jkfoo 13.03.13, 19:27 Słyszałem że pierwszego dnia konklawe papieża wybierają ludzie,drugiego diabeł ,trzeciego Duch Święty.No to bujmy się.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xaveri Re: Papież wybrany 13.03.13, 21:05 Oczywiście powiedzonko to wymyślił jakiś nawiedzony Polak, bo JP2 wybrali trzeciego dnia... można by również podciągnąć "Co nagle to po diable" itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
komanchu Re: Papież wybrany 14.03.13, 09:39 Zwykła banda darmozjadów wybiera ze swego grona naczelnego darmozjada. Ot i cały sens konklawe. Uszyją mu nową białą sutannę pasującą na wypasiony brzuch, obują w trzewiki Prady i już jutro zacznie tam, gdzie skończył jego poprzednik, czyli na szerzeniu nienawiści, nietolerancji, propagowaniu skostniałych i nikomu nie potrzebnych zasad etycznych rodem ze średniowiecza oraz na mieszaniu się w sprawy świeckie oraz w politykę międzynarodową. A pomyślcie, jaki piękny, pełen pokoju i tolerancji byłby świat bez religii. Gdyby wszystkie kościoły - chrześcijańskie, judaistyczne, islamskie nagle zniknęły. I ludzie zamiast wiary oraz wyrosłych na niej uprzedzeń oraz przesądów zaczęli zaczęli kierować się w życiu rozumem, logiką oraz swoim sercem. I na ziemi zapanowałby raj.... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: Papież wybrany 14.03.13, 19:51 Religia jest tylko pretekstem. Nie byłoby religii, byłoby co innego. Ludzie zawsze znajdą powód aby się napierdzielać. Mnie co najwyżej drażni to zakłamanie. Benedykt XVI odchodzi dlatego, że twierdzi, że jest za stary, a nie mówi wprost, że został do tego zmuszony. Odpowiedz Link Zgłoś
linio Re: Papież wybrany 15.03.13, 10:50 nie wiem kim jesteś, ale zgadzam się w 100000% z tym, co napisałeś cieszy mnie to, że są jeszcze ludzie mający własny rozum, brawo Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyskii Re: Papież wybrany 15.03.13, 15:57 No to komanchu pojechałeś po bandzie. Tylko, że twoja "opinia" ma się nijak do "kierowania się w życiu rozumem, logiką oraz swoim sercem" . Weź się człowieku ogarnij z tym swoim niemyśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
8kurczak Re: Papież wybrany 15.03.13, 16:48 popieram Pana towarzyskiego . bardzo nieładnie się tak wyrażać , zwłaszcza o Papieżu . oby się ktoś nie przyczepił o urażenie uczuć religijnych . Odpowiedz Link Zgłoś