Dodaj do ulubionych

Zima zaskoczyła drogowców!!!

19.11.04, 14:35

Jak co roku:))
Obserwuj wątek
    • izaza Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 19.11.04, 14:44
      zgadzam sie. Wawa jest okropna:(
      Ale zima zaskoczyla nie tylko kierowcow, bo pieszych chyba jeszcze bardziej...
    • aga.mix Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 19.11.04, 14:48
      Najgorsze stwierdzenie jakie tylko może być. Dlaczego? Bo niby jak to sobie
      wyobrażasz że w 5 minut po spadnięciu śniegu nasze służby doprowadzą
      nawierzchnię do stanu sprzed opadów? Albo że będą w stanie przy dzisiejszych
      opadach na bierząco odśnieżać w miejscu gdzie ktoś akurat jedzie i wypowiada
      takie słowa: "Zima zaskoczyła drogowców". Tak można by mówić gdyby nie
      odśnieżali kilka dni lub kila godzin po zakończeniu opadów. Co roku czekam na
      takie zdanie. I co roku bardziej mnie wkurza. Pługów śnieżnych jest trochę
      mniej niż użytkowników dróg. Dlatego nie istnieje sytuacja aby każdy miał sucho
      i czysto przed sobą. Niemniej pozdrawiam wszystkich którzy utknęli w zaspach.
      • emektb Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 19.11.04, 15:05
        aga.mix napisała:

> Najgorsze stwierdzenie jakie tylko może być. Dlaczego? Bo niby jak to sobie
        > wyobrażasz że w 5 minut po spadnięciu śniegu nasze służby doprowadzą
        > nawierzchnię do stanu sprzed opadów? Albo że będą w stanie przy dzisiejszych
        > opadach na bierząco odśnieżać w miejscu gdzie ktoś akurat jedzie i wypowiada
        > takie słowa: "Zima zaskoczyła drogowców". Tak można by mówić gdyby nie
        > odśnieżali kilka dni lub kila godzin po zakończeniu opadów. Co roku czekam na
        > takie zdanie. I co roku bardziej mnie wkurza. Pługów śnieżnych jest trochę
        > mniej niż użytkowników dróg. Dlatego nie istnieje sytuacja aby każdy miał
        sucho
        >
        > i czysto przed sobą. Niemniej pozdrawiam wszystkich którzy utknęli w zaspach.

Mam nadzieję, że nie pracujesz przy odśnieżaniu:)) Droga aga.mix firmy, ktore
        zajmuja sie odsniezaniem biora za to ciezko kase i powinny czekac z zapartym
        tchem na pierwsze opady ale zazwyczaj maja to gleboko w dupie
        • emenemki Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 19.11.04, 15:49
          Że zaskoczyła drogowców to po części prawda, bo wystarczy spojrzeć na znaki
          drogowe całkowicie niewidoczne z powodu oblepienia śniegiem. Z drugiej jednak
          strony, aga.mix ma trochę racji. Bo gdyby faktycznie odśnieżać na bieżąco (a nie
          po ustaniu opadów), to podejrzewam, że zimowe utrzymanie dróg mogłoby kosztować
          zdecydowanie więcej.
          Są podobno jakieś procedury określające kiedy powinno zacząć się odśnieżanie.
          NIe wiem dokładnie jak się przedstawiają.
          Z trzeciej z kolei strony, to zima przede wszystkim zaskoczyła kierowców (mnie,
          cholera też). Zdrowy rozsądek już dawno mówił, żeby zmienić opony na zimowe, ale
          lenistwo zwyciężyło. Ja dzisiaj zdążyłem, ale pod jednym z zakładów
          poinformowali mnie, że mogą mi zmienić dopiero w poniedziałek :(
          Drogowcy są po części oczywiście winni. Ale nie oni jedni.
          • Gość: Zetot Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.chello.pl 19.11.04, 16:06
            Zgadzam się z emenemkami.Pług pługiem, ale jak ktoś oczekuje od drogowców
            cudów, a sam nie dostosuje się do warunków zimowych, to zawsze będzie miał żal
            do kogoś innego.I tak nie jest najgorzej, bo w zeszłym roku w Nowym Targu, przy
            temp -2 wyruszyła uliczna polewaczka.Żyjemy w takim, a nie innym klimacie i
            biedni drogowcy tego nie zmienią.Ale cała nadzieja w członkach klubów
            tuningowych, których przednie spojlery niekiedy wyglądaja bardziej imponująco
            niż osprzęt pługu.Zaapelujmy do nich o pomoc.A w Wawie jeździ się dziś
            koszmarnie.Widziałem zaledwie jedną ciężarówkę z solą.
          • Gość: Rallye Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:37
            Oj Marcinku, naucz się zmieniać opony na czas :)))
            Ja od miesiąca w sumie śmigam na zimówkach :D
            Byłem w czwartek z kolegą u oponiarza, miał tylko 4 auta na placu...kazał
            40minutek czekać, w piątek o podobnej porze podobno kilka dni trzeba było czekać :D
            Jak to dobrze, że mam zimowe felgi i sam sobie mogę zmieniać kiedy chcę ;)
    • Gość: Agnes de Basel DO EMEKTB IP: *.ub.unibas.ch 19.11.04, 16:31
      pilnie sie odezwalam a tu co? moja ciekawosc jest niezaspokojona... nastepnym
      razem nie zamierzam reagowac na S.O.S...
      • emektb Re: DO EMEKTB 22.11.04, 17:11
        Gość portalu: Agnes de Basel napisał(a):

> pilnie sie odezwalam a tu co? moja ciekawosc jest niezaspokojona... nastepnym
        > razem nie zamierzam reagowac na S.O.S...

ale hola gdzie i kiedy się odezwałaś? na maila na pewno nie, a przynajmniej
        nie dotarł. ja czekałem, wypatrywałem, a później byłem chwilowo out of order.
        ale nadal będę czekał na jakąś reakcję:)))

pozdrawiam

PS> emil@siedlce.net
    • aga.mix Re: Zima zaskoczyła nie tylko drogowców!!! 19.11.04, 16:42
      Dorzucę jeszcze coś takiego. Ilu właścicieli prywatnych posesji odgarnęło śnieg
      sprzed swojego wejścia lub wjazdu??? Na moje oko w mojej okolicy zrobiło to
      trzech. A trochę ich tu mieszka. Nie tylko drogowcy zaspali
      • Gość: Rallye Re: Zima zaskoczyła nie tylko drogowców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:35
        Ja żem to uczynił, przerzuciłem chyba ze dwie tony śniegu :)))
        A resztę zgarnąłem moim pługiem (nisko osadzonym autem) :)
    • emek_tb Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 19.11.04, 17:14
      Panie Emek, zima to chyba zaskoczyła Pana. Jeśli masz wątpliwości co do pracy
      drogowców, to udaj się do nich w celu wyjaśnienia sytuacji i opisz sprawę jak
      należy. Nie odkryłeś niczego nowego - zimą pada śnieg i tyle.
    • Gość: blebla Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:11
      A ja szczęśliwie, choć "z sercem na ramieniu" dojechałam z Siedlec do Łukowa, i
      to na letnich oponach. Średnia prędkość - 30 km/h; 1 poślizg (szczęśliwie
      wyprowadzony, bezkolizyjny) pod Wiśniewem i jeden, również lekki, w Łukowie.
      Uważam to za ogromny sukces w tych warunkach pogodowych (moje umiejętności w
      tej dziedzinie są mizerne)choć w domu dopiero mąż oświecił mnie, że nasz
      samochód ma tzw. ABS i do czego ów twór służy. Mimo wszysko jestem z siebie
      dumna.
      • Gość: opoint Zima jest piękna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:27
        • Gość: opoint Re: Zima jest piękna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:32
          I nie ma się co denerowować, przecież doskonale wiemy co nas czeka... SZARA
          POLSKA RZECZYWISTOŚĆ. Ja też jeździłam dzisiaj po lokalnych drogach, stłuczki
          nie było, nikogo nie przejechałam, a że jeździłam 3 razy wolniej niż przy
          normalnych warunkach, nie szkodzi. Porządny kierowca dostosuje się do każdych
          warunków. Naprawdę gorzej czułam się jako pieszy i tu trzeba było pokonywać
          trasę 3 razy wolniej :-)) Pozdr
          • Gość: antka Re: Zima jest piękna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 18:23
            Popieram w całej śniegowatości :)
            I mimo iż znowu nie nadążam z suszeniem butów i wycieraniem zarosiałych szkieł
            patrzałkowych, to i tak bardzo lubię zimę. Za co? Za bałwana, za z górki na
            pazurki, że o piruetach nierzadko zakończonych wywiniętym orłem nie wspomnę, za
            ślizgawki i ligawki, za adwentowe lampiony i stroik corocznie robiony (przez
            Ktosia), za choinki i bombki, i świąteczne porządki. Za Św. Andrzeja i
            Mikołaja. I za kolędę, która świątecznie nastraja.
            A że śnieg nas zaskoczył? Dopiero byśmy byli zaskoczeni, gdybyśmy w tym roku
            nie załapali się na zimową dostawę śniegu :)
      • emek_tb Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 19.11.04, 18:40
        Gość portalu: blebla napisał(a):

> A ja szczęśliwie, choć "z sercem na ramieniu" dojechałam z Siedlec do Łukowa,
        i
        >
        > to na letnich oponach. Średnia prędkość - 30 km/h; 1 poślizg (szczęśliwie
        > wyprowadzony, bezkolizyjny) pod Wiśniewem i jeden, również lekki, w Łukowie.
        > Uważam to za ogromny sukces w tych warunkach pogodowych (moje umiejętności w
        > tej dziedzinie są mizerne)choć w domu dopiero mąż oświecił mnie, że nasz
        > samochód ma tzw. ABS i do czego ów twór służy. Mimo wszysko jestem z siebie
        > dumna.
        Po pierwsze gatuluję.
        Co do opon zimowych, to tak naprawdę są ostro przereklamowane. Na suchej lub
        mokrej twardej nawierzchni ich właściwości trakcyjne są gorsze niż letnich -
        droga hamowania jest dłuższa, są mniej stabilne na zakrętach i oczywiście dużo
        głośniejsze. Tak naprawdę sprawdzają sie tylko na śniegu lub błocie pośniegowym.
        ABS też do końca sprawy nie załatwia, co prawda pozwala na w miarę sprawne
        ominięcie przeszkody, ale np. głupieje na lodzie i wybojach. Kierowca jedyne co
        może zrobić, to wcisnąć pedał hamulca do dechy i manewrować kierownicą.
        Osobiście wolę hamowanie pulsacyjne bez układu ABS (dobrym rozwiązaniem byłaby
        możliwość wyboru, czy chcemy jechać z ABS czy nie). Najważniesze - zimą w
        czasie opadów należy jeździć po prostu wolniej. Cmentarze pełne są szoferów,
        którzy przecenili swoje uniejętnośc i zaufali różnym wynalazkom.
        P.S. Pozdrowienia dla DROGOWCÓW.
        • no_login Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 20.11.04, 17:23
          > Na suchej lub mokrej twardej nawierzchni ich właściwości trakcyjne są gorsze
          > niż letnich -
          Oczywiście że gorsze gdyż przeznaczone są do jazdy na lodzie,śniegu i błocie
          pośniegowym,suchej nawierzchni to prędko nie zobaczysz :-)
          > ABS też do końca sprawy nie załatwia, co prawda pozwala na w miarę sprawne
          > ominięcie przeszkody, ale np. głupieje na lodzie i wybojach. Kierowca jedyne
          > co może zrobić, to wcisnąć pedał hamulca do dechy i manewrować kierownicą.
          > Osobiście wolę hamowanie pulsacyjne bez układu ABS
          ABS zabezpiecza koła przed poślizgiem,a działa właśnie na zasadzie hamowania
          pulsacyjnego,nie skraca drogi hamowania,w niektórych przypadkach wręcz ją
          wydłuża.
          Niestety,rozwój techniki robi swoje.Kiedyś skrzynie biegów nie miały
          synchronizatorów i kierowcy potrafili zmieniać biegi bez zgrzytów,
          teraz umiejetności kierowców są mocno ograniczone.Pedał hamulca "do dna",
          rozpacz w oczach i w drzewo.ABS i inne wodotryski nie zastąpią umiejętności i
          prawidłowych odruchów.
          ???
      • arthur.m Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 19.11.04, 18:45
        W Wiśniewie jeden bus w rowie. Ostrożnie wszędzie ślisko.
        • siedlczanin11 Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 20.11.04, 12:48
          Jest sobota...już nie pada od wielu godzin...mrozek się utrzymuje...auta
          podjeżdżajace pod rózne wzniesienia w naszym mieście np. z ulic bocznych do
          ul.Warszawskiej nie mogą podjeżdżać na główną trasę (przed chwilą jechał tam
          mój tata i mi relacjonuje). Wniosek...Nie sypane sa takie niebezpieczne -
          trudne miejsca na drogach. ktoś tu dobrze powiedział...odpowiednie służby biorą
          za to ciężkie pieniądze z naszych podatków! Moim zdaniem Ci którzy mają kolizje
          czy uszkodzenia aut z takich przyczyn powinny występować do miasta o
          odszkodowania - za uszkodzenia z powodu dziur w jezdni także! Dam wam
          przykład...jeśli ktoś np. złamie sobie nogę idąc ulicą Piłsudskiego i to
          miejsce nie było odśnieżone lub oblodzone a lód nie był skuty to odszkodowanie
          płaci właściciel kamienicy - posesji chociaz płaci podatki do miasta i miasto
          ma także obowiązek utrzymania tych miejsc odśniezonych i w czystości. Nawet za
          wywożone jesienią liście płacą prywatni własciciele. Tak samo w przypadku sopla
          lodu, który spada z rynny i rani przechodnia - płaci właściciel. Kiedyś były
          skrzynie z piaskiem, który służył do posypywania śliskich miejsc - w Niemczech
          jest to norma.
          Za wszystko płacimy...ale gdy oczekujemy za to normalności, sytuacji właściwej
          jaka powinna być...to jej nie ma.
          SAMO ŻYCIE...
          • Gość: nie_stara Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.04, 00:04
            To nie do końca tak, jak piszesz. Nie wiem, jak jest gdzie indziej, ale w
            Niemczech za uprzątnięcie chodnika na całej długości posesji lub kamienicy
            odpowiedzialny jest właściciel, więc jak żłamiesz nogę pod moją chałupą, to ja
            będę płacić odszkodowanie, a nie miasto.Miasto sprząta ulice I to jest
            norma.Nikt się temu nie dziwi, choć wszyscy płacą podatki. Acha, przez
            uprzątnięcie rozumiane jest usuwanie liści, odśnieżanie i posypywanie piaskiem.
            Myślę, że trochę nam tu brakuje poczucia odpowiedzialności, jeżeli oczekujemy,
            ze wszystko za nas ktoś zrobi.
            • emektb Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 22.11.04, 17:25
              Gość portalu: nie_stara napisał(a):

> To nie do końca tak, jak piszesz. Nie wiem, jak jest gdzie indziej, ale w
              > Niemczech za uprzątnięcie chodnika na całej długości posesji lub kamienicy
              > odpowiedzialny jest właściciel, więc jak żłamiesz nogę pod moją chałupą, to
              ja
              > będę płacić odszkodowanie, a nie miasto.Miasto sprząta ulice I to jest
              > norma.Nikt się temu nie dziwi, choć wszyscy płacą podatki. Acha, przez
              > uprzątnięcie rozumiane jest usuwanie liści, odśnieżanie i posypywanie
              piaskiem.
              > Myślę, że trochę nam tu brakuje poczucia odpowiedzialności, jeżeli
              oczekujemy,
              > ze wszystko za nas ktoś zrobi.

(z góry przepraszam za słownictwo)

K.rcze żadnego poczucia odpowiedzialności większości osób raczej nie brakuje.
              ja chcę tylko, żeby ulica Ściegiennego, Kolejowa, Formińskiego, Czackiego,
              Budowlana i np. rampa kolejowa były przejezdne. płacę do cholery za to w
              piep.... podatkach - wcale nie takich małych znowu. to co mam może jeszcze
              wynająć pług z solą żeby mi (i innym) te ulice do porządku doprowadził? ludzie
              puknijcie się w czoła ja chcę tylko normalności i nie wymagam od nikogo rzeczy
              niemożliwych.

ściskam i całuję tam gdzie zawsze
              • Gość: emek_tb Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.aster.pl 22.11.04, 18:27
              • emek_tb Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 22.11.04, 18:29
                Emek zrobiłeś się jakiś nerwowy, czy to może mania prześladowcza?
              • no_login Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 23.11.04, 22:33
                > to co mam może jeszcze
                > wynająć pług z solą żeby mi (i innym) te ulice do porządku doprowadził?
                Pomysł nie jest głupi,jak już będziesz dysponował tym pługiem
                daj info to się w kolejce ustawię :-)
      • Gość: Rallye Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:39
        Ze 3 lata temu jechałem z Siedlec do Łukowa po lodzie praktycznie :P Miałem
        zimowe opony, na nic one się nie zdały, średnia prędkość nie przekraczała 20km/h
        to były zimy... :D
        • aga.mix Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 21.11.04, 18:24
          Bo jak zasypie to trzeba mieć pług. Zawsze przydatny... i zimą i latem
          • Gość: Paweł Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 23:23
            Drogowcy to lenie bo powinni odśnieżać też w czasie opadów a nie po chyba jakaś
            kasa idzie na lewo dzięki takiemu oszczędzaniu
            • razowiec Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 21.11.04, 23:45
              Czy ktoś może jechał dziś drogą nr 50? Niezapomniane doznania.
        • emek_tb Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 23.11.04, 11:17
          Ze 3 lata temu jechałem z Siedlec do Łukowa po lodzie praktycznie :P Miałem
          zimowe opony, na nic one się nie zdały, średnia prędkość nie przekraczała 20km/h
          to były zimy... :D

Rzeczywiście zimy to były kiedyś, a ich wyznacznikiem nie było oblodzenie,
          tylko zaspy sięgające kilku metrów.
      • emektb Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 22.11.04, 17:15

> A ja szczęśliwie, choć "z sercem na ramieniu" dojechałam z Siedlec do Łukowa,
        i
        >
        > to na letnich oponach. Średnia prędkość - 30 km/h; 1 poślizg (szczęśliwie
        > wyprowadzony, bezkolizyjny) pod Wiśniewem i jeden, również lekki, w Łukowie.
        > Uważam to za ogromny sukces w tych warunkach pogodowych (moje umiejętności w
        > tej dziedzinie są mizerne)choć w domu dopiero mąż oświecił mnie, że nasz
        > samochód ma tzw. ABS i do czego ów twór służy. Mimo wszysko jestem z siebie
        > dumna.

To niech se mąż spróbuje abeesem samochód z poślizgu wyprowadzić:)) życzę mu
        wszystkiegoo najlepszego:>
    • emektb Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 22.11.04, 17:29
      Aha i jest kilka dni po największych opadach a na 95 proc. jezdni i chodników
      nadal można se zęby powybijać, to też normalne? czy niektórzy nadal będą mi
      wypominać, że ich denerwuje naigrywanie się z urzędników i drogowców?
      • emenemki Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 23.11.04, 07:52
        emektb napisał:

> czy niektórzy nadal będą mi
        > wypominać, że ich denerwuje naigrywanie się z urzędników i drogowców?
        Z drogowców trochę tak, bo jak się okazuje to urzędnicy rozkazali zimie nie
        przychodzić do 1go (!) grudnia, ale za cholerę nie posłuchała.
        Z urzędników w tym kontekście? Oczywiście że nie!
      • Gość: Pawełek Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.bci.net.pl 23.11.04, 10:36
        emektb napisał:

> Aha i jest kilka dni po największych opadach a na 95 proc. jezdni i chodników
        > nadal można se zęby powybijać, to też normalne?

Ja wczoraj, dzięki drogowcom, pierwszego tej zimy orła wywinąłem ;-)
        Takie radosne orbitowanie o 8 rano miałem :-))))
        • no_login Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 23.11.04, 22:34
          > Ja wczoraj, dzięki drogowcom, pierwszego tej zimy orła wywinąłem ;-)
          > Takie radosne orbitowanie o 8 rano miałem :-))))
          cierpisz na bezsenność ??? ;_)
          • Gość: Pawełek Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.bci.net.pl 24.11.04, 09:44
            no_login napisał:

> cierpisz na bezsenność ??? ;_)

od czerwca 2002 mam kłopoty ze snem ;-)
    • Gość: blebla Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:55
      Wg władz Miasta Siedlce zima zaczyna się 6 grudnia. Takie informacje można
      uzyskać w Urzędzie Miasta. Rozpoczęcie akcji zimowej (to włodarze dają znak na
      to rozpoczęcie) we wcześniejszym terminie wiąże się z ogromnymi nakładami
      finasowymi. A jakiś tam padający śnieg w listopadzie to jedynie prowokacja
      (anomalia) pogodowa i Władze ulegać tej prowokacji nie mają zamiaru. Tak ma być
      i będzie i niech ludzie sobie łamią to i owo - po co wychodzą na ulicę jak
      wszyscy mówią, że jest ślisko? To są oszczędności !!!! Jestem pełna podziwu.
      • no_login Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 22.11.04, 19:57
        > Wg władz Miasta Siedlce zima zaczyna się 6 grudnia
        Władze miasta wiedzą lepiej.
        > po co wychodzą na ulicę jak wszyscy mówią, że jest ślisko
        Na dodatek ulica jest dla samochodów
      • Gość: Pawełek Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.bci.net.pl 23.11.04, 10:38

> Wg władz Miasta Siedlce zima zaczyna się 6 grudnia.

I słusznie, Władze też muszą ze Św. Mikołajem się liczyć.
        • Gość: gość Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 24.11.04, 11:23
          Przesadzacie. Pewnie nie jezdza non stop plugi i piaskarki, ale miasto na pewno
          doraznie wykupuje ile ma ich jezdzic na dobe. Nie rozumiem po cholere zaczynac
          caly kosztowna operacje, tylko dla tego zebyscie sie lepiej poczuli widzac
          plugi i paskarki czesciej niz radiowozy policyjne.
          • no_login Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 24.11.04, 21:02
            Kilka razy zdarzyło mi się widzieć radiowozy w Siedlcach :-)
            np.na Sokołowskiej,znaki zakazu wyprzedzania,przejście dla pieszych,
            jeden z tych radiowozów był wyprzedzany.
            Zgadnij jaka była reakcja niebieskich mundurków? :-)))))
            • zyg_zag Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 24.11.04, 21:12
              Z pewnością wezwali na pomoc jakąś piaskarkę.
              • no_login Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 24.11.04, 21:45
                Nie żartuj,ponieważ któryś z licznych gości napisał
                >tylko dla tego zebyscie sie lepiej poczuli widzac
                >plugi i paskarki czesciej niz radiowozy policyjne.
                twierdzę że lepiej spotkać piaskarkę,lepiej się
                wtedy poczuję.
                A na oblodzonych i zaśnieżonych ulicach potrafię
                bezpiecznie jeździć
    • Gość: Krzych... Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: 80.51.246.* 20.01.05, 16:38
      Ale jazda... Brakowało nam trochę śniegu to nareszcie mamy.
      • Gość: Bambi Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:48
        4x4 rulezzzz ! :)))
        • Gość: n_l Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:38
          odnóża dolne-rulez!!!! :-))))))
          • Gość: Bambi Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:43
            na kolcach chyba :))))))
    • demolca Re: Zima zaskoczyła drogowców!!! 21.01.05, 18:49
      2 lata temu usłyszałem w Garwolinie: Siedlce to Irkuck.
      Nie wiem, czy facet nie lubił Siedlec czy miał rację.
      Chyba jednak to drugie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka