Gość: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:44 Na starych zdjęciach z wyjazdu Piłsudskiego na Starowiejską jest piękna brama. Teraz zostały po niej resztki. Możeby tak zrekonstruować? Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emektb Re: Brama wjazdowa na starowiejskiej 19.02.05, 19:58 brama floriańska faktycznie fajno wyglądała i nawet co niektórzy miewali już takie pomysły jednak jest mały problem - duży ruch aut, który został by praktycznie zatrzymany bo brama była wąska Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: Brama wjazdowa na starowiejskiej 19.02.05, 22:52 Przecież powstało, z myślą o tej budowli jakieś Towarzystwo o nazwie "Brama"-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synoptyk Re: Brama wjazdowa na starowiejskiej IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.05, 09:03 Zgadza się, pomysł odbudowy jest aktualny. Ruch samochodów ma byc inaczej zorganizowany. Czy to aby brama "floriańska"? Chyba tej nazwy nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Brama wjazdowa na starowiejskiej 20.02.05, 13:57 ależ miała, miała a ruch samochodów to pewnie parkowymi alejkami poprowadzisz, dalej gdzieś na tyłach szpitala miejskiego i przyszłego multikina? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
marianeq Re: Brama wjazdowa na starowiejskiej 21.02.05, 13:00 A nie nazywało się to po prostu "Dzwonnicą"? Muszę sprawdzić na starych pocztówkach. PA!wel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antka Re: Brama wjazdowa na starowiejskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 13:03 ano nazywało się, przynajmniej tak się nazywa na pocztówce mojej babci :) Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Brama wjazdowa na starowiejskiej 21.02.05, 13:06 Zgadza się, to była dzwonnica, a nie brama Floriańska. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Jednak dzwonnica 21.02.05, 22:41 Tak wyglądała, gdy istniała - zdjęcie: www.biblioteka.ab.edu.pl/modules.php?set_albumName=album17&id=Siedlce_Dzwonnica&op=modload&name=gallery&file=index&in clude=view_photo.php&PHPSESSID=0e27956b02a359e9266613573b108f68 Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Jednak dzwonnica i brama 21.02.05, 22:59 Na fotografi jest widok bramy -dzwonnicy od strony ulicy Starowiejskiej www.dawnesiedlce.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Jednak dzwonnica i brama 21.02.05, 23:02 nie muszę zdjęć oglądać. to była brama - u jej szczytu posadowiona była dzwonnica a brama nazywała się floriańska do jasnej cholery PS> musicie wierzyć swojemu przyszłemu prezydentowi Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: Brama wjazdowa na Starowiejskiej 05.05.15, 10:26 Gdyby to ktoś inny wyciągnął trzy stare wątki i nic nie napisał, to krzyknąłbym: O! spamer!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Brama wjazdowa na Starowiejskiej 07.05.15, 14:01 Wyciągnąłem te wątki aby pokazać, że o bramie pisaliśmy jak jeszcze "Bramy" nie było. Zamknęli Starowiejską, powiesili bramę, ustawili krzesła i kulturalnie się raczyli tańcem i śpiewem. Niosło się po całym mieście - .."odbudujemy, odbudujemy, jemy, jemmy, mmmy, ..."I wszystkim się zdawało, że ...." Odpowiedz Link Zgłoś
mpppm Re: Brama wjazdowa na Starowiejskiej 07.05.15, 17:13 Krzychu, powyjaśniaj jeszcze trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Brama wjazdowa na Starowiejskiej 07.05.15, 20:38 > ...powyjaśniaj jeszcze trochę. Nie mogę, bo mnie zatkało ze śmiechu gdy przeczytałem to www.spin.siedlce.pl/2015/05/06/w-piatek-otwarcie-tras-narciarskich/ Po czym będziemy latem biegać na nartach? Po czymś "zrobionym w Siedlcach"? Odpowiedz Link Zgłoś