02.10.13, 23:12
polska.newsweek.pl/-polacy-zostali-oszukani---pis-nie-chce-67-lat,89486,1,1.html
Tymczasem w ostatnim TS Pani MZ opublikowała: "Prezydent na emeryturze"
"Legitymację emeryta mam od 2009 roku i nigdy nie robiłem z tego tajemnicy."
"Przepis tak mówi, że po skończeniu 65lat i 3 miesiące każdy może pracować, ile chce, zarabiać, ile chce i brać wszystko łącznie z emeryturą. Nabyłem właśnie te uprawnienia".

Przepisy nie mówią, że na swoich zebraniach "emeryt" może decydować kogo w mieście można zatrudnić, a kogo nie. Gdzie kogo wolno wpuszczać albo nie.
To nie monarchia, a włości siedleckich nie da się przepisać spadkobiercom z rodziny.

Czy były robione rankingi ilu Prezydentów miast w Polsce są emerytami?
Obserwuj wątek
    • mojaosoba123 Re: Emeryt 08.10.13, 15:51
      Mam nadzieję, że w nastepnych wyborach 70latka nie wybierzemy choćby nadal tenże chciał brać wszystko. .A gdzie solidarność z innymi mieszkańcami bez pracy w wieku produkcyjnym?Przydałoby się trochę pokory i mniej arogancji.Siedlce miasto emerytów. Emeryci wybieraja emeryta . dlatego tak wspierają uniwersytet 3 wieku.Moja znajoma też chciałaby na ten uniwersytet ,ale nie ma matury.I tak darmowe bilety do kina odpadają.
    • donvito52 Re: Emeryt 08.10.13, 16:04
      Znaczy emerytów powinno się humanitarnie usypiać ??
      • mpppm Re: Emeryt 08.10.13, 16:35
        Zostało mi kilka miesięcy do emerytury ale niech który spróbuje!
        • wacek41.2 Re: Emeryt 08.10.13, 18:24
          Ale ja nie znam emeryta, który ma emeryturę około 5 tysięcy i dorabia 12 tys. Natomiast znam wielu (np mój Ojciec)który ma emerytury 1,8tys. i musi dorobić żeby jakoś normalnie żyć. Gdyby miał 5 tys emerytury to na pewno zwolnił by miejsce młodszym
          • mpppm Re: Emeryt 08.10.13, 19:30
            Czy myślisz, że ich to obchodzi?
            Mój Dyrektor (przyjezdny) zawsze mi mówił, Pracuj a ja będę dbał o twoją płacę.
            Dostali wszyscy dostałem i ja. Taki był słowny.
            Zadbał, gdy przechodziłem na rentę wyliczono mi 194 zł.
            To co robię teraz to dla nich żadna praca, nie warta nic, naciskasz i jest.

Emerytów z najniższą, ustawowo, emeryturą jest od ............., a może i więcej.
          • vaders1 Re: Emeryt 12.10.13, 09:40
            No jeśli emeryt ma 1,8 tys. i jeszcze narzeka to ja nie wiem co mają powiedzieć ci co pracują ??
            Sorka ale jednak dorabiając zabiera pracę tym którzy nie zarabiają nic :(
            • wacek41.2 Re: Emeryt 12.10.13, 12:55
              Policz sobie 430 czynsz, 380zł leki tj już jest ponad 800zł, Za 42 lata pracy myślę że coś emerytowi się należy.Odnośnie tych co pracują dziś u tzw biznesmenów czy przedsiębiorców też należy im współczuć. Najgorsze że nasza władza dba o tych niby "pokrzywdzonych" pracodawców a w nosie ma tych którzy ciężko pracują.
              • mpppm Re: Emeryt 12.10.13, 13:28
                "niby pokrzywdzeni" to przeważnie synowie tych którzy brali ziemię z reformy rolnej, tych którzy zapieprzali u Pana (jak kiedyś pisałem, 4 osobowa rodzina za 6 dni pracy u Pana w Korczewie otrzymała 2zł, trochę gałązek ze ściętego drzewa, oraz kila kilogramów ziemniaków trochę większych od paznokcia) za takie płace.
                Teraz to DUŻE PANISKA dla których przeszłość nie istnieje nie dotyczy, zapomnieli o niej.
                Mało tego, tworzą "czarne listy" na których umieszczają ludzi którzy mają inne zdanie niż oni lub ich krytykują. Na swoich zebraniach dyskutują i decydują kto i gdzie nie ma prawa wstępu.

Dla tych ludzi (już chyba to było):
                "nie każdy kto na ciebie nasra jest twoim wrogiem,
                nie każdy kto cię z tego gówna oczyści jest twoim przyjacielem"
            • fototrendy.pl Re: Emeryt 20.10.13, 20:15
              Jak ktoś mając 20 lat pracując liczy, że dostanie emeryturę, może się za kilkadziesiąt lat rozczarować. ZUS już dzisiaj bierze pożyczki na wypłatę bieżących emerytur, a pieniędzy mu nie przybędzie.
    • przyjemny_gosc Re: Emeryt 12.10.13, 20:53
      Niepotrzebnie traktuje się prezydenta jako zawód. Pisanie w kontekście dorabiania do emerytury poprzez bycie prezydentem miasta, jest uwłaczające dla miasta i jego mieszkańców.

Bycie samorządowcem, polityka, to zupełnie co innego, niż dorabianie jako emeryt. Wielu wybitnych polityków swoje kariery rozpoczynało w wieku emerytalnym.

Problem z prezydentem jest też taki, że wybierają go ludzie, więc skoro ludzie chcą emeryta, to niech go sobie mają. Chcieliście demokracji to ją macie.
    • 8kurczak Re: Emeryt 14.10.13, 10:19
      I dobrze , niech emeryci dorabiają sobie do emerytury jak najwięcej , dlaczego niby mieliby nie dorabiać , każdy chce żyć , co to kogo obchodzi ile kto zarabia albo ma emerytury , jak ktoś ma żal to niech się zastanowi najpierw co zrobił ze swoim życiem jak dotąd , tylko żale i narzekania . Demokracja .
      • mojaosoba123 Re: Emeryt 18.10.13, 10:34
        I w tym jest mały problem, że prezydent naszego miasta traktuje swoja prezydenturę jako dorobienie do emerytury. Wniosek z tego powinien byc taki : przez 8 lat dorobił sobie 12 razy 8 to jest 96 razy 10 tys zł co miesiąc ogółem daje 960000 zł, to może wystarczy na siedle ckie warunki. No chyba, że nadal stwierdzi "biorę wszystko".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka