27.04.13, 09:10
i po raz kolejny sieć Orange padła ....
Obserwuj wątek
    • kerac32 Re: orange 27.04.13, 09:28
      Już działa.
      • kerac32 Re: orange 27.04.13, 09:38
        Znowu zdechła.
        • jm_1964 Re: orange 27.04.13, 11:17
          bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,13817774,W_Bialymstoku_na_komorke_sie_nie_dodzwonisz__Awaria.html
          • jm_1964 Re: orange 27.04.13, 11:19
            bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,13817720,Awaria_sieci_komorkowej_Orange_na_wschodzie_Polski.html
    • cr_7 Re: orange 27.04.13, 13:36
      Powoli zastanawiam się nad zmianą sieci. Ciekawe czy monitorują internet i czytają komentarze na swój temat.
      • kerac32 Re: orange 27.04.13, 14:02
        Nadal wszystko zdechnięte :/
        • easy_biala28 Re: orange 27.04.13, 16:01
          Nie tylko orange, ale t-mobile również :(
    • inny1313 Re: orange 27.04.13, 16:36
      Proponuję przełączyć telefony na 3G
      U mnie pomogło i normalnie dzieła
      • xfinlandia Re: orange 27.04.13, 22:27
        ja mam Tmobile i od rana: jest/nie ma/ nie można się dodzwonić. Wieczorem brakowoło momentami 3g w odległosci 40km od Siedlec..
        • efaster Re: orange 28.04.13, 19:09
          he, he i znów się powtórze

W Play nigdy nie miałem problemów z zasiegiem, ba wcześniej byłem w Plus i tak samo nigdy nie było problemów. Play oprócz swoich nadajników korzysta z nadajników Polkomtela.

A o Orange i T-Mobile to się człowiek nasłuchał, że ho, ho ...
          • xfinlandia Re: orange 28.04.13, 22:27
            Nie dzwonię do ludzi z Playa :)
            Era padła mi praktycznie poraz pierwszy. Do tej pory łączność była na 99,99%.
            • drizzt1223 Re: orange 29.04.13, 07:22
              czy taka awaria trwająca cały dzień jak w tym ostatnim przypadku to podstawa do rozwiązania umowy bez strat i kar dla klienta? Bo wszelkie reklamacje uznają:)- sprawdziłam przy poprzednich awariach i zawsze mi się sprawdzało- a ta jakiś pakiet, a to rabat do rachunku. Tylko czy można im podziękować za współpracę bez konsekwencji dla mnie?
              • kerac32 Re: orange 29.04.13, 08:06
                Przesadzacie z tym narzekaniem. Korzystam z Orange ponad 6 lat i taka awaria, czy w ogóle jakaś przerwa w dostępie do sieci, przydarzyła mi się pierwszy raz. Podobno w marcu też coś było na rzeczy, ale chyba bardzo krótko bo nie zauważyłem lub mnie to nie dotyczyło.

Play, gdy się łączy z nim z sieci Orange, generuje wielkie koszty. Przynajmniej ja tak mam. Jak wysyłam do nich 1 sms-a, to na liście połączeń wyświetla mi się ich 4.
                • lukaszk99 Re: orange 29.04.13, 15:39
                  To chyba mało korzystasz z telefonu, bo ja w tym roku naliczyłem już cztery, ale nie tak długi jak ta sobotnia.
                  • xfinlandia Re: orange 29.04.13, 23:04
                    Kolega mieszkający 200km ode mnie potwierdził mi takie same problemy z siecią. Może to kosmiczny deszcz meteorytow?
                • n_l Re: orange 05.06.13, 10:02
                  > Jak wysyłam do nich 1 sms-a, to na liście połączeń wyświetla mi się ich 4.
                  A stosujesz polskie znaki w sms`ach?
                  ą, ę, ć, ś...
                  • kerac32 Re: orange 05.06.13, 11:26
                    > A stosujesz polskie znaki w sms`ach?

Od kwietnia mam do dyspozycji 168 min., wcześniej 86, za te same pieniądze. Przy poprzednim abonamencie ciut ograniczałem się w korzystaniu z telefonu, bo ledwie mieściłem się w przyznanym limicie, więc polskich znaków nie stosowałem. Sms-y do Play'a wysyłałem właśnie w tamtym okresie. Obecnie nie mam powodów do stosowania oszczędności, używam również polskich znaków. Opłaty za sms-a nie wzrosły w ogóle. Tak więc wydaje mi się, że nie ma to związku ze sposobem pisania, tylko z konkretnym operatorem.

Ja w ogóle mało korzystam z telefonu i spora część przyznanego mi limitu połączeń przepada co miesiąc. Wolę bezpośrednie spotkania z człowiekiem i rozmowę f2f. Może jestem "niedzisiejszy", ale nie cierpię otrzymywać sms-ów z życzeniami świątecznymi czy urodzinowymi. Dla mnie to wyraz "zdziczenia" ;)
                    • n_l Re: orange 05.06.13, 11:51
                      Hmmm, wydaje mi się że ceny do/z Playa są dla wszystkich
                      operatorów takie same...
                      mam na myśli rozliczenia operatorów między sobą,
                      nie stawki dla klientów

> Wolę bezpośrednie spotkania z człowiekiem i rozmowę f2f.
                      > Może jestem "niedzisiejszy", ale nie cierpię otrzymywać sms-ów z życzeniami
                      > świątecznymi czy urodzinowymi. Dla mnie to wyraz "zdziczenia" ;)
                      Na pewno jesteś "niedzisiejszy"...
                      Tak jak ja :-)

A w ogóle istniejesz?
                      Bo jak nie masz konta Facebooku to nie istniejesz.
                      Mnie nie ma... ;-)
                      • kerac32 Re: orange 05.06.13, 12:23
                        > Bo jak nie masz konta Facebooku to nie istniejesz.

Mnie też "nie ma" ;)
            • efaster Re: orange 29.04.13, 23:41
              Jak Era toż to "szwabski" T-Mobile her kolego :))

Play to po za Polkomtelem (kupionym przez własiciela Polsatu Zygmunta Soloża) polska sieć, tak tak bo Orange to francuski France telecom, a T-Mobile jak wspomniałem wyżej niemiecki.

no i Play ma takie fajne reklamy :)) (+18) ale akurat tej nie puszczają w TV :)

www.youtube.com/watch?v=WcWlXU45QOs
              • kalina_m Re: orange 05.06.13, 09:16
                > Play to po za Polkomtelem (kupionym przez własiciela Polsatu Zygmunta Soloża) polska sieć,
                Zonk. 50,3% udziałów spółki P4, operatora sieci komórkowej Play posiada Tollerton Investments Limited - spółka kontrolowana przez greckiego biznesmena Panosa Germanosa. Jej siedziba znajduje się na Cyprze.
    • lara2012 Koniec Orange 05.06.13, 08:39
      Witam co do komentarzy zgadzam się z wieloma użytkownikami.
      Orange zaczął gnić jak stara pomarańcza.zmienili stronę tak że teraz trzeba szukać wszystkiego dłużej.wcześniej było lepiej.usługi np przelew zostały zlikwidowane.co jest tak dużym problemem że moi znajomi już zmienili sieć.w końcu doszedłem do wniosku że nie chcę tak gnić jak orange i też spadam do innej sieci.u konkurencji są tańsze rozmowy bez limitów ze wszystkimi do wszystkich sieci.i to jest powód dla którego spadam i was też zapraszam rozmawiajmy za free i precz z abonentami.!!! jesteśmy Ludzmi wolnymi. Sieć jest dla nas!!! a nie my dla niej.
    • netxan Re: orange 29.07.13, 07:05
      Mam orange i nikomu nie poleca. Ani telefonu ani internetu. Lepiej trzymać się od nich z dala.
      • kerac32 Re: orange 29.07.13, 11:37
        Korzystam od ponad 7 lat i nie narzekam.
    • agnieszka_64399 Re: orange 16.12.14, 15:37
      zapoznajcie się z www.orange.pl/klient_indywidualny.phtml , atrakcyjna oferta, naprawdę warto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka