luiza.nika
08.09.15, 18:13
Witam. Zastanawiam się nad otworzeniem cateringu (bez lokalu na początek, tylko dowóz). Potrzebuję Waszych opinii, rad i zdania, czy skorzystalibyście gdyby coś takiego powstało w Siedlcach.
Mój pomysł jest taki:
chciałabym pracować na produktach dobrej jakości bez chemii, konserwantów, czy barwników, które pozyskiwałabym od sprawdzonych rolników z okolicznych miejscowości (np.wiejskie jajka, czy mąka), sama robiłabym na przykład pieczywo, czy dodatki typu domowy majonez. W menu poza "zwykłymi" produktami znalazłyby się również dania bezglutenowe, a także nie zawierające nabiału czy jajek. Wiem, jak trudne jest życie z alergią czy nietolerancją i że czasami przygotowanie takich potraw jest bardzo czasochłonne.
Myślałam o wprowadzeniu śniadań, czyli dowóz w godzinach 6:00-10:00 kanapek o różnych rozmiarach (od rozmiaru S po prawdziwie duże XXXL), w zależności od poziomu głodu :)
A także dowóz obiadów/kolacji do klientów w godz.15:00-19:00. W weekendy mam możliwość zaproponowania potencjalnym klientom domowej pizzy.
Co o tym myślicie? Przyjmę chętnie wszelkie uwagi :)