mariano_d 21.12.05, 12:45 W samo południe Elton John poślubił swojego partnera Davida Furnish'em. Młodzieży Wszechpolska Ty widzisz i nie grzmisz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr_flick Re: Homofoby na start !!! 21.12.05, 14:00 mariano_d napisał: > W samo południe Elton John poślubił swojego partnera Davida Furnish'em. > Młodzieży Wszechpolska Ty widzisz i nie grzmisz? To dla mnie bardzo dobra wiadomość. Kocham Cię Mariano, wiesz o tym. I teraz możemy żyć jak chcemy. Ale nie wiem: Ożenisz się ze mną, czy wyjdziesz za mnie za mąż? To niezwykle ważne, chociaż możemy się zamieniać rolami. Młodzieży Wszechpolska, Kochana Moja Młozieży (płci męsiek oczywiście), oj, Ty Moja Młodzieży - nie grzmij, prooooszę Cię....Oooohhhhh.... Wasz Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Homofoby na start !!! 21.12.05, 21:06 mariano_d napisał: > I love you to a pisałeś,że masz żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Homofoby na start !!! 21.12.05, 21:25 Zapomiałem,że jest jeszcze miłość platoniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Homofoby na start !!! 21.12.05, 21:38 jakby nie patrzeć na jedno wychodzi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Homofoby na start !!! 21.12.05, 21:44 emektb napisał: > jakby nie patrzeć na jedno wychodzi:)) no. Trzeba się spowiadać i z myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Homofoby na start !!! 22.12.05, 09:06 No wiesz ... myslalem ze mnie tylko kochasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Homofoby na start !!! 22.12.05, 14:34 Wy wszyscy tylko o jednym;) A ja myślałem, że miłość bliźniego to wartość dla każdego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Homofoby na start !!! 22.12.05, 14:42 no dobra dobra ... ja love cie tez :P Odpowiedz Link Zgłoś
dr_flick Re: Homofoby na start !!! 23.12.05, 11:36 Mariano chciałbym się z Tobą spotkać. Podobasz mi się - ta Twoja łysinka inteligenta, te niepewne siebie szare oczęta, te drgające nerwowo paluszki....Mniam, mniam... Co sądzisz na temat szybkiej konsumpcji? Bo ja, oooh... tak natychmiast! I jeszcze jedna sprawa - czy przyłączysz się do naszej grupy? Wyjeżdżamy na sylwka do Hamburga(mniam, mniam). Ps.Napisz mi koniecznie czy masz włosy na klatce piersiowej. Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: Homofoby na start !!! 23.12.05, 11:42 Jeżeli nie będziecie za mocno dokazywać mogę udzielić wam (dr_flickowi i tobie mariano) dyskretnego ślubu. Piszę serio. Ale na taką galę jaką stworzył Elton John nie mam ochoty. No to gdzie? Katedra itp. kościoły (póki co) odpadają. Ale po cichutku w kaplicy dworcowej? Nooooo???? No, co Wy na to? ( chciałem dodać chłopcy, ale sam nie wiem jak powinno być: "chłopcy" czy "dziewczyny"?) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Homofoby na start !!! 23.12.05, 12:14 Byłaby to bigamia. Ślub na dworcu...? "Bigamia to pojęcie oznaczające sytuację, w której jedna osoba zawarła związki małżeńskie z dwoma partnerami. W Polsce, bigamia jest przestępstwem, opisanym w art. 206 kk, który stanowi, że karze podlega ten, kto zawiera małżeństwo, pomimo że pozostaje w związku małżeńskim (dotyczy to także większej ilości zawartych związków małżeńskich, czyli wielokrotnej bigamii). Jest to również przestępstwo w części krajów świata, przede wszystkim z kręgu kultury zachodniej." Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Homofoby na start !!! 23.12.05, 12:23 Myślałem ze bedzie smiesznie a jest jak zwyle , malutki zakompleksiony człowiek szukający wsparcia w swoim obłędzie, Święta idą , też ciebie kocham bo trzeba pomagać zagubionym i ułomnym. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Homofoby na start !!! 23.12.05, 17:17 > Mariano chciałbym się z Tobą spotkać. Hmm - ja raczej nie. > Podobasz mi się - ta Twoja łysinka inteligenta, te niepewne siebie szare oczęta, te drgające nerwowo paluszki.... Pewnie mnie pomyliłeś ze swoim byłym chłopakiem, bo oczy mam niebieskie. > I jeszcze jedna sprawa - czy przyłączysz się do naszej grupy? Wyjeżdżamy na > sylwka do Hamburga W grupie to ja się lubię napić piwa, i to z przyjaciółmi - ale szukaj dalej, może znajdziesz kogoś kto Cię zaakceptuje. > Ps.Napisz mi koniecznie czy masz włosy na klatce piersiowej. U mężczyzn to normalne, nie martw się, może Ci jeszcze kiedyś wyrosną. Z okazji świąt wszystkiego najlepszego i ... wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.czlowiek Re: Homofoby na start !!! 23.12.05, 20:18 żenujące.... i to bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.czlowiek Re: Homofoby na start !!! 23.12.05, 20:21 Robicie sztuczny problem. Czy to jest ważne czy ktos jest hetero czy tez homo? Chyba to ma najmniejsze znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Homofoby na start !!! 23.12.05, 21:45 > Chyba to ma najmniejsze znaczenie. powiedz to prezdentowi IV RP -- Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 23.12.05, 22:14 a "ambrozji" z "mroczuniem" nie zaprosili? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_flick Re: Homofoby na start !!! 23.12.05, 22:25 Jeżeli nie ma to żadnego znaczenia to prześpij się raz z homo a raz z hetero (o ile będzie chciał). Tu do bambiego! Nie może wyjść śmiesznie jeżeli dorosły i odpowidzialny podobno (bo na stanowisku społecznym i reprezentacyjnym) facet na forum miasta potępia kogokolwiek. Po co ten sztandar z homofobią wypisaną na płótnie? Komu ma służyć ta deklaracja? Trudno mi to zrozumieć i dlatego zareagowałem zgrywą. To do Mariano! Nizależnie jakie masz oczy i tak cię kocham. Napisz nam koniecznie czy Twoje posty na temat homofobii czyta Twoja żona, czy też udajesz bohatera tylko przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Homofoby na start !!! 23.12.05, 23:14 > Po > co ten sztandar z homofobią wypisaną na płótnie? Po to zeby reagować żywo na otaczającą rzeczywistosc , sam bede dzierżyl ten sztandar jak bedzie taka potrzeba, a tacy jak ty szybko wkładają brunatne koszule planując swoją kryształową noc. O wy "wszechpolacy" jak oczyścicie ten naród ? > Trudno mi to zrozumieć a to wszystko wyjasnia, jesli nie rozumiesz to zapytaj , poproś o wytłumaczenie , jakże czesto nie rozumiejąc reagujecie "zgrywą" , trzeba przeciez zachować twarz nierozumną ale zawsze twarz więc lepiej wyśmiać innych niż zrozumieć, a to przezież nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Homofoby na start !!! 24.12.05, 10:02 bambii napisał; > O wy "wszechpolacy" jak oczyścicie ten naród ? Poniosło cię. Wątek,który miał w założeniu mariano_d(jak przypuszczam) pokazać zmiany obyczajowe dziejące się na naszych oczach stał się bez powodu politycznym. > > Trudno mi to zrozumieć > > a to wszystko wyjasnia, jesli nie rozumiesz to zapytaj , poproś o wytłumaczenie > , jakże czesto nie rozumiejąc reagujecie "zgrywą" , trzeba przeciez zachować > twarz nierozumną ale zawsze twarz więc lepiej wyśmiać innych niż zrozumieć, a to przezież nie boli. > Ty też nie chcesz zrozumieć,że ktoś może mieć inny pogląd na świat.Najlepiej przypisać "twarz nierozumną". "Zgrywa", żart, śmiech świadczy,że jesteśmy zdrowi. I to jest akcent optymistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 24.12.05, 10:42 krzycho1252 napisał: > Poniosło cię. Wątek,który miał w założeniu mariano_d(jak przypuszczam) pokazać > zmiany obyczajowe dziejące się na naszych oczach stał się bez powodu > politycznym. Bo to niestety jest problem polityczny. Powiedz gejom i lesbijkom, że nie jest. Jeżeli "czynniki polityczne" (z najważniejszą już teraz osobą w państwie) bez żadnych konsekwencji mogą te osoby - wykorzystując swą władzę - dyskryminowac, to czym to jest innym, jeśli nie problemem politycznym? Co więcej, brak jest dyskusji na ten temat, a niestety w Polsce w końcu będziemy musieli się z tym zmierzyc. Jak na razie bowiem - na racjonalne argumenty osób tolerancyjnych, można najwyżej usłyszec: "To się pochyl" ze strony homofobów, którzy mienią się katolikami. Ale cóż, sytuacja wygląda jednoznacznie: homoseksualizm nie jest chorobą, a homofobia owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_flick Re: Homofoby na start !!! 27.12.05, 21:54 Nie jest chorobą, ale dewiacją jest. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 27.12.05, 21:57 To twoje zdanie, a że jest niezgodne ze współczesną medycyną to już nie moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Homofoby na start !!! 24.12.05, 11:01 > Poniosło cię. mnie ? LOL > jak przypuszczam to jedynie Twoj punkt wiedzenia ktory szanuje , ja mysle inaczej moge ? > Ty też nie chcesz zrozumieć,że ktoś może mieć inny pogląd na świat Krzycho przeczytaj uwaznie ten watek i powiedz mi kto tutaj szanuej poglady innych bo widze ze zgubiles sie. NIE JESTEM HOMOSEKSUALISTA , NIE JESTEM TEZ Z NIMI POWIAZANY ale zachowania ktore widze wokół i przyzwolenie na te działania np. przez IV RP w postaci prezydenta mnie porażają. Tak dokładnie ropoczynała sie historia III Rzeszy. > "Zgrywa", żart, świadczy śmiech że jesteśmy > zdrowi. Wiesz co ja naprawde mam poczucie humoru, ale jak nie przepadam za kawalami o zydach w obozie koncentracyjnym tak podobnie tego typu zarty prezentowane tutaj mnie tez nie bawią, widac mamy rózne poczucie humoru i mam nadzieje ze szanujesz moje. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_flick Re: Homofoby na start !!! 27.12.05, 21:52 Słuchaj, zaczynam niepokoić się Twoim stanem. Dlaczego nie potrafisz nazywać rzeczy po imieniu? Polityczna poprawność za wszelką cenę? Nawet za cenę przyzwoitości? Wybacz, ale niegdy nie byłem na tyle bezczelny aby obnościć się publicznie ze swoimi ewent. skłonnościami seksualnymi. Uważam, że kultura osobista to także dyskrecja oraz skromność i przyzwoitość, a te na afiszowanie nie zezwalają. Ktoś, kto ma czelność krzyczeć o włsnych niezdrowych preferencjach powinien najpierw się zastanowić, potem zawstydzić a jeszcze potem zacząć sam siebie oraz innych ludzi szanować. Epatowanie homoseksualizmem (a i nadmierne normalnym hetero) jest chore. Ty tego nie pojmujesz, więc nieś w górze swój sztandar lewicowego idioty. I nie histeryzuj ciągłym nadmienianiem o faszyźmie. Moje oburzenie na prostackie maniery dewiantów nazywasz faszyzmem? Zastanów się co Ty wygadujesz. Jeżeli ktoś zawraca mi, moim znajomym, rodakom i dzieciom głowę swoim rzekomym prześladowaniem w Polsce to jest godzien współczucia. Ale tylko wtedy gdy jest to prawdą. A przecież nie jest. Sa jeszcze ludzie, którzy potrafią wszystko nazywać po imieniu i nie boją się reakcji lewicowych idiotów wytresowanych przez GW itp. media. Więcej przyzwoitości, skromności, dyskrecji i godności. "Inny" nie znaczy automatycznie "godzien społecznego hołdu". Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 27.12.05, 22:27 dr_flick napisał: > Dlaczego nie potrafisz nazywać > rzeczy po imieniu? "Ta rzecz" nazywa się homoseksualizm i tak ją właśnie nazywamy. > Polityczna poprawność za wszelką cenę? To nie polityczna poprawnosc, tylko tolerancja. A tolerancja to minimum, na które każdego powinno byc stac. > Wybacz, ale niegdy nie byłem na tyle bezczelny aby obnościć się > publicznie ze swoimi ewent. skłonnościami seksualnymi. Osoby homoseksualne też pewnie by nie chciały, ale są zmuszane, by ciągle przypominac o swojej sytuacji. Kiedy facet hetero opowiada w pracy o swojej żonie, nikt nie zarzuca mu, że epatuje swoim heteroseksualizmem. Kiedy jednak gej opowiada o swoim partnerze, to nagle okazuje się, że "wywleka swoje brudy na forum publicznym". > I nie histeryzuj ciągłym nadmienianiem o faszyźmie. Moje oburzenie na prostacki > e > maniery dewiantów nazywasz faszyzmem? Zastanów się co Ty wygadujesz. Faszyzm rodzi się z małych i pozornie niewinnych spraw. I nie można dac na nie przyzwolenia. "Kiedyś przyszli po Żydów. Nie stanąłem w ich obronie, bo nie byłem Żydem. Później przyszli po związkowców - nie stanąłem w ich obronie, bo nie byłem związkowcem (...). Kiedy przyszli po mnie, nie było już nikogo kto mógłby stanąc w mojej obronie." > Jeżeli ktoś zawraca mi, moim znajomym, rodakom i dzieciom głowę swoim rzekomym > prześladowaniem w Polsce to jest godzien współczucia. Ale tylko wtedy gdy jest > to prawdą. A przecież nie jest. Sa jeszcze ludzie, którzy potrafią wszystko > nazywać po imieniu i nie boją się reakcji lewicowych idiotów wytresowanych prze > z > GW itp. media. Więcej przyzwoitości, skromności, dyskrecji i godności. "Inny" > nie znaczy automatycznie "godzien społecznego hołdu". Oczywiście. Osoby homoseksualne mają w Polsce jak w raju, ponieważ dr_flick tak autorytatywnie stwierdził. Podejrzewam, że po twoim poscie już nikt nie śmie mówic o prawach gejów i lesbijek, ponieważ są one w Polsce respektektowane. Zakaz demonstracji (które - o czym nie chce się pamiętac - mówiły o wszelkich innościach, m.in. o prawach niepełnosprawnych), pobicia, szkalowania - przecież to nic nie znaczące szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 10:52 > kto ma czelność krzyczeć o włsnych niezdrowych > preferencjach widzisz dla ciebie wyrok juz zapadl , arbitralnie ustaliles ze to jest niezdrowe, tylko obawiam sie ze nie dla homooseksualistow ale dla ciebie. Czyszby twoj system wartosci byl tak delikatny ze boisz sie jego naruszenia ? > więc nieś w > górze swój sztandar lewicowego idioty. nie potrafisz odroznic lewicowych pogdaldow od tolerancji, osoby ktore mnie znaja wiedza ze jestem baaaardzo daleki od lewicowych pogladow, ale szacunek do drugiego czlowieka nie powoduje ze ustalam co dla innych jest zdrowe a co nie tak jak ty to robisz. > I nie histeryzuj ciągłym nadmienianiem o faszyźmie gdybys troche sie zainteresowal historia wiedzialbys jak to sie rozwinelo , a to sie zaczelo wlasnie od takich fobii. > "Inny" > nie znaczy automatycznie "godzien społecznego hołdu". Dopoki nie lamie prawa "Inny" znaczy godzien zachowania swoich pogladow. Zachowujesz sie tak jakby obowiazywal w Polsce jeden model myslenia, poprawnosci myslowo-politycznej. Jak pisal juz wczesniej emektb ludzie ktorzy boja sie homoseksualistow to sa ludzie ktorzy maja zachwiany system wartosci a to nie jest wina homoseksualistow. Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.czlowiek Re: Homofoby na start !!! 24.12.05, 09:45 > Jeżeli nie ma to żadnego znaczenia to prześpij się raz z homo a raz z hetero (o > ile będzie chciał). Tu nie chodzi mi o seks, bo nie obchodzi mnie kto z kim sypia w łóżku. Chodzi mi o funkcjonowanie w społeczeństwie. Nie ma żadnego znaczenia czy spotykam się, rozmawiam, pracuje, jadę samochodem z homo czy hetero. Seksualność nie powinna kształtować podziałów. Dlatego bzdurne dla mnie są teorie, że geje nie mogą być np. nauczycielami a nawet osobami duchownymi. A tak a propos zauwazylem, ze "nagonka" jest wlasnie przede wszystkim na gejów. Dlaczego nic się nie mówi o lesbijkach? Np. o lesbijkach nauczycielkach, lesbijkach zakonnicach? Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 24.12.05, 11:11 jakis.czlowiek napisał: A tak a propos zauwazylem, ze "nagonka" jest wlasnie przede wszystkim na gejów. > > Dlaczego nic się nie mówi o lesbijkach? Np. o lesbijkach nauczycielkach, > lesbijkach zakonnicach? Temat rzeka. 1. Organizacje gejowskie działają już dłużej, częsc z nich jest bardziej radykalnych, są lepiej zorganizowani (jeszcze). Nawet wśród lesbijek podnoszą się głosy, iż geje czasem doprecjonują ich walkę, spychając w cień. 2. Gejom trudniej się ukryc, są bardziej na widelcu - dwie młode dziewczyny trzymające się za ręce nie wzbudzają praktycznie żadnych reakcji, dwóch facetów owszem. 3. Jest większa tolerancja dla lesbijek. Wynikac to może z tego, iż w dyskusjach częściej biorą udział faceci (co jest już związane bardziej z patriarchatem - ale to już inny temat) - a jakos tak jest, że mniej toleruje się homoseksualizm osób tej samej płci co wypowiadający się homofob. Byc może ma to związek z lękami tych osób, o których gdzieś wyżej pisał emektb (miał 100% rację - były przeprowadzone, które to potwierdziły) 4. Większa tolerancja dla lesbijek może też byc związana z erotycznym przemysłem filmowym. Zaślinieni faceci już tyle razy naoglądali się pieszczących nawzajem kobiet, że się z tym oswoili. To samo dotyczy parad - ta w Berlinie jest be, bo tam są osoby homo, a ta w Rio w porządku. Bo co - bo tam wszyscy są hetero :)? A ja myślałem, że "wszyscy" oburzają się na nagośc 5. Faceci próbują się zawsze dogadac nad głowami kobiet (nie rozwijam tematu, bo to inny wątek) - bo facet to przecież wiele może, a co taka biedna kobiecina (nawet jeśli "lesba")... Dobra kończę, bo długich postów nikomu się nie chce czytac:) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Homofoby na start !!! 24.12.05, 11:30 > Dobra kończę, bo długich postów nikomu się nie chce czytac:) eee spoko , dotrwałem do końca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 24.12.05, 11:36 to miło :) Mam nadzieję, że tym, do których głównie to pisałem też się uda :) Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.czlowiek Re: Homofoby na start !!! 24.12.05, 12:27 i ja też wytrwałem do końca, mądre słowa prawisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Tandem! 25.12.05, 18:36 nie, mroczusiu w tandemie z aleksandrią... Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Homofoby na start !!! 24.12.05, 14:44 > Po co ten sztandar z homofobią wypisaną na płótnie? Komu ma służyć ta deklaracja? Sztandar został rozpostarty przez Eltona Johna, ktorego nawiasem mówiąc jako artystę bardzo lubię. Niepotrzebne moim zdaniem są fajerwerki, które w gruncie rzeczy więcej robią złego niż dobrego (moim zdaniem). Osobiście uważam, że prawo legalizacji związków homoseksualnych jest kontrowersyjne, ale załatwia wiele spraw ważnych dla osób pozostajacych w tego typu relacjach. Nigdy nie uważałem i nie będę zmieniał zdania, że związki te nie mają i nie mogą mieć charakteru rodziny, a więc homoseksualistom nie powinno przysługiwac prawo do adopcji i wychowywania dzieci. Ciekawy byłem burzy komentarzy po pierwszej tak publicznej i głośnej ceremonii zawarcia małżeństwa przez parę homoseksualistów i szkoda, że przy tej okazji nie udało się wywołać dyskusji na tematpowyższego problemu. Stąd Twe wypowiedzi odczytuję, zresztą nie tylko ja, jako obraźliwe i pozbawione merytorycznych przesłanek. Juz ktoś zauważył, że nie chodzi o to kto i z kim sypia, tylko o wielebardziej złożony problem społeczny, ciekawy z racji choćby ostatnich wydarzeń w Polsce i reakcji na nie w UE. > Nizależnie jakie masz oczy i tak cię kocham. Twoja ponowna dekalaracja mnie zawstydza - wszak masz męża i dziecko? > Napisz nam koniecznie czy Twoje posty na temat homofobii czyta Twoja żona, czy > też udajesz bohatera tylko przed nami. Czyta. I przy okazji serdecznie Cię pozdrawia. Moimi poglądami dzielę się również na zajęciach w AP w ramach prowadzonego fakultetu i gwarantuję Ci, że studenci nie są przeze mnie gorszeni a ich argumenty są o wiele dojrzalsze niż Twoje Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 24.12.05, 15:46 a jaki sztandar nosi "aleksandria" z "mroczusiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.2236 Re: Homofoby na start !!! 26.12.05, 19:51 krzysztofus napisał: > a jaki sztandar nosi "aleksandria" z "mroczusiem"? I oni też?! Koniec świata! Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 27.12.05, 20:49 Odnoszę nieodparte wrażenie, że przydałoby się forum dla Mińska Mazowieckiego. Wtedy krzysztofus i obserwator.2236 może by się wynieśli ze swoimi obsesjami? Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: Homofoby na start !!! 27.12.05, 22:46 Mariano podniósł ręce do góry. Tylko tak można podsumować jego wypowiedź. W poście wywołującym tę dyskusję był bardzo agresywny i wyzywający, a teraz mocno, oj, mocno spuścił z tonu. Dlaczego to zrobiłeś drogi mariano? Czy skłoniła Cię do tego wspomniana przez dr flicka poprawność polityczna? Chyba tak. Moim skromnym zdaniem za dużo w tej dyskusji jest emocji, ale z drugiej strony to rozmumiem. Bierze się to może stąd, że mieszacie ze sobą dwa wątki. Jeden to stosunek do homoseksualizmu, a drugi to stosunek do tzw. marszów równości homoseksualistów. Coś mi mówi, że żaden z was na dobrą sprawę nie ma nic przeciwko gejom. Wątpliwości rodzą się dopiero wtedy, gdy ci geje zaczynają oskarżać społeczeństwo i państwo o brak tolerancji, gorzej - o prześladowanie. W Polsce nie ma prześladowania homoseksualistów, jest za to społeczna niechęć do ich obnoszenia się ze swymi prywatnymi sprawami. Ludzie uważają, że o tak intymnych rzeczach nie wypada po prostu mówić. Niestety, taką postawę geje i ich sympatycy z lewicy biorą - mocno przesadzając - za homofobię(!). Miom zdaniem dotychczas nie było w Polsce żadnej homofobii, nawet w zapadłych dziurach, ale pojawiło się właśnie przekonanie, że głośne wołanie o krzywdzie, prześladowaniach, nawoływanie do małżeństw homoseksualnych i wychowania dzieci (spraw uważanych przecież u nas za rzecz świętą) - jest po prostu ogromnym nadużyciem moralnym. Stąd biorą się protesty na marsze równości, i stąd bierze się społeczne oburzenie. Czy przechodziń na ulicach polskich miast nienawidzi gejów? Jestem przekonany, że nie. Ale irytować mogą go wzniecane przez nich awantury. Ironizując nieco mogę powiedzieć, że ludzie reagowaliby podobnie na marsze równości organizowane przez rozkrzyczanych na ulicach centrów miast onanistów, fetyszystów, zoofilów, nekrofilów itd. Geje starają się tymi marszami wywołać w społeczeństwie poczucie winy i przez to zmusić je do poważnych ustępstw obyczajowych, i to tak dużych , że kwestionujących tradycyjny porządek. Osobiście sądzę, że żadne ze zdrowych moralnie i trzeźwo myślących społeczeństw nie powinno zgodzić się na wychowywanie dzieci przez pederastów. Nie dlatego, że nie lubię pederastów, ale dlatego, że w takich związkach nie może być prawidłowych relacji rodzinnych i wpłynie to na zniszczenie psychiki i świata wartości dziecka. Dziecko w dorosłym życiu powiela zwyczaje społeczne wyniesone z domu. Co wyniesie ze swego domu dziecko zaadaptowane przed dwóch gejów? Czy nie zapyta ich kiedyś: kto był moim tatą, kto mamą? Czy nie poczuje się oszukane, skrzywdzoene, poniżone w stosunku do rówieśników z normalnych rodzin? Podsumowując swój chaotyczny i zbyt długi wywód (mam nadzieję, że ktoś przeczyta go cierpliwie) powiem tyle: marsze równości są błędem środowisk gejowskich, gdyż są bezczelnym wyzwaniem rzuconym społeczeństwu. A wyzwanie, im bardziej agresywne, tym agresywniejszą wywołuje reakcję. Natomiast epatowanie słowem "homofobia" przez mariano jest złośliwością, albo niezrozumieniem problemu. To środowiska gejowskie wywołują homofobię z niebytu jak upiornego ducha. W Polsce toczy się wojna tzw. "nowoczesnej" czy "postępowej" moralności poprawnego myślenia, która zezwala na ogromną swobodę oraz moralności tradycyjnej związaniem z patroiotycznym umiłowaniem kraju i religią. Złudzeniem jest to, że ta pierwsza opcja przyniesie nam szczęście, bo w kraju gdzie nie ma wyraźnych norm i punktów odniesienia nie ma też poczucia bezpieczeństwa i poczucia wspólnoty. Ale na te mżonki nabiera się wielu naiwnych idealistów tak jak nabierali sie kiedyś na teorię Marksa o sprawiedliwym i wolnym (również od tradycji i religii) społeczeństwie. Przeczytajcie sobie tekst pana prof. Legutko w świątecznym numerze Wprost. Serdecznie polecam i przepraszam za konieczną skrótowość myślową i tak zbyt długiego wywodu. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 27.12.05, 23:45 Prawdę mówiąc cieszę się, że ktoś z kim generalnie się nie zgadzam, pokusił się o rzeczową odpowiedź, a nie zgryźliwe uwagi. Postaram się odpowiedziec w tym samym tonie. 1. Łączenie wątku. Wydaje mi się, że kwestie marszów i stosunek do homoseksualistów to nie są odrębne wątki. Marsze biorą się właśnie z tego, że w Polsce panuje nietolerancja wobec osób homoseksualnych. Czy nie wydaje ci się, że w przeciwnym wypadku marsze te nie miałyby miejsca? Brak tolerancji jest po prostu faktem, nie wiem jak możesz twierdzic coś przeciwnego. Wypowiedzi na temat homoseksualizmu brzmią w najlepszym wypadku: "Nie mam nic przeciwko gejom, ale..." Podkreślę: ALE. 2. Nie ma prześladowań? Byc może nie ma polowań, jak na "czarnachów" swego czasu. Przyznaj się jednak - ilu znasz gejów i lesbijek, którzy zrobili "coming out" i stwierdzili, że nie mieli z tego powodu żadnych nieprzyjemności. Ja nie zmam nikogo. NIKOGO, o kim mógłbym tak powiedziec. 3."Ludzie uważają, że o tak intymnych rzeczach nie wypada po prostu mówić." Tak się składa, że w mediach mamy mnóstwo informacji o intymnych sprawach. Tak naprawdę nikogo nie oburza, że pan X kocha swoją żonę i głośno o tym mówi. A gdyby pan X kochał swojego partnera? Ta miłosc byłaby zła. Kiedyś słowo "mezalians" było na porządku dziennym, teraz praktycznie nie funkcjonuje. Mam nadzieję, że w przyszłości zabraknie tych, którzy oburzają się na miłosc homoseksualną, tak jak praktycznie nie ma tych, którzy odmienaiają słowo "mezalians" przez wszystkie przypadki. 4. Fobia jest to nieuzasadniony strach przez nieznanym. Homofobia jest takimże strachem przed osobami homoseksualnymi. Tak się składa, że 99% osób występującym przeciwko homo nie zna nikogo takiego w swoim otoczeniu. Jest to więc "podręcznikowy" wręcz lęk przed nieznanym. Co więcej - kiedy nagle poznają kogoś o takich skłonnościach, często czują do niego/niej sympatię. Co często nie przeszkadza im ciągle ponawiac homofibiczne ataki. 5. Nie ma nawoływania do małżeństw homoseksualnych i wychowywania dzieci. Jeśli tak piszesz to: albo świadomie stosujesz demagogię, albo po prostu z niewiedzy mijasz się z prawdą. Po pierwsze - środowiska gej/les w większości popierają projekt wniesiony przez sen. Szyszkowską, gdzie wyraźnie jest mowa o ZWIĄZKACH PARTNERSKICH a nie małżeńskich i jasno jest wyrażony zakaz adopcji przez pary homoseksualne. Po drugie - nie sądzisz chyba, że nawoływanie do, niech ci będzie, małżeństw homoseksualnych może kogokolwiek do tego zmusic? Cały czas mówimy tu o PRAWIE do zawierania związków partnerskich. Konstytucja mówi o równości i zakazu dyskryninacji pod jakimkolwiek względem (choc, nie oszukujmy się, brak literalnego wyliczenia jest celowy - by właśnie nie wpisac zakazu dyskryminacji ze względu na orientację seksualną) 6. Przechodzień na ulicach polskich miast nienawidzi gejów. Taka jest smutna prawda. Jeśli mi nie wierzysz, proponuję ci małe doświadczonko. Poproś jakiegoś kolegę i przez kilka dni pospacerujcie po ulicach trzymając się za ręce. Może wtedy pogadamy o tolerancji. No chyba że uważasz, że trzymanie się za ręce jest epatowaniem własnymi intymnymi sprawami. 7. Porównania do zoofilów etc pomijam, ponieważ są poniżej wszelkiej krytyki. Przykro mi, że się tego chwytasz, bo w sumie twoja wypowiedź jest sensowna, a tego typu argumentów chwytają się najczęściej ci, którzy nie mają nic do powiedzenia. 8. Co wg ciebie oznacza tradycyjny porządek? Bo jeszcze nie tak dawno tradycyjny porządek zamykał kobiety w kuchni i alkowie. Rozwody zaś miały zniszczyc doszczętnie instytucję rodziny. Tak się nie stało. Podejrzewam, że związki partnerskie również tego nie uczynią. 9. Wychowywanie dzieci przez (jak ich nazywasz) pederastów. Możesz mi wyjaśnic skąd się biorą geje i lesbijki? Tak się bowiem składa, że od wieków % osób homoseksualnych w społeczeństwach utrzymuje się mniej więcej na tym samymy poziomie (bez względu czy będą to społeczeństwa purytańskie, czy liberalne). Różny może byc ewentualnie odsetek osób, które ujawniły swą orientację. Czy myślisz, że geje i lesbijki domagający się swych praw zostali wychowani przez gejów i lesbijki? Zapewniam cię, że nie. Dziecko winno się wychowywac w atmosferze miłości i szacunku. A co powiesz na sytuację kiedy mąż lał żonę, ona wyprowadza się do swojej matki. Gospodarstwo domowe składa się z 3 osób: dziecko, matka, babka. Tradycyjny model rodziny? Jak najbardziej nie! Może więc odebrac matce to dziecko, żeby nie miało spaczonego pojęcia o rodzinie i rolach społecznych. A czy dziecko wychowywane przez parę homo byłoby skrzywdzone i poniżone? W Polsce oczywiście tak. Ale to nie byłaby wina ani dziecka, ani osób je wychowujących, tylko nietolerancyjnego społeczeństwa. Jak widzisz, przeczytałem twój wywód. Napisałem co o tym myślę. Ani ty ani ja nie zmienimy tego kraju (ty masz łatwiej, bo nie musisz niczego zmieniac :) Dla ciebie marsze są błędem środowisk gejowskich, bezczelnym wyzwaniem rzuconym społeczeństwu. Mi zaś się marzy sytuacja, kiedy te marsze najzwyczajniej w świecie nie będą potrzebne. Niestety są... Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 12:25 Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią, jesli pozwolisz:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 12:22 horus8 napisał: > Mariano podniósł ręce do góry. Tylko tak można podsumować jego wypowiedź. W > poście wywołującym tę dyskusję był bardzo agresywny i wyzywający, a teraz mocno > ,oj, mocno spuścił z tonu. Spuściłem z tonu bo wspomniana przez Ciebie poprawność polityczna nie pozwala mi być dosadnym, a tylko tak należałoby odpowiedzieć niektórym zabierającym głos. Homoseksualizm był, jest i będzie. Można nie zauważać problemu i udawać, że homoseksualiści nie istnieją i problem homoseksualizmu nie istnieje - bądź jest marginalny a więc dewiantami nie ma się co zajmować. Prawda jest jednak nieco inna i problem ten dotyczy znacznej grupy osób. I absolutnie nie jest to problem ich preferencji seksualnych a tylko stosunku do nich tzw. zdrowej społeczności. Oskarżenia o brak tolerancji są jak najbardziej zasadne, wystarczy przeczytać co poniektóre posty, albo jeszcze lepiej posłuchać wpływowych polityków, Radia Maryja itd. Związki partnerskie dają homoseksualistom elementarne poczucie bezpieczeństwa i to zarówno w sensie psychologicznym jak i materialnym. Mówisz, że "nie było w Polsce żadnej homofobii, nawet w zapadłych dziurach". To stwierdzenie jest zwykłym nadużyciem. Nie będę namawiał Cię do przeprowadzenia doświadczenia sugerowanego przez jednego z forumowiczów, do przejścia za rękę z innym mężczyzną ul. Piłsudskiego, bo twierdzisz, że nie było, a zatem obecnie jest i to może stanowić dla Ciebie problem. Osobiście nie odważyłbym się na udział w tego typu eksperymencie - nie mam na tyle odwagi. > epatowanie słowem "homofobia" przez mariano jest złośliwością, albo > niezrozumieniem problemu. Moim zdaniem, użycie tego słowa jest jak najbardziej uzasadnione. Dokonując bardzo duzego uogólnienia - jesteśmy społeczeństwem mało tolerancyjnym, bardzo nieufnie patrzącym na wszelkie inności. I nie próbuję tutaj stawać poza nawiasem. Również i we mnie budzi niesmak całujących się mężczyzn na ulicy, jestem przekonany, ze obejrzałbym się na widok dwóch facetów trzymających się za ręce. Jednak staram się zrozumieć i przyjąć do wiadomosci, że są wśród nas osoby o skłonnościach homoseksualnych. Osoby, które czują, kochają, pracują, chcą szczęśliwie przeżyć swoje życie bez poczucia zagrożenia, że ktoś kiedyś spyta - a dlaczego - dlaczego nie spotykasz się z dziewczynami, dlaczego nie masz żony, dlaczego widuję cię często z panem X, dlaczego, dlaczego, dlaczego .... Jestem przekonany, że homoseksualiści przeżywają wiele innych dylematów, o ktorych nie mamy zielonego pojęcia. Dla mnie to ludzie, a więc przynależą im prawa ludzkie, prawa człowieka. Co niezmienia faktu, że prawo do adopcji i posiadania dzieci winny być im odebrane - i tu objawia się mój konserwatyzm, którego nie utożsamiam z brakiem tolerancji, a co byc może nim jest. Tyle, być może na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 15:31 Masz rację Mariano. Dzięki za sensowną wypowiedź. Bo przecież nie chodzi o to by gejów i lesbijki nagle postawic na piedestał. Wystarczy ich tolerowac i zagwarantowac przynajmniej minimum praw (a taki jest obowiązek demokratycznego państwa - chronic mniejszości) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 03:28 krec00 napisał: > Odnoszę nieodparte wrażenie, że przydałoby się forum dla Mińska Mazowieckiego. > > Wtedy krzysztofus i obserwator.2236 może by się wynieśli ze swoimi obsesjami? Obsesje to ty masz pedofilku... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_flick Re: Homofoby na start !!! 27.12.05, 21:37 Uważasz, że nie ma to znaczenia? Ja wolę kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 27.12.05, 21:49 Co nie ma znaczenia? Że krzysztofus na wszystkich wątkach pisze o aleksandrii i mroczusiu? Nawet nie chcę wiedziec o co (o kogo?)chodzi. Jak jego mózg nie jest w stanie wyprodukowac żadnej sensownej odpowiedzi, niech się skupi na swojej idee fix - czyli wylewaniu żali, że "Co słychac" sprzedaje się lepiej od "Bez znieczulenia" Odpowiedz Link Zgłoś
dr_flick Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 00:30 To był komentarz do wcześniejszego posta. A pod Twoim podpisuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 00:39 dr_flick napisał: > To był komentarz do wcześniejszego posta. A pod Twoim podpisuję się. No fakt, trochę nam się chronologia porypała :) A jeśli chodzi o to kto kogo woli, to nie wydaje się mi się, by deklaracje miały jakiekolwiek znaczanie. Rozmawiamy o prawach osób homoseksualnych i jestem przekonany, że heteroseksualizm nie uniemożliwia popierania tych praw. Ja po moich wpisach i tak jestem już napewno "naznaczony", bez względu na to, co napiszę. Jak pominę milczeniem, stwierdzicie: broni, bo sam pedał. Jak zaprzeczę - okaże się pewnie, że najzwyczajniej kłamię. Cóż mi więc pozostaje? :) Tylko że mogę jeszcze byc transseksualny, albo dziewczyną piszącą w rodzaju męskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 01:02 wiesz pedałem na pewno nie jesteś. jest tolerancja. może pedofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 01:26 Strasznieś przenikliwy. Mam nadzieję, że żartujesz, bo w przeciwnym razie najzwyczajniej w świecie mnie obrażasz. Pedofilami zajmuje się prokuratura, a nie forumowicze. Następnym razem zastanów się zanim coś napiszesz, bo dowcipne to nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 03:32 Prokuratura też się tobą zajmie, wszystko w swoim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.2236 Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 03:56 krzysztofus napisał: > Prokuratura też się tobą zajmie, wszystko w swoim czasie A jeszcze się nie zajęła? Wielka szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 15:22 emektb napisał: > to było bardzo śmieszne Wierzę ci na słowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 03:31 emektb napisał: > wiesz pedałem na pewno nie jesteś. jest tolerancja. może pedofilem. Tak jak ci dwaj z ław Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.2236 Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 03:57 krzysztofus napisał: > Tak jak ci dwaj z ław ... poselskich? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus [...] 28.12.05, 03:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 03:29 "Nioe czytam" sie sprzedaje... Wolne żarty! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.2236 Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 03:59 krzysztofus napisał: > "Nie czytam" się sprzedaje... Wolne żarty! wyłącznie na papier toaletowy...(po przerobieniu) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 03:28 dr_flick napisał: > Uważasz, że nie ma to znaczenia? Ja wolę kobiety. Ja zdecydowanie też wolę kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 15:26 Mam pytanie. Niczego nie chcę sugerowac, ale dlaczego krzysztofus i obserwator.2236 zawsze piszą na wszystkich wątkach. Co wy tak wszędzie razem? Pewnie jakieś kryptopedały jesteście. (Ot, bo czemu choc raz nie odpowiedziec ich językiem - może to rzeczywiście fajne?) Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 15:26 Nie, jednak nie jest fajne. W odróżnieniu od nich, kiepsko się czuję w roli świni. Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 19:39 Amen. Ludzie, błagam Was: zakończcie ten nieszczęsny wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 20:03 > Ludzie, błagam Was: zakończcie ten nieszczęsny wątek! ze wzgledu na tych trolli ? ee sam mowiles ze nie wolno sie poddawac :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Walcz trollu siedlecki !!! 28.12.05, 22:08 bambii napisał: > > Ludzie, błagam Was: zakończcie ten nieszczęsny wątek! > > ze wzgledu na tych trolli ? ee sam mowiles ze nie wolno sie poddawac :)))) To walcz Trollu siedlecki Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 22:30 krec00 napisał: > Nie, jednak nie jest fajne. W odróżnieniu od nich, kiepsko się czuję w roli > świni. bo nią po prostu jesteś w odróżnieniu od nich... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 28.12.05, 22:06 krec00 napisał: > Mam pytanie. Niczego nie chcę sugerowac, ale dlaczego krzysztofus i > obserwator.2236 zawsze piszą na wszystkich wątkach. Co wy tak wszędzie razem? > Pewnie jakieś kryptopedały jesteście. > (Ot, bo czemu choc raz nie odpowiedziec ich językiem - może to rzeczywiście > fajne?) Zajmij sie jazonku vel jzp swoim mroczuyniem, bo cię może zostawić i będziesz płakał... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Homofoby na start !!! 29.12.05, 00:21 > Mam pytanie. Niczego nie chcę sugerowac, ale dlaczego krzysztofus i > obserwator.2236 zawsze piszą na wszystkich wątkach bo to jest jedna osoba która nama bana na kilku forach, inne nicki to: eraser19, nikita121, kzbyszyński, szepiet.07... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Homofoby na start !!! 29.12.05, 00:37 a moze by im tak ... banana zalatwic ;) ? P.S. A czego Ty jeszcze nie śpisz ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 29.12.05, 10:29 bambii napisał: > a moze by im tak ... banana zalatwic ;) ? > > > P.S. > A czego Ty jeszcze nie śpisz ? :) Sobie załatw banana z wibratorkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: Homofoby na start !!! 29.12.05, 12:41 Krzysztofusie weź się chłopie przestań miotać, bo mogę napisać jak się nazywasz, skąd jesteś i czym się zajmujesz zawodowo.Ty mnie nie znasz i nie poznasz, a ja sporo wiem. Nie straszę Ciebie, ani nie chcę z Tobą walczyć, ale ostatnio mocno przesadzasz. Może by tak nieco popuścić? Widzisz, ja wiem nawet kto, i co, cię wkurza. I wiem też dlaczego. I wiem od kiedy. Ale milczę, bo bywasz sympatyczny kiedy zapominasz o pewnych przykrych dla Ciebie rzeczach. Możesz się odgrywać jak to lubisz, ale nie na wszystkich. Jak musisz, to zostań snajperem, a Ty walisz seriami po przypadkowych ludziach. I po co? No to jak? Rzeknij słowo, a będzie zbawiona na tym forum dusza Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 29.12.05, 15:37 Skoro ten wątek i tak już zdechł, to pozwolę sobie zadac jedno pytanie nie na temat. Kim jest jazonek vel jzp. Nie chodzi o nazwiska, tylko czy chodzi tu o jakies rozgrywki z Mińska Maz. Bo prawdę mówiąc zbaraniałem, gdy zostałem tak nazwany. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Homofoby na start !!! 29.12.05, 17:44 > czy chodzi tu o jakies rozgrywki z Mińska Maz. zgadza się Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: To sobie uważaj! 30.12.05, 02:27 no_login napisał: > > czy chodzi tu o jakies rozgrywki z Mińska Maz. > zgadza się Tp sobie uważaj... jak lubisz, a przede wszystkim uważaj na pedofilków! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus [...] 30.12.05, 02:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.2236 Re: Pocałujta 31.12.05, 21:18 krzysztofus napisał: > Pocałujta w d. wójta oni to bardzo lubią.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Pocałujta 01.01.06, 13:23 obserwator.2236 napisała: oni to bardzo lubią.... ale żeby kolegować się w dodatku z nekrofilem...?! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.2236 Re: Pocałujta 01.01.06, 19:29 krzysztofus napisał: ale żeby kolegować się w dodatku z nekrofilem...?! Ma jeszcze inne przypadłości... Odpowiedz Link Zgłoś
veesper Re: Homofoby na start !!! 01.01.06, 19:59 Ta cala dyskusja to juz żenada... lepiej już nic tu nie piszcie, a jesli juz to cos sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas24 Re: Homofoby na start !!! 01.01.06, 23:02 veesper napisał: > Ta cala dyskusja to juz żenada... lepiej już nic tu nie piszcie, a jesli juz to > > cos sensownego. Oj, zaraz żenada. Pedały spragnione miłości i tyle... Każdemu wolno kochać. Odpowiedz Link Zgłoś
veesper Re: Homofoby na start !!! 02.01.06, 08:50 Nie chodziło mi o temat dyskusji, ale sposób w jaki jest prowadzona - wzajemne obrażanie się. A jak sądzicie "pedał" to obraźliwe stwierdzenie czy też nie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 02.01.06, 11:32 veesper napisał: A jak sądzicie "pedał" to obraźliwe stwierdzenie czy też nie? Ale "pedofil-mroczuś" brzmi tak zwiewnie..., niczym ambrozja spływa.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Homofoby na start !!! 02.01.06, 11:30 veesper napisał: > Ta cala dyskusja to juz żenada... lepiej już nic tu nie piszcie, a jesli juz to > > cos sensownego. Wyłacznie o tobie jzp... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.2236 [...] 02.01.06, 12:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Homofoby na start !!! 02.01.06, 15:49 veesper napisał: Ta cala dyskusja to juz żenada... lepiej już nic tu nie piszcie, a jesli juz to cos sensownego. Nie jest tak źle veesper. Zauważ, że od paru dni na tyw wątku nic się nie dzieje. Jedynie krzysztofus gada sam ze sobą i szuka, biedny, jakiegoś zagubionego jazonka :) Musi go bardzo lubic:) Lessi wrócił, więc ciągle jest nadzieja. Ale tak poważnie. Pytałeś, czy "pedał" to obraźliwe słowo. Myślę (jestem głęboko przekonany - jak mawia nasz prezydent:), że wszystko zależy kto mówi i w jakich okolicznościach. Homoseksualiści czasem sami na siebie mówią per "cioto" etc - to trochę odreagowanie tego co się dzieje w naszym kraju. Przyznasz jednak, że inaczej to zabrzmi, gdy powie to np. zwolennik naszej kochanej Młodzieży Wszechpolskiej. Nawet zwykłe mówienie per ty może byc w niektórych momentach obraźliwe, a co dopiero słowo jednoznacznie określone w naszym języku pejoratywnie. Reasumując: obraźliwe, z naprawdę nielicznymi wyjątkami. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Paluchem pokazywać !!! 03.01.06, 08:43 krec00 napisał: Reasumując: obraźliwe, z naprawdę nielicznymi wyjątkami. > Pozdro. I o to chodzi żeby to tałatajstwo - szczególnie pedofilów - pokazywać palcem! Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: Paluchem pokazywać !!! 03.01.06, 10:44 Nie uczyli cię, że to nieładnie pokazywac palcem? I z łaski swojej, sięgnij do encyklopedii i sprawdź 2 hasła: homoseksualizm i pedofilia, bo widzę, że masz problemy z rozróżnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofus Re: Paluchem pokazywać !!! 04.01.06, 01:01 krec00 napisał: I z łaski swojej, sięgnij do encyklopedii i sprawdź 2 hasła: homoseksualizm i pedofilia, bo widzę, że masz problemy z rozróżnieniem. Dla mnie jeden wielki.... ale jak ty lubisz rozróżniać i nurzać się w tym g. to twoj wybór, zaproś któregoś z duetu..., a jazonek pstryknie wam upojne zdjęcie! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.2236 Re: Paluchem pokazywać !!! 04.01.06, 01:14 krzysztofus napisał: > Dla mnie jeden wielki.... ale jak ty lubisz rozróżniać i nurzać się w tym g. > to twoj wybór, zaproś któregoś z duetu..., a jazonek pstryknie wam upojne > zdjęcie! Czy już sliną ociekła ta twoja encyklopedia? Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas24 Re: Paluchem pokazywać !!! 05.01.06, 01:18 obserwator.2236 napisała: Czy już sliną ociekła ta twoja encyklopedia? Po takich kontaktach bliższego stopnia niekiedy robią sie liszaje...popatrzcie w wolnej chwili na wydawcę mińsko - siedleckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.2236 Re: Paluchem pokazywać !!! 17.01.06, 03:06 mecenas24 napisał: Po takich kontaktach bliższego stopnia niekiedy robią sie liszaje...popatrzcie > w wolnej chwili na wydawcę mińsko - siedleckiego... i nie tylko liwszaje Odpowiedz Link Zgłoś