Dodaj do ulubionych

Plakat polityczny.Nowa jakość?

05.08.05, 13:59
Pojawiły się na mieście plakaty z napisem "Nie ufaj koMuchom" i "RazLenin,
RazStalin, RazPutin". Z autobusu nie mogłem przeczytać kto je podpisał ale mi
się podobają.
Obserwuj wątek
    • kaowiec81 Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 05.08.05, 16:05
      Rzeczywiście plakaciki są całkiem ciekawe. Plakat z feministkami też całkiem
      udany:-D
    • Gość: Mariusz Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 05.08.05, 16:19
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=262
      • emektb Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 05.08.05, 21:14
        no te plakaty jako żywo przypominają mi te serwowane przez hitlerowców, ale
        pewnie tylko ja mam takie objawone skojarzenia
        • krzycho1252 Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 06.08.05, 09:56
          emektb napisał:

> no te plakaty jako żywo przypominają mi te serwowane przez hitlerowców, ale
          > pewnie tylko ja mam takie objawone skojarzenia
          Nie wiedziałem,że znasz się propagandowych plakatach hitlerowskich Niemiec?
          Takie porównanie jest co najmniej niestosowne.
          • emektb Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 08.08.05, 11:12
            no tak się akurat składa, że zajmowałem się trochę propagandą hitlerowską:))
            ale co tam, tak jak napisałem to tylko moje zdanie. nie rozumiem dlaczego
            miałoby to niewinne porównanie być takie niestosowne? nie są takie same, ale
            wykorzystują te same mechanizmy manipulacji. ot i tyle. same plakaty rhm uważam
            za prymitywne.
        • Gość: Właściciele pomysł Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:37
          Ty pamiętasz czasy hitlera czy piszesz sobie ot tak?
    • baaad Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 06.08.05, 13:27
      Jesteś absolwentem warszawskiej ASP. W jaki sposób zarabiasz na życie?

Zajmuję się projektowaniem plakatów, ilustracją, identyfikacją indywidualną.
      Współpracuję z agencjami oraz klientami bezpośrednimi. Zanim
      założyłem „Korekstudio” pracowałem w kilku dużych agencjach reklamowych.
      Zrezygnowałem z nich ponieważ brakowało mi zaistnienia osobistego. Byłem
      anonimowy.

Twój plan się powiódł i Wojciech Korkuć zaistniał. Czy odniosłeś jakieś
      spektakularne sukcesy?

Branża artystyczna sztuki użytkowej, czyli plakaty, ilustracja czy logo, jest
      dosyć elitarnym oraz niszowym klubem, zamkniętym gronem. Niewiele osób zna
      rangę nagród dla twórców sztuki użytkowej. Odpowiadając na pytanie: dostałem
      kilka nagród w kraju i za granicą. Miałem też tam wiele publikacji.

To fragment wywiadu z autorem plakatów - reszta 12.08 w Życiu Siedleckim
      • Gość: Pawełek Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 10:24
        baaad napisał:

reszta 12.08 w Życiu Siedleckim

powrót?
        • emektb Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 08.08.05, 10:42
          nazwałbym to "badyl rewolucja":))
          • Gość: Pawełek Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 11:12
            emektb napisał:

> nazwałbym to "badyl rewolucja":))

jeżeli nie tajne, to coś więcej proszę, jeżeli tajne to poźniej się odezwę :-)
            • klemens.klemens Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 08.08.05, 11:47
              Raczej głupawe te plakaty, treści ZERO, ot gra słowami i obrazkami.
              • emektb Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 08.08.05, 11:51
                klemens.klemens napisał:

> Raczej głupawe te plakaty, treści ZERO, ot gra słowami i obrazkami.

z tym to ja się zgadzam w 1000 proc.:)
            • emektb Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 08.08.05, 11:50
              badyl wszedł do elity. został dyrektorem:)))
              • klemens.klemens Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 08.08.05, 11:55
                O qrcze, zaczął nosić krawat?
                • emektb Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 08.08.05, 12:21
                  eee gdzie tam
              • Gość: Pawełek Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 12:44
                emektb napisał:

> badyl wszedł do elity. został dyrektorem:)))

w mordę jeżą, Badyl, grabula i wielkie gratulacje !!! :-)
                • klemens.klemens Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 08.08.05, 12:47
                  Fakt, to znakomicie. Dlaczego jednak jego awans jest odnotowany w kontekście
                  tych idiotycznych plakatów? Antyfeminista, czy co?
                  • emektb Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 08.08.05, 13:05
                    on to w ogóle jest na anty. teraz to mi powiedział nawet, że żadnym dyrektorem
                    nie jest. i weź tu z nim jak człowiek z człowiekiem. no nie da się po prostu.
                    może to wszystko dlatego, że jest (tfu) anarchistą?:)
                    • Gość: Pawełek Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 13:15
                      emektb napisał:

> on to w ogóle jest na anty. teraz to mi powiedział nawet, że żadnym
                      dyrektorem
                      > nie jest.

nieśmiały jest :-)
                      • emektb Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 08.08.05, 13:53
                        wydaje mi się, że wszystko wskazuje na to, że może być szefem:)
                        • Gość: n_l Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:48
                          a kawę potrafi parzyć?
                          • Gość: Pawełek Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 15:09
                            Gość portalu: n_l napisał(a):

> a kawę potrafi parzyć?

uczył się tej sztuki u samego Emka, to pewnie potrafi...:-)
                            • Gość: Pawełek Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 15:10
                              Gość portalu: Pawełek napisał(a):

> Gość portalu: n_l napisał(a):
                              >
                              > > a kawę potrafi parzyć?
                              >
                              >
                              > uczył się tej sztuki u samego Emka, to pewnie potrafi...:-)

przynajmiej nie będą cierpieć na nadciśnienie...hehe :-)))
          • Gość: Właściciel pomysłu Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 20:00
            Pierwsza kwestia to taka kwestia że to niejest polityczny plakat i jeżeli masz
            pojęcie w jakich czasach żyjesz zrozumiesz go (seria trzech plakatów? o
            kobietach też jest polityczny?) Teraz powininneś rozpocząć myśleć nad krytyką
            jedyny temat badylarstwa jaki tu jest poruszony to Twoja polityka badylami
            wolno Ci gonić nierobów a jak ktoś coś robi by wyróżnić pewne tematy i zmusić
            Cię do myślenia to lecisz do niego z badylami. Strzelasz do nas ślepakami na
            Ciebie i Tobie podobnych będzie plakat! Niezastanowisz się bo poco prawda?
            Te plakaty mają ochłodzić myślenie dlatego są proste. Zgadzasz się czy nie
            nieobchodzi mnie to. Plakaty są dedykacją dla wściekłych od dobroci ludzi
            którzy mają dosyć tematów prezentowanych i chłodzi ich zapęd.

Jesteśmy prywatnymi obywatelami którzy chcą zjednać ludzi w celu osiągnięcia
            sukcesu nazywamy się MilJon.
      • nicoscokej Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 08.08.05, 14:23
        Nudni jesteście w swych pudełeczkach.

BTK
        • krzycho1252 Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? 10.08.05, 23:19
          nicoscokej napisał:
          > Nudni jesteście w swych pudełeczkach.
          > BTK
          A o plakatach nic więcej nie powiesz ?
          • Gość: Ktokolwiek Re: Plakat polityczny.Nowa jakość? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 03:39
            O plakatach nie muszę!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka