użytkow Re: Internet ITT Media Siedlce opinie IP: *.ittmedia.pl 06.09.20, 11:58 Recenzuję tylko internet radiowy co do stacjonarnego nie mam pojęcia Sama prędkość jak na internet radiowy jest satysfakcjonująca, natomiast jeżeli chodzi o stabilność to odradzam. Jeżeli ma się ustawione połączenie przez większość dnia to prawdopodobnie około 5 razu zerwie internet, natomiast wieczorem to istna masakra 5 razy to może zerwać w ciągu godziny, a sama stabilność jak chcesz oglądać coś on-line to trzeba się nastawić na 240p max 360p Opcja downloadu powyżej 14Mbps Odpowiedz Link Zgłoś