Dodaj do ulubionych

Eurowizja - Ivan i Delfin

30.01.05, 09:58
Tym razem komisja w 28 osobowym składzie wybrała kandydata na Eurowizję. Jest nim zespół Ivan i Delfin z rosyjskim wokalistą Iwanem Komarenko. Podobno wybrany utwór - "Czarna dziweczyna" na konkursie ma byc śpiewany po polsku i po ukraińsku [w tym roku festiwal odbywa się w Kijowie]. Może jest szansa, że Polska nie wyląduje na szarym końcu. Co sądzicie?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Eurowizja - Ivan i Delfin IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 30.01.05, 16:49
      Wydaje mi sie ze to "polityczne zagranie"Nie chodzi mi o polityke w doslownym
      znaczeniu ale o dosc dobry ruch taktyczny.Chyba beda szanse chociaz akurat ten
      wykonawca i ta piosenka dla mnie jest slaba.No ale to moje zadanie a o gustach
      sie nie dyskutuje.
      • ac20068 Re: Eurowizja - Ivan i Delfin 30.01.05, 17:58
        Zgadzam się, że ten zespół nie został wybrany przypadkowo. Piosenki co prawda jeszcze nie słyszałam [Czarna dziewczyna, znam jedynie Jej czarne oczy], ale samo jury stwierdziło, że to reprezentant kiczu. Po ostatnich festiwalach widać jednak, że ambitniejsze kawałki nie mają szans.
        • Gość: lukasz Re: Eurowizja - Ivan i Delfin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:13
          Piosenka spodobała mi się dopiero po dziesiątym odsłuchaniu, utwór jest jak dla
          mnie raczej w rytmach cygańskich, zalatuje disco - polo. W języku rosyjskim
          jest zaledwie kilka wersów w drugiej zwrotce, reszta to polski, o czym by więc
          nie śpiewali to i tak oprócz nas, Polaków, nikt tego nie zrozumie. No, ale
          zobaczymy. Podobno za granicą disco - polo jest niezwykle popularne. W każdym
          razie życzę im powodzenia!
    • Gość: antka Re: Eurowizja - Ivan i Delfin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 09:26
      i pomyśleć, że chodziliśmy z Iwanem na te same ćwiczenia na studiach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka