27.07.18, 13:57
Ciekawe wieści ze świata nieruchomości. Znalazła się firma, która wykupiła teren pksu w centrum i zapewne po otwarciu centrum przesiadkowego zaczną budowę biurowca. Nie za duży obiekt, ale myślę, że biorąc pod uwagę wielkość działki - odpowiedni. Projekt w Siedlcach zostanie zrealizowany w lokalizacji, której granice wytyczają ulice: Armii Krajowej, Sienkiewicza i Świętojańska. Powierzchnia GLA w ramach obiektu będzie wynosić 1 680 mkw, a powierzchnia biurowa 4 000 mkw.

I jeszcze przypomnienie koncepcji dla tej działki (na pewno uległa już zmianie).
Obserwuj wątek
    • mar-ok Re: Biurowiec 27.07.18, 14:21
      Przy okazji warto wspomnieć jak ciekawie zmieni się obszar tamtego miasta - znikają baraki między Sienkiewicza a 3 Maja, Unikost wykańcza swoje apartamenty, a ich biurowiec też już jest w zaawansowanej fazie budowy, wkrótce powinna rozpocząć się budowa kolejnych apartamentów od innej firmy na miejscu dworca dla busów, do tego teraz ten biurowiec.
      • kerac32 Re: Biurowiec 27.07.18, 17:20
        Może jakieś przykłady? Mnie nie przychodzą na myśl żadne baraki pomiędzy Sienkiewicza, a 3-go Maja.
      • aro333 Re: Biurowiec 27.07.18, 18:55
        Moment moment, nie wszystkie baraki znikają. Część jest wlasnoscia siedleckiej firmy i byc moze znikna ale nie od razu
        • aro333 Re: Biurowiec 27.07.18, 18:57
          Hmmm poprawka chyba nawet dwóch firm. Te tzw baraki to parterowe budynki
    • kerac32 Re: Biurowiec 27.07.18, 19:43
      >> Te tzw baraki to parterowe budynki

Takie podejście do sprawy, to spore uproszczenie. Typowa zabudowa barakowa, to budynki na Geodetów, Karowej, Tetmajer, Spokojnej i Składowej. Miedzy Sienkiewicza i 3-go Maja nic takiego nie występuje.
      • mar-ok Re: Biurowiec 27.07.18, 19:53
        Rzeczywiście źle się wysłowiłem, mówiąc baraki chodziło mi o budynki parterowe. A że nie znikają już...szanowni Państwo, dajcie trochę czasu i znikną, są plany, projekty, wszystko idzie w dobrym kierunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka