Dodaj do ulubionych

Netia (internet stacjonarny) Opinnie

13.02.13, 19:59
Kończy mi się umowa w Orange na internet stacjonarny, zastanawiam się teraz nad Netią..
Czy może ktoś z Was miał już do czynienia z internetem od Netii?

Z góry dziękuje za pomoc ;)
Obserwuj wątek
    • avepawcio666 Re: Netia (internet stacjonarny) Opinnie 13.02.13, 21:30
      Zależy gdzie. Ale w wiekszości kiszka i trzeba płacic za utrzymanie lini albo za telefon więc w dobie telefonów komórkowych po co płacić Netii albo Telekompromitacji za coś co jest niepotrzebne. Rozejżyj się za jakimś dostawcą u któregio ni epotrzeba linii telefonicznej. W jakiej to okolicy ma być ?
      • xfinlandia Re: Netia (internet stacjonarny) Opinnie 13.02.13, 23:59
        Mi też się kończy umowa.. A Netia mnie wykańcza namolnymi telefonami po 2 x w tygodniu- za każdym razem wyraźnie odmawiam.
        Dziś wysłuchałem do końca - telefon stacjonarny + net 2 Mb - ok 77 zł/m. W Erze to samo za 74zł (tylko nie sprawdziłem, czy Ci dają ruter w dzierżawę)
    • kalina_m Re: Netia (internet stacjonarny) Opinnie 14.02.13, 09:53
      Na marginesie: czy tylko mi przeszkadza, kiedy dziś, w dobie edytorów tekstów z opcją poprawiania błędów, ktoś pisze "opinnie" albo "grejfrutowy"?
      • zenneek Re: Netia (internet stacjonarny) Opinnie 14.02.13, 12:24
        Jestem klientem Netii od ładnych kilku lat (od czasu, kiedy można było przejść do konkurencji na kablach TPsy). Nigdy nie miałem żadnych większych kłopotów. Było może ze 3 przerwy kilkugodzinne w ciągu tych lat. Wszystko zależy od kabli. Jeżeli Internet od orange działa Ci stabilnie, to w Netii też tak będzie. Różnica jest tylko w cenie. W Netii jest ok. 5 zł taniej. To wszystko. Wiem, bo mi niedługo kończy się 2-letnia umowa z Netią, więc zacząłem porównywać ceny. Przechodząc do Netii ryzykujesz ew. kilka dni bez neta (ja kiedyś przechodząc do Netii nie miałem neta przez 3 tygodnie, ale to było zaraz po uwolnieniu kabli i wojna między tymi operatorami była zażarta). Mówię o Internecie z telefonem, nie wiem jak jest w innych taryfach. Telefon jak telefon, ale Internetu na kablu jest bez porównania stabilniejszy i pewniejszy niż, powiedzmy, komórkowy (nawet LTE).
    • marka33 Re: Netia (internet stacjonarny) Opinnie 14.02.13, 12:40
      kalina:

Takie błędy prawdopodobnie tylko Tobie przeszkadzają. Polecam poszukać forum "język polski" czy coś w tym rodzaju. Tam będziesz miała pole do popisu.
      Bez urazy rzecz jasna :)

zula51: zenek ma rację, net na kablu to na kablu. Ja jeśli miałbym wybierać między Netią a telekomuną wziąłbym bez wahania telekomune.
      No chyba że masz możliwość podłączenia się pod Domtel ;-)
      • kalina_m Re: Netia (internet stacjonarny) Opinnie 14.02.13, 13:08
        @marka33: Prawdopodobnie nie masz racji. Bez urazy, rzecz jasna:) Pozdrawiam walentynkowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka