Dodaj do ulubionych

Vectra - program jest kodowany

03.03.13, 17:36
Czy tylko ja mam problemy ze zlodziejską firmą vectra? Czy też inni? Przerywa, zakłóca brak sygnałów, program jest kodowany internet masakra..... rachunki opłacone. Czas odejść.
Obserwuj wątek
    • karolcia_00 Re: Vectra - program jest kodowany 03.03.13, 17:54
      Mam to samo!!! od godziny! i do cholery nie można się do nich dodzwonić! zaraz mnie coś trafi!
      • aro333 Re: Vectra - program jest kodowany 03.03.13, 18:34
        Mam to samo dzisiaj z TV. Przejdz na sygnal analogowy jeszcze nadają, smiga bez zaklucen. Nie wiem czy to nie spowodowane jakaś aurą pogodową
        • xaveri Re: Vectra - program jest kodowany 03.03.13, 18:42
          "aura pogodowa"... czy to coś jak "Ałła Pugaczowa" !?
          • aro333 Re: Vectra - program jest kodowany 03.03.13, 19:25
            Tak zgadles, to jest to samo. Bravo
            • mpppm Re: Vectra - program jest kodowany 03.03.13, 19:58
              "Ałła Pugaczowa" siedzi sobie, nudzi się, nacika na to co wystaje, a abonent g....... dostaje.
    • przyjemny_gosc Re: Vectra - program jest kodowany 03.03.13, 22:26
      U znajomych działała TV, więc nie jest to problem ogólny. Dzisiaj może problem, bo jest niedziela.
    • siedlczanin57 Re: Vectra - program jest kodowany 04.03.13, 08:39
      klemarine02 napisał(a):

Najwyższy czas odejść. Problemy z odbiorem tv i Internetu to najmniejszy kłopot, jaki może ci zaserwować Vectra. W menu mają także wyłudzenia, naciąganie klientów na podwójne płacenie rachunków - przychodzi pisemko z firmy windykacyjnej, w którym twierdzą, że masz jakieś stare, niezapłacone faktury, co jest oczywiście nieprawdą, niemożność załatwienia jakiejkolwiek kwestii w siedleckim biurze obsługi klienta i zmuszanie ludzi, by dzwonili w każdej sprawie na koszmarnie drogą infolinię, gdzie załatwienie czegokolwiek jest niemożliwe, bo jesteś przekierowywany do różnych niekompetentnych osób, które i tak ci nie pomogą a impulsy sobie płyną, płyną i potem przychodzi horrendalnie wysoki rachunek za telefon...zresztą najlepiej poczytaj sobie tutaj:

www.forumforpages.com/facebook/vectra/zamkni%C4%99ty-faktury-e-faktura-p%C5%82atno%C5%9Bci-w%C4%85tek-obs%C5%82ugiwany/2769547854/12
      forum.gazeta.pl/forum/w,51,136671441,,Vectra_toleruje_oszustwa_swoich_przedstawicieli.html?v=2
      forum.gp24.pl/telewizja-kablowa-vectra-t5528/page__st__100
    • miyatoto Re: Vectra - program jest kodowany 04.03.13, 09:16
      klemarine02 napisał(a):
      > Czy tylko ja mam problemy ze zlodziejską firmą vectra? Czy też inni? Przerywa,
      > zakłóca brak sygnałów, program jest kodowany internet masakra..... rachunki opł
      > acone. Czas odejść.

Ich "internet na korbkę" porzuciłem jakieś 5 lat temu, telewizję również.
      I od tego czasu jestem zdecydowanie zdrowszy.

• jm_1964 Cyfryzacja a Vectra 22.03.13, 15:14
        Zanim "porzucę Vectrę" mam pytanie:
        Jak Vectra realizuje "cyfryzację"?
        1. Czy po prostu wrzucą sygnał cyfrowy w jeden z kanałów => muszę zakupić dekoder C/A
        2. Zdekodują centralnie sygnał do postaci analogowej - i analogowy wrzucą w kabel => nie muszę kupować C/A
        Jest to dla mnie ważne, bo nie jestem abonentem Vectry ale moja Mama - tak, a czerwcowe wyłączenie analogu tuż-tuż.
        Z góry dziękuję za informacje.
        • przyjemny_gosc Re: Cyfryzacja a Vectra 22.03.13, 20:08
          Vectra w dalszym ciągu będzie transmitować sygnał analogowy.
          • jm_1964 Re: Cyfryzacja a Vectra 24.03.13, 13:01
            To znaczy, że po wyłączeniu sygnału analogowego z sieci nadawczej w kablu Vectry nadal będzie analog?
            I nie będzie trzeba kupować przetwornika Cyfra/Analog?
            Czy są jakieś informacje od Vectry na ten temat?
            • jm_1964 Re: Cyfryzacja a Vectra 24.03.13, 13:08
              Ok, znalazłem odpowiedź, wg której kablówki nadal mają działać w analogu.
              Ciekawe jak długo?
              www.cyfryzacjabezobaw.pl/
              • przyjemny_gosc Re: Cyfryzacja a Vectra 24.03.13, 17:00
                Tego nie wiadomo jak długo będzie nadawany sygnał analogowy:

"Przedstawiciele telewizji kablowych zaznaczają jednak, że w ramach ich usługi telewizja analogowa nadal będzie nadawana. - U nas w dalszym ciągu dostępna będzie telewizja analogowa, więc klienci nie muszą nic zmieniać. W przypadku naziemnej telewizji odbiorcy muszą zainwestować w dekoder lub zmienić sam telewizor umożliwiający odbiór sygnału - zauważa Gołos. Sygnał analogowy nie zostanie także wyłączony w Vectrze. - Na razie nie wiemy, jak długo będziemy utrzymywali możliwość odbioru sygnału - mówi Stefaniak."
                źródło: pieniadze.gazeta.pl/Ekonomia/1,120893,12021273,Nadchodzi_era_naziemnej_telewizji_cyfrowej___operatorzy.html
                (artykuł jest z 01.07.2012)
        • dirt_black Re: Cyfryzacja a Vectra 22.03.13, 21:47
          cały czas jest transmitowany w analogu
          • jm_1964 Re: Cyfryzacja a Vectra 24.03.13, 13:09
            Że obecnie jest, to wiem, chciałem się tylko zorientować, czy Vectra podaje abonentom jak długo będzie nadawać w analogu?
            • miguelcristobal80 Re: Cyfryzacja a Vectra 24.03.13, 14:05
              Kiedyś pisali, że po lipcu nadal w blokach sygnał będzie w analogu. Jakiś czas temu dostałem ulotkę, że za 6 zeta udostępnią sygnał cyfrowy (te 24 kanały) i za 25 zeta dadzą dekoder.
    • mukatil Re: Vectra - program jest kodowany 25.03.13, 15:00
      Problemy z odbiorem tv są stale - a to znika, a to śnieży, a to wykasuja jakiś kanał bez ostrzeżenia. Pełno za to "śmieciowych" typu Mango itp.
      Ostatnio wydzwaniają do mnie agenci Vectry i namawiają na dodatkowe usługi, których już wielokrotnie odmawiałam! Gadki mają pokrętne i oszukańcze np. "słyszała pani na pewno że sygnał analogowy zostanie wkrótce wyłączony? W związku z tym chciałbym umówić dla pani montera który zainstaluje nasz (!) dekoder do odbioru tv cyfrowej. Żeby uniknąć problemów proszę nie kupować dekodera innego, bo my mamy swoje które na pewno będą dobrze działóać w naszej sieci, a z obcymi to różnie może być. Dekoder jest za darmo! Tylko opłata instalacyjna - jednorazowa aktywacja 29 zł." I dalej wciskanie bajek że obraz z tv mi zniknie jak tego dekodera i oczywiście wyższego nieco abonamentu nie wezmę. Jak kazałam sobie na maila ofertę przysłać i szablon umowy, żebym mogła ją sobie spokojnie przeanalizować, to od 10 dni cisza!

Myślę, że te różne zakłócenia są właśnie po to, by uwiarygodnić opowieści "naciągaczy" na dekodery i dodatkowe usługi.
      • aro333 Re: Vectra - program jest kodowany 25.03.13, 20:11
        Hmmm do mnie nikt nie wydzwania ale wieze ze tak jest. A moze by tak sprawe zalatwic inaczej -zapytac o imie i nazwisko agenta a potem zlozyc skarge ze sie jest nekanym rozmowami woprowadzajacymi w blad , ze to wstyd dla firmy i ze jak tak dalej bedzie to zrezygnujesz calkowicie. I wyslac to do glownej siedziby. Podac date i godzine rozmowy i moze to jeszcze nagrac. Moze zagrozic przekazaniem takiej rozmowy do mediów, chybaze to jest nielegalne no to nie da rady. Tak sobie kombinuje.
        • n_l Re: Vectra - program jest kodowany 27.03.13, 22:25
          A to może być ciekawy eksperyment :-)
          Powiedzieć osobie po drugiej stronie druta:
          - chwileczkę, właczę tylko nagrywanie tej rozmowy
    • pol_lop Re: Vectra - program jest kodowany 27.03.13, 09:36
      Ja pożegnałem się z nimi w ostatnie lato w zakresie usługi Internetu. Fatalna obsługa przez infolinię, fatalna w oddziale na Piłsudskiego. Z wyprzedzeniem wysłałem pismo z wypowiedzeniem umowy i zaproponowałem negocjacje przy zawarciu nowej na innych warunkach. Niedługo po rozmowie z konsultantem, który zapoznawał mnie z ofertą przysłali mi oświadczenie, że przedłużają mi umowę (sic!). Choć możliwość przedłużenia umowy za pomocą środków komunikacji elektronicznej jest dopuszczalna zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym, to jednak ja w ogóle nie składałem oświadczenia woli abym chciał ta umowę przedłużyć czy podpisać nową, a jedynie chciałem się zapoznać z ofertą. A ta firma, działaniem swojego konsultanta, przypisała mi wyrażenie zgody nową umowę. Tak więc uważajcie, bo nieświadomie zawrzecie kolejną umowę z ta firmą! Jestem teraz w DOMTELu i jestem zadowolony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka