Dodaj do ulubionych

Bilbord - ABORCJA !!

IP: 80.51.51.* 05.09.05, 14:38
widzieliście ten bilbord ?Jest koło Katedry, przystanełam i popatrzylam na
niego, az serce ściska, ale czy tak naprawde nie jest zbyt wyzywający ? czy
potrzebujemy w naszym mieście takich bilbordów ? są na nim zdjęcia dzieci
zabitych podczas aborcji, Wydaje mi sie ze ten plakat ma z 15 metrów
długości !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: be Re: Bilbord - ABORCJA !! IP: 80.51.51.* 05.09.05, 17:26
      dla mnie to chamstwo, jak ide z dzieckiem to nie zycze sobie aby ono to
      ogladało, a ja musze odwracac jego uwagę.
      • Gość: reni Re: Bilbord - ABORCJA !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 17:39
        Chamstwo? Widać że serca jesteś pozbawiony, skoro tak mówisz. Po prostu
        pokazuje sie ludziom wreszcie szczerą prawdę, a ty mówisz o chamstwie.
        Największa bezczelność to bycie obłudnym: zamykać oczy na tragedię
        nienarodzonych dzieci bo "to brzydko wygląda" i "ja nie będę na to patrzeć".
        • Gość: chmurka19 Re: Bilbord - ABORCJA !! IP: 80.51.51.* 05.09.05, 18:43
          Popatrzyłam jak ludzie przechodza koło tego : jeedni obojetnie a inni czytają
          co jest napisane i przyglądają się temu ...
        • Gość: chmurka19 Re: Bilbord - ABORCJA !! IP: 80.51.51.* 05.09.05, 18:43
          Popatrzyłam jak ludzie przechodza koło tego : jeedni obojetnie a inni czytają
          co jest napisane i przyglądają się temu ...
        • emektb Re: Bilbord - ABORCJA !! 05.09.05, 20:42
          tak a propos obłudy. oficjalne stanowisko ze strony środowisk kościelnych i
          statystyki, tfu, medyczne są bardzo podobne - problemu aborcji w Polsce nie ma!
          A jeśli problemu nie ma, to po co te plakaty? A jeśli problem jest to znaczy,
          że ktoś dokonuje nielegalnych aborcji, a jeśli ich dokonuje tzn., że robią to
          lekarze, a jeśli robią to lekarze, to są oni, przynajmniej statystycznie, w 95
          proc. katolikami. Obłudnymi katolikami.
          • partyzant76 Re: Bilbord - ABORCJA !! 07.09.05, 14:57
            Ładny wywód, tylko obarczony u podstaw fałszywym założeniem. Gdzie i kiedy ktoś
            z hierarchii koscielnej powiedział, że problemu aborcji w Polsce nie ma? To, że
            Kościół tę wystawę popiera (choć może nieco półgębkiem, bo faktycznie jest
            drastyczna) świadczy o czymś dokładnie przeciwnym: że UWAŻA aborcję za problem.
            Co do lekarzy-obłudnych katolików, w pełni się zgadzam. Tylko że to też jest
            argument za tą wystawą: obrazuje ona bowiem praktyczne skutki owej obłudy. I
            może (przynajmniej w teorii) wywołać na nich pewną presję otoczenia, by
            sukinsyny albo trzymali się nakazów wyznawanej religii, albo się jej uczciwie
            wyrzekli.
            • szaman.morski Re: Bilbord - ABORCJA !! 07.09.05, 15:03
              jeszcze inna strona tej obłudy,kiedy aborcja może byćlegalnie przeprowadzona,nie
              ma lekarza który by to zrobił,względy religijne nie pozwalają,w prywatnym
              gabinecie ten problem znika
              • emektb Re: Bilbord - ABORCJA !! 07.09.05, 15:08
                brawo szaman!
              • partyzant76 Re: Bilbord - ABORCJA !! 07.09.05, 16:33
                Nic dodać, nic ująć. Obłuda to paskudna rzecz - dwulicowym świętoszkom dowalał
                (i to w ostrych słowach) osobiście Jezus Chrystus. Powtórzę to, co napisałem w
                poprzednim poście: uczciwym podejściem jest: albo trzymać się wyznawanej
                religii, albo się jej wyrzec. Jak ktoś chce tłuc kasę na skrobankach - to niech
                nie udaje katolika.
            • emektb Re: Bilbord - ABORCJA !! 07.09.05, 15:08
              a ja myślałem, że trzeba wybaczać:))
              adaś nie wymagaj ode mnie bym pamiętał nazwiska różnych hierarchów kościelnych,
              którzy występowali kiedyś w TV lub innych mediach i twierdzili, że odkąd
              wprowadzono zaostrzoną ustawę antyaborcyjną to ten problem przestał praktycznie
              istnieć i mówili, że jeśli jest to tylko margines. wszyscy wiedzą, że takie
              wypowiedzi miały miejsce, więc nie używaj wobec mnie tak prostych chwytów
              erytycznych, bo się obrażę:)) a założenie przy bardziej wnikliwej analizie
              okaże się prawdziwe. zapewniam.

PS> a gdzie i kiedy kościół mówił, że ustawę, a właściwie jej wykonanie, można
              sobie o kant dupy potłuc, bo rocznie wykonuje się parę dziesiątek tysięcy
              nielegalnych aborcji? bo jakoś nie pamiętam:))
              • partyzant76 Re: Bilbord - ABORCJA !! 07.09.05, 16:19
                Nie wiem, jakich hierarchów masz na myśli. Jeśli tacy są, to po pierwsze
                chrzanią głupoty, a po drugie - nie reprezentują stanowiska całego Kościoła. Od
                czasu do czasu zdarza mi się zajrzeć do prasy katolickiej (bynajmniej nie
                "Naszego Dziennika", którego za taką nie uważam, ale np. "Gościa Niedzielnego,
                który ma już jaki taki poziom) i prawdę mówiąc nie spotkałem się tam z
                marginalizowaniem problemu. Nie podoba mi się jednak jego sztuczne
                nadmuchiwanie, a z takim mamy do czynienia, kiedy powtarzamy obiegowe opinie o
                całkowitej nieskuteczności tej ustawy i dziesiątkach bądź setkach tysięcy
                nielegalnych aborcji. Wiem, że rządowe dane o jej wykonalności są do kitu. Ale
                dane organizacji feministycznych również są wzięte z sufitu. Bo służą kampanii
                na rzecz zniesienia owej ustawy.
        • Gość: be Re: Bilbord - ABORCJA !! IP: 80.51.51.* 06.09.05, 19:28
          "reni" chamstwem jest wciskac to przed oczy dzieciom, a nie starym prykom.
          rozróżniasz?
    • bambii Re: Bilbord - ABORCJA !! 05.09.05, 19:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=27958209
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka